Şimdi Ara

Saç uzatma hakkında sorum var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben saçımı 6 ay önce falan ya 3 ya da 0 yapmıştım. O günden beri saçımı hiç kestirmedim. Saçımı uzatmak istiyorum ama yapmam gereken bir şey var mı bilmiyorum. Ara makas falan gerekli mi mesela ? Ya da tekrar kısaltmam falan gerekiyor mu ? Tecrübesi olanlar paylaşsın lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwasmadeforthis -- 17 Kasım 2015; 0:59:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kırıkları aldırmak denen işlem berber ve kuaför dolandırıcılığıdır, boşa para kaptırma, hiçbir şey yapma saçlarına. Saç uzatmanın tek sıkıntısı saçların şekle girmediğinden papağana benzeyeceğin dönem olacak, onu da kestirmeden atlatırsan şekle girer hale gelecek saçların.
  • Ara makas sakın attırma
    Enseyi faul tarafını kısalt
    Birazdaha uzayınca berbere sac uzatiyom kırıkları al de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstteki arkadaşı dinleme yeterli. 3 senedir saçlarımı uzatıyorum, belime kadar saçlarım var ve daha bir kere bile ne kırıklarını aldırdım ne bişey yaptırdım, 3 sene oldu kuaför/berber kapısından girmeyeli. Kasmayacaksın, zamana bırakacaksın. Saç 6-8 ay arası zaman diliminde kabarmaya başlar hiç bi şekil veremezsin bu dönem çok sıkıntılıdır. Taç falan kullanayıp şunu bunu yapayıp aman saçlarım şekil almıyor kabardı vs. triplere girersen kestirirsin. Olayı özü rahat olup kasmamakta bırak kabarık görünsün ne fark eder kendini her halinle sevmelisin. 1,1.5 sene civarı saçlar toplanmaya başlar, bir de toplu saç yakışıyorsa senden kralı olmaz, 6-8 ay arası kaybettiğin özgüveni fazlası ile yakalarsın bu aşamada. 2 sene olduğunda topuz yapabileceğin kıvama gelir bu aşama zaten özgüven patlaması yaşayacağın kısım. Sonrası zaten yardırıyorlar. Stres yapma, otur ve uzamasını bekle. Olabildiğince fön makinesi, saç kurutma makinesi, saç dondurucu sprey ve wax'lardan uzak dur. Bunların hiç birini kullanmadım, 3 senedir bir kere kuaföre gitmedim saçımda ne bir kuruma ne bir kırıklık var. Yani olayın özü bu maddeleri kullanmayıp, kasmamak. Rahat ol uzuyor yani, kendi kendine. Ekstra bişey yapmana gerek yok. 1,5 sene civarı toplanılan aşamaya geldiğinde git ense kıllarını aldır yeter, toplu saçta ense kılı kötü duruyor. Ben kendim alıyorum enseleri, yaptıkça alışıyorsun kuaförden uzak durmaya çalış Favorileri kendin düzeltebilirsin keza aynı şekilde. 3 senelik saç, 1 senelik sakal ile bir kere kırık aldırmadan bir kere kuaför berber yolu görmeden devam ediyorum, kanlı canlı örnek var yani karşında. Gitme kuaföre bırak kendi haline. Ha birde üç numaradan başladığın için verdiğim zaman dilimleri değişebilir yani 6-8 değilde 8-10 ay olur, 1-1,5 değilde 1,5-2 olur ama elbet olur yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadhouseBluess -- 17 Kasım 2015; 1:25:50 >

• Kırıkları aldırmak denen işlem berber ve kuaför dolandırıcılığıdır, boşa para kaptırma, hiçbir şey yapma saçlarına. Saç uzatmanın tek sıkıntısı saçların şekle girmediğinden papağana benzeyeceğin dönem olacak, onu da kestirmeden atlatırsan şekle girer hale gelecek saçların.
  • 3,5 senedir uzatıyorum, berber falan faso fiso. Saçın oturması falan yaklaşık 2 yılı bulur. Saçtan saça da değişir gerçi. 1,5 sene falan saçtan bişey bekleme. Bağlayana kadar olan dönem en kötü dönemdir, umutsuzluğa kapılma, baskılara diren ve başarıya ulaş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir fotoğraf varsa bekleriz. Böyle söylemeyle pek değerlendirilmiyor çünkü.
  • Saçın artık şekilsiz bir hal aldıysa saçını düzelttir.Saç uzatmanın en sinir bozucu evresidir ne kısa ne uzun şekilsiz bir saç.

Ama sakın erkek kuaförüne gitme uzun saç kesmeyi de düzeltmeyi de bilmiyorlar.Kadın kuaförüne git saçını uzatacağını söyle zaten

onlar bilir nasıl düzelteceklerini.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ledler hakkında bir sorum var
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1,5 yıldan fazla oldu makas değmeyeli. Senin bir şey yapmana gerek yok onlar kendi uzuyor.

• uzayana kadar pek bişi yapman gereksiz sal gitsin
    uzatıktan sonra şekil mi veridrecen ne yapıcaksan ona göre yaparsın. yılda 1 falan da uclarından arada aldırırsın işte az az uzakdıktan sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 17 Kasım 2015; 5:53:09 >
  • Teşekkürler.

• Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Bir fotoğraf varsa bekleriz. Böyle söylemeyle pek değerlendirilmiyor çünkü.

Maalesef yakın zamanda çektiğim ve yüzümün gözükmediği bir fotoğraf yok, ayak üstü ifşa olmamak adına da onları atamam. Arkadan çekilmiş olan 7-8 ay öncesine ait önden çekilmiş olan ise 4-5 ay civarı öncesi bir tarihe ait
     Saç uzatma hakkında sorum var ? Saç uzatma hakkında sorum var ?

• Toka taksam olur mu dağıldığı dönem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Flash

Ben saçımı 6 ay önce falan ya 3 ya da 0 yapmıştım. O günden beri saçımı hiç kestirmedim. Saçımı uzatmak istiyorum ama yapmam gereken bir şey var mı bilmiyorum. Ara makas falan gerekli mi mesela ? Ya da tekrar kısaltmam falan gerekiyor mu ? Tecrübesi olanlar paylaşsın lütfen.

Yapman gereken bir şey yok. Eğer gideyim berbere ara makas atsın dersen saçını 3'e vurar yollar seni. Bırak kendiliğinden uzasın. Yaklaşık 8-9 ay oldu şu an benim de. Saçım düz olduğundan iyi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezar312

Toka taksam olur mu dağıldığı dönem?

Bahsettiğimiz saçın sağdan soldan fışkırdığı aşamada saç toplanmıyor maalesef dostum, o aşamada tek yapman gereken oturup biraz sabretmek olacak.. Konu ile ilgili olarak internette "saç uzatırken geçmek bilmeyen çileli dönem" şeklinde aratırsan ekşi ve uludağda çok güzel özetlemiş arkadaşlar durumu biraz daha fikir sahibi olmak adına göz atabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunepee

quote:

Orijinalden alıntı: sezar312

Toka taksam olur mu dağıldığı dönem?

Bahsettiğimiz saçın sağdan soldan fışkırdığı aşamada saç toplanmıyor maalesef dostum, o aşamada tek yapman gereken oturup biraz sabretmek olacak.. Konu ile ilgili olarak internette "saç uzatırken geçmek bilmeyen çileli dönem" şeklinde aratırsan ekşi ve uludağda çok güzel özetlemiş arkadaşlar durumu biraz daha fikir sahibi olmak adına göz atabilirsin

Bir kere benim saçım o duruma geldi o zaman tokam yoktu mecbur kestirmek zorunda kalmıştım sabretmesi sorun değilde dışarı öyle çıkması sorun toka taksam gene çıkarım da.

• Saçı bağlayınca millet sana garip garip bakıyor. Geçen babamın köyüne gittim. Oğlum kes şu saçları karı gibi dolaşma ortada falan diye. Demediklerini bırakmadılar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam

Bir fotoğraf varsa bekleriz. Böyle söylemeyle pek değerlendirilmiyor çünkü.

Maalesef yakın zamanda çektiğim ve yüzümün gözükmediği bir fotoğraf yok, ayak üstü ifşa olmamak adına da onları atamam. Arkadan çekilmiş olan 7-8 ay öncesine ait önden çekilmiş olan ise 4-5 ay civarı öncesi bir tarihe ait
     Saç uzatma hakkında sorum var ? Saç uzatma hakkında sorum var ?

Kardes alinma da arkadan kiza benziyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: crazy0611

Saçı bağlayınca millet sana garip garip bakıyor. Geçen babamın köyüne gittim. Oğlum kes şu saçları karı gibi dolaşma ortada falan diye. Demediklerini bırakmadılar.

Güzel bi konuya değildin bak bu konuyla ilgili olarak öncelikle "el alem ne der" merkezli düşünen arladaşlar bu işe hiç girişmesinler kendi sağlıkları adına. Ha ben bu kuvvete karşı direnirim, toplumsal baskıya kafayı gömer, gerekene ağzının payını veriririm. Toplum tarafından hayatımın yönlendirilmesine izin vermem diyorsanız buyurun. Öte yandan ben başkalarının düşüncelerine göre yaşıp, hayatını bu doğrultuda kısıtlayan, istediğim şeyleri yapamayacak kadar pısırık bi insanım diyorsanız hiç girişmeyin, çünkü sonunda siz üzülürsünüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scritous

quote:

Üstteki arkadaşı dinleme yeterli. 3 senedir saçlarımı uzatıyorum, belime kadar saçlarım var ve daha bir kere bile ne kırıklarını aldırdım ne bişey yaptırdım, 3 sene oldu kuaför/berber kapısından girmeyeli. Kasmayacaksın, zamana bırakacaksın. Saç 6-8 ay arası zaman diliminde kabarmaya başlar hiç bi şekil veremezsin bu dönem çok sıkıntılıdır. Taç falan kullanayıp şunu bunu yapayıp aman saçlarım şekil almıyor kabardı vs. triplere girersen kestirirsin. Olayı özü rahat olup kasmamakta bırak kabarık görünsün ne fark eder kendini her halinle sevmelisin. 1,1.5 sene civarı saçlar toplanmaya başlar, bir de toplu saç yakışıyorsa senden kralı olmaz, 6-8 ay arası kaybettiğin özgüveni fazlası ile yakalarsın bu aşamada. 2 sene olduğunda topuz yapabileceğin kıvama gelir bu aşama zaten özgüven patlaması yaşayacağın kısım. Sonrası zaten yardırıyorlar. Stres yapma, otur ve uzamasını bekle. Olabildiğince fön makinesi, saç kurutma makinesi, saç dondurucu sprey ve wax'lardan uzak dur. Bunların hiç birini kullanmadım, 3 senedir bir kere kuaföre gitmedim saçımda ne bir kuruma ne bir kırıklık var. Yani olayın özü bu maddeleri kullanmayıp, kasmamak. Rahat ol uzuyor yani, kendi kendine. Ekstra bişey yapmana gerek yok. 1,5 sene civarı toplanılan aşamaya geldiğinde git ense kıllarını aldır yeter, toplu saçta ense kılı kötü duruyor. Ben kendim alıyorum enseleri, yaptıkça alışıyorsun kuaförden uzak durmaya çalış Favorileri kendin düzeltebilirsin keza aynı şekilde. 3 senelik saç, 1 senelik sakal ile bir kere kırık aldırmadan bir kere kuaför berber yolu görmeden devam ediyorum, kanlı canlı örnek var yani karşında. Gitme kuaföre bırak kendi haline. Ha birde üç numaradan başladığın için verdiğim zaman dilimleri değişebilir yani 6-8 değilde 8-10 ay olur, 1-1,5 değilde 1,5-2 olur ama elbet olur yani

Galiba suriyeden geldin.

Bağlantıyı kuramadım, açsanız biraz daha

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.