Şimdi Ara

Sabancı nasıl zengin oldu sanıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Adam 2002 yılında kelimenin patentini alsaydı bugün köşeyi dönmüştü sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exclusive

quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Orijinalden alıntı: exclusive

quote:

Orijinalden alıntı: Chuckly

Metrobusu yolun altina yapmadiktan sonra ne fayda. Kaz bakalım yolu yapabiliyorsan. Şerit kapatıp metrobuse yol açmak kolay. Trafiğinde iyice içine edildi zaten

Yok daha neler, yer altindan 50km nereye kaziyorlar Bunun Halic'i var, Bogazici koprusu var nereden gidecek bu araclar. Rayli sistem degil ki, bildigin belediye otobusunun biraz gelismisi. Ilk yapildigi yil belirli yerlere gidiyordu 2007 yiliydi sanirim. O zaman aracla e5 e ciktigimda bu ne ya yollar hep daralmis diye kiziyordum kendi kendime. Ama sonra bir cok otobus hattini ve minibusleri e5 den kaldirdiklari zaman iyice rahatladi. Haftanin 6 gunu Beylikduzunden Okmeydanina aracla giderdim. Gidis gelis 3 saat suruyordu , hele ki cobancesme tarafinda is saati trafik varsa tam sictin. yaktigim yakitta cabasi. Simdi sadece Cumartesi arabayi goturuyorum, diger gunler mis gibi metrobusle trafiksiz rahat rahat isime gidiyorum. Her gun 1 saat fazla uyuyorum vaktim ve param cebimde kaliyor Su belediyenin 10 kusur senede en iyi yaptigi is Metrobusdur bana kalirsa.

arkadaş metrobüsün kötü bir şey olduğunu söylemiyor zaten.

metrobüs geçici bir çözüm olarak yapıldı, iyiden iyiye kalıcı oldu. raylı sistem tabi değil, bir nevi tahsisli yol olarak düşünülebilir. o işin doğrusu havaray ya da yerin altında metro ile geçmek oluyor.
    50 kilometre kazmakta bir sıkıntı yok, ancak dünya para kıyıp aldığımız tbm'ler kazarken segment döşeyenlerden olmadığı için şimdilik bu tarz metrolar hayal. yoksa metro dediğimiz şey haliç'in altından da rahatlıkla geçebilir, üzerinden köprüyle de.

Yok yani oyle bir yazmis ki, trafigin icine etmekten baska bir ise yaramiyor, hic kimse memnun degilmis gibi. Gecici olarak yapildigini bende biliyorum, zamanla rayli sisteme donuleceginden bahsediliyordu da dedigin gibi simdilik hayal gibi gozukuyor. 1 km metro hattinin maliyeti 100 milyon dolar civari diye duymustum ne kadar dogru bilemem. Onceden Beylikduzu ve Buyukcekme icin Istanbul disindaymis gibi bakarlardi. Simdi Sirinevler Avcilar arasi 14 15 dakika. Oradan da Beylikduzu 10 dk surmuyor. Her ne kadar e5 de gidis gelis tek serit iptal olsa da bir cok araci olan insan rayli sistemi ve metrobusu tercih etmeye basladi, bu bile az da olsa hem trafik hem de vakit acisindan iyi. Tabi ozel arac kullanan insanlar icin sikinti yaratabilir.

toplu ulaşım için zaten iyi bir hamle bu, ancak dediğim gibi böyle çözümler metro bitene kadar geçici çözüm olabilir. dünyada metrobüs kullanan ülkeler var tabi, ama bu kadar ciddi bir ulaşım sistemi olarak kullanıldığını pek sanmıyorum, özellikle gelişmiş ülkelerde.

metro maliyeti her yerde fazladır, ama koşullara göre 50 milyon dolar bile olabilir, 500 milyon dolar da olabilir.
    mesela new york gibi bir yerde yeni bir hat yapmak çok daha zordur. gerek zemin koşulları, gerekse mevcut karmaşık metro hatlarıyla entegrasyonunu sağlayabilmek açısından.

gerçi 100 milyon dolar da kilometre başına, istanbul için hiçbir şey. kaynakları düzgün kullanıp parayı çarçur etmeseler keşke. çoğu bakanlıktan fazla ödenek alıyor yerel yönetim, bunun yanında kedi iştiraklerinin gelirleri olduğu gibi, mevcut metro inşaatlarının yarısını da merkezi hükümete yaptırıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: thelmessos

Adam 2002 yılında kelimenin patentini alsaydı bugün köşeyi dönmüştü sanırım.

hani bir arsayı sana önerirler de almazsın, 1 yıl içinde değerini 5 kat artırır ya, evlat acısı gibi.
  • Hamit sürekli metrobuse biniyorsa bence de anormal bir şey var ve saçma, risk var bir kere
    Elli tane durakta duruyor..

Kenni amca da binmiş ve onu da cekmisler

Kadına yer vermese ünlü oldu centilmenlik yok eleştirisi gelmesin diye vermiştir.
    Halk onu öyle bilmesin istemiştir.

En kötü ihtimal benzeridir
    Bu kadar yakından videosunun çekildiğini anlamaması ve tepki vermemesi de ayrı bir anormallik
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Hamit sürekli metrobuse biniyorsa bence de anormal bir şey var ve saçma, risk var bir kere
    Elli tane durakta duruyor..

Kenni amca da binmiş ve onu da cekmisler

Kadına yer vermese ünlü oldu centilmenlik yok eleştirisi gelmesin diye vermiştir.
    Halk onu öyle bilmesin istemiştir.

En kötü ihtimal benzeridir
    Bu kadar yakından videosunun çekildiğini anlamaması ve tepki vermemesi de ayrı bir anormallik

Her gün binemez zaten ülkedeki insanların durumu ortada biri gelir takı verir bıçağı bi gün.
  • Hamit değil o Halil ikizi arkadaşlar yemişler sizi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: «hidalgo»

Hamit değil o Halil ikizi arkadaşlar yemişler sizi..

http://megaswf.com/serve/2638771

• İstanbul yaşanacak şehir değil abi, Ankara' nın gözünü seveyim ben. O insan yığını nedir öyle.
  • Hoşgeldin Hashüs' üm

Konuya gelince, Hamit adamın dibidir.
  • Yalnız Keanu Reeves'i es geçmeyelim, o adam ailesini tümden kaybetmiş birisi annesi başkasıyla 3 üvey babası var, sevgilisi öldü büyük depresyonlar geçirdi, gözünde ne para ne pul var.
    Şu an sanırım küçük bir evde yaşıyor, parasını sürekli iyilik için harcıyor.
  • Ya arkadaş okadar para alıyorsun imaj yerlerde.. Adam bi bakıma girer ne bu ya. Üzerine yırtık pırtık bişey giysen terörist sanacaklar.
  • Melda40'ın yorumu daha komik..

"Selçuk enişteye benziyo"
  • Bozuk para nasıl bulmuş ki..

2 milyon avro üstü kimindi....
  • Zincirlikuyu-Florya arası 45 dk. civarı vardı sanırım.
  • metrobüste oturabilmek için
    1- başlangıç duraklarından biniyorsanız kapı önünde ısrarla bekleyiniz ön sıraya ulaşmadan asla araca binmeyin, sıkıntı yok 2-3 dk arası yeni bir 3 lü veya 2 li otobüs dizisi gelir.
    2- ara duraklarda bekliyorsanız ardarda gelen otobüslerden en arkadakine binin.
    3- arka kapıları kullanmaya özen gösterin.
    4- yolculuk uzun ise beklediğiniz koltuk başında ısrarcı olun şahıs birkaç durak sonra inebilir.
    5- boşalan koltuk için 2-3 sn içinde hamle yapın lakin sakin görünmeye gayret gösterin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tartışılan şeye bak Allah aşkına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan_28

metrobüste oturabilmek için
    1- başlangıç duraklarından biniyorsanız kapı önünde ısrarla bekleyiniz ön sıraya ulaşmadan asla araca binmeyin, sıkıntı yok 2-3 dk arası yeni bir 3 lü veya 2 li otobüs dizisi gelir.
    2- ara duraklarda bekliyorsanız ardarda gelen otobüslerden en arkadakine binin.
    3- arka kapıları kullanmaya özen gösterin.
    4- yolculuk uzun ise beklediğiniz koltuk başında ısrarcı olun şahıs birkaç durak sonra inebilir.
    5- boşalan koltuk için 2-3 sn içinde hamle yapın lakin sakin görünmeye gayret gösterin.

Çok metrobüs kullanan biri değilim ancak ilk çıktığı boş zamanları saymazsak eğer toplamda 3-4 kere falan anca oturabilmişimdir. Onlar da genelde gece 11 gibi Beylikdüzü'nden binince oldu.

• eğer sevilmek istiyorsan halkın arasına karışacaksın. asla erişilemeyen olmayacaksın. kendini onlardan biri gibi görürsen seni sahiplenirler... ünlü olanların yapmadığı birşey bu oysa halkla daha çok iç içe olsalar kendine yakın hissedip daha çok sever halk.. hamit bence insan olarak çok düzgün bir kişi.. milyon dolarlık arabalara binip trafik eziyeti çekmektense bu yolu seçmiş.. ne diyelim güzel olmuş :)
  • mesela burak olsa binemez. sataşırlar, döverler falan.

ama hamit gibi biri rahatlıkla istediği yere gider.

adam var, adam var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KDV Beyannamesi

Zincirlikuyu-Florya arası 45 dk. civarı vardı sanırım.

aha yakalandık galiba, seninle halı sahadan dönerken oturmuştum galiba metrobüste. tarihi bir ana tnaıklık etmişsin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.