Şimdi Ara

Sabahları zor çalışan scooter.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
6.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sıfır aldığım yamaha cygnus l sabahları ilk çalışmada elden kesinlikle marş almıyor , ayak marşıylada 5-6 kez deneyince zar zor çalışıyor motor. Gaz vermeden deniyorum olmuyor , az gaz veriyorum olmuyor , var mı tavsiyesi olan ayak marşıyla uğraşmak istemiyorum hergün. Motor 50km de daha hatırlatayım. Bi de sabah çalıştırdıktan sonra gün içinde elden tek marşla sorunsuz çalışıyor alet.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Direk servise gitmeni tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aku bitmiş. servise götürün.
  • Akü,CDI,jikle,Ateşleme sisteminde sorun olabilir.Garantisi devam ediyorsa servise götürmek gerekir.Kolay gelsin.
  • buji?
  • buraya sormana gerek yok. sıfır ise garantiden hallederler, kendi başına bişey yapmaya çalışma. Belli ki bir sorun var.
  • Beyler o motorda jikle yoktur. Aynisi benim başima geldi benim ki 2 yillik motordu sabah ayazda ve gece ayazda çalişmiyor ama gün içinde marşdan çalişiyordu , servise götürdüğümde akunun bittiğini söylediler değiştirdik sorun kalmadi . ama şöyle birşey var 50 km deymiş motor arkadaşlarin dedği gibi buji de olabilir ateşleme sistemide . o yüzden servise göstermek en mantiklisi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batdal Gazi

    Sıfır aldığım yamaha cygnus l sabahları ilk çalışmada elden kesinlikle marş almıyor , ayak marşıylada 5-6 kez deneyince zar zor çalışıyor motor. Gaz vermeden deniyorum olmuyor , az gaz veriyorum olmuyor , var mı tavsiyesi olan ayak marşıyla uğraşmak istemiyorum hergün. Motor 50km de daha hatırlatayım. Bi de sabah çalıştırdıktan sonra gün içinde elden tek marşla sorunsuz çalışıyor alet.

    rölanti ayarın düşük.

    Seleyi kaldır, bagaj havuzunun içinde küçük bir kapak var onu aç.

    Karbüratörü göreceksin. Üst kısmında yaylı bir vida var. Saat yönüne çeyrek tur ya da çok çok yarım tur çevirirsen işlem tamam.

     Sabahları zor çalışan scooter.

    Ya da motoru çalıştır en azından bir 5-10dk çalışsın iyice ısınsın.

    O yaylı vidayı saat yönünde yavaş yavaş sık. Ta ki arka teker hareket edinceye kadar. sonra saat yönünün tersine yavaşça sık ta ki arka teker dönmez oluncaya kadar. Hepsi bu kadar :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-Slim

    Beyler o motorda jikle yoktur. Aynisi benim başima geldi benim ki 2 yillik motordu sabah ayazda ve gece ayazda çalişmiyor ama gün içinde marşdan çalişiyordu , servise götürdüğümde akunun bittiğini söylediler değiştirdik sorun kalmadi . ama şöyle birşey var 50 km deymiş motor arkadaşlarin dedği gibi buji de olabilir ateşleme sistemide . o yüzden servise göstermek en mantiklisi.

    sukuterlerin hemen hepsinde otomatik jikle mevcuttur. Motor ısındıkça jikle kendi kendini kapatır. (Elbette ideal şartlarda :)
  • arda4 kullanıcısına yanıt
    Cbf 250 den anlar misiniz hocam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-Slim

    Cbf 250 den anlar misiniz hocam :)

    yok be hocam

    Nesi var sizin cbf250'nin?
  • arda4 kullanıcısına yanıt
    Hocam seri kullanimda 2. 3. Viteste debriyaj 8 binden sonra siyiriyor gidi artiyor ama gitmiyor sanki oyle his verdi de onu sorucaktim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmiyorum hocam ya. Anca klasik reçete aklıma geliyor. Hava kutusu temizliği, buji, hava filtresi, motor yağı değişimi bir de karbüratör memelerinin temizlenmesi

     Sabahları zor çalışan scooter.

    https://www.youtube.com/watch?v=w4Y5nCAbfAw

    inşallah bu rutin bakımla sorun çözülür.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.