Şimdi Ara

sac kiran oldum sacimi kaybetmekten korkuyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sakal ve sacimda sac kiran denilen hastalik bulasti sacimda 50 krs buyuklugunde sakalimda da daha buyuk sekilde kil cikmiyor ve gittikce buyuyor bu gidisle sacimi sifira vurdurmaktan korkuyorum bu hastaligi geciren varmi 3 aydir doktora gidiyorum kortizonlu krem veriyor gecmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sarımsak sür hocam düzenli olarak

• Benim bir arkadaş da saçkıran oldu 2-3 ay ilaç falan kullandı sarımsak falan da sürmüş düzeldi şimdi giden saçları tekrar çıktı hem de bundaki saç kıran yarıçapı 5 cm falan büyüklüğünde çemberlerdendi
  • Hocam ablamda da vardı 10 yıla yakın çekti hala az az devam ediyor. Geçmiş olsun
  • saçkıranmı yoksa alopesimi onun tanısı konulması lazım önce doktor raporlarını oku.Alopesi çıkarsa başka doktora git yoksa büyüdüğünde önünü alman imkansızlaşır.Direk sarımsak kullanmanı tavsiye etmem hastalık ilerlerse saç derisi zarar görür boşa acı çekersin.Soruların olursa cevaplarım 9 senedir var bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saekobusujima -- 14 Mart 2014; 12:28:48 >
  • Kardes sarimsak falan hikaye doktora gittim inceledi bayaği bi damla verdi aylarca kullandim ise yaramadi sarimsak surdum yok orayi tahris edip sarimsak surdum yok jiletle sacimi kazidim yok sonra bitkisel bisey sacmaligi vardi adam satarken damladigi yerde kil cikarir diyodu adini unuttum o bile ise yaramadi.halbuki doktor kil koklerin duruyo demisti ne verdigi ilac nede bitkisel ise yaradi.nasil bulasri dersen kuaforden geldim sacimi yikadim havluyla kurularken bir tutam sac elime geldi allahtan kucuk.vee cozum onerime geliyorum saç ekimi inan yillarca ugrasicagina 300 400 liraya ekiyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agasar_ts61 -- 14 Mart 2014; 12:34:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saekobusujima

saçkıranmı yoksa alopesimi onun tanısı konulması lazım önce doktor raporlarını oku.Alopesi çıkarsa başka doktora git yoksa büyüdüğünde önünü alman imkansızlaşır.Direk sarımsak kullanmanı tavsiye etmem hastalık ilerlerse saç derisi zarar görür boşa acı çekersin.Soruların olursa cevaplarım 9 senedir var bende.

alopesi zaten saçkıranın tıpdaki adı
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Alopesi_areata

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sac kiran neden oldun???!?! Milletin sacini falan kirma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muzun içinde gelen böcek kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim stres odaklı dökülen ve mantar olan versiyonları var.Halk arasında sadece mantar olanı biliniyor onu sarımsakla hallediyorsunuz.Mantar olan tek bölğede çıkar ve yavaş büyür diğeri strese bağlı olarak bütün vücutta görülüyor.O linkdeki aşağıdaki kadın universalis olmuş versionu türkiyede tedavi yöntemi çok az bendeki versiyonu bu oluyor.
  • O hastalığı iyi bilirim kardeşimden ve cami hocamızın çocuğundan.Hiçbir zararı yok ama saçlar maalesef dökülüyor.Umarım sendeki ilerlemez.Stres etkili birşey bu hastalıkta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jim Carrey -- 14 Mart 2014; 13:52:26 >
  • saekobusujima S kullanıcısına yanıt
    ben o kadar bilmiyorum geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun kardeşim, moralini yükset tut..
  • Umarım geçer geçmeyecek bir hastalık değil, kafaya taktığın stres yaptığın sürece geçmez.
    O yüzden rahatla, şapka falan takabilirsin bir süre ya da kazıt be kökü sende ne olacak tarz işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: saekobusujima

Benim bildiğim stres odaklı dökülen ve mantar olan versiyonları var.Halk arasında sadece mantar olanı biliniyor onu sarımsakla hallediyorsunuz.Mantar olan tek bölğede çıkar ve yavaş büyür diğeri strese bağlı olarak bütün vücutta görülüyor.O linkdeki aşağıdaki kadın universalis olmuş versionu türkiyede tedavi yöntemi çok az bendeki versiyonu bu oluyor.

kardesim bende ilk sol yanagimda cikti sonra cene altimda daja sonra sacimi kesince ensemde ciktigini gordum 2-3 yerinde ve gittikce buyuyor 3 aydir doktora gidiyorum streoid li krem solusyon sac cikararn minoxil verdi ise yaramadi sakalimda ciksaydi soryb etmezdim ama sacimin arkasinda cikinca morLim bozuldu doktor Alopesi dedi gittim yer uni versite hastanesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mogolo -- 14 Mart 2014; 18:41:43 >
  • Losyon hiçbir işe yaramaz baştan söyleyim tedavi olarak yapılan yöntemler sadece saç çıkışını hızlandırır sizi tam tedavi etmez.Tam tedavi için stresden uzak kalmanız şart.hastalık aktifleşirse okulu dondurmanız dahi gerekebilir.okul müdürüne durumunu anlatırsan faliyette yazar yazmazsada direk dondur.minoxil sürdüğünde saç çıkarır ama çıkan saçlar kalıcı değil minoksili bıraktığın an biter.Dökülme aktif olarak devam ediyorsa psikolojik destek al ancak ilaç falan kesinlikle kullanma.Şapka takman iyi olucak en azından hastalığını unutursun.İğne ve kortizol en güçlü tedavi yöntemleri ve en acılısı.İğne felaket yakıyor odadan ağlayarak çıkmakdan bıkmıştım.bide deriye sürülen bir losyon benzeri birşey var ancak bunu doktor hazırlayıp sürüyor bunun çıkarış hızıda güzel.Ama dediğim gibi doktorlar naparsa yapsın iş sende biter kafanı rahat tutucaksın veya çekiceksin seçim senin.Bide tedavi tamamiyle bitmeden normal yaşantına dönmeni önermem benim 9 defa döküldü sonuncusu aptalca bir staj defterinden ötürüydü... tedavi için elinden geleni yap stres düzeyini dengede tutmak için herşey mübah.Etrafındaki insanların laflarını önemseme başına gelmeyen birinin anlaması imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saekobusujima -- 15 Mart 2014; 1:18:52 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.