Şimdi Ara

Saç dökülmesinin kesin çözümü var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saç dökülmesinin nedenleri ve kesin çözümleri hakkında bildiklerinizi paylaşır mısınız? Bu hızla saçlarımı kaybetmeye devam edersem çok Yakında kel kalacağım;

• kafayı kazıt.uzamadan bidaha kazıt böylelikle dökülmez.
  • + ph oranı ciltle uyumlu bir şampuan ( sebamed vs)
    + doğal bir sabun ( defne , zeytin vs. )
    + ısırgan otu ( durulama suyuna karıştırılarak kullanılır.aktarlarda var ucuz)
    +saç diplerine uzun uzun masaj

ben bu dörtlüyle bir ara baya bir saç kurtarmıştım. belki tamamen engellenmez ama kalan sağlar elde pardon kafada kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlahi Morluk -- 31 Ağustos 2005, 18:09:50 >
  • Ayda 60 milyon verirsen Propecia diye bir ilaç var.Bu ilaç Şu an Amerikan sağlık bakanlığının saç dökülmesini önlediği yönünde rapor verdiği birkaç ilaçtan biri.Ancak yan etkileri var bir de ömür boyu kullanmak gerekiyor.Nette bir araştır çokça link bulursun.
  • Saçımı ilk başlarda aşırı jöleden döktü..1 senedir kullanmıyorum onun yerine hep fön çekiyorum..busefer de saç dibi yanıyo yıpranıyo kırlıyo ve daha çok dökülüyo..şu an 3 nuamra yaptım hafif güç kazandı..ancak tek önericem şey şampuanların çoğu hikaye sabun kulanın özellikle yeşil kalın sabunlardan hatta bunların daha yararlısı var ismini bilemicem pekte güzel kokmayan süper sabunlar var..saçı sertleştiriyo ve sağlamlaştırıyo hemen etki yapıyo..
  • quote:

Orjinalden alıntı: D.a.w.N

Saçımı ilk başlarda aşırı jöleden döktü..1 senedir kullanmıyorum onun yerine hep fön çekiyorum..busefer de saç dibi yanıyo yıpranıyo kırlıyo ve daha çok dökülüyo..şu an 3 nuamra yaptım hafif güç kazandı..ancak tek önericem şey şampuanların çoğu hikaye sabun kulanın özellikle yeşil kalın sabunlardan hatta bunların daha yararlısı var ismini bilemicem pekte güzel kokmayan süper sabunlar var..saçı sertleştiriyo ve sağlamlaştırıyo hemen etki yapıyo..

tel basit yöntem bir senin dediğin büyük yeşil kalıp sabunlar birde hacı şakirin sabunları dökülmediğini göreceksin
  • quote:

Orjinalden alıntı: rebel_rude boy_X

quote:

Orjinalden alıntı: D.a.w.N

Saçımı ilk başlarda aşırı jöleden döktü..1 senedir kullanmıyorum onun yerine hep fön çekiyorum..busefer de saç dibi yanıyo yıpranıyo kırlıyo ve daha çok dökülüyo..şu an 3 nuamra yaptım hafif güç kazandı..ancak tek önericem şey şampuanların çoğu hikaye sabun kulanın özellikle yeşil kalın sabunlardan hatta bunların daha yararlısı var ismini bilemicem pekte güzel kokmayan süper sabunlar var..saçı sertleştiriyo ve sağlamlaştırıyo hemen etki yapıyo..

tel basit yöntem bir senin dediğin büyük yeşil kalıp sabunlar birde hacı şakirin sabunları dökülmediğini göreceksin

evet bende o sabunları diyorum...bi da kötü kokanlar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Loreal elseve şampuan + saç kremi kullanın...
    Irsi değilse dökülmez bir deneyin memnun kalacaksınız..
  • jole sürme saça

bir de her gün 200 i.u E vitamini kullan..dökülmez saçın

eczanelerde satılıyor evicap adı..
  • transplantasyon
  • quote:

Orjinalden alıntı: dushunur

transplantasyon

o nedir?
  • Saç Dökülmesinde Tedavi Seçenekleri
    TIBBI TEDAVİ
    Saç dökülmesine karsi ilaç kullanilmasinin çok eski dönemlere uzandigi bilinmektedir. Ancak kullanilan bütün bu ürünlerin basarisini denetleyecek bilimsel çalismalar yapilmamistir. Bu konuda bilimsel çalismalar 20. yüzyilda baslamistir. Bugün varilan nokta saç dökülmesine karsi 2 ilaci ön plana çikarmaktadir. Bunlardan biri minoxidil, digeri ise finasteride'dir.

MINOXIDIL
    Minoxidil erkek tipi saç dökülmesinde kullanimina onay verilen ilk ilaçtir. ABD'de %2'lik formunun reçeteli kullanimina verilen bu izin 1996'da genisletilmis, %5'lik formu reçetesiz olarak satilmaya baslamistir. Etki mekanizmasi tam olarak anlasilamamis olmakla beraber, saç köklerini dogrudan uyararak ya da kullanildigi bölgede kan dolasimini arttirarak dolayli bir etki sagladigi düsünülmektedir. Minoxidil önceleri hipertansiyon tedavisinde kullanilan bir ilaçken, yan etki olarak killanma yaptigi saptanmistir. Bunun üzerine saç ilaci olarak kullanilmaya baslanmistir. Ilacin kullanilan yas grubu ve saçsiz bölgeye göre farkli etkilerinin oldugu bildirilmektedir. Gençlerde, saç kaybi az olanlarda ve basin tepe bölgesinde daha etkilidir. Kullanildiktan sonra 4. aydan itibaren Iacin etkilerinin görülmeye baslamaktadir. Ilaci kullanan erkeklerin % 26 sinda orta ve üzeri, % 33 ünde az derecede yeniden büyüme oldugu bildirilmektedir. Ilacin bilinen yan etkileri: Bas derisinde rahatsizlik hissi Allerjik sikayetler (Allerjik kontakt dermatit) Bas dönmesi ve tasikardi (%2'den az oranda) Eger dört aylik kullanim süresi sonunda ilacin faydali oldugu sonucuna varilirsa kullanim süresi hayat boyudur, çünkü ilaç kullanildigi sürece etkilidir. Kullanima ara verilirse dökülmesi duran saçlar kisa sürede dökülürler.Istenmeyen bir etki görüldügünde hemen doktora basvurulmalidir. Minoxidil piyasada % 2 ve % 5'lik konsantrasyonlarda satilmaktadir. Kadinlar minoxidil'in % 2'lik formunu kullanabilirler.

FINASTERIDE
    Erkek tipi saç dökülmesine dihidrotestosteron (DHT) hormonunun neden oldugu ortaya çikmistir. Bu hormon testesteron hormonunun dönüsümüyle olusmaktadir. Dönüsüme aracilik eden ise 5-alfa redüktaz (5AR) adli bir enzimdir. Finasteride (Propecia) adli ilaç iste bu enzimin faaliyetini engelleyen bir ilaçtir. Önceleri prostat büyümesinde kullanilan ilacin yan etki olarak vücutta killanma yaptigi görülmüstür. Bunun üzerine 1997 Aralik ayindan itibaren saç dökülmesinde kullanilmaya baslanmstir. Ilacin önerilen dozu günde 1 mg, yani bir tablettir. Bu kullanim DHT seviyelerini %65 oraninda geriletmektedir. Ilacin basari orani bu konuda çalisma yapan bilim adamlari tarafindan farkli sayilar verilebilmektedir. %50-70 oranlarinda saç dökülmesini durdurdugu, %35-50 oranlarinda yeniden saç çikarma etkisinin oldugu açiklanmistir. Finasteride'in belirgin etkisi basin tepe ve arka bölümlerinde olmaktadir. Ön kisimdaki dökülmeye etkisi ise kisitlidir. Saçlarin tamamiyla dökülen ve saç köklerindeki aktivite bitmis olan kisilerde de ilacin etkisi yoktur. Ilacin etkisinin basladigindan sözedebilmek için kullanim tarihinden en az 3 aylik bir sürenin geçmesi gerekmektedir. Finasteride'in kullananlar tarafindan mutlaka bilinmesi gereken yan etkileri vardir. Bunlar: cinsel istekte azalma (%5 hastada) meni miktarinin azalmasi (%10 hastada) ereksiyon saglama zorlugu (%3 hastada meme büyümesi (nadir) Tüm bu yan etkiler ilacin kullaniminin terkedilmesiyle gerilemekte ve hasta eski durumuna dönebilmektedir. Yan etkilere ragmen ilaci kullanmaya devam edenlerin %58'inde de bu yan etkiler ortadan kalkmaktadir. Finasteride sadece erkekler tarafindan kullanilabilen bir ilaçtir. Özellikle dogum yapabilen kadinlarda kullanildigi taktirde, dogacak erkek bebeklerinin üreme organlarinda anormallik olusturma riski vardir. Bu nedenle dogum yapabilen kadinlarda kesinlikle kullanilmaz. Finasteride'in kullanim süresi hayat boyudur. Ilaç terkedildiginde saç dökülmesi yeniden baslamaktadir. Finarteride mutlaka doktor kontrolünde kullanilmaktadir.

DIGER ILAÇLAR
    Tricomin (bakir-peptid kompleksi) Nioksin Kevis Misk Spironolactone Cyproterone Acetate

KOZMETIK ÇÖZÜMLER
    Peruk ve diger saç sistemleri de saç dökülmesinde kullanilabilirler. Bu yöntemle kisinin kendi saçinin benzeri ya da istedigi baska renkte peruk ya da yapma saç hazirlamak mümkündür. Bunlarin uygulanmasiyla saç dökülmesine kozmetik çözüm getirilebilir. Bu yöntemleri bazi önemli dezavantajlari da beraberlerinde getirir. Öncelikle peruk ve saç sistemleri sentetik maddelerdir. Tipine göre farklilik içerse de temizlik ve yenilenmeleri gerekir. Bir diger önemli problem ise dogal olmayan ön saç çizgisidir. Ön saç çizgisi saçda dogalligi en net vurgulayan bölümdür. Bu nedenle peruk ve benzeri saç sistemlerinde görülen dogal olmayan ön çizgi bu sistemlerin en önemli dezavantaji olarak görülmektedir. Ayrica yasa göre ayarlanamayan saç sikligi, uzamanin olmamasi gibi problemler de kozmetik çözümlerin diger dezavantajlaridir.

SAÇ TRANSPLANTASYONU MİNİ-MİKRO GRAFT TEKNİĞİ
    Saç transplantasyonu bugün dünyada en yaygın kullanılan saç cerrahisi yöntemidir. Mini-mikro graft sistemi ise dünyanın en ileri saç transplantasyon tekniğidir. Bu konudaki en önemli kuruluşlar olan International Society of Hair Restoration Surgery ve European Society of Hair Restoration Surgery öncülüğünde uygulanmaktadır. MİKROMED' de de uygulanan bu teknikle kozmetik açıdan en iyi sonuçlara ulaşmak mümkündür.

Saç transplantasyonunda kişinin baş kısmının arka ve yan bölümlerinden alınan saç kökleri saç dökülmesine mazur kalan bölümlere nakledilir.

Saç köklerinin alındığı başın arka ve yan bölümleri, genetik özellikleri nedeniyle testesteron (erkeklik hormonu) etkisine maruz kalmazlar.

Bunun sonucu olarak:

Saç köklerinin alındığı bölgedeki saçlarda herhangi bir problem ortaya çıkmaz.
    Alınan saç kökleri nakledildikleri bölgede kişinin hayatı boyunca kalırlar.

• Ya benim saçlar fırça gibi maşallah puh puh puh nazar değmesin ehem ehem neseKüçüklüğümden beri ne jöle kullandım ne saç spreyi minimum şampuan max su ile saçlarımı yıkıorm.Ha birde pantene serisi kullanıorm saç şampuanları iiçin.Yalnız benim bi sorunum var saçım hiç şekil almıo ve ince telli, uzatıyorum bu ara.Çok dalgalanıo bir de yanlardan kestirecem sorada ahenkle dans ettirecem saçlarımı ince telli saçların şekil alması için ne önerionuz kesim dışında ?!!?
  • bende yeni uyguladıgım bi kür'ü sana sunmak istiyorum
    bemiks'Le bebanten ilac tüplerini badem yagıyla karıstırdım.
    simdi bu yazıyı okumadan önce gerceklestirdim görücez.
    bepantende dermotoji bölümünde sac dökülmesinde kullanıbilir yazıyo
    bemiks ise recetesinde b12 b5 vs vitamin listesi var sanırım ilacın icindeki vitaminler
    badem yagı : bu da bi cok sampuanda olan bi madde
  • saolun arkadaslar
  • arkadaşlar saç dökülmesine karşı ilaç kesfettim çok iyi geliyor isteyen arkadaşlara temin edebilirim

ismi 101a

ilaç sülüsyondur
    üretim yeri çindir
    vede çok sayıda ödül almış bir ilaçtır . bizzat kullanıyorum ve çok etkili fiyatı 55 tl herkese saygılar

arkadaşlar dökülmeyi yüzde 90 a kadar durduruyor. önceden lavobo tıkanıyordu neredeyse şimdi tek tük dökülüyor bizzat halen kullanmaktayım ve çok memnunum bu ilacı keşfettiğim için çok mutluyum .herkese tavsiye ederim. yoksa şimdiye kadar kayıp büyük olacaktı . ilacın bir özelliği çok uçucu bir ilaç . ve deriye çok hızlı nufuz eediyor sürdükten sonra kalıntı bırakmadığı için saçı yıkamak gerekmiyor . mesela diğer kullandığım ilaçlarda sürdükten sonra saçlar yapış yapış oluyordu yahut kazık gibi ve bu çok yahatsız ediyordu . ama bunda sürüyorsun 3 dakika sonra hiç birşey kalmıyor çok uçucu. derinin gerçekten nefes aldığını hissediyorsun. bunlar kişisel izlenimlerim saygılar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.