Şimdi Ara

Saç Renkleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cidden biraz saçma gelebilir size bu soru
    Saçların renklerini yani Neden genel olarak sadece Kahverengi-Siyah veya Sarı saç var?
    Bunu Evrimsel süreçle veya biyolojik olarak açıklayabilir misiniz?
    Sarı saçta eumelanin pigmentinin rolünü biliyorum sadece. Öbür saçlardada Pigmentler rol oynuyorsa(ki öyle biliyorum) pigment ayrımı vs nasıl yapılıyor vücut tarafından?

• Takip, ben de merak ediyorum.

Edit: Hatta Hindistanlıların siyahi-esmer arası insanlar olmasına rağmen, saçlarının neden düz olduğunu bilen birisi varsa onu da açıklayabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbek deliği pamukçuğu -- 11 Ekim 2013; 20:01:48 >
  • evrimagaci.org da bu konuda bir yazı var ama ordada saç renklerinin oluşumu, sarışınlık gibi kavramların tam olarak çözülemediğinden bahsediliyor.

http://evrimagaci.org/fotograf/65/3621/

Çilt renklerinin oluşumu ultraviole-melanin miktarı mantığıyla açıklanabiliyor ama Güneş ışınlarını az alan yada çok alan bölgelerde insanlar ya açık tenli yada koyu tenli, fakat saç renklerinde böyle bir durum yok, eğer Güneş gibi bir kaynak saç renklerini belirleseydi her bireyin aynı renklere sahip olması gerekirdi, oysa bugün kuzeyde yaşayanların farklı saç renklerine sahip olanları var.

Uzun zaman önce muzun evrimi ile bağzı yazılar okumuştum, muz binlerce yıl pişirilerek yenebilen fazla tadı olmayan bitkiymiş, hatırladığım kadarıyla ingiliz bir yetiştirici tarlasında farklı renk, şekil ve tatda bir muz görüyor, bu diğerlerine göre daha yumuşak pişirilmesine gerek olmadan yenilebilecek şekilde, bu muzu çoğaltarak bugünkü muzların oluşması sağlıyor, kısaca günümüzde yediğimiz muz koca bir tarlada mutant olarak meydana gelmiş ve çoğaltılmış bir bitki.

Aynı mantık sarışınlık gibi farklı renk saçlar içinde geçerli olabilir, genetik bir hata sonucu topluluk içinde bir dişinin farklı renkde saçlara sahip olması ilgi çekmiş olabilir, cinsel seçilim bu tip farklı renklere sahip saç rengindeki bireylerin artmasını sağlamış olabilir, örnek vermek gerekirse belki albinizm tarzı genetik bozukluklar cinsel yönden itiçi gelmese toplum içerisinde sarışınlık yada kumrallık kadar yaygın olabilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

evrimagaci.org da bu konuda bir yazı var ama ordada saç renklerinin oluşumu, sarışınlık gibi kavramların tam olarak çözülemediğinden bahsediliyor.

http://evrimagaci.org/fotograf/65/3621/

Çilt renklerinin oluşumu ultraviole-melanin miktarı mantığıyla açıklanabiliyor ama Güneş ışınlarını az alan yada çok alan bölgelerde insanlar ya açık tenli yada koyu tenli, fakat saç renklerinde böyle bir durum yok, eğer Güneş gibi bir kaynak saç renklerini belirleseydi her bireyin aynı renklere sahip olması gerekirdi, oysa bugün kuzeyde yaşayanların farklı saç renklerine sahip olanları var.

Uzun zaman önce muzun evrimi ile bağzı yazılar okumuştum, muz binlerce yıl pişirilerek yenebilen fazla tadı olmayan bitkiymiş, hatırladığım kadarıyla ingiliz bir yetiştirici tarlasında farklı renk, şekil ve tatda bir muz görüyor, bu diğerlerine göre daha yumuşak pişirilmesine gerek olmadan yenilebilecek şekilde, bu muzu çoğaltarak bugünkü muzların oluşması sağlıyor, kısaca günümüzde yediğimiz muz koca bir tarlada mutant olarak meydana gelmiş ve çoğaltılmış bir bitki.

Aynı mantık sarışınlık gibi farklı renk saçlar içinde geçerli olabilir, genetik bir hata sonucu topluluk içinde bir dişinin farklı renkde saçlara sahip olması ilgi çekmiş olabilir, cinsel seçilim bu tip farklı renklere sahip saç rengindeki bireylerin artmasını sağlamış olabilir, örnek vermek gerekirse belki albinizm tarzı genetik bozukluklar cinsel yönden itiçi gelmese toplum içerisinde sarışınlık yada kumrallık kadar yaygın olabilirdi.

Ten rengini araştırmıştım öcneden oda dikkatimi çekmişti .
    Teşekkürler bu arada yardım için.

Havuç'ta muz gibiydi sanırım il 1700'lerde Turuncu havuç ortaya çıkmıştı*popüler olmaya başlamıştı.

Yani genel olarak cinsel çekicilik

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnce telli saç için wax
    2 yıl önce açıldı
    erkekler için saç boyası
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.