Şimdi Ara

Sabancı gelme ihtimali yüksek olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
3
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gelin bi sarılalm .Hangi bölümü okumayı planlıyorsunuz ? önümüzdeki iki yıl (hazırlık + 1.sınıf) hangi bölümü okuyorsun diyenlere ne cevap vereceğiz

• Tm1 2300 tm3 1700den yazdık bakalım kısmet

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hewhomakesabeastofhimself H kullanıcısına yanıt
    tm1 2580 sizce gelir mi bana hocam.gelmesini %kaç görüyorsunuz
  • Hocam yüzde 70 gelir diye tahmin ediyorum. Herkes bu sene biraz daha iyi sıralardan alır diyor. Sınırdan da olsa girersiniz umarım

• Bölüm olayını ilk başta açıklamaya çalışacaksınız bölümsüz olduğunu millet anlamamakta ısrar edince siz de yorulacak en sonunda ileride seçmek istediğiniz bölümü söyleyeceksiniz kendimden biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upower -- 7 Ağustos 2016; 20:10:14 >
  • Sabancıyı gezme fırsatım oldu büyülendim çok güzeldi tıp olsa ve puanım yetse tek tercih sabancı yazardım.kütüphanesine bayıldım yatak atar orda yatar kalkarım ya efsane okul

• Beyler bu okulun herhangi bir tam burslu tm bölümüne girip sonraki yıl mühendislik bölümlerini seçebiliyor değilmi ? Yoksa ben mi yanlış biliyorum ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KYK yurt çıkma şansı ve KTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    mesela bilgisyar mühendisliğine geçeceksin türkiyedeki en düşük bilgisayar mühendisliği programından yüksek mf4 puanın olması gerekiyor onun dışında hiçbir şart yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssadıkacar

mesela bilgisyar mühendisliğine geçeceksin türkiyedeki en düşük bilgisayar mühendisliği programından yüksek mf4 puanın olması gerekiyor onun dışında hiçbir şart yok

Çok iyi istediğim TM bölümleri gelmezse Sabancı yazar bilgisayar mühendisliğine geçerim zaten ilgim de var.

• quote:

Orijinalden alıntı: upower

Bölüm olayını ilk başta açıklamaya çalışacaksınız bölümsüz olduğunu millet anlamamakta ısrar edince siz de yorulacak en sonunda ileride seçmek istediğiniz bölümü söyleyeceksiniz kendimden biliyorum

Hocam okulun yurt ve ihtiyaç bursu hakkında bilgi alabilirmiyim ?

• ssadıkacar kullanıcısına yanıt
    Hocam diğer vakıfların ücretli programları dahil mi buna

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

quote:

Orijinalden alıntı: upower

Bölüm olayını ilk başta açıklamaya çalışacaksınız bölümsüz olduğunu millet anlamamakta ısrar edince siz de yorulacak en sonunda ileride seçmek istediğiniz bölümü söyleyeceksiniz kendimden biliyorum

Hocam okulun yurt ve ihtiyaç bursu hakkında bilgi alabilirmiyim ?

İlk 1000'e girip tam burslu bir programa yerleşirsin eğitim dönemi boyunca 650 tl nakit + 2 kişilik yurt bedava.

İlk 1000'e giremeyip tam burslu bir programa yerleşirsen 4 kişilik yurt bedava iki kişilik yurtta kalmak istersen 2 kişilik yurt parası-4 kişilik yurt parasını ödersin(Ben öyle yapıyorum.)

Bunlar ÖSYS ile alabileceğin bunun dışında bir kaç burs imkanı daha var üniversitenin kendi verdiği bursları sitesinde bulabilirsin. Başka kurumların verdiği burslar da mySU'da (Üniversitemizin haberleşme platformu) duyrulur.

• upower U kullanıcısına yanıt
    Hocam hazırlık sınıfından da bahsedebilir misiniz kısaca. 15inde seviye tespit sınavı varmış, girmezsek ona hangi kurdan başlatırlar. Toplam kaç kur var. Son kurdan başlarsak bir senede bitirmek mümkün oluyor mu? Bu tarz şeyleri kısaca açıklarsanız sevinirim.

Son bir soru daha, hazırlığı bir dönemde atlarsak yine 8 dönem burs mu var yoksa hazırlıktan başladığımız için kalan 1 dönemi de lisans bursuna ekleyip 9 dönem mi veriyorlar?

Sizi çok yordum bu tercih döneminde kusura bakmayın :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hewhomakesabeastofhimself

Hocam hazırlık sınıfından da bahsedebilir misiniz kısaca. 15inde seviye tespit sınavı varmış, girmezsek ona hangi kurdan başlatırlar. Toplam kaç kur var. Son kurdan başlarsak bir senede bitirmek mümkün oluyor mu? Bu tarz şeyleri kısaca açıklarsanız sevinirim.

Son bir soru daha, hazırlığı bir dönemde atlarsak yine 8 dönem burs mu var yoksa hazırlıktan başladığımız için kalan 1 dönemi de lisans bursuna ekleyip 9 dönem mi veriyorlar?

Sizi çok yordum bu tercih döneminde kusura bakmayın :)

Öncelikle hazırlık 4 kurdan oluşuyor.

Route 1 den Route 4 e doğru Route 1 en düşük sınava girmezsen route 1 den başlarsın ondan dolayı kesinlikle gir.

Route 1 den başlarsan;

0-65 arası ortalama yaparsan 2.dönem Route 2 ye geçersin. (Sene tekrarlamadan geçemezsin demek aynı zamanda bu ya da atlama sınavına girmeden)
    65-90 arası ortalama yaparsan 2.dönem Route 3 e geçersin. (Yaz okuluna kalmadan geçemezsin demek bu.)
    90-100 arası ortalama yaparsan 2.dönem Route 4 Başlarsın (2.dönem yine 65+ ortalama yaparsan fakültedesin demek bu)

Route 2 başlarsan 65+ ortalamayla route 4 olur yine 1 yılda bitirirsin hazırlığı.
    Route 3 başlarsan 65+ ortalamayla yine route 4 olur 1 yılda bitirirsin (Route 2 den atlamakla arasında fark haftada 2 saat daha az ders görürsün.
    Route 4 başlarsan 65+ ortalamayla 1 dönemde hazırlık biter.

Hazırlığı 1 dönemde atlasan bile 4 yıl burs var fakülteye geçtiğinde evet ama çap yazarsan 1 yıl daha uzar.

Ne demek bu arada

Hazırlık güzeldir bu arada 15-20 kişi lise gibi bir sınıfta ders görürsünüz. Kullanılan kitaplar çok kaliteli plan programıı çok seviyorum ama hoca kalitesine göre tabi ders kalitesi değişiyor güzel hoca gelirse bayağı iyi ingilizce öğrenirsiniz. Her gün farklı sınıfta derslere giriyorsunuz. Fakülte de derslere girdiğinizden 1.sınıftan önce sınıflara hazırlık da olur. Mesela hazırlık dersleri sadece Diller Okulunda olmaz. Sanat ve Sosyal bilimler fakültesinde, Yönetim Bilimleri Fakültesinde falan da olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi upower -- 7 Ağustos 2016; 21:16:17 >

Çok teşekkürler hocam daha açıklayıcı olamazdı cidden :D İTÜ'nün hazırlığında B1+'tan başlamıştım sanırım sabancı sınavında da en kötü route2 den başlayabilirim diye tahmin ediyorum. Fazladan bir dönem vermicekse irregular olma aptallığına girmeye de gerek yok o zaman, 2 veya 3 iyidir demek ki

• quote:

Çok teşekkürler hocam daha açıklayıcı olamazdı cidden :D İTÜ'nün hazırlığında B1+'tan başlamıştım sanırım sabancı sınavında da en kötü route2 den başlayabilirim diye tahmin ediyorum. Fazladan bir dönem vermicekse irregular olma aptallığına girmeye de gerek yok o zaman, 2 veya 3 iyidir demek ki

Bence atlayabilirsin, hazırlık okumuş birisin sonuçta.

http://sl.sabanciuniv.edu/students/elae/assessment-exam

Sınav örneği burada var ilk aşama kolaydır. 2.aşama biraz zor ama atlamaya kasmanı tavsiye ederim.

Hocam 17sinde 2. Aşama var diyorlar da o zamana kadar atlıcak kadar hazırlanmam pek mümkün değil diye tahmin ediyorum, şimdi sınav örneğini inceleyip tekrar düşünürüm bunu. Ben itüde bir dönemde çok rahat atlamıştım mesela ama kağıt üstünde her ne kadar kendime güvensem de konuşma konusunda rezaletim. Direkt lisansa geçersem performansımı kötü etkiler diye düşünüyorum, yanlış mı sizce?

• Hocam sen hangi bölümdesin ?

Bilgisayar mühendisliği bölümü hakkında bilgin varmı eğitimi nasıl ?

• quote:

Hocam 17sinde 2. Aşama var diyorlar da o zamana kadar atlıcak kadar hazırlanmam pek mümkün değil diye tahmin ediyorum, şimdi sınav örneğini inceleyip tekrar düşünürüm bunu. Ben itüde bir dönemde çok rahat atlamıştım mesela ama kağıt üstünde her ne kadar kendime güvensem de konuşma konusunda rezaletim. Direkt lisansa geçersem performansımı kötü etkiler diye düşünüyorum, yanlış mı sizce?

Sınav örneği incele, geçebilecek durumdaysan mutlaka geç 1 yıl kaybetme zaten hazırlık okumuşsun konuşma işine alışırsan ingilizce ders göre göre o konuda bir sıkıntın olmasın performansını kötü etkilemez atlayabilecek durumdaysan zaten.
    Tamamdır çok teşekkür ederim, bir deneyeyim kendimi madem

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.