Şimdi Ara

Sadece FB'li olmayanlar gelsin...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 temmuzdan beri, şahsi düşüncem Türk futbolunun pislik içinde olduğuydu ki zaten her sektörümüz böyle Atatürk'ten sonra, balık baştan kokar ama gördüm ki, diğer arkadaşlara göre, sadece Fenerbahçe bu pisliği yapıyor, benim görüşüm de herkesin, Aziz Yıldırım da dahil lobi faliyeti olduğu, bazı kararlara ve maç sonuçlarına etki ettiğidir ki bu zaten cezası olmayan birşeydi 2011'in ortasına kadar, yani bir suç değildi..

Şimdi herkes 6 aydır Fenerbahçeyi suçluyor ya, ben de şöyle diyorum;

''Tamam beyler, sırf Fenerbahçe şike yapıyor..Bütün anadolu klüpleri bize çalışıyor..Bütün gelmiş geçmiş federasyonlar, hükümetler Fenerbahçeli..Sırf Fenerbahçe'nin lobisi var..Diğer herkes tertemiz..''

HERKES KABUL ETSİN, EVET TEK SUÇLU BİZİZ..TÜRK FUTBOL TARİHİNDE TEK ŞİKE YAPAN BİZİZ..BİZDEN BAŞKA HERKES SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK, PARANOYAKLIĞIMIZDAN SAÇMA SAPAN SUÇLAMALAR YAPIYORUZ..BİZİM SAVUNMA YAPMA HAKKIMIZ BİLE OLAMAZ..BİZDEN BAŞKASININ SUÇLU OLDUĞU İHTİMALİ BİLE TAMAMEN DELİLİKTİR..EŞİT SUÇLAR İŞLENMİŞ DE OLSA, BİZE KESİLEN CEZALARDAN MESULÜZ, DİĞER KİŞİLERE CEZA KESİLMİYOR OLMASI BİZİ ÜZMEMELİ VEYA EŞİTLİK İSTEMEMELİYİZ..SORUŞTURMANIN GİZLİLİĞİ İHLAL EDİLSE DAHİ, AĞZIMIZI AÇMAMALIYIZ, YOKSA OLAYLARI ÇARPITMIŞ OLUYORUZ..BUNLARDAN EN AZ BİRİNE İTİRAZ EDERSEK ŞİKEYİ DESTEKLEYEN OLUYORUZ..KÜME DÜŞÜRÜLMEK İSTİYORUZ, SÜRÜNDÜRÜLMEK İÇİN, BAZI RANTLAR KAYBOLMASIN DİYE DÜŞÜRÜLMÜYORUZ, FEDERASYON SANKİ BİZİ SÜRÜNDÜRMÜYOR DA KORUYORMUŞ GİBİ FENERASYON DENİLİYOR..TS ŞAMPİYONLAR LİGİNE GİDİYOR, BEŞİKTAŞ KUPA İADE EDİNCE SEMPATİK GÖRÜNDÜĞÜ İÇİN CEZA ALMIYOR VE BİZ HUKUKTAN BAHSEDİYORUZ..ERGENEKON'DAKİ BİRÇOK TUTUKLUYU HAKSIZ YERE TUTULDUĞUNU DÜŞÜNEN ZİHNİYET, KONU FENERE GELİNCE ADALETTEN DEM VURUYOR..HEM ŞİKE YAPIYORUZ, HEM DÜŞÜRÜLMÜYORUZ, KİMSE DEMİYOR Kİ BU ADAMLARI SÜRÜNDÜRMEK İSTİYORLAR, 1 SENESİ YERİNE 2-3 SENESİNİ ÇALMAK İSTİYORLAR..BUNU SÖYLERSEK BIRAKIN BU İŞLERİ, MAA SİZİ KORUYOR OLUYOR..KONU SİYASİ DEDİK, VİDEOLAR KOYDUK, YİNE PARANOYAK OLDUK..ÇÜNKÜ HERKESİN GERÇEĞİ FARKLI, ASLINDA GERÇEK TEKTİR..ZAMAN KİMİN GERÇEĞİNİN DOĞRU OLDUĞUNU GÖSTERECEK..TEK SUÇLU BİZ OLMADIĞIMIZ ORTAYA ÇIKANA KADAR Kİ HERŞEY GÖZÖNÜNDE BANA GÖRE, SUÇLUYUZ..ÇÜNKÜ BİRİLERİ ÖYLE EMREDİYOR..

BUNLAR TAMAMEN OBJEKTİF GÖRÜŞLERİM, KONU TRABZON DA OLSA, GS DE OLSA, EĞER BİR ADALETSİZLİK VARSA, KARŞISINDA OLUR BİRLİK İÇİN ÇABALARDIM, ÇÜNKÜ ASLINDA HERKESİN DÜŞMANI ORTAK, BUNU BİLİYORUM, BUNU GÖREBİLEN BİRÇOK FENERLİ GÖRDÜM..

• aziz yıldırım: şampiyonluğun saha içinde kazanılmadığını öğrendim.
    hakem odaları basmalar, maçların hakemlerini değiştirmek, federasyona istediğini söyledikten sonra cezasını maç olmayan devre arasında çekmesi,
    bunların hepsi gerçekler ve buz dağının görünen yüzü.
    adam kaç sene önce şampiyonluğun saha dışında kazanıldığını öğrendim demişti, daha ne desin.
  • Adam öldürmüş gibi yargılanmaları ve ceza alacak olmaları bu olayların arkasında sadece futbol değil başka birşeyler olduğunu gösterir, Benim düşüncem böyle.
  • Şekip mosturoğlu basın açıklamasında bu cezaların en ağır şekilde olması gerektiğini belirtmemişmiydi? Kulupler birliği oybirliğiyle imzalarını atıp kabul etmemişmiydi.

O zaman 5-12 sene 10 - 13 sene çoktu da, suç işlendikten sonramı ağır geldi..

Bu sözlerimi BJK yöneticilerinden, Siirt Jetpa yöneticilerine kadar söylüyorum.. Sidik yarıştırmak isteyenler dikkate almasınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

aziz yıldırım: şampiyonluğun saha içinde kazanılmadığını öğrendim.
    hakem odaları basmalar, maçların hakemlerini değiştirmek, federasyona istediğini söyledikten sonra cezasını maç olmayan devre arasında çekmesi,
    adam kaç sene önce şampiyonluğun saha dışında kazanıldığını öğrendim demişti, daha ne desin.

İşte bu Aziz Yıldırım'ın sözünü defalarca ben yazdım burada, bu ne demek biliyorsun değil mi; ''Ben toydum futbol işinde, düşündüm ve diğer büyük klüplerin nasıl şampiyon olduğunu anladım ve harekete geçtim''..Bunu kongrede yüzlerce insanın karşısında beyan eden bir insan, bu anlamda söylemiş olduğunu anlayamıyor musunuz hakikaten..Orada, işi çözdüğünü belirtmiş, rakipler yapmasa tutup bunu söyleyecek kadar mal bir adam değil, adamı anında asarlar, ama sistem bu olduğu için o gün rakip takımlardan 1 başkan çıkıp ''bu ne diyor, tutuklayın bunu'' dedi mi? Açın gözlerinizi, pisliğe batmadan, bir takımda başkanlık yapamazsın, siyaset de yapamazsın, sistemin çarkı olmazsan bir şekilde uzaklaştırırlar..

Ama tabi dediğim gibi, sadece Fenerbahçe kirli, fikirleriniz tamamen karşı tarafı ezmek üzerine kurulu, özeleştiri tamamen imkansız..Herkesin bu pisliğe battığını düşünebilseydik, bugün Türkiye'de İngiltere gibi, İspanya gibi futbol oynanabilirdi ve sırf bu bencil, çıkarcı, subjektif zihniyet yüzünden, herşey daha da kötü olacak..Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek..

• Şimdi fenerbahçeli arkadaşların derdi, herkes yapıyordu biz yakalandık diğerlerinide yakalayın mı.

Yoksa, Neden böyle birşey yaptık, bu camia böyle işlere girmemelimiydi?
  • hala hakem odası bastı deniyor.. ne efsaneymiş be
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lig Tv neden böyle? SS'li
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: REM1903

Şimdi fenerbahçeli arkadaşların derdi, herkes yapıyordu biz yakalandık diğerlerinide yakalayın mı.

Yaptiysak eger keske yapmasaydik

Ama biz yaptiysak ve cezasini cekeceksek,yapan herkes cezasini ceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Şekip mosturoğlu basın açıklamasında bu cezaların en ağır şekilde olması gerektiğini belirtmemişmiydi? Kulupler birliği oybirliğiyle imzalarını atıp kabul etmemişmiydi.

O zaman 5-12 sene 10 - 13 sene çoktu da, suç işlendikten sonramı ağır geldi..

Bu sözlerimi BJK yöneticilerinden, Siirt Jetpa yöneticilerine kadar söylüyorum.. Sidik yarıştırmak isteyenler dikkate almasınlar.

İşte gözden kaçırdığın nokta şu ki, yasalaşmadan evvel yapılan eylemler suç kapsamına girmiyor olmasına rağmen, yargılanmaları..Ki yargılanma aslında 3 temmuzda başlamadı, bitti, baksana hepiniz bir yargıya varmış durumdasınız temmuzdan beri..Şimdi insanları kandırma kısmının tiyatrosu devam ediyor, kamuoyunda herkes ikna edilmeli, isyan çıkmaması için..Sen buna adalet tecelli ediyor dersin, ben faşizm derim..Aslında bunun anlamı belli de işte insan kendine faşizan düşünceye sahip olduğu gerçeğini kabul ettiremez kolay kolay..Ucu size dokunduğu an, siz de adalet için bağıracaksınız, ama tabi o zaman da sizi kimse duymayacak..

• quote:

Şimdi fenerbahçeli arkadaşların derdi, herkes yapıyordu biz yakalandık diğerlerinide yakalayın mı.

sen bak Beşiktaşına kendi pisliğini temizle kafanı ve fikirlerini kendi takımın için kullan...
  • şike yasası kurbanısınız sanırım yoksa eminim neredeyse her klüp ömrü boyunca bu işlere girmiştir ama yapıcak bişey yok bu konuda isyanınız haklı belki de,fakat tarih boyunca ne yasalar,kurallar,örfler cartlar curtlar değişti siz de bu zaman dilimi içinde yapmışsınız ( doğruysa ) biz geçen sene şampiyonluk içinde olsaydık belki biz de olacaktık bu iddianame içinde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: 10.5

Adam öldürmüş gibi yargılanmaları ve ceza alacak olmaları bu olayların arkasında sadece futbol değil başka birşeyler olduğunu gösterir, Benim düşüncem böyle.

Hocam bu yazacağım yanlış anlaşılmasın diye şunu diyeyim önce; özellikle geçen yıl ve ondan önceki yıl için şike falan yaptığımıza kesinlikle inanmıyorum.

Esas diyeceğim de şu ki adam öldürene kaç yıl ceza veriyorlar bir bakın. 20 küsür kişinin tecavüzüne uğrayan kızın davasına bir bakın. Hatta hepsini geçin 30 binin katili ve bundan övünerek bahseden bir hıyar var onun durumuna bir bakın. Adalet falan yok bu ülkede yani.

Bakalım, süreç gösterecek neler olacağını ama bu adalete güvenmediğim için pek umutlu değilim.

Futbol açısından ise bugün hala şike hiç yapılmamıştır diyebilecek insanlar varsa (en basit misali bir Ulusoy dönemi geçirmelerine rağmen biz temiziz diyen Galatasaray'lılar) onlar hiçbirşeyin farkında değildir bana göre. Ben eminim ki çok övdüğümüz şampiyonlar liginde dahi oluyor bu.

Ve bu 3 Temmuz'dan beri süregelen süreci iyi takip eden herkes eminim ki bunun altında başka olaylar yattığına kanaat getirir. Tüm içtenliğimle söylüyorum ki bunun Fenerbahçe taraftarı olmakla alakası yok.

Ben Aziz Yıldırım temizdir de demiyorum mesela; ki bence (önceden de bu foruma birkaç kere yazdığım gibi) büyük paraların döndüğü tüm irili ufaklı organizasyonlar pisliğe bulanmıştır zira dünyada işleyen sistem budur. Bu olayların gerçekten futbolla alakası olsa dahi bu çok çok küçük ve insanları oyalamak için kullanılan bir kısmıdır.

Bekleyip göreceğiz neler olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: chiller

quote:

sen bak Beşiktaşına kendi pisliğini temizle kafanı ve fikirlerini kendi takımın için kullan...

Sakin ol şampiyon, relax.. İnsan gibi konuşmaya çalışıyoruz, muhattap taraf olmamak için çabalama.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: chiller

quote:

Sakin ol şampiyon, relax.. İnsan gibi konuşmaya çalışıyoruz, muhattap taraf olmamak için çabalama.

hacı hiiç kasma bak dalgana, dediğim gibi kendi takımını akla pakla öyle gel yorum yap...

yok onun derdi yok bunun derdi bırakın bu geyikleri, suçlu olan çeksin cezasını bu kadar basit!!! hiç laf ebeliği yapmaya gerek yok....

• Aynı şeyi söylüyoruz da, anlamak istemiyorsunuz.. Adam fenerbahçeli olmayanlar gelsin demiş, efendi efendi konuşuyoruz, yırtık dondan fırlar gibi giriyorsun araya sonra laf ebeliği diyorsun.. Önce bi ne istediğine karar ver.

Bizim ne ile suçlandığımız belliydi, 5 ay laf edemediniz, iddianame açıklanıncamı coşkuya kapıldınız.

Tek maçla suçlandığımız ilk günden beri belli, uefa TFF bunu biliyor, olaylarıda biliyor. Savcıya göre suç olan birşey Futbol yönetmeliğine göre suç olmayabilir. Bunu mahkemede göreceğiz.

Ben diyorum 1 maçla suçlanıyoruz içim acaip rahatsız, bilmem kaç maçla suçlanıyorsunuz nasıl rahatsınız, başlıyorsunuz sallamaya.. Ayıptır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gøød chãrlotté

şike yasası kurbanısınız sanırım yoksa eminim neredeyse her klüp ömrü boyunca bu işlere girmiştir ama yapıcak bişey yok bu konuda isyanınız haklı belki de,fakat tarih boyunca ne yasalar,kurallar,örfler cartlar curtlar değişti siz de bu zaman dilimi içinde yapmışsınız ( doğruysa ) biz geçen sene şampiyonluk içinde olsaydık belki biz de olacaktık bu iddianame içinde..

Şu ana kadar gördüğüm en doğru yorum tebrikler hocam.İsyan ettiğim tek nokta bu.
  • quote:

Aynı şeyi söylüyoruz da, anlamak istemiyorsunuz.. Adam fenerbahçeli olmayanlar gelsin demiş, efendi efendi konuşuyoruz, yırtık dondan fırlar gibi giriyorsun araya sonra laf ebeliği diyorsun.. Önce bi ne istediğine karar ver.

Bizim ne ile suçlandığımız belliydi, 5 ay laf edemediniz, iddianame açıklanıncamı coşkuya kapıldınız.

Tek maçla suçlandığımız ilk günden beri belli, uefa TFF bunu biliyor, olaylarıda biliyor. Savcıya göre suç olan birşey Futbol yönetmeliğine göre suç olmayabilir. Bunu mahkemede göreceğiz.

Ben diyorum 1 maçla suçlanıyoruz içim acaip rahatsız, bilmem kaç maçla suçlanıyorsunuz nasıl rahatsınız, başlıyorsunuz sallamaya.. Ayıptır.

Sevgili REM1903, şunu belirtelim ki, eğer tek maçtan suçlanmanız isteniyorsa, tek maçtan suçlanırsınız..Neyden suçlanmak isteniyorsanız ondan suçlanırsınız, neden biliyor musun? Çünkü Türkiye'de zenginliğin kaynağı haksızlıktan geçer..Örneğin Demirören'in şirketlerini incelemeye alsak, son 1 sene için yüzlerce muhasebe düzenlemesi görebiliriz, holdingindeki sadece 1 şirketi rastgele seçerek hem de..Bu ülkede her zenginin açık pozisyonu vardır..İsterlerse Koç, Sabancı'yı bitirirler ki onlar bile korkularından ağzını açamadığından bu belli..Ecevit'e rest çeken Koç'tan bahsediyoruz, şimdi ılımlılar mecburen..Aydın Doğan'a uyarı için 1 milyar dolar ceza çıkardılar, ne oldu, ödemeden kurtardı, karşılığında da susma sözü verdi..Vergiler bu yüzden yüksektir Türkiye'de, açıkların olsun da sürekli hükümet baskısı yiyebil diye..Yoksa optimum vergi oranı çok daha aşağılardadır..Ne demek optimum? Daha fazla vergi toplanabilecek oran..Mesela yüzde 45 yerine, bir şirketten yüzde 20 vergi almak istesen, daha fazla kişi vergi vermek isteyeceği için bu önceki orana göre daha az görünmesine rağmen daha karlıdır..Bunun gibi..Konuyla bağlantısını umarım anlatabilmişimdir, sürekli açık pozisyonlarınız varsa, ses çıkaramazsınız..Şimdi Aziz Yıldırım'ın açık pozisyonlarını ortaya çıkartıp sürekli medyaya servis etmelerinin sebebi bu..İşte malesef bunu da bizim burada rakip arkadaşlarımız yutuyor..Olay tamamen herkesin bu pislikte olmasına rağmen, medya gücüyle sadece Fener yapmış veya bu işin başını Fener çekiyor gibi göstermekten başka birşey değil..İstenirse yarın aynı medya gücü, sorunsuz gösterilen GS'yi şikede en suçlu konuma getirebilir, sadece 24 saatte, inanın buna..Muhalefet yapabilecek kimse yok artık zaten..Burada konuşuyoruz halk olarak, ondan bile tırsıyoruz, şahsen ben tırsıyorum..Yine de 2 kişi daha gerçekleri görebilirse, o 2 kişi de diğerlerini aydınlatabilirse bu zincir belki birşeyleri değiştirmeye yarar diye yazıyorum, tek amacım bu..Yoksa Fener küme düşmüş, diğeri şampiyon ilan edilmiş, bunlar geçici şeyler..Kalıcı olan bu bozuk sistemi ön plana çıkarmak önemli..Halkın önüne atılan yarın siz olmadan uyanın artık..Burada gerçekleri ne kadar çok kişi yazabilirse, o kadar güçlü, dokunulmaz oluruz..Ama tek ben yazarsam, içeri atarlar..Uyanın artık..

• quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

aziz yıldırım: şampiyonluğun saha içinde kazanılmadığını öğrendim.

Tutturmuşunuz Aziz Yıldırım Hakem Odası Bastı. O macın hakemı trt sporda yorumcu sanırın bunyamin gezer. Adam dedıkı azız yıldırım oda falan basmadı. Tamam azız yıldırımda her turlu pıslık olabılır ama uydurma haberlerle ıyıce cıvıtıyorsunuz
  • Evet herkes yapmıştır. Galatasaray da yapmıştır eminim ki.

Ama biliyorsun ki bu öncesinde suç değildi. Sonradan suç oldu ve siz suç olduğunu bile bile yapmışsınız, ha belki geçen sene iddialı bir konumda olsak biz de yapacaktık bunu kimse bilemez.

Şimdi vereceğim örneği lütfen okuyun;

Yani şöyle düşün atıyorum bir kuruluşta çalışmaya başladın ve işe serbest kıyafetle gidebiliyorsun, çünkü takım elbiseyle gelmeni söyleyen bir yasa yok sana. Sonra bir yasa çıkıyor "Bundan sonra işe takım elbise hariç başka bir kıyafetle gelenler, işten kovulacaktır" diye.

İş yerinde bu yasa çıktıktan sonra sen tutup eşofmanla gidiyorsun işe. Sonra kovulunca da ama 2 gün önce herkes eşofmanla geliyordu, onlar neden kovulmuyor diyorsun.

Bu yaptığınızın tek örneği bu. Umarım anlatabilmişimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beamer

Evet herkes yapmıştır. Galatasaray da yapmıştır eminim ki.

Ama biliyorsun ki bu öncesinde suç değildi. Sonradan suç oldu ve siz suç olduğunu bile bile yapmışsınız, ha belki geçen sene iddialı bir konumda olsak biz de yapacaktık bunu kimse bilemez.

Şimdi vereceğim örneği lütfen okuyun;

Yani şöyle düşün atıyorum bir kuruluşta çalışmaya başladın ve işe serbest kıyafetle gidebiliyorsun, çünkü takım elbiseyle gelmeni söyleyen bir yasa yok sana. Sonra bir yasa çıkıyor "Bundan sonra işe takım elbise hariç başka bir kıyafetle gelenler, işten kovulacaktır" diye.

İş yerinde bu yasa çıktıktan sonra sen tutup eşofmanla gidiyorsun işe. Sonra kovulunca da ama 2 gün önce herkes eşofmanla geliyordu, onlar neden kovulmuyor diyorsun.

Bu yaptığınızın tek örneği bu. Umarım anlatabilmişimdir.

Diyelimki bizim yaptığımızın tek örneği bu.
    Peki sizin,genel anlamda konuşuyorum GSlisi,Bjklisi,özellikle bu sezon kaç tane maçında abuk subuk goller olan Tslisi,basını,milleti,vekili sanki herkes tertemizmiş gibi sadece Fb ye yüklenmelerinin örneği nedir?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.