Şimdi Ara

Saçmalık.Bu durum artık ağır gelmeye başladı !!!! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
1
Favori
8.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gurcistanda sifir passat 25000 dolar.1 dolar 2.48 gurcistan larisi.Yani passat 62000 lari.Gurcistan bizden daha mi zengin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • acıyorum fakirliğimize

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SnipeR95 kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz şey tüm dünyanın aynı para birimine geçmesinden farksız. Ki zaten uluslararası ticarette de genelde dolar kullanılır. Hatta altın ons fiyatı bile dolardır.))

    Dünyada 2 farklı maddi birim karşılaştırılacaksa dolara çevrilerek karşılaştırılır.



    Tamam dediğin oldu.. tüm dünya altın para kullanıyor, bu sefer amerikan altını, Türk altınından gene değerli olacaktır...



    Ayrıca biz 1300 altın ücret alıyorken onlar 3000 altın ücret alacaklardır... Biz vergisiz fiyatı 46000 altın olan arabaya 50000 altın vergi ödemeye devam edeceğiz...



    Mevzu para birimi değil, mevzu ekonomik güç olmaktır...mevzu vatandaşına verdiğin değerdir...



    Şimdi kaldır kafanı İslam Coğrafyasına bak bakalım.. Ne görüyorsun???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.LiXX

    Euro=tl düşünün yazmışlarya yanı adamlar 3300 lira maaş alıyor, E bizim öğretmenler onlardan fazla alıyor demek ki.😀

    İyide adamlar 3300 birim para ile maaş alıyorlar 18 bin birim para ile araba alıyorlar yani hiç harcama yapmadan düz hesap 5.5 aylık maaşları bizim öğretmenlerimiz hadi 4000 birim para ile maaş alıyorlar ama araba 80 bin tl buda 20 ay yapar
    Yani kısacası bizim öğretmenlerimiz onlardan fazla maaş alsa ne olur ekmek 5 tl olduktan sonra asgari ücret 3000tl olmuş ne yazar

    Konu hakkındaki kişisel görüşüm ise üretemeyen fakat çok tüketen bir toplumuz son zamanlarda yaşanan bazı sıkıntılar dolayısı ile turistleri de korkuttuk sanırım birkaç sene turizm sektörü de canlanamaz zaten döviz aldı başını gidiyor biz hala yaptığımız köprüler,geçitler ile övünelim (aslında övünelim köprü yapmak ülkemiz adına güzel bir şey fakat elin adamı 20 sene önce bizimkinden çok daha kallavi bir köprü yapmışken biz neden 20 sene geriden takip ediyoruz ?) Siyasetle çok haşır neşir değilimdir hatta takip etmem bile fakat bazı şeylerin farkındayım ve konuya da dahil etmeden şunu söylemek istiyorum ankara da her sene asfalt çalışmaları, kaldırım çalışmaları, ve çiçek ekimi yapılır fakat bunlara rağmen en bozuk asfalt yine ankara da mevcut yani ne demek istediğimi anlamışsınızdır para gerçekten buralara gitmiyor insanoğlu aç gözlü olduğundan hep kendi cebine bakıyor halbuki 5-10 sene boyunca ülkece bazı radikal kararlar alsak herşeyi rayına oturtabiliriz gibime geliyor ama neyse klasik olacak belki ama eğonomi eyiye gidiyi
    Not: Bir kaç ay önce aklımda olup almayı düşündüğümüz Range Rover Evoque model araç 200-250 bin tl civarında iken günümüzde 400 milyara dayandı 400 milyarlık bir aracı almak için çalışacağımız ekstra zaman dilimi içerisinde bu arabanın 600 milyara çıkmayacağının bir garantisi var mı ? Büyük bir ekonomik çöküntüdeyiz dilerim ki en kısa sürede buna bir çare bulunur yoksa geleceğimiz için farklı "yaşanabilir" ülke arayışına gireceğiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Rich -- 11 Mart 2017; 19:0:56 >




  • Üretim sıfır, eğitim sıfır ne olacaktı baska?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam olarak da konuyla alakalı bir video izleminizi tavsiye ederim ..
    https://www.youtube.com/watch?v=ZfQs1ITtFIw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peoleo -- 11 Mart 2017; 18:44:27 >
  • kocatepe K kullanıcısına yanıt
    Uluslararası ticarette dolar kullanılır fakat bu dolar gökten düşmüyor kendi paranı çeviriyorsun. Kendi paranı da birileri senin parana ne kadar değer biçmişse o kadardır. Güçlü bir devlet sana düşmansa senin paran beş para etmez. Senin iç ekonomin bunu sadece ufak bir bazda etkiler. Uluslararası bir itibarın varsa paran değerlidir, değilse değil.

    Halbuki aynı şeyi altın için düşün? Ülkemde tonlarca altın bulunmasına rağmen birisi bana senin altının değersiz muamelesi yapabilir mi? Kapitalist sistemin tek amacı tekrar söylüyorum, güçlüyü daha da güçlü, zayıfı daha da zayıf yapmaktan başka bir şey değildir. Kapitalizm zenginler dışında kimseye yaramaz. Böyle bir insanlık da olmaz.

    Ayrıca İslami ekonomi sadece altın kullanımından ibaret değildir. Ekonomiyi dengelemek için bir sürü faktör barındırır. Örneğin şuan dünyanın en zengin adamı, dünyadaki nüfusun %99'undan daha fazla paraya sahip. Kapitalizm zengin ile fakirin arasındaki ekonomik farkı açtıkça açar, uçurum oluşturur. İslami ekonomide 1) Faiz yoktur, 2) Zekat vardır. Bu iki etmen de fakirin fakirleşmesi ve zenginin de zenginleşmesiyle oluşan uçurumu kaldıran şeylerdir. Dünyanın en zengin adamı malının 40'ta 1'ini verse dünyada fakirlik namına bir şey kalmaz. Ayrıca bu paranın değerini de düşürmez çünkü dediğim gibi para birilerinin kafasına göre değer biçebileceği bir şey olmuyor. Ekmek 1 altınsa sen zekatını aldıktan sonra da 1 altın olmaya devam eder. Sadece zenginin 10000 ekmeği olacağına 9997, senin 0 ekmeğin olacağına 3 ekmeğin olur.

    Bunun binlerce kıyası vardır saysan bitiremezsin. İslami ekonomi, şuanki hiçbir ekonomi ile kıyas dahi edilemeyecek derece ileridedir. Günümüzde binlerce soruna hem çözüm bulur, hem de ne kapitalizm kadar uç, ne de komunizm kadar zenginlik ile fakirliği eşitleyecek bir sistemdir. Akılcı ve uygulanabilir temeller üzerine kuruludur. Ütopik değildir. İslami ekonomide herkes çalıştığının karşılığını alır. Çalışmadan kazanç elde edemezsin. Bu yüzden toplumda hem zenginler hem fakirler bulunur fakat birinin binlerce daireleri, arsaları, dünyaları varken, diğeri bir gece konduda bir ekmek ve suyla sürünmez. vs. vs.

    --------------

    İslami coğrafyanın haline gelince, bunun sebebi islamiyet değil, kendi menfaati için başkalarına zarar vermekten hiç çekinmeyen ruhsuz avrupa ve amerika zihniyetidir. Güya ortadoğuya "Demokrasi" götüren canım amerikamız askerlerin elinde külçe külçe altınlarla geri dönüyor, petrolleri vakumluyor. Avrupa desen zaten afrikayı iliklerine kadar sömürmüş, hatta afrikalı siyahileri getirip hayvanat bahçelerinde sergilemiş bir topluluktur. Yaşadığı bütün zenginlik haksız kazanç, çalma ve sömürme esasına dayanır.

    İslamiyet ise asla buna müsaade etmez. Osmanlının ele geçirdiği topraklara bir bakın. Hiçbir kültür içinde cebren kaybettirilmiş mi? Hiçbir zorlama, hiçbir sömürge yapılmış mı? Hangi kültür aşağı görülmüş? Ermeniler bile avrupanın hastalıklı ırkçı millet akımına katılmadan önce "Millet-i Sadıka" idi. Bugün gitseniz Kosovaya ben Türk'üm deseniz size görmediğiniz muhabbeti ederler. Gidin arabistan diyarına ben Türk'üm diyin, "Oo Turkiyaa" derler, hürmet ederler. Fakat bir yandan elin hollandalısı sizi açık açık istemiyoruz diye bağırmasına rağmen, deveye diken atasözü sırrınca hala gidip onları yalamaya devam ediyoruz.

    Neyse, bütün bunlar düzeliyor ama. Aha bu foruma yazıyorum isteyen herkes de rez alabilir. Gelecek islamın, şuan bize sizi istemiyoruz diyen avrupa paşa paşa tam tersine dönecek. Suriye'den beter olacak. Ezilen milletler ise hepsi islamiyet ile tekrar ayağa kalkacak. Bunu azıcık tarih şuuru olan hemen fehmedebilir. Çok yakındır. Biz göreceğiz inşaAllah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnipeR95 -- 11 Mart 2017; 18:46:25 >




  • Ne kadar da saçma bir konu. Tabi ki üreten ülke ucuza binecek, diğer ülkeler fahiş fiyatlara alacak. Dünya böyle dönüyor, bundan kurtulmanın tek yolu kendi bindiğin arabayı kendin üreteceksin, böyle forumlarda oralarda buralarda konu açıp ağlamak yerine elinden gelenin fazlasını yapmaya çalışacaksın.
  • SnipeR95 kullanıcısına yanıt
    yaptıgınız yorumlar ekonomı adına son derece yanlış doğruluk degerı olmayan seyler.Dünya ticaret devri milyonlarca dolar nakit parası olan milyon tane ınsan var.Abd faizlerı arttırıp parayı kendıne cekmeye calısıyor ve mılyon dolarlık nakıt paralar abd ye bankalara gıdıyor sonucta yuksek faız almak ıcın.Bir mal azalırsa talep artar değerlenir. Ama turk parası butun para bırımlerıne karsı deger kaybedıyorsa bu bızım sorunumuzdur.Bu işten abd hayranlıgı dıye cıkamazsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilis_gs

    yaptıgınız yorumlar ekonomı adına son derece yanlış doğruluk degerı olmayan seyler.Dünya ticaret devri milyonlarca dolar nakit parası olan milyon tane ınsan var.Abd faizlerı arttırıp parayı kendıne cekmeye calısıyor ve mılyon dolarlık nakıt paralar abd ye bankalara gıdıyor sonucta yuksek faız almak ıcın.Bir mal azalırsa talep artar değerlenir. Ama turk parası butun para bırımlerıne karsı deger kaybedıyorsa bu bızım sorunumuzdur.Bu işten abd hayranlıgı dıye cıkamazsınız

    1. Sadece türk parası değer kaybetmiyor, EURUSD karşılaştırmasına bakarsanız 1 dolar neredeyse 1 euroya denk olmaya yaklaştı. Doların değeri artıyor.
    2. Sadece bir başkan konuşma yaptı diye durduk yere neden benim ülkemin çalışan ekonomisi bir anda değersizleşiyor? Global bir para birimi olmalı. Günümüzde kurulması için uğraşılan İslam Birliği sağlanırsa ekonomisi çok daha stabil olacaktır emin olun.

    Saçmalık.Bu durum artık ağır gelmeye başladı !!!!




  • EY ALMANYAAAAAAAA
  • Üreten ucuza binermiş sorarlar adama geçtim hadi Megane,Egea gibilerini Doblo hatta düne kadar Ford Connect dışarıda mı üretiliyordu? FIAT logosundan kurtulmak çok basit, otobüsler gibi Karsan logosuna anında kavuşturursun yerli olur.Zaten bu iki aracı tasarlayan biziz motor ve transmisyon dışarıdan alınıyor. Bu da normal birçok marka da bunları yapıyor, %100 yerli değil onların araçları da yok.

    Ford veya Fıat logosu olması da bu Doblo ve Connect'i yine etkilemezdi Amerika'da bu arabaların otomobil versiyonları ( Connect ) biz ithal ettiğimiz halde orada daha ucuz,buna ne diyeceksiniz? Senin ithal ettiğin araç okyanusu geçiyor ama yine daha ucuz orada.

    İslam Birliği ile Murat Bardakçı'nın çok güzel yazısı var.Zaten İslam Birliği var neye çare olmuşlar şu ana kadar ? Global para birimi oldu diyelim ne olacak? Senin üretimin az olduğu müddetçe yani beton yaptığın müddetçe global para birimi olunca keyfine göre para mı basabileceksin yine? Amerikan doları zaten şu anda global para birimi,Amerika güçlü diye faizini arttırabiliyor Avrupa güçlü olsa buna karşı koyabilir.Onların faiz arttırması sen güçlü olursan birşey değiştirmez, bütün paralar değer kaybediyor ama en çok da TL kaybediyor,niye acaba?

    Bugün dünyanın en inovatif şirketleri ( Apple,Tesla,Uzay Şirketleri,bilumum yazılım şirketleri vs vs ) hepsi ABD kökenli.Adamlar doları boşuna değerli değil,şirketleri değerli çünkü.Silah teknolojisine girmiyorum bile yakın bir rakipleri bile yok o sanayi kolunda.

    Neyse yazacak çok şey var da bunlara gerek yok,herkesin dediklerini diyeceksin geçeceksin. Başganlık ve islam birliği kurulacak herşey güllük gülistanlık olacak,kesin bilgi yayalım.Hep iyi olacak deniyor ama nedense hep kötüye gidiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 11 Mart 2017; 23:43:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SnipeR95


    quote:

    Orijinalden alıntı: anilis_gs

    yaptıgınız yorumlar ekonomı adına son derece yanlış doğruluk degerı olmayan seyler.Dünya ticaret devri milyonlarca dolar nakit parası olan milyon tane ınsan var.Abd faizlerı arttırıp parayı kendıne cekmeye calısıyor ve mılyon dolarlık nakıt paralar abd ye bankalara gıdıyor sonucta yuksek faız almak ıcın.Bir mal azalırsa talep artar değerlenir. Ama turk parası butun para bırımlerıne karsı deger kaybedıyorsa bu bızım sorunumuzdur.Bu işten abd hayranlıgı dıye cıkamazsınız

    1. Sadece türk parası değer kaybetmiyor, EURUSD karşılaştırmasına bakarsanız 1 dolar neredeyse 1 euroya denk olmaya yaklaştı. Doların değeri artıyor.
    2. Sadece bir başkan konuşma yaptı diye durduk yere neden benim ülkemin çalışan ekonomisi bir anda değersizleşiyor? Global bir para birimi olmalı. Günümüzde kurulması için uğraşılan İslam Birliği sağlanırsa ekonomisi çok daha stabil olacaktır emin olun.

    Saçmalık.Bu durum artık ağır gelmeye başladı !!!!

    hayatında bir islam ülkesinde insanlarla konuştunmu? ben 35 sene Ortadoğu ülkelerinde çalıştım, ciğerlerini biliyorum.Filistin sokaklarında İngilizlerle beraber olup Osmanlı askerlerini sokak aralarında kesip öldüren araplarla, hihaz demiryolunda sabotaj yaptıkları trende aç-susuz çölün ortasında günlerce muhasara altında tutup sonrasında tutup yarı baygın Osmanlı askerlerini hunharca öldüren araplarla nasıl islam birliği düşünebilirsin ey cahil!Arap şimdi islamafobya korkusuyla bize yanaşıyor.Birbirlerini nasıl Irakta, Suriyede vahşice öldürüyorlar, bizimle mi beraber olacaklar zannediyorsun hayatında bir arap tanımamış insan! Peygamberin cenazesini 3 gün kaldırmamış bir kavim bunlar.Israil 6 defa sopaladı bunları nerde idi Allah? hani ağaçlar haber verecekti arkamızda Yahudi var diye.... Öbür dünyada hurileri hayal edip ömür tüketelim bu dünyada.Allah açlıktan ölen hiç bir suçu olmayan Afrikalılara neden bir kaç sene yağmur yağdırmaz? Sende İslam birliği ile hayal kurmaya devam et.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: BullCock


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk

    Ben de hep şunu merak ediyorum hani hep böyle diyorsunuz ya Almanya 'da 1300 1400 euro asgari ücret hadi bir alman 1500 euro ya işe girdi diyelim Almanya 'da ve bekar olsun bu kişi genç ruha sahip olduğu için (bizde de vardır ya hep gençler para kazanmaya başladı mı evlenene kadar hatchback bir araç alıp bekar bir şekilde 5 10 sene 25 30 'una kadar bkar takılmak aracı ile o yüzden Almanya 'da da bu denge vardır diye düşünüyorum) bu yüzden o alman genç 18000 hadi 20000 euro olsun bir golf aldı diyelim yani aldığı maaşın yarısını yediğini varsayarak 2 sene de aracın parasını ödüyor görünüyor hesabımıza göre pekiiii madem böyle Almanya ile ilgili 2014 2015 2016 youtube 'den günlük videolar izliyorum işte oradaki Türk 'lerin ve Almanlar 'ın çektiği videoları izliyorum sokaklara bakıyorum şöyle madem bu insanlar bu kadar ucuz iken ülkelerinde araçlar artı maaşları da bizimkinin 2 3 katı ise niye 10 20 ya da 5 8 yıllık araçlar var evlerinin önlerinde veya sokaklarında madem sizin dediğiniz gibi yok şöyle yok böyle fiyatlar ve maaşlar böyle diyorsunuz niye bu insanlar 2 3 sene de bir ayakkabı değiştirir gibi araç değiştirmiyor niye 8 10 15 senelik araçlar kapılarında duruyor ben de bunun mantıklı bir açıklamasını bulamıyorum..

    Sen görgüsüzlükten hemen yeni araba almak istiyorsun. Adamlar maslow hiyerarşisine göre kendini gerçekleştirmiş. Onun öyle dertleri yok. Aradaki fark bu.

    Peki..




  • pej P kullanıcısına yanıt
    Peki avrupa yalakası kardeşim, sen istediğin kadar bu abartılmış avrupayı zalim olmalarına rağmen şu andaki güçlü gözüken konumlarından ötürü yalayabilirsin. Benim, haksız olsalar da güçlünün yanında olma gibi bir hevesim yok çok şükür.

    Dediklerim ütopya gibi gelebilir sana. Gelsin, pek bir şey ifade etmez. Oysa İslamiyet güneş gibidir üflemekle sönmez, gözünü kapayan yalnız kendine gece yapar.

    Birileri o anlığına güçlü diye bu onları sınırsız güç sahibi kılmaz:
    "Biz onlardan önce, kendilerinden daha zorlu nice nesilleri helâk ettik de ülke ülke dolaşıp kaçacak delik aradılar. Kaçacak bir yer mi var?" {Kaf:36}
    "Allah'ın nûrunu ağızlarıyla (güyâ) söndürmek istiyorlar; hâlbuki kâfirler hoşlanmasa da Allah, mutlaka nûrunu tamamlamak ister." {Tevbe:32}

    İstikbalde en gür sadanın İslamiyetin sadası olacağına hiçbir şüphem yok, olacak da, zaten bunu açıkça bugünkü olaylardan görüyoruz. Sen lütfen avrupaya falan taşın hatta. Suriye'den beter olacak oralar. Demişti dersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnipeR95 -- 12 Mart 2017; 15:25:5 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SnipeR95

    Peki avrupa yalakası kardeşim, sen istediğin kadar bu abartılmış avrupayı zalim olmalarına rağmen şu andaki güçlü gözüken konumlarından ötürü yalayabilirsin. Benim, haksız olsalar da güçlünün yanında olma gibi bir hevesim yok çok şükür.

    Dediklerim ütopya gibi gelebilir sana. Gelsin, pek bir şey ifade etmez. Oysa İslamiyet güneş gibidir üflemekle sönmez, gözünü kapayan yalnız kendine gece yapar.

    Birileri o anlığına güçlü diye bu onları sınırsız güç sahibi kılmaz:
    "Biz onlardan önce, kendilerinden daha zorlu nice nesilleri helâk ettik de ülke ülke dolaşıp kaçacak delik aradılar. Kaçacak bir yer mi var?" {Kaf:36}
    "Allah'ın nûrunu ağızlarıyla (güyâ) söndürmek istiyorlar; hâlbuki kâfirler hoşlanmasa da Allah, mutlaka nûrunu tamamlamak ister." {Tevbe:32}

    İstikbalde en gür sadanın İslamiyetin sadası olacağına hiçbir şüphem yok, olacak da, zaten bunu açıkça bugünkü olaylardan görüyoruz. Sen lütfen avrupaya falan taşın hatta. Suriye'den beter olacak oralar. Demişti dersin.

    çok yanlış dusuncelerdesınız umarım en kısa zamanda dogruları gorursunuz.Biraz ekonomi takip edın tvlerde guzel kanallar var.Avrupanın surıyeden beter olmasına ınanacak degılız cunku olmayacak.Ekonomi herşeydir.2050 ye kadar dunya ulke sıralamaları bıle sımıden bellı.İlk 10 diye cıktıgımız yolda ılk 20 de kalamayacagız.Hepimiz müslümanınz ama ülkeler dınle degıl akıl ve bilim ile yönetilir bunu unutmayın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SnipeR95


    quote:

    Orijinalden alıntı: anilis_gs

    yaptıgınız yorumlar ekonomı adına son derece yanlış doğruluk degerı olmayan seyler.Dünya ticaret devri milyonlarca dolar nakit parası olan milyon tane ınsan var.Abd faizlerı arttırıp parayı kendıne cekmeye calısıyor ve mılyon dolarlık nakıt paralar abd ye bankalara gıdıyor sonucta yuksek faız almak ıcın.Bir mal azalırsa talep artar değerlenir. Ama turk parası butun para bırımlerıne karsı deger kaybedıyorsa bu bızım sorunumuzdur.Bu işten abd hayranlıgı dıye cıkamazsınız

    1. Sadece türk parası değer kaybetmiyor, EURUSD karşılaştırmasına bakarsanız 1 dolar neredeyse 1 euroya denk olmaya yaklaştı. Doların değeri artıyor.
    2. Sadece bir başkan konuşma yaptı diye durduk yere neden benim ülkemin çalışan ekonomisi bir anda değersizleşiyor? Global bir para birimi olmalı. Günümüzde kurulması için uğraşılan İslam Birliği sağlanırsa ekonomisi çok daha stabil olacaktır emin olun.

    Saçmalık.Bu durum artık ağır gelmeye başladı !!!!

    Arap ülkelerine bir git Osmanlı ne güzeldi, hilafet geliyor Türkiye'de olacak de bakalım seni ne yapıyorlar.



    Zaten yarısında Türküm demeni hiç tavsiye etmem.



    Arkadaşım sen nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorsun. Para tamamen altına endeksli olsa ne olacak, sadece altın fiyatları düşer, senin fakir olma sebebin araştırmaman, üretmemen, demokrasi özürlü olman.

    Senin ülkenin çalıştığı falan yok. Genç işsizliği yüzde 25. Çalışan nüfus yüzde 50. Ayrıca dolar euro karşısında yükseldi doğru yalnız bizde Euro 4 TL.

    Meksika da düştü bizde hala yükseliyor canım kardeşim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 12 Mart 2017; 18:43:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nerede sıfır eğitimsiz troll? fabrikalar evcilik oyunu için açıldı diyorsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tutankenshta

    nerede sıfır eğitimsiz troll? fabrikalar evcilik oyunu için açıldı diyorsun...

    Daha dün kayit olmuşsun foruma bugun bana trol diyorsun kardes, açiklama yapardim sanada üşendim biliyon mu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    aha Türk düşmanı tespit edildi...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.