Şimdi Ara

SAATLER (443. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pirasa

quote:

Orijinalden alıntı: teng

Benim yeğenim gitmedi ki Çin'e ? Ben gittim. Şu aralar öyle birşey gözükmüyor.
    Ayrıca Minute Repeater'in orijinali bile zor yapılırken replikasının olması imkansızdır bence.
    quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

teng kardeş yeğenin yakında çin'e gidecek mi acaba ?

Ulysse Nardin "Minute Repeater" ın replicasının gerçekten olup olmadığını çok merak ediyorum.

Cevabıni için şimdiden sağol..

nası yani Tayfun hocam çin e gittiniz ve benim haberim yok
    şu öğrenci gence satabileceğiniz bi replica aldığınızı söyleyin

Valla buradaki hiç kimsenin haberi yoktu çünkü en son 4 sene önce gittim
    Üzgünüm çoğu replikayı (yaklaşık 80-100 kadar almıştım) arkadaşlarıma ve tanıdıklara dağıttım, çok özel olanları da koleksiyonun nadide parçaları olarak tutuyorum. Esas kaliteli replikaları Türkiyeden zaman içerisinde topladım. Etrafta iyi bir replika görürsem haber veririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Azizim

quote:

Orijinalden alıntı: Fletch

SAATLER

Sizce bu saat nasıl ? Sanırım GUESS italian malı demi ? yoksa bunlardamı chıne de yapılıo

Offical sitesi ABD fakat üretimi İsviçre açıkçası böyle çanta,aksesuar vs. ürünler üreten firmaların saatlerini almak pek mantıklı değil daha önce defalarca söyledik sadece saat üreten bu konuda deneyimli markaların ürülerini almanız daha uygun olur piyasa fiyatı 350 civarı Hamilton,Tissot,Seıko,Cıtızen gibi kaliteli ve uygun fiyattan saatler üreten markalara bakmanızı öneririm ayrıca ürün ve model çeşitliliği daha fazla.

Guess 'in Gc olanları İsviçre yapımıdır.

• Arkadaşlar merhaba kardeşim bu başlığa takılmış ve son karar olarak bu saati istiyor tag heuer carrera 360 Rose ben bu saati tr nerede nasıl bulabilirim bu ssat hakkında biraz bilgi verirmisiniz fiyatı özellikleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Danube

Üstadlar, 5 parası olmayan bir öğrenciyim ama fena halde para biriktirip bir saat daha almayı düşünüyorum.

Gönüllerde tabi ki Longines'in aşağıdaki modeli var ama, onu mühendis olduktan sonra inşallah
     SAATLER

Buna benzer önerebileceğiniz bir saat var mı acaba.. Özellikleri alta veriyorum:

- Otomatik olması çok çok iyi olur. Ancak iyi bir markanın Quartz'ını alabilirim.
    - Fiyat aralığı 300-500 TL arası. Ama bu 700'e kadar çıkabilir. Yurtdışından getirtme gibi bir ihtimalim olabiliyor zaman zaman.
    - 41-43 mm çapı olmalı. Bileklerim biraz kalın zira.
    - İsviçre olması da çok çok iyi olur.
    - Gayet sade, deri kayış,
    - Son olarak, rakamlar da gözüksün.

Belki çok şey istiyorum biliyorum ama, mezun olmadan 4 haneli rakamlar benim için imkansız gibi gözüküyor. Her gün kenara 3-5 ata ata biriktircez artık.

Şu an T2m518 kullanıyorum. Güzel bir saat aslında ama, İsviçre değil uzakdoğu olması pek hoşuma gitmiyor.

SAATLER

Arkadaşlar daha önce sormuştum ama axiaziz ve teng üstadlar da burdayken soruyu yinelemek istedim. Gerekli bilgi yukarıdadır

• bir sürü saat var kriterlerinizi karşılayan. ben de seviyorum sade minimalist kadran 42mm civarı kasa numaralar otomatik power reserve vs. genelde hep military stili oluyor o da ayrı bir konu. eğer illa swiss olsun diye diretmez iseniz orient power reserveler var bir sürü modeli var çok sade gözüken ama detaylı kadranları var çok beğeniliyorlar yurt dışı forumlarda görüyorum sürekli orient star serileri çok tutuluyor. bir kaçına bakarsanız anlıyorsunuz neden popüler olduklarını. swissleri aratmayan detaylardalar orient star serileri ve power reserv göstergeleri de var. siz daha çok klasik "dress watch" tarzı birşey bakınıyorsunuz sanırım o yüzden örnek saat veremeyeceğim pek bakmadım dressy stillere ama her tür markanın en az bir kaç model bu logine benzer saati var. sürekli karşıma çıkıyorlar. alınabilir uygun fiyata power reserv ve kaliteli işçiliği orientlerde gördüm ben bir bakın isterseniz. orient starların nesi özel nesi güzel derseniz kabartılı, açılı, acaip acaip kadranlar yapmışlar ve bir o kadar da sade gözükmeyi başarmışlar uygun fiyatlara ben etkilenmiştim. bir bakın derim.

• quote:

quote:

Üstadlar, 5 parası olmayan bir öğrenciyim ama fena halde para biriktirip bir saat daha almayı düşünüyorum.

Gönüllerde tabi ki Longines'in aşağıdaki modeli var ama, onu mühendis olduktan sonra inşallah
     SAATLER

Buna benzer önerebileceğiniz bir saat var mı acaba.. Özellikleri alta veriyorum:

- Otomatik olması çok çok iyi olur. Ancak iyi bir markanın Quartz'ını alabilirim.
    - Fiyat aralığı 300-500 TL arası. Ama bu 700'e kadar çıkabilir. Yurtdışından getirtme gibi bir ihtimalim olabiliyor zaman zaman.
    - 41-43 mm çapı olmalı. Bileklerim biraz kalın zira.
    - İsviçre olması da çok çok iyi olur.
    - Gayet sade, deri kayış,
    - Son olarak, rakamlar da gözüksün.

Belki çok şey istiyorum biliyorum ama, mezun olmadan 4 haneli rakamlar benim için imkansız gibi gözüküyor. Her gün kenara 3-5 ata ata biriktircez artık.

Şu an T2m518 kullanıyorum. Güzel bir saat aslında ama, İsviçre değil uzakdoğu olması pek hoşuma gitmiyor.

SAATLER

Arkadaşlar daha önce sormuştum ama axiaziz ve teng üstadlar da burdayken soruyu yinelemek istedim. Gerekli bilgi yukarıdadır

Longines'in Lungomare serisi var. Flat olanları 700 civarında bulabilirsiniz. Geçenlerde gg de krono olanı 690 a gitti. Bence size uygun bir saat olur. ( saat soranlara herhalde bu son cevabım olacak)

• abi eleman parasızlıktan yakınmış sen 700 bütçe vermişsin :) neyse
    şunu alayım, mı bu saat nasıldır, bende bu var güzel mi, güzel bir saat deyin alayım gibi sorular geriyor forumu değil mi hehe

o zaman ne diyoruz; field officer hamiltonu alayım mı ha, alayım ha, ha alayım mı alayım mı? :)
    alsam mutlu çok mutlu olacakmışım gibi hissediyorum alacağım sanırım. alayım mı alayım mı? :))

ek:
    deve yüküne mesaj atmıştım cevap gelmiş saçma salak birşey gene geri mesaj attım sattıkları saatin arkasındaki model kod numarasını istedim bakalım kodunu atarlarsa boyutunu cartını curtunu iyice öğrenmiş olacağım. arka kapak şeffaf olan 38mmlerden olduğunu düşünüyorum. 38de olsa 42 de olsa alabilirim aslında 37mmlik seiko 5ler bileğimde çocuk saati gibi duruyor ya o da ayrı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafil arn -- 29 Temmuz 2009; 23:25:16 >
  • Ya üstadlar kusura bakmayın, ben de başından beri takip ediyorum forumu, çok arkadaşa yardımcı oldunuz, herkes aklında olanı saati öneriyodu, ondan şeettiydim. Gene de çok saolun, ne olursa olsun çok iyi niyetli internet kullanıcılarının toplandığı bi forum burası. Saatler hakkında ne öğrendiysem burda öğrendim. Saygılarımı sunuyorum tekrardan. Teng ve kafil arn'a ayrıca teşekkür.
  • estağfurullah abi ben en son teşekkür edilecek kişiyim. benim tecrübem ne ki buradaki üstadların yanında. karınca kararınca doğru yanlış birşeyler paylaşma öğrenme peşindeyiz çoğumuz buralarda. ben sürekli yabancı sitelerden bakınıp duruyorum ama yurt dışı sitelerde bakın bakın nereye kadar türkiye içinde işler değişiyor çeşitler, fiyatlar bambaşka daha dar daha daha pahalı ya da ucuz. hep buralardan haberdar oluyoruz indirimlerden misal. sonra işin detay kısımları dürüst işinin ehli saatçiler malzemeler kayışlar ne bileyim bir sürü unsur var burada eski mesajlara bakarsanız direk mağaza müdürüne kadar ismen git indirimini ala kadar müthiş yardımlar var. ben ilk defa yurt dışından saatimi buradan aziz abimin yardımıyla aldım mesela. başka bir arkadaş gene buradan bana kokulu saat kayışı ne demek onu öğretti saolsun :) ne bileyim baron kayışlarından haberim oldu donanımlı bir kaç saatci yeri öğrendim v.s. v.s. kendi memleketinizde kendi dilinizi konuşan insanlarla paylaşmak danışmak öğrenmek bambaşka bir tat. asıl ben teşekkür ederim buradan yapılan bunca desteğe.

• arkadaşlar oscar saat hakkında bir şey bilen var mı ? pırlant satıyor.

ama google da pek bir şey bulamadım. 1400 liraya hoş bir iskelet saati var

bi de % kaç indirim yaparlar oscar markasına? sonuçta markalarda değişken oluyor bu indirim.

teşekkürler
  • danube sen bu loginin neyine takıldın? detaylı kadrana mı power reserve mi yoksa genel kadran/ibre uyumuna mı? çok detay birşey değil de genel görünüm estetiği, zariflik ise en çok benzeri stowalarda var sanırım 42mm ve üzeri çok kaliteli saatleri var ve stowaların klonları da var bazı modellerde daha da ucuza benzer görünümlerde ama power reserv ve dataylı kadran (kabartma işleme nakış vs) görmedim senin sevdiğin saate benzer stowada. stowalar da ucuz değiller ama fikir olur ve dediğim gibi klonları olabilir. (replika değil farklı markalar sadece..) bir bakın derim stowalara seveceğini düşünüyorum bir kaç modelini eski modelleri de unutma sitesine girip bakınıp çıkma yani. logines falan dinlemezler bence.. bir kaç örnek sana daha da fazlası var bak mutlaka stowalara. bazı modellerinde marka da yazmaz daha temiz olur kadran. başka markalarında var mutlaka benzer saatleri stowa denk geldi onları göstereyim önce dükkan dolu yoksa :)

güncel satılan modellerinden;

stowa icarus
     SAATLER

stowa marine original bunun alttan ve normal saniyeli olanı da var.
     SAATLER

SAATLER

http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=59101 burada inceleme falan bişiler var marine için.

• Arkadaşlar güzel bir Minute Repeater ile güne başlayalım.

SAATLER
  • arkadaşlar şu linkteki saat nasıldır sizce ?

http://www.sahibinden.com/baba_dan-garantili-tag_heuer_carrera_calibre_36-extra_kalite-70WQQaXQQ15583852WQQpXQQdisplayitem

SAATLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kantırcı_1 -- 30 Temmuz 2009; 13:29:29 >

• arkadaşlar ----- seiko 5 military hakkında bilgisi olan var mı? teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: kantırcı_1

arkadaşlar şu linkteki saat nasıldır sizce ?

http://www.sahibinden.com/baba_dan-garantili-tag_heuer_carrera_calibre_36-extra_kalite-70WQQaXQQ15583852WQQpXQQdisplayitem

SAATLER

Paranı çöpe atmış olursun.

• neden ?? birde seiko kineticler de geri kalma problemi oluyor mu?
  • satıcıbaba babalara getiriyo diyolardı
  • http://urun.gittigidiyor.com/Nautica-N11516G-2009-Nautica-Yakisiklisi_W0QQidZZ18638945

Arkadaşlar sizce bu saat 299 lira eder mi? Görüntü olarak şık duruyo fakat canlı görmediğim için güvenemiyorum. Siz ne dersiniz?

http://www.nautica.com/product/index.jsp?productId=3523880&cp=3728221.3731692.3730119&parentPage=family

Birde bu saati kullanan var mı acaba aranızda? Bu da şık bir saat fakat kararsız kaldım alıp almamak konusunda.

• bu saatler çok karmakarışık gözüküyor bana. işinize yaramyacak özellikleri olan bir saat almayın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: qraff

quote:

Orijinalden alıntı: kantırcı_1

arkadaşlar şu linkteki saat nasıldır sizce ?

SAATLER

Alırsam 100 liraya alıcam fakat saat nasıldır? 2gün sonra elimizde patlamasınveya bu saatin replicasını başka nerede kaça bulurum acaba??
    Paranı çöpe atmış olursun.

• 
Sayfa: önceki 441442443444445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.