Şimdi Ara

SAÇ UZATMAK İSTEYENLER [ANA KONU] (72. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (4 Mobil) - 1 Masaüstü4 Mobil
5 sn
4.755
Cevap
238
Favori
633.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • saç uzatmak pişmanlıktır 2.5 yıllık saçlarımı kestirdim topluyordum falan ama artık beni çok bunaltmıştı kestirdim herkes sana uzun saç yakışmıyor bidaha uzatma dedi ki bende öyle düşünüyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: LINKIN PARK

Merhaba arkadaşlar. Forumda benim gibi bir çok kişi saçını uzatmak istiyor. Hemen hemen her gün saç uzatmayla ilgili bir konu açılıyor. Bu nedenle bu konuyu açmaya karar verdim. Saç uzatmayla ilgili bildiklerimi bu konu altında paylaşacağım. Eksik veya yanlış yerler olursa sizin uyarınızla düzeltirim.

Arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim. Saç uzatmak sabır gerektiren bir iştir. Hem çevre baskısı hemde saçlara yapmak zorunda olduğunuz bakım sizi bıktırabilir. Öncelikle bunu göze almalısınız.

İlk zamanlar saçınız kısayken saçınızı her gün yıkayın. Saçları yıkamak saçın uzamasını hızlandırır. Ama çok fazla şampuan kullanmayın. Hatta bir gün kullanın bir gün kullanmayın. Çünkü saçınızı her gün yıkayacağınızdan bu maddeler zarar verebilir. Saçınızın kısa olduğu bu dönemde çok fazla şekillendirici madde ve fön makinesi kullanmayın. Yoksa saçınız uzadığında yıpranmış bir görüntü oluşur.

Saçını uzatanlar genelde saçları istediği uzunluğa gelmeden, yani kısayla uzunun ortasındaki o uzunluktayken vazgeçerler. Şu an benim saçımda bu uzunlukta diyebilirim. Bu dönemde saça şekil vermek zordur ve istenilen uzunluğa hala gelmediği için takıntı oluşturur. Bu dönemde saçınız kabarabilir. Bu nedenle kuaföre gidip ara makas attırmalısınız. Ara makasın ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar varsa açıklayayım. Mesela 10 tel saçınız var, saçınız kabarık, siz kuaföre ara makas at dediğinizde 10 telin 4 ünü bir makas yardımıyla kısaltır, diğer saçların uzunluğuna bir şey olmaz. Böylece saçınız daha seyrek, düz ve hoş görünür.

Saç uzaması devam ederken arada bir uçlarından aldırmak gerekir. Sağlıklı bir saç ortalama olarak ayda 1 cm uzar. Ama uzun süre saçınızı kestirmezseniz saçın uzaması yavaşlar. Bu nedenle 3-4 ayda bir uçlarından aldırın. Gittiğiniz kuaförün profesyonel olmasına dikkat edin. Uçlarından al dersiniz 2-3 cm kısaltır yazık olur.

Saçınızı uzatırken kullandığınız ürünler çok önemli. Benim tavsiyem Schwarzkopf ürünlerini kullanmanız. Her saça göre şampuan, saç kremi vb. ürünleri mevcut. Aynı özellikte şampuan + saç kremi + sıvı saç bakım kremi yeterli olacaktır.

Birde saç düzleştirme olayı var. Bunun içinde çok farklı yöntemler var. Fön çekerek saçlarınızı düzleştirmek isterseniz fön suyu veya mavi su adı verilen bir sıvıyı fönden önce saçınıza uyguluyorsunuz ve fön çekiyorsunuz. Saçlarınız düzleşiyor.

Saç düzleştirici kullanacaksanız kesinlikle kaliteli bir marka olmasına dikkat edin. Ucuz kalitesiz mallar saçınızı yakabilir ve çok çabuk yıpratabilir. Hangi markanın olursa olsun saçınız tabiki yıpranacaktır ama bu süreci uzatmak sizin elinizde.

Brezilya fönü denen bir olay var. 6 ay saçlarınız fönlü gibi dümdüz kalıyor. Ama biraz masraflı fiyatlarını internetten araştırarak öğrenebilirsiniz.

Birde Schwarzkopf'un özel Strait Therapy adı verilen bir saç düzleştirme yöntemi var. Saçlarınız 8 ay dümdüz oluyor ama buda baya masraflı.

Birde Schwarzkopf'un Glatt isimli saç düzleştirici kremi var. Fiyatı çok uygun. saçlarınız 2 ay düz olur ama kuruyken pek faydası olmaz genel olarak hafif ıslakken saçlarınız çok güzel görünür bunu uygularsanız.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar arkadaşlar. Biraz uzun oldu ama saçını uzatmak isteyenler okursa faydalı olabilir. Eksik veya yanlış yer varsa uyarın.

Dostum sac assagiya uzaması gerekirken yukarlara dogru uzuyor yani enseye inmiyor sac ne yapmam lazım ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyranitar

biri saç mı dedi?
    SAÇ UZATMAK İSTEYENLER [ANA KONU]SAÇ UZATMAK İSTEYENLER [ANA KONU]

selam bagyan tanışabilir miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trust666

Aynen bu şekil istiyorum şuan kulaklarımı yeni kapatıyor saçlarım zaten bu renk ve hafif dalgalı, kaç yıla uzar ki?
    SAÇ UZATMAK İSTEYENLER [ANA KONU]SAÇ UZATMAK İSTEYENLER [ANA KONU]

En az 3 yıl
  • yirim seni
  • Beyler şuan saçım 6-7 cm yeni başladım uzatmaya yalnız saçım çok gür ve dalgalı etrafımdakiler saçımın uzatmaya uygun olmadığını ve sürekli kısa kestirmem gerektiğini söylüyor. ayrıca saçlarım biraz cansız ve kabarıyor . Şampuan ve krem olarak schwarzkopf yazmışsınız. o markanın birsürü ürünü var hangisini kullanmalıyım sizce ?
  • Merhabalar saclarimin on uzunlugu bastirip cektigimde burnumun altina geliyor.3 sorum var.
    Saclara ara makas attigim icin aralardaki kisa saclar uzadigi icin uzun sac arasinda orta uzunluktaki sac kotu gozukuyor.Onlari keserler mi?

2.sorum bu sureden sonra hangi sampuani kullanmam gerek.
    3.sorum da saclarin onleri gozlerime gelince acitiyor ne yapmam gerek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar saçımı 1 yıldır uzatıyorum.kırıkları bayadır aldırmadım çünkü güveneceğim bi yer bulamadım.akşama foto eklerim
  • 25.ay
    SAÇ UZATMAK İSTEYENLER [ANA KONU]
  • İki yılı geçik uzattım sonra sıkılıp üçe vurdum. Soruları alabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OtostopçuRıfkı

İki yılı geçik uzattım sonra sıkılıp üçe vurdum. Soruları alabilirim.

Aynaya bakınca ne hissediyorsun? Ben 1 sene uzattıktan sonra baskılara dayanamayıp kestirmiştim saçları, aynaya her baktığımda tuhaf oluodum, şimdi 2 senedir uzatıyorum gayet iyi gidiyor
  • saç uzatınca ense kısmını ne yapıyorsunuz ? benim aynen böyle oluyor. yandan arkadan falan kötü gözüküyor

böyle gözüksün istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ofsayt Bozan Stoper -- 6 Haziran 2014; 21:45:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.uzun

Saçların 1 senelik olduğu dönem çok sıkıntılı geçer, ben 2 kere bunalıp kestirmiştim saçları. En sonra şartlandım ve sonuca ulaştım, genelde vax veya sprey kullanarak önleri zaptettim. evde bandana taktım, 2 sene oldu ve şuan çok rahat bağlanıyor yine de evde bandana takıyorum. Sabredin sonucu güzel olacak.

Bro şu an 13 aylık saçım var. Toplanabiliyor. Ama şöyle bir durum var toplayınca bir süre sonra önden bir tutam saç kaçıyor. O yüzden toplamak+saç bandı takmak istiyorum. Saç bandı nerde satılır bir fikrin var mı?

Bide de şey sormak istiyorum. Topladığımda böyle sağdan soldan üstten kısa kısa saçlar çıkıyor.
    Yani şöyle ki:
    burdaki arkadaşınki gibi jilet gibi dümdüz toplanmıyor. Topladığımda alttaki bayan arkadaşın saçınuın sağ tarafındaki gibi tel tel saçlar çıkıyor. Bunlar kırık saç mı oluyor? Yoksa normal mi? Yarına ss de atabilirim. 13. aydayım dediğim gibi şu ana kadar hiç berbere falan da gitmedim.

• 2 seneden çok oldu benim saçlar, önden tek tek düşme olayları bende de var. Önlere çok az vax kullanarak aşıyorum o sorunu. Osis aradım bulamadım o yüzden Egos vax 2 numara kullanıyorum. Evde bant takmaya da devam ediyorum, kafanı çok sıkmayan bi bandana bulursan senin için rahat olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.uzun -- 10 Haziran 2014; 21:05:50 >
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    Taç tak. Siyah ince saç taçlarıyla önüne düşmeleri engellersin
  • quote:

2 seneden çok oldu benim saçlar, önden tek tek düşme olayları bende de var. Önlere çok az vax kullanarak aşıyorum o sorunu. Osis aradım bulamadım o yüzden Egos vax 2 numara kullanıyorum. Evde bant takmaya da devam ediyorum, kafanı çok sıkmayan bi bandana bulursan senin için rahat olur.

peki 2. fotoğrafta bahsettiğim o küçük saçlar ne oluyor? kırık mı? yoksa normal mi?
  • Rena34 kullanıcısına yanıt
    İnce telli olduğundan olabilir. Benimde öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

quote:

2 seneden çok oldu benim saçlar, önden tek tek düşme olayları bende de var. Önlere çok az vax kullanarak aşıyorum o sorunu. Osis aradım bulamadım o yüzden Egos vax 2 numara kullanıyorum. Evde bant takmaya da devam ediyorum, kafanı çok sıkmayan bi bandana bulursan senin için rahat olur.

peki 2. fotoğrafta bahsettiğim o küçük saçlar ne oluyor? kırık mı? yoksa normal mi?

Sanırım onlar, dökülen saçların yeniden uzamış hali
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rena34

quote:

Sanırım onlar, dökülen saçların yeniden uzamış hali

aynen o da olabilir. :)
    Saçım güçsüzleşti biraz galiba. Napmamız lazım acaba.
  • Yıkarken iyi durulayın, ben ilk zamanlar çok düştüm o hataya, iyice durulayın saçların dibini hiç şampuan kalmasın. Besleyici şampuan ve saç kremlerini talimatlarda gösterdiği gibi uygulayınca sorun kalmaz. @Rena34
  • 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.