Şimdi Ara

SACD [Super Audio CD] || Hybrid CD Player ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oncelıkle Iyı Geceler ! Bu iki Format arasında ne fark vardır. Ve Eger Bu ıkı formatı destekleyen herhangı bır player alırsak dıger normal cd lerı oynatabılırmıyız. Ornegın Super Audio CD calan alette Hybrid CD oynarmı yada normal bıldıgımız sanatcı cd leri ? .. Yada Tam Tesı Hybrid CD desteği ki boyle bır destek varsa nasıl olur bu iş..

Tüm Bunların yanısıra piyasadaki philips,sony,pionerr,yamaha,denon gbı markaların Super Audio CD Calan aletleri nerelerde bulunur ve nekadardır ? En Hesaplısı Nedir. Araştırdığıma göre normal cd player dan cok pahalıymıs. Ve Eger Super Audio CD destekli bir alet alırsak dıger normal CD lerın kalıtesı daha mı saglam gelir.

Kısacası bu formatlar ve onların gözbebeği çalıcılar hakkında bılgı verebılırmısınız ? Ogrendıgım kadarı ıle zaten Super Audio CD Formatını Philips ile Sony Ortaklaşa Bulmuş ve Geliştirmiş.

Şimdiden Teşekkürler ,
    Saygılarımla

• Hybrid Cd hakkında bilgim yok.Diğer sorularına yanıt vereyim.

SACD destekli cihazlar normal Audio CD'leri de oynatır.

En uygun SACD destekli oyanıtıcı Philips'in 720SA modelli DVD/DivX Player'ı.

Ben olsam SACD konusunda ısrarcı olmaz SACD desteği olmayan bir Cdp alırım.Ama DVD Player'da almak istiyorsan 200 ytl civarı fiyatı olan 720SA tam senlik.
  • Evet Arastırmamdada O DVD Player karşıma çıkmıştı tamda uygun birşey gıbı gozukuyor acaba nerde bulunur bırkaç e-alışveriş taraması yaptım yok bırde uretımı falan durdurulmus dıyorlar orda burda.. Teknika adlı uyenın ımzasında yazıyor o acaba verımı okuma hızı falan nasıldır bılgınız varmı acaba ? Yanı Sonucunda DVD Player ..

Tekrar Teşekkürler
  • Üretimi durdu, çünkü Philips başka DVD satamıyordu.Bence şu an piyasadaki en iyi player.Mağazalarda ararsan mutlaka bulursun.İnternette kalmamışdır.Eskişehirde bol miktarda var.220 ytl idi en son fiyatı.Bence ikinci el player alma.
  • Yok Elden Düşmeye yaklaşmam açıkçası. Bu urunu araştırıyorum onlarca e-alışveriş sitesi var mutlaka vardır bırınde .. Bakalım .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Yok Elden Düşmeye yaklaşmam açıkçası. Bu urunu araştırıyorum onlarca e-alışveriş sitesi var mutlaka vardır bırınde .. Bakalım .

boşuna arama sıfırını bulamazsın arkadaşım
  • quote:

Orjinalden alıntı: maneela

quote:

Yok Elden Düşmeye yaklaşmam açıkçası. Bu urunu araştırıyorum onlarca e-alışveriş sitesi var mutlaka vardır bırınde .. Bakalım .

boşuna arama sıfırını bulamazsın arkadaşım

Oyleye Benzıyor ama elden düşmesi de pek yok aslında .. Yanı sımdılık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de yeni aldım SACD çalıcımı. Sony xe-597 hybrid dedikleri aslında çift katmanlı bir müzik cd sidir. SACD aktif etmek için player üzerinde bir tuş vardır. Veya menüden otomatik olarak ta seçilebilir. SACD nin desibeli daha yüksektir. Dolayısıyla biraz daha kalitelidir. Ayrıca SACD ler 2 kanal oldukları gibi 5 kanal da olabiliyorlar. Aynı 5.1 dvd ler gibi. Fakat SACD oldukça kaliteli. Ama hiç bir şey plağın yerini tutmuyor. İnanırmısınız bilmem arkadaştan mp3 ler aldım. Adam bu işin oldukça proffesyoneli olduğu için bu mp3 leri plaktan kaydetmiş. MP3 ler 44.000Hz 160 Kbps. Ses çok kaliteli. Ayrıca plaktan gelen o çıtırdamalar insana ayrı bir hava veriyor. Galiba bende bulaşacam bu plak işine. Hiç bir şey plağın yerini tutmuyor... Hadi hayırlısı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 19 Haziran 2006; 20:16:21 >
  • Sen en aldın FARKUBABA SACD calıcı olarak bılgılendırırmısın ?
  • Ne tür bilgi istiyorsun ki anlayamadım. SACD Çalıcım SONY XE-597 Başka çalıcılar ie kaşılaştırma fırsatım olmadığı için çok iyi veya çok kötü diyemem. Ama genel olarak CD text olayının olması(Şarkı isimleri ve album isimlerinin ekrana gelmesi), 5 kanal yani multichannel özelliğinin olması, Hybrid cdlerde CD1 ve CD2 diye ayrımının olması ve kullanımının basit olması, fiyatının da 280 YTL olması....
  • Hah bunlardı istediğim dostum .. Sagolasın istanbulda bulunurmu heryerde

bıde hocam su ımzandakı rakamlar nedır arka arkaya cok merak ettım loto falan mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf -- 20 Haziran 2006; 2:04:31 >
  • Kesinlikle SACD al ama ii birtane düşün özdamar şuan ülkemizde SACD satılan yerler war hemde fiyat farkı 3-4 milyon nie sacd nin o eşsiz kalitesinden anfini mahrum bırakasın hürmetler eder saygı duyarım sn.özdamar
  • Cok Muhterem ßuR@k Bey , sony nınkı fena değil inceledinizmi onu ? siyah renk birde tabi nerde satıldıgını bılmıyorum ama bakıcam belkı sacd işine bulaşmam ilerde plak olayına gırerım tahmınım. harman kardonunkı fena degıldı ama ustundekı gumus renk dokulmustu adamlar okadar kurcaladıkı demek..
  • plak işine gireceksen sayın ve muhterem özdamar öncelikle marantz 7200 ün plak için zayıf olduğunu anfi seçimini plak konusunda en tatminkar olanı bularak yapmanı diler saygılarımı iletirim
  • Neden kullanacagım amphli cok kotu degıl ki ? .. ayrıca konu taşmasın amphli ile ilgili topic var ordan devam ediniz.

Saygılar
  • 1-Anolog kayit dijital sistemde kayit edilecek saniyelere bolunur ve orneklenir. cd nin icerisinde 16/44.1 yani 16 bitten olusan 44.100 ornek vardir. yani 16x44100=705600 ornek bulunur. sacd da ise herbiri bir bit uzunlugunda 2.822.400 ornek bulunur. Yani kayit standardi daha yuksek olur.

2-cd de kaydin ust siniri 22kHz. gecemez. Yani bu seviyeden ustundeki frekenslar bulunamaz. sacd da ise bu daha fazladir ama hicbiri LP nin 48kHz. ust sinirina ulasamazlar.

3-cd de her bit 6db dinamik genislik yaratir. Bir kayitta bu en fazla 6x16=96 db olabilir. Yani en dusuk ses ile en yukses ses arasindaki fark 96 db yi gecemez. Sacd da ise 24 bitlik bir kayit olabilir ve bu aralik 144 db ye yukselir. Yani muzigin sinirlari genisliyor.

Ancak sacd larin bazilarinda cd kalitesinde dijital cikis (16/44.1) bulunuyor. Buna dikkat etmek gerekir. Aslinda DVD-A Sacd dan daha iyi bir sistem.
    veya en iyisi bir pikap kullanmak.
  • quote:

Hah bunlardı istediğim dostum .. Sagolasın istanbulda bulunurmu heryerde

bıde hocam su ımzandakı rakamlar nedır arka arkaya cok merak ettım loto falan mı

LOST adlı bir dizide fazlaca geçmekte bu rakamlar. Ne olayı var bu rakamların diye sorma anlatması 2 hafta sürer. Ama bir yerden edinirsen bu dizinin bölümlerini seyretmeni şiddetle tavsiye ederim. Şu an Amerikada yayınlanıyor. Bizlerde teknoloji sayesinde seyredebiliyoruz(internet)
  • ankara realde var philips 5140 almadan önce bayağı araştırmıştım. fiyatıda 199 dolar. zaten satamıyorlar sanırım, bugün-yarın bi bakarsan bulursun
  • Ben ıstanbuldayım ama yav . Bu FARUKBABA nınkıne bakıcaıgım sony magzasına gıdıp bugun yarın bakarım ..
  • quote:

Ben ıstanbuldayım ama yav . Bu FARUKBABA nınkıne bakıcaıgım sony magzasına gıdıp bugun yarın bakarım ..

özdamar hocam bence acele et derim. ankara realde en fazla 3 kutu kadar gördüm. burda bi tanıdığın varsa aldır...(tabi orda bulamassan)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.