Şimdi Ara

Saçkıran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun bir süredir çenemin sol altında 100 kuruş büyüklüğünde ki bir bölgede kıl çıkmıyordu.

Tam uygulamadığım yöntem kalmadı artık derken oradan yavaş yavaş kıl çıkmaya başladı ama bu sefer de sanki biraz daha solunda başladı bu dökülme.

Var mı daha önce yaşayan? Önerilileriniz nedir?

• hoca senin ki hala geçmedi mi elecon pomad kullan
  • Olmamı

Bak arkadaşım ben şunu yaptım, biladere saçımı tıraş ettirdim, jiletin ağzını kırıyosun iyice kazıyorsun. Benim başımdan abimin söğlediğine göre hani çocuklarda ilk doğdugunda olurya, deri kalkar pul pul dökülür, işte ondan çok çıkmış, yani ölü deri yüzünden nefes alamıyor canlı hücreler. Neyse bu işlemi yaptıktan sonra deri davul derisi gibi gerilir, bunun üzerinede sarımsağı alırsın, bir güzen ezersin suyunu bir beze yedirirsin, bezi tüm bölgeye sürersin. Tüm böle diyorum çünki eğer dişi saçkıransa yayılır, yayılmasın diye heryere uygula bunu. Ağzına sert birşey al sürerken, çok acı verir dilini ıssırmayasın sonra. Abim 4-5 kez yaşadı ben 1 kez, geçti diyorsun ama sıkıntı çekersen yani birşeye kafayı çok takarsan yine çıkabiliyor. Anlamadığın yer olusa sor yine...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jijimm

hoca senin ki hala geçmedi mi elecon pomad kullan

Yok abi ya.Aslında geçti gibi,orada kıl çıktı bir kısmı siyah oldu, bir kısmı hala beyaz ama yine de biraz daha çok çıkması lazım.

Bu sıralarda onun yan tarafında hafif bir seyrelme görüyorum.Zannımca orada başlayacak.Dediğin pomad da baktım netten, sakat pomadmış doktora sormadan almayayım.

@yorukefe

yahu sarımsak süre süre mantıya döndüm.gerçi uzun süredir sürmüyorum ama ilk çıktığı zaman 10 kere falan sürmüşümdür.ne kadar sürmem gerekli?

• pomadı geç , ya sarmısak kullancaksın yukardki arkadaşın dediği tarzda yada eczaneye git bana saç kıran için asitli çözelti hazırla de, pis kokulu bişe , onu emdir beze yada pamuğa az bir şekilde tahriş olacak şekilde yada kızarana kadar sür o bölgeye, en erken 4 aya çıkar hemen sonuc bekleme, sonuc bekler sabırsızlanırsan çıkmaz+ başka yerler dökülür . Çok tahriş etme ince kabuk bağladıktan sonra elleme, var olan yarayı kaldırma yani . Çok tahriş edersen kanatacak kadar yaparsan bu işi iz kalır, 2 seneden önce gecmez , derin tahrişte kalıcı kırmızılık olur.
    Bu işlerle 8 senedir uğraşırım , her sene birkaç yerim dökülür .
    Doktorların verdiği şeyler kortizon bazlı , kimyasal alıyorsun vucuda .
    Kocakarı ilaç rules
  • Sakın jiletle kestirip de sarımsak sürdürme..Sarımsakdaki asitin ne yapacagı belli olmaz..Saçı çıkarabilcegi gibi,hiç çıkmamasını da sağlayabilir..Doktora git sana zaten gerekli ilaçları verir..İğne falan yapar..Benim de çenemin sağ altında ufak bir bölgede sakal yok..4-5 hafta sonra doktor iğne vurcaz dedi..
  • Bendede bazen öyle oluyor Bi taraf dursa diğer taraf başlıyo.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saç Egzaması
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Abim tam olarak ne yaptı bilmiyorum, onunkisi tüm saçını kaplamıştı çünki. Bense daha işin başında fark ettim, hayal meyal hatırımda ama yinede biraz detaya ineyim. Orada yazdığım gibi saçı kazıttım 1 kezde sarımsak sürdüm, daha sonra madem kazıttım kazımaya devam edeyim dedim vede sarımsak sürmedim yani sarımsağı 1 kez sürdüm. Sarımsak yerine ben daha sonra hergün saçıma saf zeytinyağı sürdüm, vede başıma sardım onu. Bu şekilde kaç gün yaptım hatırımda yok, ama zeytin yağı gözenekleri açtı vede hücreler nefes aldı, hücre nefes alıncada zaten kendiliğinden düzeldi.
    Doktora git tabi, ama seninle ilgilenecek doktora, öğle uzaktan bakıp ilaç yazan birine denk gelirsen standart bir mantarmış gibi tedavi uygularsın. Saçkıran mantardır evet ama hangi cins mantar olduğunu doktorun anlaması vede ona göre ilaç vermesi lazım, bunun içinde seninle ilgilenmesi lazım.
    Eczaneden bir ilaç iste demiş bir arkadaş, doğrudur bende ilk farkına vardığımda evden çok uzaktaydım vede hemen eczaneye gittim o söğlediği ilacı aldım. Sonra 1 hafta sonra eve geldiğimde işi garantiye almak için, abimin yönteminide uyguladım. Çok şükür şuanda sorun yok, hatta ozamandan huy olsa gerek senede nerden baksan 1-2 kez saçı kendim sırıfa vuruyorum.

• Abi doktora gittiğimde işte saçkıran var burada sanırım dedi.Baktı ha evet öyle dedi.Sonra bir pomad yazdı.Baktım pomad daha önce kasık ve malum yerdeki kaşıntılar için yazılan pomaddan :) Klasik egzaman mantar pomadı yani.Sonra dedi "1 ay falan kullan sonra gel bakarız".

Biliyorum ki doktorlar eğer pomad olmazsa kortizonlu iğne ya da onun gibi şeyler yapıyor ki yan etkileri say say bitmez.Çok sakat yani.

@ipo_aga nın dediği solüsyon firkini adamakıllı iki üç kişiden daha duydum denemekte fayda var.Sarımsak denedim zaten bişi çıkmadı ondan.

Asıl merak ettiğim abi yani tamam stres var bende de yani bir sürü benden daha stresli adamda çıkmıyor bu saçkıran.Yani neden ben?
  • Madem derine girdik sana hangi dönemde yaşadığımızı anlatayım. Ben yaşadığımda Babam vefat etmişti. Abim yaşadığında uzun süreli sevdiği bir kızdan ayrılmıştı. Sadece sıkıntı değil yani, ben bir örnek verdim, birçok şey birleştiğinde oluyor işte, bunu yaşayan bilir. Saçkıran en lanet hastalıklardan biridir, gece yattığında vücudunun kılı nasıl dışarı ittiğini hissedersin, tık diye ses gelir kulağına, uyuyamazsın, dişi ise, kafan, yüzün her neresi ise Dünya haritasına döner.
    Senin yüzünde çıkmış, anlattığına göre sarı tüylerde gelmiş. Sarı tüy geldiyse korkma o bölge iyi olmuş, ama işte yayılıyor, engel olmak içinde ben neler yaptığımı sana anlattım. Hiç biri çare olmazsa, derdin neyse onu unuttuğunda geçicektir. İçini ferah tut yeter, tekrar geçmiş olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yorukefe

Madem derine girdik sana hangi dönemde yaşadığımızı anlatayım. Ben yaşadığımda Babam vefat etmişti. Abim yaşadığında uzun süreli sevdiği bir kızdan ayrılmıştı. Sadece sıkıntı değil yani, ben bir örnek verdim, birçok şey birleştiğinde oluyor işte, bunu yaşayan bilir. Saçkıran en lanet hastalıklardan biridir, gece yattığında vücudunun kılı nasıl dışarı ittiğini hissedersin, tık diye ses gelir kulağına, uyuyamazsın, dişi ise, kafan, yüzün her neresi ise Dünya haritasına döner.
    Senin yüzünde çıkmış, anlattığına göre sarı tüylerde gelmiş. Sarı tüy geldiyse korkma o bölge iyi olmuş, ama işte yayılıyor, engel olmak içinde ben neler yaptığımı sana anlattım. Hiç biri çare olmazsa, derdin neyse onu unuttuğunda geçicektir. İçini ferah tut yeter, tekrar geçmiş olsun.

Eyvallah hocam. Sarıyı da geçelim normale göre %70 oranında siyah kıl da çıktı da.Yanında sanki hafif seyrelme başladı.

Benim de bir kaç önemli olay üstüne aynen kız işide kombo yapınca çıkmıştı.

• bu hastalık tam bir illet ömrünün sonuna kadar bile yaşayabilirsin bunla,8 yıla yakındır bu gerzek hastalıkla yaşıyom bir geçiyor bir çıkıyor tamamen geçmiyor yani, alopesi areata denir tıp dilinde benim ki hem saçta hemde vücutta var kaş ve kirpikte bile var anasını satayım, denemediğim ilaç kalmadı hatta ağızdan kortizon da dahil buna ama yine geçici düzeldi şimdi doktor ace plus selenyum adlı bir hap verdi onu kullanıyorum günde 2-3 tane, ama daha bir numarasını göremedik...
  • ßendede Var SoL Üst Tarafta ßana Doktor ßi Şampuan Verdi Ama HaLa ßi DeğişikLik Yok. ßi Çözüm ßiLen Varmı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.