Şimdi Ara

Saçlara ara makası Attırmak ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
14.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir kaç yerde okudum bazıları diyor ki gür saçlarım vardı ve ara makası sonucu yapılan kesilmelerle seyrelmeye başladı diyorlar.Ara makası attırmak saçları seyreltiyormuş.

Benim de saçlarım bayağı bir gürdür(Allah bozmasın) Bu konuda bilgi sahibi olan var mı gerçekten?Benim berberim böyle birşey kullanmıyor fakat ola ki olursa diye danışayım dedim.

Saygılar..

Saçlara ara makası Attırmak ???

• benimde gür enseme ara makası attırdım bir sakıncasını görmedim
  • bunu kendimiz kullanabilirmiyiz
  • Ben bunu 2 berber tanıdığımdan duydum saçları seyreltiyormuş.4 yıl önce çok gür saçım vardı gittiğim berber ara makası kullanıyordu.Sonra saçlarım zayıfladı.Başka bir berber arkadaşım saçın zayıf ara makası kullandırma dedi.
  • İyi de ne alakası var saçı kesiyo sonuçta herhangi bi madde değil kimyasal değil... bana çok saçma geldi.. Bizim ülkede böle garip şeyler çok çabuk yayılır şehir efsanesi gibi.. bu da onlardan biri bence... mantıklı bi açıklaması olan varsa söylesin...
  • İlginç bir konu hiç duymamıştım. Yaklaşık 2 sene ara makası ile traş oluyorum ama hiç bahsedildiği türden bir sorunla karşılaşmadım. Bu arada ara makası saçı gür ve kalın telli olanlarda daha çok tercih ediliyor.

Bu tip saçlarda daha iyi sonuç veriyor. Sık ve kalın telli saç yıkadıktan sonra zapdedilmesi zor bir şekilde kabarıyor ve şekil vermek zor oluyor fakat ara makası ile yapılan traşdan sonra çok daha fazla hakim olunabiliyor saça hatta ben yıkadıktan sonra artık jöle kullanmamaya başladım 2 senedir.
  • ßi Sorun OLmuyo Zaten Sorun OLacak OLsa YapmazLar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

İyi de ne alakası var saçı kesiyo sonuçta herhangi bi madde değil kimyasal değil... bana çok saçma geldi.. Bizim ülkede böle garip şeyler çok çabuk yayılır şehir efsanesi gibi.. bu da onlardan biri bence... mantıklı bi açıklaması olan varsa söylesin...

• Yaklaşık 1 yıldır ara makası ile kesim yaptırıyorum normal kesim sonrasında , tabiki seyrelme gibi bişey söz konusu değil.Çok komik bi düşünce kim söledi veya duyduysa , sonuçta kökten kesim yapılmıyor bi kimyasalla beraber kullanılmıyor neden seyrelsin
  • Arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkürler fakat birkaç arkadaş saçının seyreldiğini söylemiş,topicde 2 düşünce hakim şu anda.Net olarak sonuç ne şimdi,bir sorun olamaz,hatta sözkonusu bile olamaz mı yani?
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratisik

Arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkürler fakat birkaç arkadaş saçının seyreldiğini söylemiş,topicde 2 düşünce hakim şu anda.Net olarak sonuç ne şimdi,bir sorun olamaz,hatta sözkonusu bile olamaz mı yani?

Yok öyle bişey arkadaşım o da makas o da makas... bi farkı yok.. Ne kadar çok Berber efsanesi var bu DH de ya.. Konu dışında da böyle garip efsaneler dolaşıyo... Anormal bişi sürmediğin sürüce bişi olmaz.... O arkadaşların ki de psikolojiktir.... yada başka bişey nedeniyle dökülmüştür saçları ve bu makastan olduğunu zannediyolar...

*Bu makasın özelliği ne ?

• Ne bileyim ben bana da 2 tanıdık berber söyledi onların yalancısıyım.Benimde eskiden arasına tarak girmecek sıklıkta saçlarım vardı.Saçlar incelip dökülünce dökülmenin sebebi olarak herşeyden şüphelenmeye başladım.Şampuandan,jöleden,sabundan,sudan,makastan herşeyden saç dökülmesi için bir sebeb arıyorum.Bu duruma iyice takmış durumdayım havadan nem kapıyorum yani anlayın
  • Kuaförler ara makasını çoğunlukla yanlış kullanırlar. Ara makası saçların uçlarına uygulanması gereken, saçlara kısalı uzunlu hareket veren bir makas'dır.
    İlgili saç bölgesindeki hacmi azalttığını söyleyebiliriz.

Ara makasını kuaförünüz her tıraşınız da düzenli bir şekilde kullanıyorsa, bir müddet sonra kendinize "acaba saçlarım seyrelmeye mi başladı?" diye soru sormaya başlayabilirsiniz.

Bunun için ara makasını ya kullandırmayın, ya da iki ay da bir sadece saçların uç kısımlarına uygulattırın. Ara makasını kullandırmayı bıraktığınızda, saçlarınızın tekrar eski sıklığına dönüştüğünü gözlemleyebilirsiniz.

Not : Konuyu hortlattığım için kusuruma bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 20 Haziran 2016; 22:07:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.