Bildirim
Saç uzatma hakkında sorum var ? (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Hamikisi
quote:
Orijinalden alıntı: xBlitzkriegx
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Sunepee
quote:
Orijinalden alıntı: Kediyeyolgösterenadam
Bir fotoğraf varsa bekleriz. Böyle söylemeyle pek değerlendirilmiyor çünkü.
Maalesef yakın zamanda çektiğim ve yüzümün gözükmediği bir fotoğraf yok, ayak üstü ifşa olmamak adına da onları atamam. Arkadan çekilmiş olan 7-8 ay öncesine ait önden çekilmiş olan ise 4-5 ay civarı öncesi bir tarihe ait
Kardes alinma da arkadan kiza benziyorsun
Neyi kıza benziyor.Bildiğin erkek vücudu.En kötü kalçasından anlarsın erkek olduğunu.
Son resme bakar misin ?
Türk kadını boy ortalaması 1.55-57 dostum, benim boyum 1.92. Orta dünyada yaşıyor olsa idik evet benzetebilirdin lakin bu koşullar altında pek sanmıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadhouseBluess -- 17 Kasım 2015; 17:46:47 >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Maalesef yakın zamanda çektiğim ve yüzümün gözükmediği bir fotoğraf yok, ayak üstü ifşa olmamak adına da onları atamam. Arkadan çekilmiş olan 7-8 ay öncesine ait önden çekilmiş olan ise 4-5 ay civarı öncesi bir tarihe ait
Neyi kıza benziyor.Bildiğin erkek vücudu.En kötü kalçasından anlarsın erkek olduğunu.
Son resme bakar misin ?
Türk kadını boy ortalaması 1.55-57 dostum, benim boyum 1.92. Orta dünyada yaşıyor olsa idik evet benzetebilirdin lakin bu koşullar altında pek sanmıyorum
Hocam alinmayin ama fazla uzatmayin omuz hizasinda olmali uzatiyorsaniz ve toplanmali.Yoksa yukaridaki arkadas beline kadar uzatmis
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Son resme bakar misin ?
192 mi
İkinci fotoğrafta 170 gibi durmuşsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim saçlar şuan 1-1.5 parmak uzunluğunda seninkinin yarısından daha kısa haline kaç ayda gelir ortalama, dayanamayıp kestiriyorum sürekli.
En son 1 ay önce gitti 2 cm kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fuuta -- 17 Kasım 2015; 18:43:05 > -
@Dr. Flash
Bi de böyle bak dostum halâ 1.70 gibi geliyorsa orasını bilemeyeceğim belki fotoğraflarda öyle gözüküyordur.. Madem bi kere ifşa olduk bu başlığı fotoğraf galerisine çevirip, taliplerimi aramamda bi sakın yoktur sanırımistanbul üniversitesinde okuyan arkadaşlar mesaj kutuma gelebilirler, gök yüzüne bakarken, habersiz fotoğraf çekiniriz
@Fuuta
2. fotoğraftaki saç şuanki saçımın yarısı kadar falan. O uzunluğu istiyorsanız bi 7-8 ay falan yeterli olacaktır. 1,5 parmak benim parmağıma göre burun altına denk geliyor, burnunuzun altı, üst dudağınız civarına gelen bir saçınız olduğunu düşünerek söylediğim bu tarihi. Daha uzunsa yada daha kısaysa değişebilir. Aslında istediğiniz saç uzunluğunu temsili bir resimle gösterebilirseniz daha iyi yardımcı olabilirim...
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Son resme bakar misin ?
Hocam alinmayin ama fazla uzatmayin omuz hizasinda olmali uzatiyorsaniz ve toplanmali.Yoksa yukaridaki arkadas beline kadar uzatmis
Dostum saç konusunda şöyle bir şey söyliyeyim hemen hızlıca özet geçip, bağlayacağım sıkılmadan okursan. Bundan 1000,1500 yıl önce yaşamış eski Türk'lerde uzun saç birer kimlikti, selçuklular döneminden başlayarak geriye doğru gidersek Türk'lerin saçlarına ne kadar önem verdiğini görebilirsin. Konu ile ilgili olarak; "Herşeyden evvel Türkmenlerin rüzgar gibi atlar üstünde bambaşka kıyafetleri, kadınlarinkine benzer uzun saçları, mızrakları ve yaylarıyla görünüşleri, böyle bir manzara ile ilk defa karşılaşan insanları telaşa düşürmüştü." denmiştir. Yine oğuz savaşçılarının saçları "arkadan örülü" saçlar idi ve savaşlara katılan erlerin hemen hemen hepsinin saçları uzundu.
Türk ileri gelenlerinin başlarının ön kısmını tıraş ettirmeleri, saçlarını arkada üç örgü halinde bırakmaları adetti. Hükümdarlar saçlarını hiç kestirmezlerdi. Dede korkut kitabında "Topuğında sarmaşanda kara saçlum" der örneğin. Yani bu saç ölçüleri "bele kadar" bir uzunlukta idi. Selçuk çağının başında, "tok er" deyişinin, "Türkler gibi saçı olmayan, Türkler gibi saç bırakmayan kimse" anlamına geldiğini de biliyoruz. Selçuk çağında, tokluk sözü, "insanın başının saçsız ve hayvanın başınında, boynuzsuz olması" anlamında kullanılıyordu. Eski türkçede toklı, henüz daha boynuzları çıkmamış, "altı aylık kuzu" demekti. Yine Selçuk çağının başlarında, "saçsız adam ile boynuzsuz koyuna", sokar veya sokar koy adı da verirlerdi. Bu sözlerin çıktığı hem tokmak, tokımak ve hem de sokmak, sokımak köklerinin, "döğmek" gibi, aynı anlama gelmiş olmaları da, ayrıca üzerinde durulacak noktadır.
Şimdi öncelikle neden omuz hizasında olmalı ve neden toplanmalı. Bundan 1000-1500 sene önce bele kadar uzatılan saç, yiğitlik ve mertlik simgesi durumundaki iken şuan neden "arkadan karı gibi gözüküyo xd" durumunda. Bu tarz söylemler yanlıştır, söylenmemelidir. Çünkü hiç birimiz hiç birimizin hayatını yaşayış şekillerinde söz sahibi konumunda değiliz. Omuz hizasında olmalı yanlış bir söylemdir. Doğrusu "Ben omuz hizasına kadar uzatılmış saçı seviyorum ha ama yinede istediğiniz uzunluğa kadar uzatabilirsiniz elbette sonuç olarak saç sizin, karar sizin" şeklindedir. Umarım anlatmak istediğimi anlayabilirsiniz.
-
Saç kıvırcık 1 sene olcak şekilsiz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
@Dr. Flash
Bi de böyle bak dostum halâ 1.70 gibi geliyorsa orasını bilemeyeceğim belki fotoğraflarda öyle gözüküyordur.. Madem bi kere ifşa olduk bu başlığı fotoğraf galerisine çevirip, taliplerimi aramamda bi sakın yoktur sanırımistanbul üniversitesinde okuyan arkadaşlar mesaj kutuma gelebilirler, gök yüzüne bakarken, habersiz fotoğraf çekiniriz
@Fuuta
2. fotoğraftaki saç şuanki saçımın yarısı kadar falan. O uzunluğu istiyorsanız bi 7-8 ay falan yeterli olacaktır. 1,5 parmak benim parmağıma göre burun altına denk geliyor, burnunuzun altı, üst dudağınız civarına gelen bir saçınız olduğunu düşünerek söylediğim bu tarihi. Daha uzunsa yada daha kısaysa değişebilir. Aslında istediğiniz saç uzunluğunu temsili bir resimle gösterebilirseniz daha iyi yardımcı olabilirim...
Hocam gecen sene uzatmistim 6-7 ay kestirdim sonra pisman oldum simdi tekrar basladim sac kaş hizasinin biraz daha altinda istedigim sac Christian Kane tarzi bir model.Sacim duz kac ay surer bu uzatma işi
-
@gogogo.
Kıvırcık saçı uzatmak ciddi anlamda çok zor iş, senin saçın 1 santim uzamış gözükürken o esnada başkalarının saçı 5 santim birden uzamış gibi gözüküyorzeytinyağlı sabuna ve elektrik önleyici şampuanlarla bol şans
-
her kelimseine +1
benimde mayısta tam 2 yıl olcak hiç bir şey yapmadım gerçekten de saçıma kendi halinde uzayıp gidiyor 25cm falan olmuştu galiba. Ne wax ne de saç spreyi kullanıyorum saldım kendi halinde uzuyo.
Kısa saç yakışmadığından kulaklar ve burnumla sorunum olduğundanküçüklükten beri bi uzatma hevesi vardı geçen sene liseden de mezun olmaya yakın başladım gidiyorum.
1.5 yıl kaç farklı tipe girdim bilmiyorum ama cidden çok değiştiriyor insanı.
Okulda vs. hocaların şu tipine bak sen kndine yakıştırıyomusum artık kestir vs. lerine kulak asmadım bende yakıştırmıyodum ama kısa halide bi şeye benzemedğinden uzasın gitsin bakalım dedim nereye gidecekse çıktık bi yola.
Takıntıdan dolayı nerdeyse her gün duş alıyorum ve her yere geç kaldığımdan her gün saç kurutmayla kurutmak zorunda kalıyorum sadece görüntüde etki ediyor gibi geliyo bana bi yıpranma vs. farketmedim yaz tatilinde kurutma makinesi kullanmıyodum hiç. şampuan+saç kremi vs çoğu kızdan daha bakımlı saçlarım olabilir emin değilim ama.
1.5 yılı tam doldurduğumda rahat toplanmaya başladı fakat okulda arkadaşların dayanamayıp faulleri makasla kısalttıklarından fauller tam toplanmıyodu o sorunuda artık geçtim rahat rahat toplanıyor ama dışarıda toplamaya cesaret edemiyorum bi türlü yakıştıramadım.Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi toplayınca ense çok çirkin duruyor temizletmeyince onu temizletsen yetiyo onun haricinde ara makas attırmadığımdan vs. çok gür ve her tarafı eşit uzunlukta olduğundan yürürken saçların hoplayışını hissetmek bile zevkli oluyo.
Saçlarım siyah(çok hafif açığı gibi ya da bana öyle geliyo) ve kalın telli
edit: saç uzatma günlüğüm mesajı gibi olmuş ama neyse yazarken bu kadar uzun gelmemişti
edit2: varsa bi şampuan tavsiyesi alırım saçlar kısayken köpürte köpürte yıkıyodum uzadıkca şimdiki şampuanım köpürmüyo gibi iyi temizlemiyo gibi geliyo çok fazla değiştirmekde istemiyorum kullanıcı tavsiyesi olrusa iyi olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolStoryWriter -- 18 Kasım 2015; 1:06:35 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Grathkom
quote:
@Dr. Flash
@Fuuta
Hocam gecen sene uzatmistim 6-7 ay kestirdim sonra pisman oldum simdi tekrar basladim sac kaş hizasinin biraz daha altinda istedigim sac Christian Kane tarzi bir model.Sacim duz kac ay surer bu uzatma işi
Christian abimizin saçı epey bi uzundu en son omuzuna değecek kadar saçı vardı ve saçlarının arkasını uzatmadan o uzunlukta idi. Yani aslında o saç epey bi uzun nereden baksan bi 1-1,5 senelik saç var orada. Tabii burada boynunuzun uzunluğu gibi şeylerde önemli..
-
quote:
quote:
quote:
@Dr. Flash
@Fuuta
Christian abimizin saçı epey bi uzundu en son omuzuna değecek kadar saçı vardı ve saçlarının arkasını uzatmadan o uzunlukta idi. Yani aslında o saç epey bi uzun nereden baksan bi 1-1,5 senelik saç var orada. Tabii burada boynunuzun uzunluğu gibi şeylerde önemli..
Sağol cevap verdigin icin İnşAllah bu sefer yılmam saç uzatırken
-
@CoolStoryWriter
Bu başlığı ayakta tutarsak, buradan bize ekmek çıkar inanıyorum
Şaka bir yana buradan herkese mesajımızı verelim. "El alem ne der, hakkımda ne düşünür" gibi şeyleri umursamayın, saçlarınızı uzatın ve toplumsal baskıya bir kafada siz atın. "Uzatmak istiyorum aslında ama yakışmıyor yea" gibi düşünceleri kafanızdan atın, uzatmak istiyorsanız uzatın. Amacınız insanların sizi beğenmesi için güzel görünmek değil, istediğiniz gibi görünmek olsun.. Herkesin hayatı boyunca 1 kere dahi olsa saç uzatması gerektiğine inanıyorum. Saçlarını elinizle alıp arkaya atmanın nasıl bir zevk olduğunu tatmalısınız. Saçlarınızı uzatın, suratınıza doğru çarpan rüzgarla ritmik olarak savrulmasının nasıl bir duygu olduğunu hissetmeden göçüp gitmeyin buralardan
-
quote:
quote:
quote:
quote:
@Dr. Flash
@Fuuta
Sağol cevap verdigin icin İnşAllah bu sefer yılmam saç uzatırken
Kişisel gelişim kitabı yazarı tadında konuşmak istemiyorum fakat birşeyi gerçekleştirmek istiyorsanız, hedefinize ulaşana kadar hiçbir şey sizi durdurmalı. Yani diyeceğim şu ki yılmayın, bırakın kötü gözüksün bırakın insanlar sizi "bu ne læ papaza dönmüşsün ehe" şeklinde yaklaşsın bırakın insanların gözünde çirkin birisi olarak gözükün. Ne fark eder ki uzatın. Sonuç olarak siz istediğiniz şeyi yapma cesaretini sergileyebilmiş cesur bir insan olacaksınız. O insan "arkamdan x derler" diye düşünüp istediği şeyleri yapma cesaretini göstermemiş pısırık bir insan olur iken siz ise istediğiniz şeyi gerçekleştirebilmiş cesur bir insan olmuş olacaksınız.. Ben cesur insanlar olduğumuzu düşünüyorum sadece saç konusunda değil bu olay elbette. Örneğin x kişisi kalabalık bir ortama girdiğinde kimsenin dikkatini çekmeyecek, silik ve sıradan bir insan olarak o ortamda kendisine yer bulacak. Ancak siz aykırı bir insan olarak o ortama girdiğinze insanlar size bakıp kıyafetinize, saçınıza sakalınıza veya bıyığınıza kısacası sizi onlardan farklı kılan her ne ise ona bakıp sizi yukarıda bahsettiğim şekilde yargılayacaklar, yargılamalarının sebebi sizin onlardan daha cesur olmanız, onların ise pısırık insanlar olmaları yüzündendir. Edip Cansever'in konu ile ilgili olarak “Biz aykırıya, ayrıntıya, ayrıksıya, azınlığa tutkunuz" dizelerindeki gibi aykırıya, ayrıntıya, ayrıksıya ve azınlığa tutkun insanlarız biz. Eğer istediğiniz bu ise bırakın "aykırı" olun bırakın "azınlık" olun
-
Gayet güzel. Tavsiyeleri dikkate alıcam, sağolasın.
Saçlarım kalın telli, sık ve hemen kabarıyor. Biraz da yıpranmış zanndersem. Uzatmayı düşünüyorum fakat sanki kullandığım şampuan veya saç kremi etkileyebilir gibi(yıpranma ve kabarmasını). Önerisi olan var mı şampuan ve krem konusunda?
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Son resme bakar misin ?
Dostum saç konusunda şöyle bir şey söyliyeyim hemen hızlıca özet geçip, bağlayacağım sıkılmadan okursan. Bundan 1000,1500 yıl önce yaşamış eski Türk'lerde uzun saç birer kimlikti, selçuklular döneminden başlayarak geriye doğru gidersek Türk'lerin saçlarına ne kadar önem verdiğini görebilirsin. Konu ile ilgili olarak; "Herşeyden evvel Türkmenlerin rüzgar gibi atlar üstünde bambaşka kıyafetleri, kadınlarinkine benzer uzun saçları, mızrakları ve yaylarıyla görünüşleri, böyle bir manzara ile ilk defa karşılaşan insanları telaşa düşürmüştü." denmiştir. Yine oğuz savaşçılarının saçları "arkadan örülü" saçlar idi ve savaşlara katılan erlerin hemen hemen hepsinin saçları uzundu.
Türk ileri gelenlerinin başlarının ön kısmını tıraş ettirmeleri, saçlarını arkada üç örgü halinde bırakmaları adetti. Hükümdarlar saçlarını hiç kestirmezlerdi. Dede korkut kitabında "Topuğında sarmaşanda kara saçlum" der örneğin. Yani bu saç ölçüleri "bele kadar" bir uzunlukta idi. Selçuk çağının başında, "tok er" deyişinin, "Türkler gibi saçı olmayan, Türkler gibi saç bırakmayan kimse" anlamına geldiğini de biliyoruz. Selçuk çağında, tokluk sözü, "insanın başının saçsız ve hayvanın başınında, boynuzsuz olması" anlamında kullanılıyordu. Eski türkçede toklı, henüz daha boynuzları çıkmamış, "altı aylık kuzu" demekti. Yine Selçuk çağının başlarında, "saçsız adam ile boynuzsuz koyuna", sokar veya sokar koy adı da verirlerdi. Bu sözlerin çıktığı hem tokmak, tokımak ve hem de sokmak, sokımak köklerinin, "döğmek" gibi, aynı anlama gelmiş olmaları da, ayrıca üzerinde durulacak noktadır.
Şimdi öncelikle neden omuz hizasında olmalı ve neden toplanmalı. Bundan 1000-1500 sene önce bele kadar uzatılan saç, yiğitlik ve mertlik simgesi durumundaki iken şuan neden "arkadan karı gibi gözüküyo xd" durumunda. Bu tarz söylemler yanlıştır, söylenmemelidir. Çünkü hiç birimiz hiç birimizin hayatını yaşayış şekillerinde söz sahibi konumunda değiliz. Omuz hizasında olmalı yanlış bir söylemdir. Doğrusu "Ben omuz hizasına kadar uzatılmış saçı seviyorum ha ama yinede istediğiniz uzunluğa kadar uzatabilirsiniz elbette sonuç olarak saç sizin, karar sizin" şeklindedir. Umarım anlatmak istediğimi anlayabilirsiniz.
Karar sizin ancak o donemin toplum adeti ve o zamanin sartlari baska idi.O zaman sac uzatmanin bir anlami vardi.Ayrica o zaman erkeklerin ve kadinlarin sac uzatmasi hos gorulurdu cunku anlami vardi.Simdi hicbir anlami yok ancak kadinlar icin var.Kimsenin hayatina karismak istemem zaten sadece goruslerimi belirttim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: anonymous.
Saçlarım kalın telli, sık ve hemen kabarıyor. Biraz da yıpranmış zanndersem. Uzatmayı düşünüyorum fakat sanki kullandığım şampuan veya saç kremi etkileyebilir gibi(yıpranma ve kabarmasını). Önerisi olan var mı şampuan ve krem konusunda?
Dostum ben 3 yıldır hacı şakirin 3 liralık şampuanı ve yine aynı şekilde 3 liralık ipek saç kremi kullanıyorum, yıpranma desen yok kabarma desen yok. Bu ürünlere karşı bir ön yargı var ve ben kullanmam 2 liralık şampuan, kendime yakıştırmam dersen birşey diyemem. Ha yok benim ön yargım bi gidip bimden alır denerim diyorsan buyur. Çünkü 40-50 liralık schwarzkopf şampuanlar, saç kremleri şunlar bunlar kullanarak saçı benim saçımdan çok çok daha kötü halde olan insanlar var, tabii schwarzkopf alacak çünkü o marka. Sen böyle düşünmüyorsan git bir dene derim. Ama şöyle birşeyde var benim saça iyi geliyor diye senin saçada iyi gelecek diye bir kaide yok, sonuç olarak saç tipine göre farklılık gösteriyor. Deneye deneye saçına en uygun şampuanı bulabilirsin. Şampuan öneresi yapamıyorum çünkü, hacı şakirden başka şampuan kullanmadım hiç bu konuya fransız kalıyorum biraz
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X