Şimdi Ara

Sabit Hızlı Kalite Klima Sıralaması... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
3.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Orijinalden alıntı: Serhat6363

quote:

quote:

quote:

ayrıca airfel de mitsubishi den yukarıda görülüyor,eminmisiniz

Hocam katalog değerlerini inceleyiniz..

http://iklimsa.com/iklimsa/brosurler/MITSUBISHI_RAC.pdf

http://issuu.com/airfel-klima/docs/airfel-green-turkuaz-klima?mode=embed&layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Fdark%2Flayout.xml&showFlipBtn=true

katalog değerlerine bakarsak birinci sırayı arçelik alır :)

Forumda Arçelik-Beko,-Demirdöküm,Vestel tavsiye edilmediğinden listeye konulmadı ondan ötürü Arçelik'e yorum yapmaya gerek görmüyoruz.

arçeliği ekleyin demedim ,katalog değerlerine göre değerlendirme yaparsanız arçelik liste başı olur dedim :)

ya benim anlatmam da mı bir sorun var anlamadım gitti :)

evet sende sorun var sen iyileşememişsin yahu adama kendine göre bir liste yapmış az kullnıcam diye hava debisi yüksek olsun çabucak ısıtsın soğutsun demiş. auer mhiden üstündür dememişki ehtiyar ben kaçtım gene 4 kollu arıyorum galiba acaba bu konuyu

Sağlıkta dev hizmet. Prof dr, rahmi ruhi ruhsal bunalım.

burdada açsakmıhttp://www.homehaber.com/wp-content/themes/home/son.php by_ProXy size

• 9 köy ben ömrümde senin kadar "hep ben,en iyi ben,hiç yanılmayan ben" diyen kimse görmedim

daha bu güne kadar hatalı olduğunu/yanıldığını söylediğini hiç görmedim

ha şimdi sen bu mesajdan dahi alıntı yapıp mutlaka kendini haklı çıkartacak bir mesaj yazarsın

ya bak bu mesajda konu bile yok ama sen şimdi bunu alıp bir Abd.,Ab. biraz Asya ve birazda Afrika yaptırıp getirirsin ama en sonuna da ben haklıyımı eklersin

olmayan konuya bile konu bulup haklı çık,sataşana değil gülene ,doğruyu söyleyene değil eğriye

of of sayende doğduğuma bile pişman oldum

arkadaş diyor ki arçelik ve vestel tavsiye edilmediğinden listeye koymadım

eee bende zaten koy demedim ki

ya üflemeye göre klima sıralamasımı olurmuş böyle devam etmek istiyorsanız devam edin ama ben artık yokum

olmuşken güzellik yarışması yaptırsaydınız ve sıralamayı ona göre yapsaydınız

sonra arçelik ve vestelin daha iyi üflemediğini kim söyledi ki ? ,iyi üflemeye göre sıralama yapacaksanız kompresörleride ekleyin bari ,bu ne yaw sanki lastikmi şişireceğiz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

quote:

hiçte komik değildi neden güldünki amacın gene ortalık karıştırmak mixer ehtiyar
    />
    emme beni kızdıramazsın ben eyi değilim sen takıl bikaç gün ben biriktiririm şimdi biraz grip olmuşum uğraşamiyciğim senin ilen.

auerden bana ne ya laf olsun torbamı dolsun ehtiyar. adam fikri almak için uğraşığp yazmış varsa bilgin onu ver ille kötü çakma pakistanlını övme. (ulen yanlız mecbur pakistanlı alırsam sen benim canımı okursun ha)
    pakistanlı aşağı pakistanlı yokarı
    sen istersen git bir auer fırın al turbo olsun resistans bağlantısını sök içine buzluktan buz doldur. fanı ile serinlersin kışında resistansı ekleyip ısınırsın dıırrr baya soğudu burası
    />
    uğraşamıyciğim seninilen geyikçi faceci msnci twitterci magazinci ehtiyar. kızdırmak sonraya kalsın. bu arada akıllı adamalr listesine senide eklemişler. orayıda karıştırmışsın. demişsin aydemir akbaş zerrin egeliler figen han süheyl eğriboz vs yide alın

artık mesajları hiç okumadan cevap veriyorsun galiba

birol hoca sana vermiş veriştirmiş ama sen bana kızıyorsun,hatta ben yorum bile yapmadım sadece güldüm

bi ağzına dolamışsın pakistanlı da pakistanlı ya ben ne zaman övdüm,ME dururken niye MHİ in en alt seviye cihazını öveyim,önceden parasına göre güzeldi ama şimdi çok para istiyorlar ama toshiba da da ses sorunu çıkınca geriye uygun tavsiye edebilecek cihaz kalmadı o nedenle bit pazarına nur yağdı diyorum daha ne diyeyim

asıl bir iki gündür ben çok halsizim birde bugün bahçede biraz çapa yaptım ayrıca komşunun su bataryasını değiştirdim vs.vs. bayağı yorulmuşum,artık yaş ilerledi bel ,boyun ,diş ,kuş derken dört kolluya bineceğiz gibi :)

eyi oku eyi ben onun cevabını vermişim zaten senede zil çalıyorsun deyu yazmışım

geçmiş olsun bu arada iyileşmişsin ama ben daha düzelemedim tam zaten hayatın her yeri 4 kollu Allah hayırlısını versin

hani nerede birol ustaya verdiğin cevap,ben niye göremiyorum ?

hepsini bana yazmışsın ama artık kime yazdığını bile anlayamıyorsun

hadi ona yazdın o zaman niye benden alıntı yapıyorsun ?

inan ki artık laf olsun diye mesaj yazıyorsun,sonra ben kızınca da niye kızdın diye soruyorsun,ya bir vatandaşın işine yarayacak mesaj yaz

sen benimle kafayı bozmuşsun,canın sıkıldıkça bana sarıyorsun

hadi bana sataşmadan edemiyorsun anladıkta hiç değilse daha ciddi yazsan gam yemeyeceğim

• quote:

MITSUBISHI ELECTRIC MSH-GE25VB
    DAİKİN FTYN-25GX
    SHARP AY-AP9KR
    HITACHI RAS-10LH1
    PANASONİC KIT-PW9-GKE
    FUJİTSU-GENERAL-FUJİ ELECTRİC
    MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK28HG-S

Bu serilerdeki cihazlardan en az elektrik tüketen cihaz;
    DAİKİN 1,54 TL elektrik tüketirken
    HITACHI 1,82 TL olan cihazlarda bu serinin en fazla elektrik tüketen cihazı olmuştur.
    5 saat tam kapasite çalışması sonucu tüketilen elektrik değerlerdir.

Daikin en az elektrik tüketiyor ama sıralama da 2 nci,Hitachi en çok tüketiyor ama 4 ncü nasıl oluyor ?

klima sıralamasını ya tüketici deneyimlerinden ya eurovent eer-cop değerlerinden yada eurovent gibi sitelerde geçmediği halde katalog bilgilerinin doğruluğuna inanarak yapmak gerekiyor

bu liste tüketime göre yapıldığı göründüğüne göre o zaman en az tüketen 1 nci ,en çok tüketen sonuncu sırada olması gerekir

tüketim değerine yada üflemesine göre yapılan sıralamanın tezat teşkil edeceği kesindir

9 köy lütfen mesajımdan alıntı yapmazsan sevinirim,yada alıntı yaparak cevap vermeden duramayacaksan lütfen ilgisiz mesaj yazma

yazsanda şöyle tuhaf bir söz söylüyorsun "arkadaş kendi kafasına göre sıralama yapmış" ,yani biz bunu bildiğimiz için söylüyoruz,merak etme o kadarını anlayacak kadar aklım var

• quote:

9 köy ben ömrümde senin kadar "hep ben,en iyi ben,hiç yanılmayan ben" diyen kimse görmedim

daha bu güne kadar hatalı olduğunu/yanıldığını söylediğini hiç görmedim

ha şimdi sen bu mesajdan dahi alıntı yapıp mutlaka kendini haklı çıkartacak bir mesaj yazarsın

ya bak bu mesajda konu bile yok ama sen şimdi bunu alıp bir Abd.,Ab. biraz Asya ve birazda Afrika yaptırıp getirirsin ama en sonuna da ben haklıyımı eklersin

olmayan konuya bile konu bulup haklı çık,sataşana değil gülene ,doğruyu söyleyene değil eğriye

of of sayende doğduğuma bile pişman oldum

arkadaş diyor ki arçelik ve vestel tavsiye edilmediğinden listeye koymadım

eee bende zaten koy demedim ki

ya üflemeye göre klima sıralamasımı olurmuş böyle devam etmek istiyorsanız devam edin ama ben artık yokum

olmuşken güzellik yarışması yaptırsaydınız ve sıralamayı ona göre yapsaydınız

sonra arçelik ve vestelin daha iyi üflemediğini kim söyledi ki ? ,iyi üflemeye göre sıralama yapacaksanız kompresörleride ekleyin bari ,bu ne yaw sanki lastikmi şişireceğiz :)

haklıyım farklıyım seni kızdırdığıma mutluyum ya abi adam yazmış arçelikler çok tutulmadığı için listeye almadım demiş tutankemonda demiş sende demişsin katılıyorum.

konu ille hava debiside değil tabiki ama önemsizde değil çok düşük hava debili cihazlarda sorun yaşanabilir daha uzun saatler dağılabiliyormuş bunu ben demiyorum klimacılar diyor. hava debisinin önemi klimanın daha çabuk ısıtıp soğutma yapabilmesi etkendir diyorlar.

ben biraz zorda olsa buna dair yazılar bulmaya çalışıcam. artık klimacı arkadaşalrda değerlendirirler benimde inat etmediğimi görürsün

Sabit Hızlı Kalite Klima Sıralaması...
    sn gürcan beyin bir yazısı.

http://forum.donanimhaber.com/m_3306812/mpage_67/tm.htm detay

sn eina nın bir yazısı
    http://forum.donanimhaber.com/m_43232135/tm.htm detay

gene mecbur başka resim sitesine daldım ama çok yorucu sırf bu yüzden yazmıycam sana inan hemide kurtulursun

sv:arkadaşım ben olsam senin yerine bu antreye bir hitachi klima alırdım neden hitachi çünkü bu cihazların hava debisi diğer cihazlara oranla biraz daha yüksek daha uzun mesafelere havayı sürükler...

sn tekirdağlı klimacıdan üstteki yazı.

Yeni nesiller, daha sessiz , daha iyi hava debisi ve ısıtma değerlerine sahip oldukları özelliklerinden anlaşılıyor.

sn maxfocus tan

adam kendi işine yarayabilecek durumda hava debisi yüksek olanları belirtmiş ille auer mhi den iyidir dememişki. ben burda söylüyorum daikin üst sıralarda ama yaramaz klasik modelleri diyorum. bunu defalarca belirttim. ne varki bunda. serhat diyorsaki ben kaliteye göre sıralama yaptım zaten ben karşı çıkarım.

bu arada ben daikininde listeden çıkartılmasını istiyorum milletin başı yanmasın kimsenin günahını alamam durum aynı enjoylar gibi. çünkü ftknl
    yazarken uyuklamışım yavv serileri enjoyların klasiğidir. diğer klasikler ftyn serisidir ondan bende vardı evet ısıtmasıda soğutmasıda harikaydı ama gele gelelim iç üniteleri sorunluydu. ben bildiğim yorumu yapmaya çalışıyorum. yani sana tutupta ille bu demiyorumki hep haklı olim kompresörlerden ağnamam yalınız

• quote:

quote:

MITSUBISHI ELECTRIC MSH-GE25VB
    DAİKİN FTYN-25GX
    SHARP AY-AP9KR
    HITACHI RAS-10LH1
    PANASONİC KIT-PW9-GKE
    FUJİTSU-GENERAL-FUJİ ELECTRİC
    MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRK28HG-S

Bu serilerdeki cihazlardan en az elektrik tüketen cihaz;
    DAİKİN 1,54 TL elektrik tüketirken
    HITACHI 1,82 TL olan cihazlarda bu serinin en fazla elektrik tüketen cihazı olmuştur.
    5 saat tam kapasite çalışması sonucu tüketilen elektrik değerlerdir.

Daikin en az elektrik tüketiyor ama sıralama da 2 nci,Hitachi en çok tüketiyor ama 4 ncü nasıl oluyor ?

klima sıralamasını ya tüketici deneyimlerinden ya eurovent eer-cop değerlerinden yada eurovent gibi sitelerde geçmediği halde katalog bilgilerinin doğruluğuna inanarak yapmak gerekiyor

bu liste tüketime göre yapıldığı göründüğüne göre o zaman en az tüketen 1 nci ,en çok tüketen sonuncu sırada olması gerekir

tüketim değerine yada üflemesine göre yapılan sıralamanın tezat teşkil edeceği kesindir

9 köy lütfen mesajımdan alıntı yapmazsan sevinirim,yada alıntı yaparak cevap vermeden duramayacaksan lütfen ilgisiz mesaj yazma

yazsanda şöyle tuhaf bir söz söylüyorsun "arkadaş kendi kafasına göre sıralama yapmış" ,yani biz bunu bildiğimiz için söylüyoruz,merak etme o kadarını anlayacak kadar aklım var

ohoo abi sen gene neler yazmışsın ya uçmuşsun. keşke ayıldığımda tamamladığım mesajı atmadan önce buraya baksaymışım. esas buraya taılacak bir mesajmış.

ya abi sana diyenmi var anlamıyorsun şakalaşıyoruz diyoruz.. hem senle zamanında hava debilerini mailden bile konuştuk. şimdi bana alıntı yapma diyorsun tamam abi ozaman serhata söyle bak bende üstte söyledim daikinle ilgili. adam bir tür alfabetik sıra gibisinden hava debisi üzerinden gittim diyor.

evet ben inanıyorum hava debisnin önemli olduğuna ne varki bunda sene ozaman bir liste yap şu şekilde gidelim de oda güzel olur zaten demişte serhat herkez önerisini sunsun demiş bunda bişe yokki.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hiçte komik değildi neden güldünki amacın gene ortalık karıştırmak mixer ehtiyar
    />
    emme beni kızdıramazsın ben eyi değilim sen takıl bikaç gün ben biriktiririm şimdi biraz grip olmuşum uğraşamiyciğim senin ilen.

auerden bana ne ya laf olsun torbamı dolsun ehtiyar. adam fikri almak için uğraşığp yazmış varsa bilgin onu ver ille kötü çakma pakistanlını övme. (ulen yanlız mecbur pakistanlı alırsam sen benim canımı okursun ha)
    sen istersen git bir auer fırın al turbo olsun resistans bağlantısını sök içine buzluktan buz doldur. fanı ile serinlersin kışında resistansı ekleyip ısınırsın dıırrr baya soğudu burası
    />
    uğraşamıyciğim seninilen geyikçi faceci msnci twitterci magazinci ehtiyar. kızdırmak sonraya kalsın. bu arada akıllı adamalr listesine senide eklemişler. orayıda karıştırmışsın. demişsin aydemir akbaş zerrin egeliler figen han süheyl eğriboz vs yide alın

birol hoca sana vermiş veriştirmiş ama sen bana kızıyorsun,hatta ben yorum bile yapmadım sadece güldüm

bi ağzına dolamışsın pakistanlı da pakistanlı ya ben ne zaman övdüm,ME dururken niye MHİ in en alt seviye cihazını öveyim,önceden parasına göre güzeldi ama şimdi çok para istiyorlar ama toshiba da da ses sorunu çıkınca geriye uygun tavsiye edebilecek cihaz kalmadı o nedenle bit pazarına nur yağdı diyorum daha ne diyeyim

asıl bir iki gündür ben çok halsizim birde bugün bahçede biraz çapa yaptım ayrıca komşunun su bataryasını değiştirdim vs.vs. bayağı yorulmuşum,artık yaş ilerledi bel ,boyun ,diş ,kuş derken dört kolluya bineceğiz gibi :)

eyi oku eyi ben onun cevabını vermişim zaten senede zil çalıyorsun deyu yazmışım

geçmiş olsun bu arada iyileşmişsin ama ben daha düzelemedim tam zaten hayatın her yeri 4 kollu Allah hayırlısını versin

inan ki artık laf olsun diye mesaj yazıyorsun,sonra ben kızınca da niye kızdın diye soruyorsun,ya bir vatandaşın işine yarayacak mesaj yaz

hadi bana sataşmadan edemiyorsun anladıkta hiç değilse daha ciddi yazsan gam yemeyeceğim

birkere oradaki birol ustayla yazışmamıza sen güldüm demişsin ben onun üstünden yazdım sen o laıntıyı ikinci mesasjında yapmamışsın üstlere bak

• quote:

haklıyım farklıyım seni kızdırdığıma mutluyum ya abi adam yazmış arçelikler çok tutulmadığı için listeye almadım demiş tutankemonda demiş sende demişsin katılıyorum.
    konu ille hava debiside değil tabiki ama önemsizde değil çok düşük hava debili cihazlarda sorun yaşanabilir daha uzun saatler dağılabiliyormuş bunu ben demiyorum klimacılar diyor. hava debisinin önemi klimanın daha çabuk ısıtıp soğutma yapabilmesi etkendir diyorlar.

ben biraz zorda olsa buna dair yazılar bulmaya çalışıcam. artık klimacı arkadaşalrda değerlendirirler benimde inat etmediğimi görürsün

adam kendi işine yarayabilecek durumda hava debisi yüksek olanları belirtmiş ille auer mhi den iyidir dememişki. ben burda söylüyorum daikin üst sıralarda ama yaramaz klasik modelleri diyorum. bunu defalarca belirttim. ne varki bunda. serhat diyorsaki ben kaliteye göre sıralama yaptım zaten ben karşı çıkarım.

bu arada ben daikininde listeden çıkartılmasını istiyorum milletin başı yanmasın kimsenin günahını alamam durum aynı enjoylar gibi. çünkü ftknl
    yazarken uyuklamışım yavv serileri enjoyların klasiğidir. diğer klasikler ftyn serisidir ondan bende vardı evet ısıtmasıda soğutmasıda harikaydı ama gele gelelim iç üniteleri sorunluydu. ben bildiğim yorumu yapmaya çalışıyorum. yani sana tutupta ille bu demiyorumki hep haklı olim kompresörlerden ağnamam yalınız

ya arkadaş düşünüyorum ,düşünüyorum başka türlü nasıl anlatabilirim diye ama mümkün değil :)

sizin üfleme dediğiniz olayı hangi cihaz yapar ?

-iç fan değilmi ?

peki fan hızını artırmak çokmu zor ?

-hayır tam tersi yüksek hız değil düşük hızı ayarlamak zordur ama derseniz ki yüksek hızda yeterli ısıyı vermiyor ha bak o zaman tamam derim ama siz çok üfleme-az üfleme olayına girmişsiniz

zaten ben ta en başta söyledim bu sıralamayı yaparken kullanıcı görüşleri ön planda olsun dedim ,diğer türlü bu işin içinden çıkılmaz dedim

sonra mat35 in yaptığı liste gerçekten çok güzel ve ona uyarlansın dedim ama yok bir türlü yapmıyorsunuz,mat35 mi benim eserime dokunmayın diyor yoksa serhat6363 mü bilemiyorum :)

zaten mat35 in yaptığı gibi listeleme olsaydı yanına yıldız konulacak ve varsa kronik bir problem belirtilecekti ama öyle yapılmadı önce hava debisine göre yapıldı,şimdi o bölüm silinmiş ama bu defa da elektrik tüketimi orada kaldığı için insan bocalıyor,hem en düşük harcama var hemde ilk sırada yer almıyor ve bir çelişki oluşuyor

yine ben istedim ki sabit hızlı klima almayı düşünenen bir vatandaş burada ki sıralamaya baksın sonra google den fiyat araştırması yapsın hangisi bütçesine uyuyorsa onu seçsin ama siz hep işi yokuşa sürüyorsunuz :)

adamlara japon yada midea-gree seçimine sokuyorsunuz,zaten o kadar bilgisi olsa niye buraya bakıp klima almaya kalksın :)

arçelik -vestel olayını 40 defa anlattım ya daha nasıl anlatayım onu söyleyin,arçelik kendi uydurduğu katalog değerlerine göre birinci çıkar dedim,daha nasıl anlatayım Allah aşkına siz söyleyin

arçeliği-vesteli listeye koyun diyen kim ?

üstelik bu sayfaya sen ve ben mesaj yazmasak daha ilk günden yok olup gidecek onun için inverter ile aynı sayfada olsun ki hiç değilse bir müddetlik ömrü olsun istedim ama her konuda olduğu gibi bana muhalefet edeceksiniz

ama kızarsam bu sayfaya mesaj yazmam bir iki güne unutulur gider :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 23 Nisan 2013; 3:12:04 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

/>

/>

birkere oradaki birol ustayla yazışmamıza sen güldüm demişsin ben onun üstünden yazdım sen o laıntıyı ikinci mesasjında yapmamışsın üstlere bak

yani okumadan yazmışsın :)

tekrar oku bak o sözlerin hepsi bana yazılmış,ne msn mi bırakmışsın ,ki hiç kullanmam :)

ne mixerliğimi, ne akıllı adamlığımı

yok ben birol hocanın mesajına güldüğün kısma yazdım diyorsan eee oraya da yazsan sözler yine bana geliyor

• klima liste konusunda, Allah var ben hiç müdahele etmedim. listeyi yayınladıktan sonra banada mat35 ede iletti kılına dokunmadm matta dokunmadı benim bildiğim kadarıyla. çünkü ben anlamam excell vs durumundan benim bir dolu konum var ama kolay kolay bu şekilde liste yaptığım görülmemiştir.

bu arkadaşın konusunu kaldırır ekler kendi tasarrufundadı ben adama kaldır diyemem. düzenleme konularını söyledim zaten önceden. ben zaten klasşk klimalarla ilgilenen birisi değilim. zaten bu konudaki tek ilgilendiğim noktada hava debilerydi oda daha önceki bilgilerime dayanarak. mesela gürcanının vs hitacahi haier yazılarından dolayı. burda yaptığım kıyasta kendi me klsaik klimadada hava debisi çok yüksek sharptada çabuk ısıtıp çabuk soğutmaları. ama ben serhata demedim hava debielrien göre yap. çocuk yapmış listeyi bana sordu ben kısa kullanacağımdan dolayı hava debielrien göre yaptım dedi. bende mahsuru yok dedim diğer görüşlerle konuyu geliştirirsin dedim ama takipte etmedim doğrusu. yani siz demeniz yanlış benim hiç etkim yok inan.. hava bebisi yok şu marka iyi kötü dalga gırgırda beni cidden sıktı artık. inan ben bu konuda bir lokma etkilemdim serhatı yüzü burda.

• quote:

klima liste konusunda, Allah var ben hiç müdahele etmedim. listeyi yayınladıktan sonra banada mat35 ede iletti kılına dokunmadm matta dokunmadı benim bildiğim kadarıyla. çünkü ben anlamam excell vs durumundan benim bir dolu konum var ama kolay kolay bu şekilde liste yaptığım görülmemiştir.

bu arkadaşın konusunu kaldırır ekler kendi tasarrufundadı ben adama kaldır diyemem. düzenleme konularını söyledim zaten önceden. ben zaten klasşk klimalarla ilgilenen birisi değilim. zaten bu konudaki tek ilgilendiğim noktada hava debilerydi oda daha önceki bilgilerime dayanarak. mesela gürcanının vs hitacahi haier yazılarından dolayı. burda yaptığım kıyasta kendi me klsaik klimadada hava debisi çok yüksek sharptada çabuk ısıtıp çabuk soğutmaları. ama ben serhata demedim hava debielrien göre yap. çocuk yapmış listeyi bana sordu ben kısa kullanacağımdan dolayı hava debielrien göre yaptım dedi. bende mahsuru yok dedim diğer görüşlerle konuyu geliştirirsin dedim ama takipte etmedim doğrusu. yani siz demeniz yanlış benim hiç etkim yok inan.. hava bebisi yok şu marka iyi kötü dalga gırgırda beni cidden sıktı artık. inan ben bu konuda bir lokma etkilemdim serhatı yüzü burda.

ya sen müdahale ettin demedim ki

ama gerekirse tabiki fikrini söyleyeceksin orası ayrı bir konu ,benim asıl sitemim mat35 ve serhat6363

bu liste inverterlerin altında olursa iyi olur dedim ve sebeplerini de sıraladım ama kimseye de illa böyle yapacaksınız diyemem

sonra üfleme durumu da bildirilebilir bunda da sorun yok ama ben şimdiye kadar hiçbir yerde üfleme durumuna göre kalite değerlendirmesi görmedim

ve artık bende bu sayfaya başka mesaj yazmayacağım ,zaten sen ve benden başka kimse de yazmıyor

artık dilediğiniz gibi yazar çizersiniz yeter ki siz mutlu olun :)

• serhat daha güzel bir liste yapıcak. yazdım ona. sende yardımcı ol excelleden anlıyorsun mat35te olur. yapılıcak listede eer copr vs ayrı renklerde renklendirilirse bence daha güzel olur. sabit klimada tüketim daha önemli bunlar daha ayrıntılı belirtilir hem. hemde hava debisi meselesindeki listesinide ayrıca işler. ben bu konuda bir kaç yazı daha hatırlıyorum onları bulmaya çalışıcam. burdaki hava debisinde güdülen mantık gürcanın yazısındada var ya çabuk ısıtma soğutma meselesi onun kısa kullnımı için uygun olur. zaten ben onun matığını anlıyorum. hem kısa kullnıcam diyor hemde çok fazla paraya maliyeti olmasın diyor mantıken haklı ama foruma devamlı girmediğinden listeyi geliştirmek zor olmuş onun için.. biraz daha uzun kullanıcak olanlarda diğer listelerden seçim yapar. ya aslında ben kesinlikle 3-4 saat olsada inverter alırım. o yüzden hiç incelemiyorum klasikleri. mesela bizim mutfakta kurulma imkanı olsaydı bende serhat gibi düşünecektim en sonunda. çünkü devamlı çalışcak olsaydı mutfak buz hane olacaktı ve inverteri aç kapa yapmak zorunda kalıcaktık. ama yerden dolayı salona kurucaz büyük ihtimal.

• Merhabalar,

Bende param yetmediği için (inverter alamıyorum.)
    orta segmentte ürün olan (kötünün iyisi)
    Airfel Turkuaz Gold 18000 klima (1600 TL.)
    yada
    Auer 18000 klima almak istiyorum (1250 TL.)

hangisini alayım karar veremedim.
    350 TL farka airfel değermi?

bilgi verirseniz sevinirim.
    teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

Merhabalar,

yada

teşekkürler..

Hocam 2.sıradaki cihazı alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat6363 -- 24 Nisan 2013; 19:45:21 >
  • quote:

quote:

klima liste konusunda, Allah var ben hiç müdahele etmedim. listeyi yayınladıktan sonra banada mat35 ede iletti kılına dokunmadm matta dokunmadı benim bildiğim kadarıyla. çünkü ben anlamam excell vs durumundan benim bir dolu konum var ama kolay kolay bu şekilde liste yaptığım görülmemiştir.

ama gerekirse tabiki fikrini söyleyeceksin orası ayrı bir konu ,benim asıl sitemim mat35 ve serhat6363

bu liste inverterlerin altında olursa iyi olur dedim ve sebeplerini de sıraladım ama kimseye de illa böyle yapacaksınız diyemem

sonra üfleme durumu da bildirilebilir bunda da sorun yok ama ben şimdiye kadar hiçbir yerde üfleme durumuna göre kalite değerlendirmesi görmedim

ve artık bende bu sayfaya başka mesaj yazmayacağım ,zaten sen ve benden başka kimse de yazmıyor

Kemal bey kardeşim;

Forum'ada yazmışım 5 saatlik kullanıma kadar sabit hızlının uygun olacağını,5 saat ve üzeri çalıştırmada inverter'in daha uygun olacağını belirtmişiz...

Hava debisine göre sıralamamın mantığı odayı kısa sürede ısıtıp soğutması içindir.Ki, kısa sürede odayı ısıtıp soğutan cihaz daha verimli olduğundan hava debisine göre sıralamayı yapmayı uygun gördüm..Değerleri mümkün olduğunca en az hataya indirmek için excel ortamında karşılaştırma yöntemiyle yazdım.
    Ha,hata yatmışmıyıp mutlaka yapmışımdır ve eleştirilerede açığım ve önerilerle düzeltme yapılabilir ve konunun nasıl daha iyi olacağı hususunda da arkadaşların görüşleri alınmış olup düzeltmeler yapılacaktır.
    Tek konu altında toplanması hususunda da Mat35 ile istişare edilmektedir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mihmander

Merhabalar,

yada

teşekkürler..

Hocam 2.sıradaki cihazı alabilirsiniz...?

auer imi??
    teşekkürler..
  • quote:

quote:

quote:

Kemal bey kardeşim;

Forum'ada yazmışım 5 saatlik kullanıma kadar sabit hızlının uygun olacağını,5 saat ve üzeri çalıştırmada inverter'in daha uygun olacağını belirtmişiz...

Hava debisine göre sıralamamın mantığı odayı kısa sürede ısıtıp soğutması içindir.Ki, kısa sürede odayı ısıtıp soğutan cihaz daha verimli olduğundan hava debisine göre sıralamayı yapmayı uygun gördüm..Değerleri mümkün olduğunca en az hataya indirmek için excel ortamında karşılaştırma yöntemiyle yazdım.
    Ha,hata yatmışmıyıp mutlaka yapmışımdır ve eleştirilerede açığım ve önerilerle düzeltme yapılabilir ve konunun nasıl daha iyi olacağı hususunda da arkadaşların görüşleri alınmış olup düzeltmeler yapılacaktır.
    Tek konu altında toplanması hususunda da Mat35 ile istişare edilmektedir.

Serhat bey ;

mantık denen olay tek çeşit olmadığı için sizin düşüncenizde güzel ama dediğim gibi cihazları fanlarından verdiği hava miktarına göre kalite sıralaması yaparsak size göre doğru olabilir ,bana göre de olur ama yetersiz bir anlatım olur

misal tangur tungur çalışan ama verdiği hava debisi yüksek olan bir klima acaba iyimidir ?

üstelik klimalarda çok çabuk soğutma işi bence hiç iyi değildir çünkü insanı mutlaka hasta eder ama amaç vantilatör gibi kullanmaksa o zaman mesele değil

birde her firmanın verdiği değerler mutlak doğru olmuyor ,bazıları resmen sallamış o nedenle kalitesini ispatlamış olanlara sözüm yok ama auer gibi gree gibi airfel gibi cihazların etiket değerlerinin doğruluğuna ben şüphe ile bakıyorum

ama siz eminseniz yine sorun olmaz ,benim tek endişem insanların buradaki sıralamaya göre bir klima aldıktan sonra beddua etmemesi ,yoksa laf olsun diye itirazlarda bulunmuyorum

bu işler veballi işler ve hiç birimizin bu işte maddi bir çıkarı olmadığına göre mümkün olduğunca bilinen markaları sıralayıp varsa eksi yönünü de özellikle belirtmek ,böylece birilerinden dua / teşekkür almak bize yeter

• diğer bir konu 5 saatlik kullanım olayı

ben asla bu şekilde klima alımına ortak olmam çünkü ne malum hep 5 saat kullanacağı ?

ki gree marka klimalarda bu olayı yaşayarak gördük ,adam ya bana sadece 4-5 saat sadece soğutma için olsun yeter dedikten sonra kışın gree marka klimam ısıtmıyor diye veryansın edenleri gördük

aslında ben kimseye sabit hızlı klima tavsiye etmem o nedenle 9 köy gibi bende çok araştırmadım
  • evet bu liste daha güzel olmuş
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.