Şimdi Ara

SAATLER (907. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.907.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 905906907908909
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet saatler pilli. benim için pilli veya mekanik olmasının hiçbir önemi yok. şık olsun kaliteli olsun gözüme hitap etsin yeter. içinde nasıl çalıştıgınla pek ilgilenmiyorum.
  • İyi akşamlar arkadaşlar... Son zamanlarda bir Replika merakı sardı beni... Belki buradaki birçok üstad bu konuda beni kınayacaklardır

http://www.nurselh.com/etic_urun.asp?urun_id=1316

Bu sitedeki U-BOAT 43 mm ve gerçekten çok beğendim... Sizce alınabilir mi ya da alınmalı mı?
     SAATLER

SAATLER

• quote:

Orijinalden alıntı: burbank

quote:

Orijinalden alıntı: Dağılın

Arkadaşlar yardım

Takım elbiseyle takılabilecek büyük göstergeli deri kordon bir saat arıyorum tavsiyelerniz nelerdir?

Ne kadar bütçe ayırdınız?

250 TL kardeş
  • Arkadaslar bıraz komık bı rakam ama 100 tl ye kadar alabılecegım hos klasık tarzı orjınal saat var mı onerı ıstıyorum malum ogrencıyım
  • Arkadaşlar 100-170 tl kadar para ayırdım.Casio'nun edifice serisinden alayım mı?

Birde eskişehirde güvenilir saat satan bir yer var mı önerebileceğiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nam[A]sTe
    İyi akşamlar arkadaşlar... Son zamanlarda bir Replika merakı sardı beni... Belki buradaki birçok üstad bu konuda beni kınayacaklardır

http://www.nurselh.com/etic_urun.asp?urun_id=1316

Bu sitedeki U-BOAT 43 mm ve gerçekten çok beğendim... Sizce alınabilir mi ya da alınmalı mı?
     SAATLER

SAATLER

Replika Saate para vermeye deger mı açıkcası ben de meraak ediyorum.replika nin orjinalden ne gibi farklılıkları oluyor ?

• replika demek yanlış , bunlar sahte saatlerdir.

sahte ne demek ise aradaki farkta odur !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 15 Şubat 2011; 1:51:36 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eroltay

quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

Açıkcası ben Rolex alacağıma Zenith alırım daha iyi , çizgileri dizaynı daha çok hoşuma gidiyor.Rolex ezberlemiş embe basma tulumba gibi bir dizayn hep aynı geliyor bana.
    Bana deseler Zenith mi alırsın Rolex mi ,şüphesiz Zenith alırım

Siz Zenith tercih edersiniz, bir baskasi Omega tercih ederken, bir digeri TagHeuer tercih edebilir.. Elbette butun tercihlerin ayni istikamette olmamasindan daha dogal bir sey olamaz. Buradaki tartistigimiz konu kisisel tercihlerden ziyade markalarin bulunduklari konumu ile ilgili olarak kim nedir? kim ne degildir? meselesi daha ziyade..
    Benim de Omega markasina karsi bir sempatim olmakla ve kisisel tercihlerimde Omega'ya daha fazla sans taniyor olmam Omega'yi Rolex'ten ustun yapmaz, yok efendim Omega Tourbillion saat yapiyor, Rolex yapmiyor gibi sacma bir gerekce ortaya sunmamda Omega'yi Rolex'in onune gecirmez...
    Yine klasik araba misalinden ornek verecek olursak, istedigimiz kadar Mercedes markasina gicik olsakta, baska bir markanin tasarimlari bize daha ozgun gelsede Mercedes'in otomotiv sektorundeki yeri ne ise, Rolex'in saat sektorundeki yeride aynidir..

Ama Rolex'in pazarlama politikasının daha iyi olması da saatlerin kendisini esas olarak ele aldığımızda Rolex'i daha üstün yapmaz. Rolex daha kötü demiyorum ama biz saatseverler olarak markaların ticari başarısı ve/veya üretim sayılarından çok kendisi bizleri ilgilendirir. Rolex'in bu konuda kullanıcılar için iyi tarafı, saatleri kolda rahat, kendi mekanizmalarını yapıyorlar ve tanınmış belirli serileri üzerinde çok oynamayıp bilinir bir yüz ortaya koyuyorlar.

Ama mesela, bilirsiniz Nasa aya ilk insanlı uçuşunu gerçekleştirirken, özellikle ürettirmeyip normal mağazalarda bulunan çeşitli markaların modellerini alıp değişik koşullara dayanıklılık (aşırı sıcak, soğuk, basınç vb) testlerine sokarak dener, en sonunda Longines'in bir modeli, Rolex Daytona ve Omega Speedmaster kalır. Bu üçü arasında yapılan bahse konu testlerde Longines'in camı uçar, Rolex Daytona yamulur, Omega Speedmaster ayakta kalır ve bilindiği üzere ilk aya giden saat olur. Beni burada asıl etkileyen Nasa'nın bu markalardan özellikle bu görev için farklı bir saat üretmelerini istememeleri, piyasadaki mevcut (yani markaların senin benim gibi normal kullanıcılar için ürettiği saatler) saatlerden seçmeleri. Demek ki Omega normal saatlerini bile Rolex'e göre daha dayanıklı yapıyormuş... O yüzden ben Rolex' sırf bilinirliği yüzünden Omega'dan daha iyi demem, daha kötü de demem... Tabii bu biraz kişisel bir yaklaşım, bir saygı duruşu.

iki gündür seyahatta oldugum icin biraz gecikmeli cevap yazabiliyorum, bu yüzden konuyu tekrar geriye döndürdügüm icin kusura bakmayın arkadaslar..

burbank kardesim,
    Ben marka olarak genelden bahsediyorum, yoksa Omega moonwatch'a bir sey dedigimiz yok..Modellerinin icerisinden bir tanesi Nasa'nın official saati diye diye bu markayı bulunmus oldugu ligden bir ust lige tasimaz...

Senin yukarıda yazmış oldukların dogru olmakla birlikte seninde mensubu oldugun diger forumda sık sık yazılan bilgiler bunlar. Ayrıca oradaki bir cok arkadasimizinda sevdiği ve hayranı oldugu bir saattir Moonwatch...
    Fakat foruma sen sonradan istirak ettigin için bilmeyebilirsin, oradaki üyeler arasında ilk Moonwatch'ı ben aldım, ve su an Drao isimli üyenin kullandıgı saattir bu saat..Yani bildiğim kadarı ile hala tek Moonwatch olan o saat benden geçmiştir..(burayı okuyan ve konuyu bilen bazı arkadaslarımızda bu yazdıklarımı teyit edeceklerdir). Yani Omega markasının haklı Medar-ı iftiharı olan Moonwatch hakkında deneyim sahibi oldugumu belirtmek için yazıyorum bunları..

Kullandıgım ve hala kullanmakta oldugum Omega'ları ve Rolex'leri burada tek tek yazacak degilim, fakat her iki markanın bazı modellerdeki saatlerini elinde bulunduran birisi olarak her iki markanın sahip oldugum modellerini detaylı olarak karsılaştırma imkanına sahip oldugum için rahatlıkla söylüyorumki, her iki markayı kıyaslamak son derece yanlis, cünkü iki marka aynı segmentte değiller...Saatin icindeki mekanizmaya gelmeden daha distan bakista bile kalite farkı asikar belli oluyor, Rolex'in kordon mekanizmaları bile tamamen farklı..Her ikisini yan yana koyup incelediğinde ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eroltay -- 15 Şubat 2011; 2:06:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: can_11
    Arkadaşlar 100-170 tl kadar para ayırdım.Casio'nun edifice serisinden alayım mı?

Bence hiç kaçırma casionun edifice serisi sağlam şık ve kalitelidir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: beyazitcakir31

arkadaşlar herkese merhaba bugun bir saat aldım Hislon marka otomatik deri kordonlu. bunun orjinal mi çinmi olup olmadığını nasıl anlarım 236$ dan %25 indirimi var dedi pazarlıkla 250 tl nakite aldım. bukadar indirimi tam otomatik bir saate yapması dikkatimi çekti. bu konuda pek bilgim yok modeli çok beğendim açıkçası eski bir marka diye de aldım nasıl bir markadır 2 yılda garantisi var.

edit: aldığım saat bu :http://www.hislon.com.tr/album/goster.asp?klasor=resim/Bay&dosya=GHL2864GA.JPG&dosya_no=519

Hislon'un eski kalitesi kalmadı. Her ne kadar artık bir Türk markası haline gelse de saatlerini Güney Kore'de üretiyor ve Çin mekanizmalar kullanıyor. Ben almazdım.

Bir de saatleri aldıktan sonra değil de almadan önce sormanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Artık almışsınız, güle güle kullanın demek düşüyor bize.

kardeş verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. kız arkadaşımla avm de gezerken gördük ve çok beğendim. markada bilindik diye aldım. valla saati alınca aklıma geldi DH ye bakmak modelini çok beğendim çünkü. peki bu hislonların otomatikleri nasıldır forumu okudukça merak sardı. nasıl bir mekanizma vardı? daha önce 5 yıldır kullandığım adidas saatim vardı taş gibi hala kullanıyorum ama otomatik saat hoşuma gitmedi değil :) açıkçası 250 liraya otomatik saat nekadar sağlıklı olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: de-ka

saat bir noktadan sonra, hatta günümüzde tamamen zevk işidir ve bir takı olarak nitelemek lazım, yoksa alırsın bir pilli saat en kestirmeden işini görürsün veya telefonun saati çok rahat idare eder,bu şekilde olaya yaklaşınca özellikle saatleri alırken beğenileri ön planda tutmak lazım, yoksa bunu bir meta-yatırım aracı görmek demek konuyla ters düşecek, zevklerimizin kısıtlanması anlamına gelecek demektir, ayrıca böyle düşünüldüğü takdirde ben bu saati, ileride yüksek 2. el değeri ile satarım düşüncenin esiri olup o saati günlük de kullanamazsınız, bu iş den zevk de alamazsınız, bu düşünceye sahip kişiler bence saate değilde altına yatırım yapmalılar, yok efendim hem egomu tatmin edeceğim, hemde yatırım değeri yüksek olacak, bunlar çelişkili şeyler, adama sormuşlar ne iş yaparsın, adam demiş ne iş olursa onu yaparım, demekki, her özellik bir arada bulununca birşeyler eksik kalıyor, bu nedenle maddi imkanlarınız ölçüsünde zevklerinizi kısıtlamayın, belli standartları sağladıkdan sonra beğendiğinizi alın ve kullanın derim.

Selam,
    Evet abi sana katılıyorum, sadece belli basli bir kac saat alıp saat defterini kapatacaksak yerden göge haklısın...Fakat bizim gibi insanlar icin, al kenara koy isinin sonu yok, sayet bu zevkimizi sürdüreceksek ya bazı seyleri elimizden cıkarmamiz yada yüklü bir servete sahip olmamız gerekir...Ne olursa olsun bazı istisnalar disinda bir müddet kullandıktan sonra insan cok severek aldıgı bir seyden bile bıkabiliyor, yada gözümüzdeki degeri ilk günkü kadar olmayabiliyor, genelde saatlerde böyledir..Baska bir saat almak istediğimizde bazen elimizdekilerden bazılarını cikarma zarureti doğar, işte böyle bir durumda da, elden cikarmasi kolay oldugu kadar fazla zarar ettirmeyen markalar tercih sebebi olabiliyor...Yoksa yatırım yapmak için saat almayı profesyonel koleksiyonerler haricinde kimse düsünmez herhalde...

• Bugün aksilik olmazsa -uzuuun arayışlarım sonucunda- saatimi alıyorum. Seiko Premier Perpetual serisinde karar kıldım, çok içime sindi.

Fiyat da çok iyi denk geldi, şansım yaver gitti.

SAATLER

İlerleyen günlerde fotoğraflarını paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyle007 -- 15 Şubat 2011; 12:34:59 >
  • hocam çok güzel saatmiş otomatik mi fiyat nekadar nereden alıyorsunuz yurtdışı mı?
  • arkadaşlar yurtdışından saat alırken veya ebaydan saatin fiyatı yüksekse mesela 500 veya 1000 lira üzerindeyse bunun gümrükten geçerken bi sorun çıkarma ihtimali varmı önceki sayfada sormuştum kaynadı benim sorumda ,herhangi bir vergi ekleniyormu acaba vede bunun önüne nasıl geçeriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arda.Cetin

quote:

Orijinalden alıntı: can_11
    Arkadaşlar 100-170 tl kadar para ayırdım.Casio'nun edifice serisinden alayım mı?

Bence hiç kaçırma casionun edifice serisi sağlam şık ve kalitelidir.

Eskişehir'de güvenilir bir saatçi arıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

hoş duruyor alın gitsin

Bir sıkılma, boşverme tavrı başlamış...
  • 30-40 tl cıvarı guzel kapaksız cep saatı alıcam.onerılerınız nelerdır?
    yada daha ucuza ne var alınabılecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 15 Şubat 2011; 12:04:40 >
  • quote:

hocam çok güzel saatmiş otomatik mi fiyat nekadar nereden alıyorsunuz yurtdışı mı?

Yok otomatik değil, benim aradığım Orient otomatik dünya çapında tükenmiş olduğundan ondan sonra en beğendiğim bu modelde karar kıldım.

Yurtiçinden bir bayiiden denk getirdim 1 adet kalmıştı, 480TL'de anlaştık, en ucuz 600 civarı bulabilmiştim başka yerlerde ki normalde fiyatı 700TL civarında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyle007 -- 15 Şubat 2011; 12:06:58 >
  • quote:

kardeş verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. kız arkadaşımla avm de gezerken gördük ve çok beğendim. markada bilindik diye aldım. valla saati alınca aklıma geldi DH ye bakmak modelini çok beğendim çünkü. peki bu hislonların otomatikleri nasıldır forumu okudukça merak sardı. nasıl bir mekanizma vardı? daha önce 5 yıldır kullandığım adidas saatim vardı taş gibi hala kullanıyorum ama otomatik saat hoşuma gitmedi değil :) açıkçası 250 liraya otomatik saat nekadar sağlıklı olur?

Otomatikleri de aynı sistem. Çin mekanizma kullanılıyor. 250 tl'ye seiko, orient, citizen veya swatch otomatiklere bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 15 Şubat 2011; 13:24:11 >
  • @ Sevgili Eroltay,

Sanırım beni yanlış anladın. Ben Moonwatch'ı teknik anlamda Omega'nın da gayet kaliteli saatler ürettiğine örnek olması açısından yazdım. Ben Rolex Omega'dan kötü demedim. Pazarlama, reklam ve marka bilinirliği olarak bir üst segmentte olduğunu zaten kabul ediyorum, ama ben kalite ve teknik özellik bakımından segment farkı olduğunu düşünmüyorum. Koldaki duruşunun ve rahatlık hissinin de daha iyi olduğunu yine yazdım, üstelik denememiş olmama rağmen yazdım, çünkü Polemik de dahil her iki markayı da kullananlar böyle söylüyorsa birşey vardır.

Yani yanlış anlama ben Rolex düşmanı değilim, hatta seninle ve Polemik'le Milgauss'la ilgili izlenimlerinizi zevkle paylaştığımı ne çabuk unuttun Hatta Deepsea'yi çok beğendiğimi büyüteçli tarihi olmasa Polar White Explorer II'nin de ne kadar güzel olacağını paylaşmıştım.

Bu arada teşekkür ederim, ne Omega ne de Rolex'im olmadığını bildiğinden bu konuda belden aşağı vurmaktan çekinmiyorsun. Dediğin gibi İnşallah bir gün deneme fırsatı bulurum Belki bir gün görüşme imkanımız olur ve bir kahve içerken bana da denettirirsin

Bu arada ben katılımı sonradan yapsam da daha bu forumda @ytuna, @polemik ile başlayan ve sonradan @teng, @watcher üstadlarla da devam eden ve Türk Saat Forumu'nun kurulmasına giden süreci yıllardır takip ediyordum

Daha önceki yazımda Omega'yı sevmediğin daha önce Omega sahibi olmadığına dair bir imada bulunmadım ki. Beni oldukça yanlış anlamışsın. Pek çok iyi marka saatin olduğunun farkındayım

Havaalanında Ulysse Nardin sorarken elimize çok güzel Skagen'ler geldi diyen satış görevlileri ile ilgili anektodun hala aklımda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 15 Şubat 2011; 13:12:31 >

• 
Sayfa: önceki 905906907908909
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.