Şimdi Ara

Saçları Dökülenler Gelsin Hele (Deney-Karşılaştırma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saçlarının döküldüğünü düşünen, şüphelenen arkadaşlar varsa karşılaştırma yapalım istiyorum. Hatta dökülmeyenler de katılsın.
    Gün içerisinde yaptığımız testleri buraya yazarak fikir sahibi olabiliriz.

Bunlara benzer testler yapıp sonuçları yazarsanız iyi olur arkadaşlar. Kel biri yapıp hiç saç gelmedi demesin
    Ben ıslak ve kuru olarak iki test yapıyorum. Islak ya da kuru iki elinizle saçlarınızı önden arkaya parmaklarınızla taramak. Testlerin hepsi iki elle yaptım sonuçlar aşağıda

Şampuanla yıkanma
    Banyo sırasında şampuanlama: 15 civarı (Köpükler arasında saçları görebilmek zor oluyor. O yüzden çok da gerekli değil)
    Banyo sırasında köpüksüz ıslak saç: 6-7 tel
    Aynı gün Kuru test: 0-1 tel
    2.gün, gün içerisinde kuru test: 2-4 tel
    3.gün, gün içerisinde kuru test: 3-5
    3.gün, yataktan kalkınca ıslak ıslak test: 7-8 tel
    4. gün gün içerisinde kuru test: 6-7 tel
    7.gün, gün içerisinde kuru test: 7-8 tel
    7.gün:yataktan kalkınca ıslak test: 12-15 tel

Sabunla yıkanma
    Banyo sırasında sabunlama: 10 civarı
    Banyo sırasında köpüksüz ıslak saç: 4-5 tel
    Aynı gün: Kuru: 1-3 tel
    2.gün, gün içerisinde kuru test: 2-4 tel
    3.gün, gün içerisinde kuru test:3-5 tel
    3.gün, yataktan kalkınca ıslak test: 7-8 tel
    4.gün, gün içerisinde kuru test 6-8 tel
    4.gün yataktan kalkınca ıslak test: 25 tel
    Sabunla hiç 7 güne kadar uzatmadım çünkü aşırı yağlanıyordu.

Siz de bunlara benzer testler yapıp sonucu bildirin karşılaştırma yapalım.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Aşağıya 3-4 ay içindeki gözlemlerimi yazdım. Şampuan ve zeytin yağlı sabun karşılaştırması yaptım. Vakti olan okusun.

2016 stresli bir yıldı benim için. Kafaya taktığım çok şey oldu. Benim saçlarımın döküldüğünü fark etmem 3-4 ay öncesine dayanıyor.

Eylül ayı
    Saçlarım çocukluğumdan beri ince telli, yumuşak ve seyrektir. Bir gün sabah kalkıp aynaya baktığımda saçlarımın sanki azaltığını fark ettim. Sağdan soldan bakıp inceledim.
    Benim saçlarım bu kadar seyrek miydi yoksa son zamanlarda azaldı mı? Yoksa ışıktan ya da saçlarımın yağlı olmasından mı böyle az gözüküyor diye düşündüm.
    O günde berbere gittim. Berber senin saçların sanki azalmış falan dedi. Benim saçlarım çocukluktan beri seyrekti zaten dedim. Onu biliyorum da sanki azalmış gibi dedi. Bir iki gün acaba gerçekten dökülüyor mu diye düşündüm. Sonra takmadım kafama.

Ekim-Kasım ayı
    Saçımı yıkarken elime gelen saçları fark ettim. Şampuan kullanıyordum, saçımı ilk yıkayışımda köpüklerin arasından 15-20 tane falan tel sayabiliyordum. Banyo yaparken zaman zaman elimi saçıma attığımda da her seferinde 4-5 tel geliyordu. Her zaman bu kadar çok mu dökülüyordu yoksa paranoya mı yapıyordum?

Bir kaç hafta böyle devam etti. Kafaya takmaya başladım bu meseleyi. Gün içinde testler yapıyordum. İki elimle saçlarımı önden geriye tarayarak kaç tel geldiğine bakıyordum. Saçımın temizliğine göre değişiyordu sayı. Banyo yaptığım gün hiç gelmiyordu mesela, 1-2 gün sonra 4-5 tel geliyordu. Diğer dikkatimi çeken şeyse kopan saçların bazıları kısa oluyordu. Saçlarım 7-8 cm boyundaydı ama kopan saçlardan bazıları daha 3-4 cm ydi. Saçlarım uzamadan düşüyordu.

Bir ara 7-8 gün banyo yapmamıştım. Saçlarım iyice yağlanmıştı, sabah kalkınca iki elimi suyla nemlendirip aynı şekilde saçlarımı önde geriye taradım tek seferde tam 18 tel geldi elime. Duruma müdahale etmem gerektiğini düşündüm.

Aralık ayı
    Sonra internetten yorumları falan okudum. Zeytin yağlı sabun kullananlar iyi geldiğini falan söylemiş. Gittim aktardan zeytinyağlı sabun aldım. 2 haftada toplam 4 kere yıkadım bunla saçımı.
    İlk izlenimim saçlarımı yıkarken elime daha az saç geldiğiydi. İkincisi banyodan sonra kurutulmuş saçlarımı elimle taradığımda şampuandakinin aksine elime saçlar geliyordu. 10 sefer tararsam yarısında 1-2 tel saç geliyordu. Banyo sırasında daha az dökülüyordu ama banyodan sonra daha çok dökülüyordu.

4 kullanımın sonunda gözlemlerim: kepek oluştu, saçlarım daha çabuk yağlanıyordu bir de koparak elime gelen saçların eskisine göre daha kalın olduğuydu.

Bugün
    Bugün 4 gündür yıkamadığım saçım baya yağlıydı. Sabah yataktan kalkınca yine iki elimi ıslatıp saçımı önden arkaya taradım 25 tane falan saç geldi elime. Gün içinde yine kirli saçlarımı kuru iki elle tarayınca 7-8 tane tel geliyordu. Yıkanmam gerektiğine karar verdim. Sabun yönteminden de vazgeçtim. Sonra banyoya başlamadan yine ellerimle saçımı taradım 3 seferde lavaboya 20 tel falan saç döküldü. Yıkınmaya başladım, saçlarımı tam ıslatmamışım, elime şampuanı döktüm kuru saçlarıma sürdüm ovalamaya başladım. Gördüğüm görüntü karşısında şoke oldum. Elimde 30-40 tel saç vardı. Sonra o sabunu yapanlara baya bir küfür ettim. Yıkanmaya devam ettim. Yıkanırken yine ara sıra elimi saçıma atıyordum 5-6 tel geliyordu elime. İkinci şampuanlamaya geçtim. Köpükler arasında tam sayılamıyordu ama 10 tel falan saç oluyordu. Bugün 200 tel falan gitmiştir garanti.

Saçımı kurutup çıktım banyodan şimdi yazıyorum elimi saçıma atıyorum ve hiç saç gelmiyor. Sabunla yıkadığımda banyodan sonra olsa bile saç geliyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba the Butt -- 16 Aralık 2016; 21:38:8 >

• işsizliğin de bu kadarı
    durduramazsın onu genlerinle alakalı bi şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: tıpstar

işsizliğin de bu kadarı

Kel misin? Değilsen banyoya git iki elini ıslatıp saçlarını parmaklarını kullanarak önden geriye tara. Sonucu bildir. Saçlarını kaç gündür yıkamadığına da söyle
  • Saçı tararken çekip çekmediğimiz felan çok etki eder bence. Sağlıklı bilgi istiyorsan orayı detaylı anlat.
  • Benim saclar da hafıf seyrek nasıl gurlestırırım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chepni21

Saçı tararken çekip çekmediğimiz felan çok etki eder bence. Sağlıklı bilgi istiyorsan orayı detaylı anlat.

Saçlarımı parmaklarımın alıp önden arkaya kafamın büyük bir bölümünü tarıyorum. Ne az ne çok baskı. Tam baskıya 10 puan verirsek 3 le falan tarıyorum
    Şimdi yine yaptım 1 tane geldi mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba the Butt -- 16 Aralık 2016; 21:51:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skins

Benim saclar da hafıf seyrek nasıl gurlestırırım?

Bu sorunun cevabı net olarak bilinmiyor. Bu şampuanların, sabunların, kürlerin çoğu umut avcılığı diyorlar. Bazı ilaçlar bir süre dökülmeyi yavaşlatıyormuş sonra dökülme başlıyormuş yine. Bazıları kuşu bayıltıyormuş. Bazısı memelerin büyümesine sebep oluyormuş falan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yaw altı üstü iki elinizle saçınızı tarayıp sonucu yazacaksınız. Çok mu zor?

Hastanede gitmek istiyorum ama 1200 lira sgk borcu var
  • hocam bende dökülme yok saçlar zayıf güçsüz ince telli o yüzden seyrek. sarımsak yağı badem yağı falan sürüp zrytinyağlı sabun kullanmayı düşünüyorum. zaten saçlar 3 numara
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skins

hocam bende dökülme yok saçlar zayıf güçsüz ince telli o yüzden seyrek. sarımsak yağı badem yağı falan sürüp zrytinyağlı sabun kullanmayı düşünüyorum. zaten saçlar 3 numara

2 hafta zeytin yağlı sabun kullandım. Saçlarım kepeklendi ve daha çabuk yağlanmaya başladı. Saçlarım yağlanınca daha çok dökülüyordu bunun üzerine sabunu bırakma kararı aldım.

Bugün banyo yaparken ilk defa saçımın o kadar çok döküldüğünü gördüm. Banyodayken ilk şampuan sürüşümde 30-40 tel saç geldi elime.

İlaç dışında çözüm yok heralde. İlaçların da yan etkileri oluyor. Kimisi de o kadar kullandım bir faydasını göremedim diyor. Doktora görünmeyi istiyorum ama sgk borcum var

• quote:

Orijinalden alıntı: English Abandon

quote:

işsizliğin de bu kadarı

Kel misin? Değilsen banyoya git iki elini ıslatıp saçlarını parmaklarını kullanarak önden geriye tara. Sonucu bildir. Saçlarını kaç gündür yıkamadığına da söyle

kel değilim hafif açıklık var
    AMA
    babamda abimde dedemde onun babasındada aynı saç şekli var. o yüzden kafaya takmıyorum genetik bi şey bu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: English Abandon

quote:

işsizliğin de bu kadarı

kel değilim hafif açıklık var
    AMA
    babamda abimde dedemde onun babasındada aynı saç şekli var. o yüzden kafaya takmıyorum genetik bi şey bu

Benim ailemde kellik yok. Abimde, babamda falan. Saçları duruyor hep.
    Anne tarafımda dedemde yok, dayım 45 yaşında onda var biraz.
    Baba tarafımda dedem 80 yaşında onun üst açık. Amcalarımda yok. 4 amca oğulundan biri kel sayılır.

25 yaşımdayım şimdilik bende de yok ama bugün banyoda elimde 30-40 tel saç görünce korkmaya başladım. Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Bu aşırı bir dökülmemi yoksa 2 hafta kullandığım sabunun tek seferlik bir sonucu muydu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba the Butt -- 16 Aralık 2016; 22:39:17 >

• Yataktan kalkınca ıslak test yaptım. 5 tel saç geldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.