Şimdi Ara

SABANCI ÜNİVERSİTESİ (BURSLU) NEYE GÖRE ALIYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sabancının sistemi galiba farklı biraz..bilgisi olan biraz açıklayabilir mi?

bir de müshendislik alanında bilkent/odtü/itü ile kıyaslarsak sizce nasıldır?

• up
  • edit: 2. sınıfta bölüm seçiyormuşsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kal Hoo Na Ho -- 9 Temmuz 2013; 18:54:29 >
  • sabancıda 2. sınıfa geçerken bölüm seçersin, galiba amerikada da böyleydi
    ilk sene ortak mühendislik dersleri alıyorsun sana en uygun olanını seçip ona göre tercih yapıyorsun
    bilgisayar,endüstri,ee ve biyomedikal vardı yanlış hatırlamıyorsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kal Hoo Na Ho

aynen ben bu yıl tercih yapmıyorum ama sabancının sisteminin değişik olduğunu babam söyledi dün.

sistem şöyleymiş:

okulu kazanıyorsun 1 yıl hazırlık okuyorsun hazırlık okurken bakınıyorsun mühendisliklere falan hazırlık bittikten sonra istediğin mühendisliği seçip onun eğitimini almaya başlıyorsun. güzel bir sistem ama mezun olduktan sonra iş imkanları yur dışı imkanları nasıldır hiç bilmiyorum

hocam ben birinden tm puanıyla girip müshendislik seçliebileceğini duymuştum o doğru mu acaba?
  • 3 de seçiyorsun tm den girip mfye de gecebilitsin hangisinin burs fazla ise oradan girin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabukk1 -- 9 Temmuz 2013; 18:48:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

aynen ben bu yıl tercih yapmıyorum ama sabancının sisteminin değişik olduğunu babam söyledi dün.

sistem şöyleymiş:

okulu kazanıyorsun 1 yıl hazırlık okuyorsun hazırlık okurken bakınıyorsun mühendisliklere falan hazırlık bittikten sonra istediğin mühendisliği seçip onun eğitimini almaya başlıyorsun. güzel bir sistem ama mezun olduktan sonra iş imkanları yur dışı imkanları nasıldır hiç bilmiyorum

Sabancıda 2sene ortak mühendislik derslerini alıp 3e geçerken alan seçersin diye biliyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan Görünümlü Şakirt

quote:

sistem şöyleymiş:

hocam ben birinden tm puanıyla girip müshendislik seçliebileceğini duymuştum o doğru mu acaba?

hocam onu bilmiyorum sitesine falan baktım şimdi ama bulamadım

• quote:

Orijinalden alıntı: mete.y33

quote:

sistem şöyleymiş:

Sabancıda 2sene ortak mühendislik derslerini alıp 3e geçerken alan seçersin diye biliyorum ben.

doğrudur ben babamın yalancısıyım editleyim ilk mesajı yanlış bilgi olmasın

• 1. Sinif sonunda fakulteler arasi da gecis var gibi hatirliyorum ama neye gore bilemiyorum. 2. Sinif sonunda bolum seciliyor.

• eğer öyleyse biz niye fizikle kimyayla uğraşıyoruz..tmden girip mis gibi endüstri okurum
  • 99da ilk senesinde öyleydi diye düzelteyim, değişmiş olabilir, ama 99 yılı için net bilgi,,,
    Bu arada her isteyeni geçirmiyorlardır zaten fakulte arası... Atıyorum ilk 5'e secme hakkı vs gibi birşeyler vardır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

99da ilk senesinde öyleydi diye düzelteyim, değişmiş olabilir, ama 99 yılı için net bilgi,,,
    Bu arada her isteyeni geçirmiyorlardır zaten fakulte arası... Atıyorum ilk 5'e secme hakkı vs gibi birşeyler vardır...

Yok öyle bir şey tek şart mühendisliğe geçecek isen mfler de barajı geçmek (böyle haberlerden dolayı efdaneler doğuyor :D)

• quote:

Ben sana anlatim tanıtimina gittim.
    Tm1 tm3 ya da mf4 ten alıyor üni 3 programdan bu programlarda 3. Sınifta istediğin bölume geçiyorsun. Eğer tm den girip elektronik istiyor isen o zaman da tek koşul var lys fen sınavina girip en duşük puanla alan bir ünide myhendislik kazanmış olmak yani barajı geçmek. Başka koşul yok

• quote:

Orijinalden alıntı: kabukk1

quote:

Tm1 tm3 ya da mf4 ten alıyor üni 3 programdan bu programlarda 3. Sınifta istediğin bölume geçiyorsun. Eğer tm den girip elektronik istiyor isen o zaman da tek koşul var lys fen sınavina girip en duşük puanla alan bir ünide myhendislik kazanmış olmak yani barajı geçmek. Başka koşul yok

hocam peki, burslu gidebilmem için tm den türkiyede ilk kaça girmiş olmam gerekir? ben aslında endüstri mühendisliği istiyorum ama madem öyleyse tmden daha rahat sıralama yaparım...
  • quote:

quote:

quote:

hocam peki, burslu gidebilmem için tm den türkiyede ilk kaça girmiş olmam gerekir? ben aslında endüstri mühendisliği istiyorum ama madem öyleyse tmden daha rahat sıralama yaparım...

2k
    Yaklaşık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabukk1 -- 9 Temmuz 2013; 19:55:05 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

99da ilk senesinde öyleydi diye düzelteyim, değişmiş olabilir, ama 99 yılı için net bilgi,,,

Yok öyle bir şey tek şart mühendisliğe geçecek isen mfler de barajı geçmek (böyle haberlerden dolayı efdaneler doğuyor :D)

İlk kısım kesin bilgi ikinci kısım kendi fikrim yazdım, iyi arastırın ama sonra yamulmayın da okula giripte...efsane siz olmayın sonra

• up
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.