Şimdi Ara

Sadece 2. dönem dersim var, 1. dönem harcını ödedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
12.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sadece 2. yarıyıldan 2 dersim var ve ben ödenmesinin mecbur olduğunu sandığımdan, ekonomik olarak zor durumda olmama rağmen 1. yarıyıl harcını da ödedim. Fakat başka bir üniversitedeki arkadaş ise aynı durumda olup ödeme yapmadığını, yapmayacağını ve böyle bir şeye ihtiyaç olmadığını belirtti.
    Nedir bu durum var mı bilen?

Söz konusu üniversite Marmara Üni.(1) ve İstanbul Üni.(2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 7 Ocak 2012; 11:32:06 >

• şimdi

okulun temel şartı, HARÇ YATIRMAKTIR.
    harç yatırmazsan ögrenci değilsindir.
    sen 1. dönem ögrenci olmadan, nasıl 2. dönem devam edebilirsin?
    edemezsin.
    o yüzden sen 1. dönemi yatırmak zorundasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

şimdi

edemezsin.

bende öyle düşünürek yatırdım ücreti. Fakat aynı durumdaki bir ahpabımın ücreti yatırmadığını ve öğrenci işlerinin onu bu konuda bu şekilde yönlendirdiğini öğrendim. Tek sıkıntı o süre içinde askerlik yoklamasının gelebilme ihtimali...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 7 Ocak 2012; 12:16:55 >
  • ahbabın illa bi problemle karşılasacaktır için rahat olsun :))
  • O ark. cıkış alırken harcı yatırmadıgı ortaya cıkarsa sıka sıka oducek harcını
  • quote:

şimdi

edemezsin.

Bilip bilmeden insanları yanlış yönlendiriyorsunuz bir kere. Eğer öğrenci sadece 2. döneme ait derslerden kalmışsa 2. dönem ücretini ödeyip okuluna devam edebilir. Girmeyeceği ders varken neden harç yatırsın ki? Burada önemli olan harç yatırmak değil dersin olup olmadığı. Fakat o döneme ait harç ödemediysen o dönemde öğrenci belgesi alamaz ve öğrencilik haklarından yararlanamazsın. Askerlik yoklaman gelirse öğrenci belgesi götüremezsin. Eğer öyle bir durum da başına gelir yoklaman gelirse gidip sene sonuna kadar harç ücretini yatırarak öğrencilik haklarından yararlanırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarp159

quote:

şimdi

edemezsin.

Bilip bilmeden insanları yanlış yönlendiriyorsunuz bir kere. Eğer öğrenci sadece 2. döneme ait derslerden kalmışsa 2. dönem ücretini ödeyip okuluna devam edebilir. Girmeyeceği ders varken neden harç yatırsın ki? Burada önemli olan harç yatırmak değil dersin olup olmadığı. Fakat o döneme ait harç ödemediysen o dönemde öğrenci belgesi alamaz ve öğrencilik haklarından yararlanamazsın. Askerlik yoklaman gelirse öğrenci belgesi götüremezsin. Eğer öyle bir durum da başına gelir yoklaman gelirse gidip sene sonuna kadar harç ücretini yatırarak öğrencilik haklarından yararlanırsın.

tebrik ediyorum, aradan 9 ay gecmiş bir konuda mesjaımı alınılayıp benim yanlış düşündügmü
    vurguladıgınız için.
    siz bu dedğinizi uygulayın, burda sonucunu yazın veya gidin ögrenci işlerinize sorun
    veya mevcut okulunuzun ögrenci işleri sayfasındaki yönetmelikten bununla ilgili kısmı alıntılayın
    herkes görsün neymiş ne değilmiş bende cevap vermekten kurtulayım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuda siz 1. dönem harcını yatırmadan döneme devam edemeyeceğini söylemişsiniz. Kısmen doğru. Eğer ilk defa kayıt olacaksa mecbur ilk harcı ödemesi gerekir. Ama 1. sene kaydını yaptırıp 2. sene 1. dönem kaydını yaptırmasa ders seçemeyeceği için o dönem derslere ve sınavlara giremez. O yüzden mutlaka harç yatırması gerekir. Fakat vermek zorunda olduğu tüm dersler bitmiş ve sadece 2. döneme ait dersleri varsa o zaman 2. dönem harcını yatırarak kaldığı dersi verir. Alamadığı bir ders için neden boşuna harç yatırsın ben sadece bunu söyledim. Belki konu hortlamış olabilir ama insanlar google dan görüp geliyor bir şekilde. Yanlış bilgilenmelerini istemedim. Keza aklınızda bulunsun. Harcını ödemediğiniz döneme ait borcunuz olmaz. Bende geçen sene 2. dönem gitmedim harcı yatırmadım ama bu sene aynı harcı yatırıp devam ediyorum. Sadece ders alamadım ve öğrencilik haklarından yararlanamadım.

• ya arkadaş, sen 2.dönem harcı yatırmamışssın ama biz burda 1. döneminkini tartışıyoruz.
    dediğim gibi, yarın sor ögrenci işlerine, burdan paylaş.
    bende ögrenmiş olurum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.