Şimdi Ara

SAATLER (861. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.907.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 859860861862863
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: burbank

quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Eskiye göre konforu tabi ki çok kötü, ben konforunu 16600 ile kıyaslamıyorum zaten.

Benim kıyaslamam, o ebatlardaki saatler ile.

16600 ile 116600'ü aynı anda incelerseniz ne demek istediğim hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Takılıyorum merak etmeyin. Bir kere kapalı mağazanın camının arkasından görmüştüm. Bana çok ideal göründü. Milgauss ve deep sea dışında Rolex modelleri pek hoşuma gitmiyor. Belki biraz da siyah deri kayışlı beyaz kadranlı Daytona...

Benim kol saatlerinde hoşlanmadığım bir durum var. Büyüteçli tarih olayı. Saatin modelini ne kadar seversem seveyim, büyüteçli tarih varsa direk eleme sebebim oluyor.

Takıldığınızı fark ettim ama yine de cevap vermeden geçmek istemedim.

Öncelikle Daytona için yorum yapayım: Vitrinde gördüğünüz deri kordonlu Daytona çelik olmadığı için oldukça yüksek bir fiyat etiketi olacaktır, çünkü çelik modeller sadece bilezik ile kombine ediliyor. Altın modellerde de çelikte olmayan farklı kadran tipleri mevcut. (Daytonacılar bu kadranlara Paul Newman, Racing, Meteorite, Panda gibi isimler verse de ben Daytona sevmediğim için çok bilgim yok)

Deep Sea'yi fırsatınız olursa inceleyin. Cidden ilginç bir saat. Boyutlarına oranla inanılmaz bir su geçirmezliğe sahip. Teknolojik olarak asla tartışılacak bir saat değil. Bir Deep Sea testinde Rolex'in saati 5.000 metreye kadar denediğini, saatin 5.000 metrede hiç sorun çıkarmadığını, ancak bir güvenlik payı bırakmak için saatin su geçirmezliğini resmi olarak 3.900 metre olarak açıklandığı yazıyordu. Bu noktada neden 4.000 metre değil de 3.900 metre sorusu akla gelebilir. Bunun sebebi de 4.000 metrenin yaklaşık 13.000 ft'e denk gelmesi ve dünyada pek çok kişinin 13'ün uğursuzluğuna inanması.

Benim Deep Sea'nin estetik anlamda tek sevdiğim yanı, bombeli camı. Günümüzde hiçbir modern Rolex'te bombeli cam yok, bu açıdan Deep Sea özel bir model. Ama 16600'e göre aşırı olan kalınlığı ve ağırlığı ile kadranın altında ve üstünde yer alan ORIGINAL GAS ESCAPE VALVE ve RING LOCK SYSTEM yazıları benim için aşırı itici.

Eğer Rolex Sea Dweller Deep Sea yerine 16600'ü Submariner ve GMT Master 2'nin maruz kaldığı makyaja tabi tutsaydı, yani yeni bilezik ve Glidelock kilit sistemi, büyük indeksli kadran, kalın kollar, seramik bezel ve geniş boynuzlarla donatsaydı hayatım boyunca satmayacağım bir Rolex'e sahip olmamı sağlardı.

Yabancı forumlarda Deep Sea acaba üretimden kalkacak mı temalı pek çok konu görsem de ben bu dedikoduya inanmıyorum.

Son olarak şunu söylemek istiyorum: Büyüteç olayına hiç takılmayın, yabancı forumlarda pek çok Rolex kullanıcısı büyüteci sökerek saati kullanmaya devam ediyor. Büyütecin sökülmesi zor bir şey değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 23 Ocak 2011; 2:08:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vector x-31

güzel model fakat kordonları araba lastiği gibi olmamış

Bence bu spor seiko'ya söz konusu kordon tasarımı oldukça yakışmış.

tabiki buda senin fikrin sonuçta zevk meselesi saygı duyarım

Ben de saygı duyarım. Zevkler ve renkler tartışılmaz
  • @ Polemik,

Ne güzel anlatmışsınız. Kendimi bir an Rolex almaya niyetlenen, ama model konusunda tereddütleri olan biri gibi hissettim.
    Büyüteçle ilgili olarak, orjinal dizaynında olduğunu bildiğim halde, çıkararak takmak istemeyeceğimden, olmayan bir model seçmeyi tercih ederdim sanırım.

Çelik Daytona'nın siyah deri kayışlı olanını Rolex'in kendi resmi web sitesinde görmüştüm. Ama sanırım bir iki yıl oldu. Siz söyledikten sonra baktım, gerçekten de şu anda sadece metal kayış ile sunuluyor.

Deep sea ile ilgili bahsettiğiniz olumsuz hususları ben beğendim. İşte zevkler farklı olabilir. Belki bir tek maxi dial uygulaması buna da yapılsaydı güzel olurdu. Diğer bahsettiğiniz özellikler (glidelock vb.) ilaveten olsaydı tabii iyi olurdu. Ama ben mevcut haliyle de oldukça beğendim. Özellikle çapı, bu tür bir dalgıç saati için bence öncekine göre çok daha uygun. Kalınlığı için denemeden bir şey diyemeyeceğim. Hayatımda bir kere görebildim. Kimbilir deneme fırsatını ne zaman yakalarım.
    Bir de sitelerinde deep sea modeli için 116660 yazıyor. Sizin 116600 dediğiniz hangi model?

Sizin Rolex'te en beğendiğiniz modeller hangileri?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 23 Ocak 2011; 2:41:38 >

• @ Polemik

Sanırım sizde bir Rolex Milgauss vardı. Acaba, kullanıcı olarak onunla ilgili değerlendirmelerinizi yazabilirmisiniz?

Malzemesi, ergonomisi, mekanizması, konforu, çapı, kalınlığı vb.

Yani kullanıcı olarak gördüğünüz, hissettiğiniz olumlu olumsuz yanlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 23 Ocak 2011; 17:20:08 >
  • quote:

Deep Sea'yi fırsatınız olursa inceleyin. Cidden ilginç bir saat. Boyutlarına oranla inanılmaz bir su geçirmezliğe sahip. Teknolojik olarak asla tartışılacak bir saat değil. Bir Deep Sea testinde Rolex'in saati 5.000 metreye kadar denediğini, saatin 5.000 metrede hiç sorun çıkarmadığını, ancak bir güvenlik payı bırakmak için saatin su geçirmezliğini resmi olarak 3.900 metre olarak açıklandığı yazıyordu. Bu noktada neden 4.000 metre değil de 3.900 metre sorusu akla gelebilir. Bunun sebebi de 4.000 metrenin yaklaşık 13.000 ft'e denk gelmesi ve dünyada pek çok kişinin 13'ün uğursuzluğuna inanması.

3900 metre olmasını hep merak etmişimdir,
    bilgi için teşekkürler polemik

birde eğer biliyorsan 1220 metreyide açıklayabilirmisin?

• Bu arada Deep Sea'de de Glide Lock Kilit Sistemi varmış Polemik. Şimdi sitesinde gördüm.
  • Burbank,
    Rolex'in buyutec olayi hakkinda Rolex'in alamet-i farika'si denilebilir. Bende buyutecli ozelliklede tarihli saatleri pek sevmememe ragmen, bazi modellerde de buyutecsiz bir Rolex dusunemiyorum bile. Sayet Milgauss'ta tarih olsa imis bir seye benzemeyip saatin butun guzelligini bozacagi gibi, buyutec olan modellerde duz olsa imis bir seye benzemezmis diye dusunuyorum. Tum Rolex modelleri dizayn olarak nerede ise kusursuz diyebilirim. Bana gore elestirilecek en onemli seylerin basinda gelen; sadece Milgauss'a ilave olarak GMT master II'deki gibi bir klips koysaymis mukemmel olacakmis. Simdiye kadar sorunmu olmus? asla hayir. Fakat Milgauss gibi iri bir saate Datejust gibi 36 mm.lik bir saat te kullanilan toka hic yakismiyor, kalibinin klipsi olmamis gibi biraz. Ama dedigim gibi hic problem cikaranida duymadim, sadece psikolojiktir belkide.
  • Merhaba Polish nasılsın?

Rolex'in kendi web sitesinde deep sea'nın test edildiği özel geliştirilmiş uzay kapsülüne benzer tankı gösteriyor.
    4875 metreye kadar test etmişler. Bu konuda uzun süredir COMEX adında bir mühendislik firmasıyla çalışıyorlarmış.
  • Ben büyüteçli tarih olayını sadece Rolex'te değil hiçbir saatte sevmiyorum. Bana çok itici geliyor. Modelini ne kadar beğenirsem beğeneyim, büyüteçli tarih özelliği o saati direk elememe neden oluyor.

Milgauss'da tarih özelliği olmaması bence de çok iyi olmuş. Dediğiniz gibi bence de kadranın bütünlüğünü bozarmış. Ben de analog kol saatlerinde tarih özelliğini özellikle aramam. Ama olduğunda büyüteçli olmaması lazım. Bir de kadran rengiyle aynı veya benzer tonda olması tercihimdir. Seiko Black Monster'da olduğu gibi.
  • @ Eroltay,

Acaba sizden de, Polemik'e sorduğum gibi, bir Milgauss kullanıcısı olarak izlenimlerinizi alabilirmiyiz?
  • Milgauss hakkında genel izlenimlerim:

Genel Bakış ve Tasarım: 40 mm'lik kasa ve antimanyetik olması dışında hiçbir özelliği, hatta tarihi bile olmayan bir saat. Bana biri böyle bir saate 2 Omega parası vereceğimi, hatta saatin markasının Rolex olacağını bundan 2 yıl önce söylese ağzımla gülmezdim. Ama ne zaman Milgauss'u bileğimde denedim, bu laflarımın hepsini yuttum.

116400 GV'de çoğu kişide olduğu gibi iki detaya vuruldum: Yeşil cam ve şimşek formundaki saniye kolu. Bu iki detay saati cidden çok farklı bir hale getiriyor. Saatin çapı 40 mm ama daha büyük durduğunu söyleyebilirim.

Kasa: Kasanın tamamı ve bileziğin orta baklaları polisajlı, yani parlatılmış 904L çelik. Polisaj saatin estetiğine oldukça olumlu katkı yapsa da polisajlı kısımlar çizilmeye karşı çok hassas. Saatte çizik görmeye dayanamayan birinin Milgauss alması çok da isabetli olmayacaktır.

SAATLER

Milgauss'un en önemli özelliği antimanyetik bir saat olması. Bilindiği gibi mekanik saatler yoğun manyetik alanlardan etkilenirler, yoğun manyetik alana maruz kalan saatin sapması çok ciddi boyutlara çıkar. Bu duruma karşı Milgauss'unmekanizması bir FARADAY KAFESİ ile çevrelenmiş. Saatin iki tane arka kapağı var. Dıştaki kapak su geçirmezliği sağlarken içteki yumuşak metalden yapılan kapak Faraday Kafesi için. Çift arka kapak sayesinde saatin kalınlığı bu tip bir saat için az değil. Milgauss, neredeyse aynı mekanizmayı taşıyan bir
    Explorer'dan hissedilir seviyede kalın.

SAATLER

SAATLER

Dıştaki kapak da Deep Sea dışındaki Rolex modellerinden ayrılıyor. Rolex arka kağaklarda yazı kullanmayı seven bir marka değildir ancak alışkanlığını Milgauss ile bozmuş. Arka kapakta Rolex Milgauss yazıları ile Rolex amblemi yer alıyor.

Kadran ve Kollar: Kadran mat siyah. 3, 6, ve 9 yönündeki indekslerin luminovaları turuncu renkli. Karanlıkta da turuncu luminovalar mavi olarak parlıyor, diğer indeksler ve kollar ise yeşil renkli olarak parlıyor. Kollar ve indeksleri çevreleyen malzeme beyaz altın, böylece yıllar da geçse kollar ve indekslerde can sıkıcı paslanma sorunu çözülmüş oluyor.

SAATLER

Bilezik ve Kilit: Tamamı masif çelik baklalardan oluşuyor. Eski (orta baklaları boş bilezik) bileziğin aksine, kalite hissini tam anlamı ile veren bir yapısı var. Orta baklaların da dolu olması ile eski tip bileziklerde yaşanan sarkma sorunu umarım minimize edilmiştir.

Kilit tek hamlede açılan tipte. İlk bakışta bir darbede istem dışı açılabilecekmiş gibi görünse de, 10 aydır böyle bir durumla karşılaşmadım. Kilidin en güzel yanlarından biri, bileziği tek hamle ile yarım bakla daraltma ya da genişletme imkanı vermesi. Bu özelliği Rolex Easy Link olarak adlandırıyor. Çok kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.

Cam: Bendeki model 116400 GV olduğu için cama özel bir yer ayırmak istedim. Saatin camı yeşil. Cam özellikle güneş ışığı altında çok hoş görünüyor. Anlatmak zor, resimler bu konuda çok daha iyi.

SAATLER

SAATLER

Makine: Rolex ciddi anlamda makine yelpazsine sahip bir marka değil. Oyster serisi için 2 temel makinesi var, modele göre temel makineleri modifiye edip kullanıyor. Yine standart bir Rolex özelliği olarak, makinede hiç dekor yok.

SAATLER

Milgauss'ta kullanılan makine Rolex Cal. 3131 olarak adlandırılıyor. Temel makinelerden biri olan Cal. 3130'a antimanyetik PARACHROME BLUE eklenmesi ve yapılan birkaç değişiklik daha Cal. 3131'i ortaya çıkarmış. Tüm Rolex makineleri gibi son derece güvenilir ve uzun ömürlü olduğu söyleniyor.

Konfor: Saat gerçekten konforlu, ama eski nesil Rolex'ler kadar konforlu olmadığını söylemem şart. Submariner 16610, GMT Master 2 16710 ve Explorer 2 16570 Milgauss'tan daha konforlu. Azalan konforun nedeni ise bence saatin artan ağırlığı. Milgauss tüm baklaları ile 157 gr gibi az olmayan bir ağırlığa sahip.

Sonuç: Bütçenizi zorlamayacaksa tavsiye ederim, az bulunan bir Rolex istiyorsanız ideal.

(Resimlerin hepsi alıntıdır.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 23 Ocak 2011; 3:26:49 >

• @ Polemik,

Çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık. Maalesef bütçem yanından bile geçemez. Yine de kullanan birinden değerlendirmesini okumak bile çok güzel.
    Tekrar teşekkürler.

Sorması ayıptır, sıfır mı, ikinci el mi ve de ne kadara aldınız? (Gerçi sanırım Rolex'lerde ikinci el pek farketmiyor)
  • quote:

Orijinalden alıntı: polish

quote:

3900 metre olmasını hep merak etmişimdir,
    bilgi için teşekkürler polemik

birde eğer biliyorsan 1220 metreyide açıklayabilirmisin?

1220 metrelik su gecirmezligin sebebini bilmiyorum. Sea Dweller'in gelişimi ise su sekilde: Önce 610 metre su geçirmesinde sahipti. Sonra 1220 metre oldu. Şimdi ise 3900 metre.

• @burbank

Rolex'te beğendiğim modeller GMT Master, Submariner, Sea Dweller, Explorer 2 ve Milgauss.

Daytona, Day Date, Datejust ve özellikle Yacht Master 2'den hiç hazzetmiyorum.
  • Mesela şu Explorer II'nin "Polar White" modeli çok hoşuma gidiyor. Ama büyüteçli tarih, olayı benim açımdan mahvediyor.

SAATLER
  • Buyutece estetik anlamda nötr yaklaşıyorum. Ama Rolex'in olmazsa olmazlarından biridir büyüteç. Saati çok uzaktan tanımanıza imkan verir, ayrıca tarihi okumayı kolaylaştırır. Yeni modellerde büyüteç altına antirefle geldi, vazgececeklerini hiç sanmıyorum.

Explorer 2 bence de güzel saat. Bu sene Basel'de yenisi gelecek. Tasarım olarak 1655'e benzemesi bekleniyor. Merakla bekliyorum.
  • Söylemeyi unuttum, Explorer 2 o kadar konforlu br saat ki bilekteki varlığını unutturur.
  • quote:

@ Eroltay,

Acaba sizden de, Polemik'e sorduğum gibi, bir Milgauss kullanıcısı olarak izlenimlerinizi alabilirmiyiz?

Bana yazacak pek bir sey kalmamis ama bende Milgauss ile ilgili fikirlerimi paylasayim..

Bendeki saat GV olmayan modeli olmakla birlikte, indexlerin yanindaki rakamlardan ziyade orange markerlerden dolayi bu modeli tercih etsemde, sayet almayi dusunmeniz durumunda benim onerim yesil camli GV modelini tercih etmeniz yonunde olacak.

Saat 40 mm. olmasina ragmen, lug bitim ucundan karsi yondeki lug ucuna olculdugu zaman, 42 mm.lik bir Omega'dan daha buyuk.. Gmt master II ile kiyasladigimiz zaman, ikiside 40 mm. olarak gecsede kasa olarak daha buyuk olmasina ragmen, lug egimlerinden dolayi olsa gerek kasa formu olarak bilege daha iyi oturuyor.. Gmt ve submariner ayni duz kasa formuna sahip olduklarindan dolayi bilegi Milgauss kadar sarmiyorlar..(benim bilek yapim ince oldugu icin boyle olabilirde)

Saat icin soylenecek olumsuzluklara gelirsek, daha onceki yazimda da belirttigim gibi, ikinci bir emniyet klipsinin olmamasi, fakat simdiye kadar bende hic acilma olmadigi gibi, bu konuda sikayet edenide duymadim. Ama olsa daha iyi olurmus.

Diger bir olumsuz yonude, akrep ve yelkovan uzerindeki Luminovalarin cok zayif olmalari. Tamam bu saat diver bir saat degil ama, bazen bakar bakmaz hemen fark edilmedigi zamanlar olabiliyor. Bunun haricinde kadran berrakligi ve okunurlugu konusunda oldukca iyi.

Saatin en begendigim yonu, 12 hizasindaki Rolex taci.. Gmt master'de bu tac kadran uzerinde boyali oldugu icin, Milgauss ve Datejust'taki gibi 12 nin yerinde degil. Bu yuzden kadrana bakinca, Datejust kadar olmasada Rolex karekteristigini gosterme acisindan Milgauss oldukca iyi diyebilirim.
    Diger bir begendigim yonude, Deepsea haric hic bir modelde arka kapakta yazi olmamasina ragmen bu modelde yazi olmasi.

Simdilik aklima gelenler bunlar.

• Teşekkürler @Eroltay eline sağlık. Benim de beğenim yeşil camlı olana yönelik.
    Almayı tabiiki de istesem de bunun için daha çoook çalışmam lazım. Saatseverliğin de önemli belirtilerinden biri herhalde bu.
    Alamasak da, değerlendirme yapanların, mağazada ve/veya dışarıda görebildiğimiz saatleri incelemek bile ayrı bir zevk veriyor.
    Gitmesek de, görmesek de ....... bizim .... gibi Allah İnşallah bizlere de bir gün nasip eder diyelim nazar etmeyelim.
  • arkadaşlar baya ince bir bileğim var, yaşım 17, saat olarak ne önerirsiniz?Çok uçuk olmasın fiyatı 300-400 tl arası olursa iyi olur.
    Birde arkadaşlar daytonaların fiyatları nedir?Orjinalleri yani?Alacağımdan değil merak ettiğim için soruyorum, ikinci el sitelerinde 160 tlye de var 7000€ da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1 HiT u DowN -- 23 Ocak 2011; 20:58:52 >
  • 
Sayfa: önceki 859860861862863
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.