Şimdi Ara

SACD hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar SACD (süperaudio cd) hakkında bazı şeyleri öğrenmek istiyorum.Öncelikle bu formatın yaygınlaşması, CD ler gibi kolay ve ucuz bulunabilir olması yakın bir zamanda olurmu yoksa daha çok beklemek gerekirmi.Bu formatı dinlemek için SACD çalabilen bir playerın dışında herhangi bir AVR yeterli olabiliyormu yoksa yanlızca buna destek veren yeni bazı modellermi çalabiliyor bunu.Yani çoğunuzun kullandığı Yamaha,onkyo,denon,sony gibi markaların herhangi bir modeli olabiliyormu.SACD ın yaygınlaşması ile stereophile cılık ne olur? yoksa stereo nun keyfini vermez o ayrı o ayrı deyip yine yolumuza stereo amfilerlemi devam ederiz ne dersiniz.
    Şimdi benim aklımdan geçenler şunlar,ben istiyorumki TV mi ve ses ve sinema sistemimi birarada toplayayım (oldukça parçalı,kalabalık bir stereo düzenim var-amfi,ekolayzer,cd çalar,tuner,kasetçalardan oluşan- ve bu kalabalıkda sıktı artık) Kaset-plak işi zaetn öldü artık bir tane orta halli fiyat/performansı yüksek bir receiver alıp bir tanede divx ve sacd çalabilen bir player alıp iki parça cihazla derli toplu yoluma devam edeyim diye düşünüyorum.
    Bu konudaki görüşlerinizi almak isterim.



  • öncelikle bende sacd ile yeni tanıştım.philips 3900 sa aldım.komplike bir ev sinema sistemi.sacd olarakta ilk olarak depeche mode playing angel albümünü aldım.SACD gercekten süper.Müzik dinlemek için bence şuan en iyisi.Htta dolby ve dts formatındanda daha iyi.Çünkü sadece müzik dinlemek için üretilmiş bir format.Tavsiye ederim.Şu ana çok yaygın değil ama bence zamanla yaygınlaşacak.Dinlemek için sacd player olması gerekiyor.Zaten bu formatı philips ve sony bulmuş.Sony pek cihaz çıkarmıyor fakat philipsin son modellerinin hatta benimde kullandığım komple ev sinema sistemlerinde sacd çalma özelliği var.Benec müzik dinlemeyi seviyorsanın sacd formatı tam size göre.Sacd çalar olarakta üretimi sona ermiş olmasına rağmen bulabilirseniz philips 720 sa modeli.Hem dvd olarak hemde sacd player olarak süper.
  • Teşekkürler depechemode06.
    Evet arkadaşlar başka yorumu olan yokmu bu konuda? Affan,killforyou kardeşler yorumlarınızı bekliyorum.
  • SACD'yi evimde uzun uzun dinlemiş, testlere tabi tutmuş değilim.Bir kaç hi-fi mağazasında 3-5 dinleti yaptım.Yazacaklarım da bu dinletilerden çok okuduğum yazılara dayanmaktadır.SACD için Player'ın uyumlu olması yeterldir.THX gibi kolonların ya da A/V nin desteği gerekmez.Ben shaggy'nin sacd sini dinldim.Audio CD ye göre epey bi fark vardı.Eğer imkan varsa SACD arşivi yapılabilir.Ama yerli albümlerin SACD formatında çıkmasını ben pek beklemiyorum.Zaten kimi yabancı albümler zaten SACD formatında basılıyor.Ama yaygınlaşacağını ve stadart olabileceğini sanmıyorum.Çünkü insanlar kaliteden önce maliyete önem veriyor.Çoğu kişiye bırak SACD'yi mp3 bile yeterli geliyor ki normal Audio CD bile satın almıyorlar.Talep olsa elbette SACD standart olabilir.Ama müzik piyasasının önce mp3 den kurtulması gerekiyor.En iyi f/p oranına sahip player Philips 720 sa dır.O fiyat aralığında başka hiç bir üründe sacd desteği yoktur.
  • SACD uzun zaman önce çıktı. Piyasada bulabiliriz. Yurt dışında dvd-audio an daha fazla yaygındır.yaygınlaşmıştır belki de. dvd-audio görüntü ve ses üzerinden; SACD sadece ses kaynaklalıdır.Bildiğiniz üzere dvd-audio ve SACD 100Khz. audio sinyalini sunabilmektedir. duyar mısınız, hissedermisiniz bilinmez. SACD iyi de olsa iyi bir cihaz, çalar gerekiyor. fakat ucuz maliyet derseniz philips 720SA divX ile cazip. divX önemli değilse sony dvp-ns705 250liralık fiyatıyla cazip.veya scd-xb770QS
    her av ampli nerdeyse artık dvd-audio ve SACD uygundur.(eski modelelr haric) SACD ready olması yeterlidir. burada önemli olan SACD tos/link yada s/pdif dijital çıkışla taşıyamayacağınızdır. ve av amfilerinde SACD çözemeyeceğidir. istisnası var. SONY ta-da9000Es 7x200watts ve SONY-hiend testlerde çok iyi- dvdp-ns999es ''i-link'' firewire 4pin 1394'' tip bağlantıyla iki cihazda DSD dijital bağlantı sağlanabiliyor. denon, marantz da farklı isimlerlerle üst modellerde bulunuyor. kopyalanamaz.bugün belki haklanmıştır; s/pdif üzerinden ve pcm dönüştürmüş olmalıdır. dvd-audio kayıt kodlaması Lpcm olunca dijital dönüşüm ve aktarımları ile dijital iletişim yolu daha kolaydır.
    SACD direct stream digital technology (DSD) kayıt tekniğini kullanır ve pcm farklıdır. hem modulaston tekniği , hem kayıt sisteminde. son çıkan ultra pahalı DAC sistemlerde DSD'in, pcm çevrilebildiği ortaya konuldu.SACD normal sony/philips CD pcm verisinden çok daha yüksekte çözünürlük taşır.
    sacd ve dvd -audio için hoparlörlerin de yüksek frekanslar için uygun olması gerekiyor. klasikleri de kullanabiliriz. bir zararı olmaz.(zararı olmaz diyorum ama eğer ki cihazların kendi kalitelerinden kaynaklanan yediği bir nane olursa woofer ve tweetr üniteleri risk altındadır)
    Ki şöyle bir bakış açısı var ki hoparlör alırken yüksek frekansları desteklemnesi klasik cd leri dinlerken müthiş avantaj sağlandığı dile getiriyorum. Hoparlörün elektriksel sinyalin %10 sese çevirebildiği ve direnç ile ısı yoluyla kayıplar(çalışma mantığı) oluştuğunu dikkate alırsak mantıklı.üst frekansları desteklemesi sesin tiz olarak ağırlıklı olacağını, parlak çalacağını zannetmiyorum.
    saygılar
    edit: dvdp-ns999es eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 24 Ocak 2006 15:33:49 >
  • Teşekkürler Killforyou ve cantan
  • Selamlar herkese,
    Ben 720SA Player'imi Onkyo 601 reciever'ıma optik kabloyla bağladım ama bir türlü sacd cd'lerden ses alamıyorum bu yolla. DVD player'in stero çıkışını reciever'a bağlayarak ancak ses alabildim. Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim, dvd player optik kablodan sacd çıkışı vermiyor mu yoksa receiver mı kabul etmiyor ne dersiniz ?
    Teşekkürler
  • SACD ve DVD-audio için
    sadece analog yolu kullanabilirsin. Topiği okuman faydalı olur.
  • Merhaba.Sacd kullanıcıları için kötü haber.Sony Blue Ray yüzünden matamatiksel alarak cd den 64 kat daha yüksek bir çözünürlülüğe,daha geniş bir frekans bandına, daha yüksek bir dinamik aralığa sahip sacd teknolojisini desteklemekten vazgeçti.Bence cd bizim görebileceğimiz son fiziksel elle tutulabilen yaygın kabul görmüş medya olacak.Yeni geliştirilen medya teknolojileri ticari kaygılar ve rekabet yüzünden bir türlü standartlaşamıyor.Bu arada Accuphase P-100, EMM Labs, Esoteric ve Sony nin bir modeli dışında digital çıkışı olan sacd yoktur.
    Bu arada xrcd dinleyenlerin sacd den daha iyi olduğunu idda ettiklerini de belirteyim.Saygılar
  • İlginize ve cevaplarınıza çok teşekkürler
  • bende sacd hakkında araştırma yaparken buraya geldim.Merka ettiklerim;

    sacd olayı başlamadan bittimi?

    müzik marketlerde sanırım satışı yok.

    sacd player satışı doğru düzgün yok.

    kısaca cd ile devammı edecek piyasa.

  • raver kullanıcısına yanıt

    Yani cd ye her güncel albümün çıktığını düşünürsek ne yazık ki aynı şey sacd için geçerli değil ama Türkiye'de Opus3a gibi çok kaliteli iş yapan yerler var. Arşivleri oldukça büyük ve sacd konusunda da epey seçenek var. Cihaz bulmak aslında daha kolay, büyük markaların çoğu sacd desteği veriyor hala. Daha çok yeni bir cihaz olan Denon dcd1700 modeli hem oldukça üst seviye bir cihaz hemde sacd desteğine sahip. Her üst düzey modelde ne yazık ki bu format desteklenmiyor ama dediğim gibi medyayı bulmak cihazı bulmaktan daha zor bizim ülkemizde muhtemelen.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.