Şimdi Ara

SABANCI ÜNİVERSİTESİ MEZUNU NELER YAPAR AVANTAJI VE DEZAVANTAJI NELERDİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
4.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sabancı'nın programı nasıl farklı eğitim veriyor. Eğitimin nasıl olduğunu vs bilen birisi varsa beni aydınlatırsa memnun olurum

Edit: Arkadaşlar YökAtlas'a baktımda mühendislik doğa bilimleri ayrı endüstri ayrı benim anlamadığım endüstri neden ayrı?

Burdan mezun olursa mühendis olarak yurtdışında aç kalır mıyım? Araştırmalarımı projelerimi nasıl yaparım laboratuvarları konusunda iyi mi?

@sofistikeadam. Kanka ekonomisinde mit te diploma veriyormuş mezun olunca hele bi baksana çok iyi

@isvicresiz bilim adami .Usta bura hakkında Bilgin var mı bana çok güzel geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bruce Banner -- 18 Nisan 2016; 3:35:12 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Geçişler rahat herhalde alakasız bölümler arasında bile, öyle biliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up ayrıntılı bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bruce Banner B kullanıcısına yanıt
    Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu

• Geçiş diye bir olay yok, bölüm seçmiyorsun her bölümden bölümü tanımak adına dersler alıyorsun 1 ya da 2 yıl emin değilim, sonra bir bölüm seçiyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 17 Nisan 2016; 16:51:49 >
  • Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Peki bilgisayar mühendisliği veya elektronik mühendisliği hakkında bilginiz var mı nasıldır? Eğitim olanak vs?
    Birde mesela atıyorum 2k dan tam burslu alsa 3-4K olana Koç'ta Anadolu Bursiyerliği var mesela onun gibi bir imkanları var mı?

• Up

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlk sene herkes aynı dersleri görür. 2. senende ise programını seçersin. Atıyorum sen sosyal bilîmler programıyla TS den yerleştin ama fikrin ilk yıl değişti mühendis olmak istiyorsun. 2. Yıl alan seçerken mühendislik seçersin.

• Sabancı Üniversitesini arayıp bilgi alabilirsin. Bence merak ettiğin her şeyi ayrıntılı olarak açıklarlar.
  • Hocam kontör yok yaw :/ Bugün bi mail atacam bakalım.

Hocam sabancı çok iyi bir okul tanıdığım(tanıdığım derken bize konferans vermişti o anlamda) oradan (endüstriden) mezun ve şu anda abd'de apple'da proje yöneticisi çalışıyor.
    Fakat hocam okul gerçekten istanbul'un çok dışında yav orada geçmez 5 yıl ah şu okulu merkeze bir yere taşısalar puanı eminim çok daha yüksek olurdu. Eğer bu sorun değil derseniz düşünmeden gidebilirsiniz.
    Ama hocam hatırladığım kadarıyla sizin ygs'niz yüksek farklı bir yer düşünmez miydiniz ? (Boun endüstri ya da bilkent-bilgisayar, e.e.)
  • Fairy Tale F kullanıcısına yanıt
    Hiç sorma Ygs yi saçma sapan adamlar gitti 2k oldu mesela bir arkadaşım tr de 25 30 anca yaparken Ygs de 38 2 yaptı lys de de fkb toplam 45 anca yapıyor yani Ygs de tam istediğim sonucu alamadım hedef boun ee idi gg oldum büyük ihtimalle ama yinede bir umut var. Bizim okulda bi kız vardı boun un saçma bir bölümünü kazandı şarkı falan söylüyordu kendi çapında bounda ödül vermişler YouTube da 1 milyondan fazla izlenmiş ğırüırüı şimdide Beyoğlu hayal kahvesinde çıkıyormuş yani her şey ders değil:) boun zor ama olma ihtimalidir var olmazsa Sabancı yı araştırıyorum etiket+eğitim performanslarına göre araştırıyorum okulları.

Bu arada kızın adı Deniz Tekin 2015 mezunu olduğu halde bir kaç ayda bounda patladı gitti..

Sabancı endüstri niye diğer mühendisliklerden ayrı sıralamayla alıyor onu da merak ediyorum.

Kampüs çok güzel ama şöyle bi Boğaz manzaralı olsaydı tadından yenmezdi yinede sorun değil. Özel ders verip o parayla motor alacağım ulaşım sıkıntı olmaz gibi

Hocam genel olarak bölüm seçiminde Endüstride yoğunluk olduğu için ayrı bir kontenjan açılmıştı diye biliyorum. Okulu geçen sene gezme fırsatım oldu.İstanbulda Boğaziçi, Yeditepe, İTÜ ve Sabancı'yı görebildim. Burada en etkilendiğim okullar İTÜ ve Sabancıydı. İTÜ, okulun konumu itibariyle falan çok iyi yerde Sabancı bu açıdan olumsuz gözüküyor fakat ben zaten şehir dışından gelmek istediğim için hafta sonları falan shuttle kullanarak 1 saatte gidip gelmek beni çok etkilemez diye düşünmüştüm.Kampüsteki yurtlarda da kalınca baya rahatlık oluyor. BOUN çok kişi tarafından beğeniliyor fakat ben hiç etkilenemedim nedense.Belki de bugüne kadar hedeflemediğim için öyle gelmişti.Okulun ünü sosyal bölümleriyle sağlanmış gibi geldi bir ODTÜ İTÜ Bilkent gibi etkileyemedi.

Sabancıda imkanlar falan çok iyi özellikle okulun kazandıracağı sosyal yetkinlik ve dil avantajı İTÜ ile kıyas kabul etmez. İTÜ Bilgisayar ve Bilişim fakültesini gezdiğimde açıkçası beklediğimi göremedim teknolojik avantaj olarak. Bilgisayar mühendisliğinde saygın özel okulların imkanları daha iyidir. Eğitim olarak bir şey diyemem tabi ki okumadigim için.

Anadolu bursiyerleri gibi bir program yok diye

http://alumni.sabanciuniv.edu/tr/ Buradan mezunlar hakkında fikir edinebilirsiniz.

Aga kız sağlam patlatmış valla. Bence yapış kıza :D

İtü Ayazağa yı gezmiştim ben 2 katlı vadiye bakan evlerde yurt ki daha gölet yurtları da varmış nette baktım içim gitti u2 madonna 50 metre ötende konser veriyor vs benimde çok hoşuma gitmişti bounda Boğaz'a karşı olduğu için birde mezunları okula acayip imkan sağlıyor özel bir üniden pek farkı yok o açıdan çok iyi İTÜ'den de dehşet mezunlar var ama bir Sabancı'dan oralara ulaşmak daha rahat olur gibi bakalım sonuç ne olacak

Bu arada Sabancıda gezerken bize rehberlik eden 3 arkadaş da Bilgisayar Mühendisliği ve Ekonomi çapı hedefliyordu. Avantajınıza olur.

Valla Allah'tan istediğim 1 göz bana verdiği 2göz. Bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim

• Ooo kankim dönmüş, kanka sabancı mühendislik anlamında yatırım yapılan bir üniversite cidden

• Takip.Ben de merak ediyorum.

• sofistikeadam kullanıcısına yanıt
    Knk ekonomisinden mezun olunca mit te diploma veriyormuş 2 diplomalı olarak mezun oluyormuşsun. Ben gidersem mühendisliğin yanında ekonomiye zaten bi ilgim vardı çap yaparım 2li kombo olur çok güzel olur.
    Direkt Warren buffet olarak işe başlarım herhalde

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.