Şimdi Ara

Sadece Debriyaj ile araba gider mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
16.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün direksiyon dersinde. Bana sadece debriyaj ile gidiş geliş öğretildi. Acaba hoca çaktırmadan gaza mı basıyordu.
    Bu arada direksiyon hocasını az kalsın boğacaktim. Adam hem artist hem de panik ve sinir bozucu. Resmen sinirden çıldırdım. Araba sürdüğüme pişman oldum resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3D'ne BANDIM -- 28 Eylül 2015; 22:53:15 >

• Dizelse belli bir devirde gider ancak hiç gaz basmadan stop etmesi lazım çünkü illaki ufak bi rampa olucak orda rolantide gitmesi zor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian O.Conner

Dizelse belli bir devirde gider ancak hiç gaz basmadan stop etmesi lazım çünkü illaki ufak bi rampa olucak orda rolantide gitmesi zor

düz ve kısa yolda gittik sadece.
    bir de dönüşlerde de bana gaza basma dedi sadece debriyaja bas dedi. sadece debriyaj ile istop etmez mi yahu.
  • Yokuş kalkış destek sistemi sayesinde gider.

• Yavas hareket ettigin surece stop etmez.. Araclarin rolanti motoru vardir.devir azaldikca otomatik gaz verir

• Sen benzinli kullanmışsın heralde önceden sınavda dizelle sürdürürler daha kolay olur sadece debriaj ile kalkar benzinlidede hafif kaldırırsan bi meyillenme olur ama stop eder gaz vermezsen...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: modernkro

Dizelde çok hafif cekersen ufaktan gider. egimde hareketsiz kalir

hocam peki yoldaki dönüşlerde sadece debriyaja bassak olur mu ? hoca öyle gösterdi ama sanki hocadan şüpheleniyorum. biraz adi biriydi çünkü.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araclar dizel oldugu icin ayagini debriyajdan hafifce cekince araba hareket eder ama yavas gider. İlla gaza basman gerekir. Rampa olur, arkadan arac gelir vs

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • baskı balatayı eline alırsın.
  • Hocanın çaktırmadan gaza basma gibi bir imkanı yok fren değil bu. Düz yolda sürmüşsündür

• quote:

Orijinalden alıntı: oguz0071

Sen benzinli kullanmışsın heralde önceden sınavda dizelle sürdürürler daha kolay olur sadece debriaj ile kalkar benzinlidede hafif kaldırırsan bi meyillenme olur ama stop eder gaz vermezsen...

kullandığım araba dobloydu hocam.
  • Benim bildiğim araba debriyaj ile gider fakat gaz falan basmaz rampada rolantide zorlar bakti olmuyor stop edip durur. Yokuş kalkış falan hiç görmedim ben manuel vitesde

• quote:

Orijinalden alıntı: T Swiftiee

Hocanın çaktırmadan gaza basma gibi bir imkanı yok fren değil bu. Düz yolda sürmüşsündür

Onun bölümünde de gaz fren debriyaj var. ondan şüphelendim

büyük bir yolda debriyajla döndüm sadece ama gaz ile ilerliyordum tabi o ana kadar.
  • Ben bir tane gördüm sadece el freni vardı. Geliştirmişler :)

• Debriyajdan ayağini birden cekersen tabikide motor durur,ama yavas yavas cekersen ki bu dedigim cok yavas olacak,o zaman cok dik olmadigi surece araba yokusu bile cikar gaz vermeden,yeterki o ayari yapabil,mazotlu yada benzinli farketmez rölanti devri araci hareket ettirmeye yeter...

• debriyaj ile gider mi derken neyi kastediyorsunuz?

araç ilk kalkışta aracı vitese takıp debriyajdan ayağınızı çok yavaş bir şekilde kaldırırsanız yaklaşık olarak 10 km hızla araç hareketlenir ve yol düz ise bu şekilde istediğiniz kadar ilerler. (benzinli, lpgli, dizel olmasının bir önemi yok. hemen hemen her araç bu şekilde seyir edebilir)

sizin bahsettiğiniz eğer normal sürüşte virajdan dönmek için aracı yavaşlatmak amacıyla gazdan ayağınızı çekip viteste ilerlemesini soruyorsanız evet ilerler. belli bir devrin altında (o viteste en düşük devir kaç ise) olmadığı sürece gaza basmadan ilerler ama devir gaza basmanızı gerektirecek kadar düştüyse ve gaza basmamaya devam ederseniz araç kendini sarsıp stop eder.

eğer normal seyir halinde debriyaja basılı tutup ilerler mi diye soruyorsanız, debriyaja her bastığınızda araç viteste değilmiş gibi, boştaymış gibi ilerlemeye devam eder. eğer yol yokuş aşağı ise bu şekilde yol bitene kadar devam eder ama düz yol ya da yokuş yukarı ise araç boşta olduğu için belli bir süre sonra sürtünme kuvvetinden dolayı araç yavaşlar ve durur ama hala ayağınız debriyaja basılı ise stop etmez.

tam olarak neyden bahsediyorsun bilmiyorum ama aracı normal bir şekilde hareketlendirip, kullanmaya başladıysan hocanın dediklerini pek dinlemene gerek yok. pratiği çözdükten sonra tekniklerin önemi sadece ileri seviyeler için gerekli.

mesela ben aracı kaldırırken önce öne doğru azda olsa atılmasını sağlayacak kadar debriyajdan çekip ondan sonra gaza basmaya başlıyorum. tabi yokuş yukarı ise yarım debriyaj yaptıktan sonra (araç geriye kaydırmayı kestiğinde) gazlayıp aracı o şekilde hareketlendiriyorum. bu tamamen yakıt tasarrufu için olan bir yöntemdir. sizin ehliyeti almak için aracı kaldırmanız gerektiğinde en hızlı şekilde kaldırmanız için gaza basmaya korkmamanız gerekir. hoca sanırım tasarruf ettirmek için kafanı biraz karıştırmış

• Debriyajın işlevi vites değiştirirken motorla dişliler arasındaki bağlantıyı kesmektir, dişliler birbirine sürtmesin diye. Debriyajdan çekince motorun devri dişlilere iletilir ve dişliler aracılığıyla tekerlere iletilir. Devir çok düşükse ve arabayı hareket ettiremeyecekse araba istop eder. Boştayken debriyaja basıp 1. vitese taktın diyelim. Düz yolda gaza hiç basmadan yavaşça debriyajdan çekersen motorun rölanti devri dişlilere iletilmeye ve aracı hareket ettirmeye başlar. Ama bunu direkt 2. viteste yapamazsın çünkü rölanti devrinin gücü 2. vitesteki dişli oranıyla aracı hareket ettirmeye yetmez ve araba istop eder.

Yani evet, düz yolda hiç gaza basmadan sadece debriyajdan ayağı çekerek yavaşça ilerlemek mümkün.

Kalkarken debriyajdan biraz çektikten sonra gaza basmak idealdir çünkü önce gaz vermeye başlayıp sonra debriyajdan çekersen araba kalkana kadar devir yükseleceğinden araba bir anda öne atılabilir, trafikte sürprizlerle karşılaşabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre 11 -- 28 Eylül 2015; 23:43:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

debriyaj ile gider mi derken neyi kastediyorsunuz?

araç ilk kalkışta aracı vitese takıp debriyajdan ayağınızı çok yavaş bir şekilde kaldırırsanız yaklaşık olarak 10 km hızla araç hareketlenir ve yol düz ise bu şekilde istediğiniz kadar ilerler. (benzinli, lpgli, dizel olmasının bir önemi yok. hemen hemen her araç bu şekilde seyir edebilir)

sizin bahsettiğiniz eğer normal sürüşte virajdan dönmek için aracı yavaşlatmak amacıyla gazdan ayağınızı çekip viteste ilerlemesini soruyorsanız evet ilerler. belli bir devrin altında (o viteste en düşük devir kaç ise) olmadığı sürece gaza basmadan ilerler ama devir gaza basmanızı gerektirecek kadar düştüyse ve gaza basmamaya devam ederseniz araç kendini sarsıp stop eder.

eğer normal seyir halinde debriyaja basılı tutup ilerler mi diye soruyorsanız, debriyaja her bastığınızda araç viteste değilmiş gibi, boştaymış gibi ilerlemeye devam eder. eğer yol yokuş aşağı ise bu şekilde yol bitene kadar devam eder ama düz yol ya da yokuş yukarı ise araç boşta olduğu için belli bir süre sonra sürtünme kuvvetinden dolayı araç yavaşlar ve durur ama hala ayağınız debriyaja basılı ise stop etmez.

tam olarak neyden bahsediyorsun bilmiyorum ama aracı normal bir şekilde hareketlendirip, kullanmaya başladıysan hocanın dediklerini pek dinlemene gerek yok. pratiği çözdükten sonra tekniklerin önemi sadece ileri seviyeler için gerekli.

mesela ben aracı kaldırırken önce öne doğru azda olsa atılmasını sağlayacak kadar debriyajdan çekip ondan sonra gaza basmaya başlıyorum. tabi yokuş yukarı ise yarım debriyaj yaptıktan sonra (araç geriye kaydırmayı kestiğinde) gazlayıp aracı o şekilde hareketlendiriyorum. bu tamamen yakıt tasarrufu için olan bir yöntemdir. sizin ehliyeti almak için aracı kaldırmanız gerektiğinde en hızlı şekilde kaldırmanız için gaza basmaya korkmamanız gerekir. hoca sanırım tasarruf ettirmek için kafanı biraz karıştırmış

hocam peki yoldaki dönüşlerde sadece debriyaja bassak olur mu ? hoca öyle gösterdi ama bende istop ettirme korkusu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3D'ne BANDIM

quote:

Sen benzinli kullanmışsın heralde önceden sınavda dizelle sürdürürler daha kolay olur sadece debriaj ile kalkar benzinlidede hafif kaldırırsan bi meyillenme olur ama stop eder gaz vermezsen...

Doblo dizel değil mi zaten ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Qui-Gon Jin

quote:

Orijinalden alıntı: 3D'ne BANDIM

quote:

Doblo dizel değil mi zaten ?

araba pek anlamam hocam.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.