Şimdi Ara

Saatte en fazla 20 Sayfa Okuyabiliyorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok sinir bozucu olmaya başladı eskiden dikkat etmezdim ama zaman kısıtlanınca ve okuduğum kitapların ağırlığı da artınca okuyup anlama hızım düştü. Bilim kitapları okuyorum, mesela örnek olarak Evrenin Zarafeti kitabı. Zorlasam saatte 20 sayfa oluyor. 10 yaşımda bile daha hızlı okuyordum ama macera tarzı kitaplardı. Michio Kaku'nun Geleceğin Fiziği isimli kitabını okudum. Bu da ağır olmasa da hikaye kitabı gibi hemen anlaşılmıyor okuyunca. Bu kitapta da saatte 20 sayfa en fazla. Bende mi bir problem var acaba diye düşünmeye başladım artık :).

Hızı artıralım en azından 1 sayfayı 2dk'da geçeyim deyince de beynim acayip ısınıyor :D. Ciddi anlamda duman çıkıyor ve okuduğumu da anlayamıyorum bazen. Bu şekilde de 100 sayfa okumak için 5 saat zaman ayırmak gerekiyor çok sıkıcı bir durum. Kitap zevkli elbette zaman olsa 20 saat okurum ama zaman yok :S.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 6 Mayıs 2015; 23:06:09 >

• Önemli olan hız değil sonuçta sınavda vs. değilsen zamanla yarışmıyorsun.Sen kitabı okumaktaki amacını elde ediyorsan sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayra Han

Önemli olan hız değil sonuçta sınavda vs. değilsen zamanla yarışmıyorsun.Sen kitabı okumaktaki amacını elde ediyorsan sorun yok.

Elbette ediyorum ama haftada 2 kitap bitirmek yerine insan 4-5 kitap bitirmek istiyor. Anlama seviyesi sabit kaldığı sürece hızı artırmak gerek. Biraz beyin kapesitesi ile ilgili bir durum olabilir. Benim sözel zekam neredeyse sıfır. Görsel zekam çok iyidir. 100 tane resimi birer kere göster 10 gün sonra hepsini çizerim ama okuduğum şeyleri kafama sokma hızım çok yavaş maalesef :(. Bir bilgiyi öğreneceksem de o kelimenin görselini aklımda tutarak yapabiliyorum anca başka türlü olmuyor :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 6 Mayıs 2015; 23:30:11 >

• Felsefe ve bilim kitaplarını daha yavaş okumanız doğaldır. Çünkü iyice anlayarak ve düşünerek okumak gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Felsefe ve bilim kitaplarını daha yavaş okumanız doğaldır. Çünkü iyice anlayarak ve düşünerek okumak gerekir.

Cevap için teşekkürler. Zamanla bu sayıyı 30-40'a çekmeyi düşünüyorum. 40 olursa zaten bir problem yok daha hızlısı bilim felsefe kitapları için beni zorlar.

• Hiz Gelistirilebilir. Tabii ihtirasla okumanın hıza etkisi var. Kitabi uzaktan tutarak okumanın da tesiri fazla. Eğer kitabi okuyamiyorsan birak, daha da sade bir kitap sec

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapmayaww.d -- 7 Mayıs 2015; 10:21:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mecun Çı.

Diğer konudaki yorumunuda okudum.Sende romanlara önyargı var.Romanlar insana bilim kitabından çok daha fazlasını katar ve okuyunca kendini zorlamazsın.

Kastettiğim popüler eserler değil.Mesela dostoyevski,tolstoy,poe,eco,tanpınar,atay ve orhan pamuk gibi yazarlar.

Bu adamlar ve daha birçoğu vardır insana bilim kitabından milyon hatta milyar kat fazlasını katar ve okurken sıkılmazsın.

Daha liseye gidiyosun bak abin olarak söylüyorum bilim kitabı kafa s*kmekten başka bi işe yaramaz yaşında.

Ama edebiyata gönlünü vermiş yazarları takip edersen bütün düşünce yapın kırılır veya tamlanır.Kendi ve toplum sorununu görürsün.
    Kendini sorgulayıp geliştirirsin,vicdanını sorgularsın.

Ve fikirlerin sürekli değişir,buda senin düşünceni çok geliştirir.Vicdanını geliştirir.Gönlünü geliştirir.

Hiç değilse bilim kitabı okuyup kendinden ve çevrendeki insanlardan azda olsa kopmazsın.

Oğuz Atay okumak istiyorum fakat ağır gelir mi bilemiyorum aslında Korkuyu Beklerkeni okudum ama Tutunamayanlar ve Tehlikeli Oyunlar kitaplarını merak ediyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    40 GÜNDE KAÇ NET ARTAR Kİ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kendini verirsen her kitabı okursun.Hatta bi kitabı anlamamak çok daha güzel.Onu anlamak için ikinci kez okumak.Yada bidaha incelemelere göz atıp okumak.
    İnsan böyle gelişir.Böyle o satır aralarında dönen göndermeyi,altmetni kavrar.

Oyunlarla Yaşayanlar ve Babama Mektupu dikkatli okursan yazarın Tutunamayanlarda neyi anlattığını daha iyi kavrarsın.

Oğuz Ataydan sonra Tanpınara sonrada Pamuğa geçersin.Çünkü bu yazarlar birbirini tamamlıyor.
    Böyle gerçekten inanılmaz bi gelişme katedersin.

Saolun hocam elimdeki kitapları bitirir bitirmez tutunamayanlara başlayacağım

• quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Felsefe ve bilim kitaplarını daha yavaş okumanız doğaldır. Çünkü iyice anlayarak ve düşünerek okumak gerekir.

Cevap için teşekkürler. Zamanla bu sayıyı 30-40'a çekmeyi düşünüyorum. 40 olursa zaten bir problem yok daha hızlısı bilim felsefe kitapları için beni zorlar.

Okudukça hızın artabilir ama romanlar kadar hızlı okuyabileceğini sanmıyorum.
  • quote:

Diğer konudaki yorumunuda okudum.Sende romanlara önyargı var.Romanlar insana bilim kitabından çok daha fazlasını katar ve okuyunca kendini zorlamazsın.

Kastettiğim popüler eserler değil.Mesela dostoyevski,tolstoy,poe,eco,tanpınar,atay ve orhan pamuk gibi yazarlar.

Bu adamlar ve daha birçoğu vardır insana bilim kitabından milyon hatta milyar kat fazlasını katar ve okurken sıkılmazsın.

Daha liseye gidiyosun bak abin olarak söylüyorum bilim kitabı kafa s*kmekten başka bi işe yaramaz yaşında.

Ama edebiyata gönlünü vermiş yazarları takip edersen bütün düşünce yapın kırılır veya tamlanır.Kendi ve toplum sorununu görürsün.
    Kendini sorgulayıp geliştirirsin,vicdanını sorgularsın.

Ve fikirlerin sürekli değişir,buda senin düşünceni çok geliştirir.Vicdanını geliştirir.Gönlünü geliştirir.

Hiç değilse bilim kitabı okuyup kendinden ve çevrendeki insanlardan azda olsa kopmazsın.

Hayır romanlara karşı önyargım yok elimde tonla roman var zaten hepsini de okudum, benim tepkim tamamen macera yada anlık tatmin amaçlı yazılmış romanlara. Yoksa roman da bir bilgiyi aktarma biçimi sonuç olarak.

Bilim kitapları kafa yapmaktan başka işe yaramaz dediniz ben diyecek bir şey bulamıyorum artık. Bu resmen bilime ve teknolojiye hakarettir, büyük bir saygısızlıktır. Bir şey diyemeyeceğim herkesin zevki kendine diyorum.

Ayrıca eğer bu kafa yapma olayı yaşımla mı bağlantısı var o kısmı açarsanız sevineceğim? Yaşım ilerledikçe okursam daha mı iyi yada bunun yaşla ne gibi bir bağlantısı olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 7 Mayıs 2015; 23:11:39 >

• 50-60 sayfa rahatlıkla okuyorum
  • Hocam söylediğiniz Evrenin Zarafeti vs. gibi kitapları okurken ben de epey zorlanıyorum. Zamanla, birikimimiz arttıkça aşılacak bir şey gibi geliyor bana. Umarım öyle olur. Bir de bi tavsiye vereyim, bu tür bilimsel kitaplar okuduktan sonra akılda kalıcı olması için imkanınız varsa birileriyle tartışın, veya bu konuyla alakalı internette araştırma yapın, kendinize sorular da sorabilirsiniz kitabı bitirdikten sonra çok daha akılda kalıcı olur diye düşünüyorum.

• quote:

Dediklerimi yanlış anlama.Sadece fikirlerimi yazıcam.Dediklerimide abin konuşuyomuş gibi dinle.

O bilim kitapları 15 yaşında bir çocuk için yazılmıyor.O kitaplar kendini fiziğe ve benzeri ilimlere vermiş insanlar için yazılıyor

Bana bişey katıyor demişsin.Bir bilim kitabı eğer senin mesleğinle alakalı bişey değilse boş boş kafa ütüler ve hiçbi şey katmaz.Kim sana ne dedi bilmiyorum ama sadece ömrünü çürütürsün.

Artı bunun zararlarıda var.Yaşıtlarından kendini ayrı konumlandırmaya başlarsın bir noktadan sonra,kendini daha zeki hissettirmekten başka bişey vermiyecek okudukların.Okudukça yabancılaşacaksın.

Daha sonrada herşeyden kopuk bir vaziyette hiç bilmediğin mevzularda sallamaya başlıcaksın.Tarih okumadan Tarihi meseleri çarpıtcaksın,Din bilmeden dinlere iftira atcaksın.

Ama bir gün bile dönüp kendini sorgulamak aklına bile gelmiycek.Seni bu yaşta bilim kitabı okumaya iten sebepleri hiç bi zaman evreni kuantumla açıklayan o kitaplar vermiycek.

Benim çevrendeki gözlemlere göre yazdım bunları.Seni bilmem.Belki farklısındır.Belki hiç bilmediği mevzularda havaya sıkan o kibirlilerden değilsindir.

Ama o sadece bilgi aktarıyor dediğin kitaplar doğrudan sana hitap eder.Doğrudan senin kim olduğunu,yanlışlarını sorgulatır.
    Sadece edebiyat değil tarih,felsefe,din.
    İnsanı bunlar geliştirir,bilim kuramları değil....

Bide bilm ve teknolojiye laf edilmez demişsin,bilm ve teknoloji insan için var.Ve insan için kullanıldığı müddetçe değerlidir.
    Kutsal olan insanın kendisidir.
    İnsan insanları anladığı kadar insandır ve ileridir.Bugün bilmde ve teknolojde ilerlemiş toplumların çıkmazlarını bir araştır.
    Hakikatten ve insandan kopmuş toplumlar ve onlara özenen bizim gibi toplumlar bugün edebiyata ve sanata ve dine ve en önemlisi insana değer vermediği için bugün bu haldeler.
    Ne haldeler diyceksin biraz sistem eleştirisi eserlerine bakarsan görüsün ne halde olduğumuzu.

Bugünün insanı kainata gene batılılar tarafından katledilen bir Kızılderilinin bakışını atabilirmi?
    Evrene Kızılderili gibi bütüncül bakabilirmi?Bir kızılderili şuanki medeni ve teknoloji,bilimde ilerlemiş Avrupalılardan çok daha medeni ve çok daha ileri.

Bide gerçekten hak vermeyebilirsin ama aç kısa bir kitap olan Küçük Prensi oku okuduğun bütün bilim kitaplarından fazlası yazmıyosa bende bişey bilmiyorum.

Şu noktada büyük bir yanlışınız var bunu düzeltmek isterim, Evrenin Zarafeti, Ceviz kabuğundaki evren gibi kitaplar popüler bilim kitabıdır ve bu tür kitaplar bilimi halka yaymak için yazılmıştır. Fizikçilerin okudukları kitaplar akademik kitaplardır. Ayrıca evrenin zarafeti ağır bir kitap değil. Geçtim liseyi ortaokul öğrencisi bile rahat rahat anlayabilir bu tür kitapları. Anlayamaz diyemezsiniz, çünkü kitapların bizzat yazılma amacını yazarlar bile belirtiyor. Einstein, yazdığı kitapların bir lise öğrencisinin rahatça anlayabileceğini ifade etmiştir. Her yazar zaten girişte belirtir hitap ettiği kesimi, bilim kitaplarını pek okumadınız daha önce her halde?

Kendini zeki sanan derken kendimi yaşıtlarımdan ayırdığım filan da yok. Asla öyle bir şey yapmam. Aksine hiçbir insanın birbirinden üstün olmadığını düşünmekteyim. Zeka olarak da çevremdeki insanların %90'ı zeka olarak benden daha üstün. Bunu da rahatlıkla söyleyebilirim. Öğrenme hızım çok yavaş, sadece çok fazla çalışıyorum ve bilgi seviyemin de üstün olduğunu objektif olarak ifade edebilirim sanırım.

Hayır benim sinirlendiğim nokta bir insanı bu kadar ters tarif edebilirsiniz gerçekten söylediklerinizle uzaktan yakından alakam yok. 2 satır yazımı okuyup hakkında atıp tutmanıza da bir şey diyemeyeceğim.

Sanata da değer veririm özellikle resim yaparım Türkiye genelinde derecelerim de var. Yani illaki konuşturuyorsunuz yazmak istemiyorum şunu yaptım bunu yaptım diye. Ve ayrıca evet ben bir fizikçi olacağım ve o sebeple fizik kitapları okurum burada sizi rahatsız edecek konu nedir? Sicim, rölativite, kuantum alan kuramları ve dahasını ayrıntılı anlatırım eğer isterseniz. İnsanlar hakkında liselinin teki şeklinde atıp tutmayın, önyargılı davranmayın.

Bilmediğim mevzularda da sallamam pek çok arkadaşımın aksine. Bilmediğimi itiraf etmekten korkmam bu da utanılacak bir mevzu değil.
    Tarih felsefe din konusunda da bilim kuramları kadar olmasa da bilgiye sahibim bu konuda da kitap ve makaleleri okurum zaten fırsat buldukça.

İnsanın kutsal olması din felsefe konusuna hiç girmek istemiyorum konu uzar da uzar.

Şunu da söyleyeceğim bana göre felsefe din tarih bilim her konu birbiriyle bağlantılı fakat bana göre en kutsalı bilim ve teknolojidir. Bana göre kutsal olan insan değil, gelişimdir. Eğer bilim bir gün insandan daha iyimser, daha zeki daha yaratıcı daha sosyal ve sanatsal bir yapay zeka üretebilirse bu dünyayı onlara miras bırakmak benim adaletimdir. Sonuçta insanın bu günkü harika insana dönüşmesi doğanın milyarlarca yıllık yeryüzündeki muhteşem gösterisi, sanatı ve gelişimi ile oldu. Biz bu gelişme için doğadaki en büyük engeliz. Diğer canlıların aksine biz kendimizi kutsal ilan ettik. Gelişmeye engel olursak geleceğimiz beynimize zevk sinyalleri verdiğimiz odalara kapanarak soyumuzun tükenmesini beklemek olacak. Bunu kaçınılmaz buluyorum.

Lütfen insanlar hakkında sallamasyon şeyler söylemeyin, önce atıfta bulunduğunuz kişiyi tanıyın. Birine çamur atmadan ilk sisin eliniz çamura bulanır bunu da unutmayın.

Ayrıca üslubunuza dikkat etmenizi rica edeceğim, küfür bile var ilk mesajda, yazım kuralları da bozuk.

Mobilden yazdım hata varsa affola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 8 Mayıs 2015; 11:02:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: olasılıksız23

Hocam söylediğiniz Evrenin Zarafeti vs. gibi kitapları okurken ben de epey zorlanıyorum. Zamanla, birikimimiz arttıkça aşılacak bir şey gibi geliyor bana. Umarım öyle olur. Bir de bi tavsiye vereyim, bu tür bilimsel kitaplar okuduktan sonra akılda kalıcı olması için imkanınız varsa birileriyle tartışın, veya bu konuyla alakalı internette araştırma yapın, kendinize sorular da sorabilirsiniz kitabı bitirdikten sonra çok daha akılda kalıcı olur diye düşünüyorum.

Söylediğimiz gibi okunan kitabın bir bölümünde sadece anafikir akılda kalıyor. Hatta bazen koskoca bölümü bile unutabiliyoruz. Dönüm 2 3 kere daha okuyunca hafızaya kazınıyor :). Tavsiyeleriniz için teşekkürler, ögrenmenin en iyi yolu başkasına öğretmektir derler ya :). Her ne kadar çevremde ne bilim ne felsefe ne de tarihle ilgilenen insan olmasa da kendi kendime anlatmayı da tercih ediyorum bazen. Herkesin amacı şen şakrak geyik muhabbet. Küçümsemiyorum, olabilir ama onlar çok ama çok şey kaybediyorlar. İnsanların bilim ile ilgilenmemesine şaşırıyorum. Gerçekten büyük şey kaçırıyorlar.

• quote:

Yok zaten siz farklı olabilirsiniz.Sizi kastetmediğimi sizin farlı olabileceğini belirttim.Küfür varsada göremedim farkında olmadan yazmışımdır.
    Eğer niyetiniz fizikçi olmaksa benim dediğimle aynı noktadasınız.Fizikle ilgileniyosunuz demektir.

Benim eleştirdiğim insanlar son zamanlarda türeyen bir-iki bilm kitabı okuyup herşeyi kendi zihin dünyasıyla bakan insanlar.
    Yeri geldiğinde her konuda atıp tutan insanlar.
    Sizin ilgi alanınız bilm,fizik falansa saygı duyarım.

Ama yazdıklarınız bilim,insanla ilgili tespitlerinize zerre katılmıyorum.Tam tersine insan şu an ilerde değil geride hemde çok gerilerde.

Tam tersine şu son 300 yılda bilim ve teknoloji gelişmiş olabilir ama ruh ve maneviyat her geçen zamanda yok oluyor.
    Kibri o yüzden kullandım yazımda.Bugün insanlar kendini maddenin efendisi olarak görüyor.Ve hakikate ,fıtrata ters hareket ediyor.
    Teknoloji ilerledikçe zulüm arttı,ilerledikçe insanlar insandan koptular,ilerledikçe yabancılaştık.

Her geçen zaman yok ediyoruz,tahrif ediyoruz bu genel manada.
    Ve kişisel manadada yok oluyoruz.

Mesela kızılderili demişim.Yıllarca bize barbar olarak gösterildi.Ama kızılderilinin doğaya ve yaratıcıya duyduğu sevgi ve ileri diye adlandırdığımız toplumda var olamayacak bir bütünlük var bakışında.Kainata bakarken benliğinden değil gönlünden bakıyolar..Barbar olanlar bilim ve teknolojide ilerlemiş olan kendini gelişmiş olarak gören insanlar.

Kastettiğimden bilim düşmanı olduğum anlaşılmasın.Benim kastettiğim gelişmenin madde olarak gelişmekten değil manevi olarak gelişmekten olduğu.
    İnsan böyle gelişir ve tekamül eder.Tabi senin dediğin gibi bilim ve teknolojiyide kullanır.Çünkü bir bütündür herşey.

Tek başına bilim,insansız bilim,vicdansız insan,kalbinde olan hakikati görmezden gelip maddeye.dayalı hakikate tapan insan benim gözümde toprak yığınından başka bişeye dönüşmüyecek.

Ayrıca hangi bilim insanın kendisini bilme ilminden daha üstün olabilirki.Kendini sorgulamak.Mesela neden ilgi alanının bilme veya başka bişeye kaydığını görmek,yada doğru olduğunu zannedip.aslında yanlış olduğunu bulmak.Bunları bilim insana vermez.Benim ilk mesajımda bu yöndeydi sizin fizik okuyacağınızı bilmeden yazdım.Fizik okusanız bile aynı fikirdeyim hiçbir kuram bir kısa ve çocuk kitapı olan Küçük Prensin sana verceğinden fazlasını vermez.

Ve bilmin insanı geliştireceğine inanmıyorum.İnsanın gelişmesi denilen kavram kibirlerinden burnunu görmeyen batılılar tarafından icat edilmiştir.
    İnsan tekamül eder.Tekamül ise insanın çabasıyla olmaz,tekamül kendini devreden çıkarmakla mümkün olur.Hakikate tam teslim olmakla olur
    Gözünle ve dünyevi ilimlerle göremeyeceğin ama kalbinle görebileceğin şeyle olur.

Tabii bunlar benim görüşlerim yanlış olabilirim.Zaten mevzuyu nasıl buraya geldi anlamda veremiyorum
    Bende mobildeyim hatalar,yanlış kurduğum cümleler olmuşsa affola.görüşmek üzere.
    Ekleyeceğin bişey varsada özelden görüşelim konu kirlenmesin.Konu farklı mevzuya kaydı.

Son iki paragraf hariç katılıyorum.
    Düşünen marjinal ateistler gelmeden

• Problem her zamanki gibi dini kaygılardan kaynaklanıyor. Ne zaman dini ve batıl inançları kenara bırakıp bir tartışmaya girebileceğimi merak ediyorum. Yazılan her yazıda bir yerlerde dini bulup çıkartıyorsunuz ve bu durum rahatsızlık veriyor. Benim din tartışması ortaya çıkarttığım yok fakat dini konulara kayan sizlereiniz. Farketmeden de olsa dini iğnelemeler yapıyorsunuz. Bir konuyu neden dini konuları safdışı bırakıp da bakamıyoruz? Ne kadar iyi olursan ol müslüman değilsen yanlış düşünüyorsun demektir. Düşünceler 180 derece dönüyor bir anda. Ne kadar iyi duygular beslettirebilirsen beslettir eğer bir non-teistsen yanlışsındır. Bu anlayıştan gerçekten sıkıldım ve her konuda dini konuşmaktan bıktım. Neden portakal yerine elma yemek gibi bir tercih meselesine bırakılmıyor k? Sebebi basit. Din sağa sola sürekli çatar ve insanın tüm hayatını etkiler ama bunu yaptıran da insanlar. Bırakın tercih meselesi olarak kalsın. Her konuda aktif taşıyıcı yapmayın dini. Din yada maneviyat olmadan da bir insan doğaya duyduğu inanılmaz hayranlığa kapılabilir. İyi bir insan olabilir. Her şeyi maneviyata bağlamaya gerek yok. İhtiyaç duyan isteyen inanır o kadar. İnanmaya gerek duymayan da inanmaz fakat bu bir insan üzerinde ara sıra dini törenlere katılmak dışında bir etki bırakmaz. İnsan kusurlu bir varlık ve doğal seçilim bize miras bıraktığı nefreti ve barbarlığı içimizde taşıyoruz. Görevimiz maneviyat olmalıdırdan çok sadece düşüncesel gelişime odaklanmak olmalıdır. Her birimizin içi nefret kaynıyor ve bunu ister maneviyatla ister kendi kendimize bastıralım hiç farketmez. Ben elimden geleni yapmaya calışıyorum. Bazı insanlar benim sonsuza kadar yanmamı haklı bulur buna da bir sözüm yok, nefret de duymuyorum. Olabilir deyip geciyorum, düşüncelere saygı duyuyorum. :)

Devam ettirmeyin muhabbeti, konuyu da kirletmeye devam etmeyin. Üstüne alınan alınsın artık.

Mecun Çı.

İnsanlığın ileride olduğu yok zaten ben sadece biyolojik olarak inanılmaz bir noktaya kadar evrimleştiğimizden bahsettim. İnsanın biyolojik yapısı o kadar karmaşık ki bunun yükümlülüğü çok ağır. Doğanın ortaya çıkarttığı en komplike yapılar olarak doğaya çok şey borçluyuz ve bunu onu kavyarak ödeyebiliriz. Bu da bilim ve teknolojidir. İnsanın denizin kıyısıda bir kum tanesinde oynamaktansa denizlere yelken açıp yepyeni diyarlar keşfetmemizi sağlayacak olan bilimdir. Kozmosun anlamanın yolu tarih yada felsefe değip bilimdir. Elbette sosyal yapı için gereklidir. Ben önemsizler demiyorum fakat uğraştığım bir alan olacaksa o alan bilim olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 8 Mayıs 2015; 13:44:19 >

• quote:

Problem her zamanki gibi dini kaygılardan kaynaklanıyor. Ne zaman dini ve batıl inançları kenara bırakıp bir tartışmaya girebileceğimi merak ediyorum. Yazılan her yazıda bir yerlerde dini bulup çıkartıyorsunuz ve bu durum rahatsızlık veriyor. Benim din tartışması ortaya çıkarttığım yok fakat dini konulara kayan sizlereiniz. Farketmeden de olsa dini iğnelemeler yapıyorsunuz. Bir konuyu neden dini konuları safdışı bırakıp da bakamıyoruz? Ne kadar iyi olursan ol müslüman değilsen yanlış düşünüyorsun demektir. Düşünceler 180 derece dönüyor bir anda. Ne kadar iyi duygular beslettirebilirsen beslettir eğer bir non-teistsen yanlışsındır. Bu anlayıştan gerçekten sıkıldım ve her konuda dini konuşmaktan bıktım. Neden portakal yerine elma yemek gibi bir tercih meselesine bırakılmıyor k? Sebebi basit. Din sağa sola sürekli çatar ve insanın tüm hayatını etkiler ama bunu yaptıran da insanlar. Bırakın tercih meselesi olarak kalsın. Her konuda aktif taşıyıcı yapmayın dini. Devam ettirmeyin muhabbeti, konuyu da kirletmeye devam etmeyin. Üstüne alınan alınsın artık.

Mecun Çı.

İnsanlığın ileride olduğu yok zaten ben sadece biyolojik olarak inanılmaz bir noktaya kadar evrimleştiğimizden bahsettim. İnsanın biyolojik yapısı o kadar karmaşık ki bunun yükümlülüğü çok ağır. Doğanın ortaya çıkarttığı en komplike yapılar olarak doğaya çok şey borçluyuz ve bunu onu kavyarak ödeyebiliriz. Bu da bilim ve teknolojidir. İnsanın denizin kıyısıda bir kum tanesinde oynamaktansa denizlere yelken açıp yepyeni diyarlar keşfetmemizi sağlayacak olan bilimdir. Kozmosun anlamanın yolu tarih yada felsefe değip bilimdir. Elbette sosyal yapı için gereklidir. Ben önemsizler demiyorum fakat uğraştığım bir alan olacaksa o alan bilim olur.

Ben bu lafı size demedim.
    Dikkat ederseniz kendini bilgili kültürlü sananlar insanlara cahil diyenler çoğunlukla ateist oluyor ben bu gruba ithafen dedim. Yoksa diğer ateistlere saygım sonsuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

Problem her zamanki gibi dini kaygılardan kaynaklanıyor. Ne zaman dini ve batıl inançları kenara bırakıp bir tartışmaya girebileceğimi merak ediyorum. Yazılan her yazıda bir yerlerde dini bulup çıkartıyorsunuz ve bu durum rahatsızlık veriyor. Benim din tartışması ortaya çıkarttığım yok fakat dini konulara kayan sizlereiniz. Farketmeden de olsa dini iğnelemeler yapıyorsunuz. Bir konuyu neden dini konuları safdışı bırakıp da bakamıyoruz? Ne kadar iyi olursan ol müslüman değilsen yanlış düşünüyorsun demektir. Düşünceler 180 derece dönüyor bir anda. Ne kadar iyi duygular beslettirebilirsen beslettir eğer bir non-teistsen yanlışsındır. Bu anlayıştan gerçekten sıkıldım ve her konuda dini konuşmaktan bıktım. Neden portakal yerine elma yemek gibi bir tercih meselesine bırakılmıyor k? Sebebi basit. Din sağa sola sürekli çatar ve insanın tüm hayatını etkiler ama bunu yaptıran da insanlar. Bırakın tercih meselesi olarak kalsın. Her konuda aktif taşıyıcı yapmayın dini. Devam ettirmeyin muhabbeti, konuyu da kirletmeye devam etmeyin. Üstüne alınan alınsın artık.

Mecun Çı.

Ben bu lafı size demedim.
    Dikkat ederseniz kendini bilgili kültürlü sananlar insanlara cahil diyenler çoğunlukla ateist oluyor ben bu gruba ithafen dedim. Yoksa diğer ateistlere saygım sonsuz

Bende üstüne alınan alınsın dedim zaten mesajınıza tam anlam verememiştim. Cahil ateist ise cahil dindar kadar berbattır evet :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi any77 -- 8 Mayıs 2015; 14:03:19 >

• quote:

Allah aşkına bırakın bu iftiralarınızı.
    Konuyu dinemi çekmişim ben.Yazdıklarım dini önyargılardan kaynaklanıyomuş vs.

Şunu kabul edin.Sizde kendi ideolojik önyargılarınıza göre değerlendiriyosunuz.
    İnsanın iç dünyasıyla ilgili bişey dedim hemen meseleyi dine çekip insanları gerici,aptal muamelesi yapıyosunuz.

Lahana beyinli diyosunuz,hakaret ediyosunuz.
    Mesajınızda dine batıl inanç muamelesi yapıyosunuz sonra kendi dini görüşünü belirtenlere çatıyosunuz.

Yobazlardan bir farkınız varmı?Bence yok.Kendi dini görüşüne dayanıp insanı küçük gören neyse güya bilim deyip ideolojik önyargılara dayanıp insanları küçük gören aynıdır.

Bir konu hakkında fikir beyan edemicekmiyiz.
    Ateyizcik yanında din konuşmayalım,yobaz yanında felsefe,bilim konuşmayalım.

Zaten Küçük Prenste dini vaaz anlatıyor size göre...Onu okumayalım.Yokedelim.
    Kızılderililerde İslamcı bir terör örgütü.Zaten onları katlettiler.Ne yapalım.
    Edgar allan poeda şeriatçi.Neyse öldüde kurtulduk gericiden.
    Pamukta zaten beyaz türk değil katıksız ümmetçi....

Bişey hakkında bilmeyebilirsin ama iftira atarken dikkatli ol.

Ayrıca son paragrafında anlattığın şey arayış kavramının ta kendisidir.Arayış sadece bilimle olmaz.Evet bilimde faydalı olur ama bi hint felsefesindeki düşünce ve bilgi birikimi karşısında akılcı sorgulamlar koca bir sıfır kalır.
    İnsan bütün evreni kendinde bulabilir.Sadece kendinde.Bunun yanında bütün bilimsel çabalar sadece çocuk şekeri kalır.

Ki Avrupadaki bilimsel gelişmelerin temeli ve arayış kavramı eğer İslam denilen din olmasaydı olmazdı.
    İslam Medeniyeti doğurdu Avrupadaki bu gelişmeleri.
    Bunu bir parça tarih okuyan herkes bilir.

Lafım gerçek dindar ve gerçek ateistler değil.
    Bir mevzuyu konuşulmaz yapan herkese....

Seviye biraz düştü kabul ediyorum bu muhabbette.Çünkü bıktım usandım bu din,idoloji muhabbetlerinden.

Ama sizinle ettiğimiz her muhabbetin sonuda buraya varıcak.
    Görüşmek üzere bidaha beni rahatsız etmeyin.

Uzaklaştırma sebebinin benden kaynaklı ise üzüleceğim.

Size konuyu dine çekiyorsunuz demedim efendim üstüne alınan alınsın diye belirttim. Prestige isimli arkadaş ateist'lerle ilgili bir şey yazdı biraz da insan kaynaklı sinirlendim bu kadar. Direkt bir eleştirim olsaydı alıntı yapardım mesajı.

Hala benim insanları küçük gördüğümü düşünüyorsunuz. Birine lahana beyinli dedim, nicki de mor lahanaydı ve biraz da espri yapmak istedim. Birisi lahana beyinli olabilir fakat bu onu küçük düşürmez. Aynı dilencinin zengin karşısında hiçbir eksiğinin olmadığı gibi aptal yada lahana beyinli biri ile üstün zekalı biri arasında fark olmaz. Birinin lahana beyinli oluşu onu küçük düşürmez, aşagılandığı anlamına gelmez. Gerçeğin üstünü örtmektense lahana beyinli olana lahana beyinli de derim. Yine söylüyorum lahana beyinli olmak onun suçu değildi.

Ayrıca din olmasaydı bilim olmazdı dediniz pm'de. Buna da diyecek sözüm yok. Osmanlıda ve araplarda bilim çok aktifti, en azından halkın binde biri ilgileniyordu ki bu günümüzde bile yüksek bir oran :). Fakat araplar yani İslam dünyası Muhammed sebebiyle bilime yönelmediler ki. Aksine dini duygular bastırmaya başladığında osmanlı çöküşe doğru gitti. Bunu da tarih okuyan biri bilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.