Şimdi Ara

SAATLER (332. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 330331332333334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam Louis erard 1893'de doğmuş.. yani amca o tarihde doğmuş.. 1939da ancak saat üretecek yaşa gelmiş ;) Bu arada Saat zirvesi hakkında bilgi istedim.. 20 haziranımı ona göre programlayacağım.. yer önemli değil en azında saat kaçta toplanacağız ve aşşa yukarı kaç saat sürecek zirvemiz.
  • 70 modeller konus açılınca bende bir iki bişey yazıyım .cosmic seamaster ım 2.kez özgür saatte ...150 ytl lık bakımdan 2 hafta sonra komple revizyona girmesi gerektığı söylendi şu an 250 isviçre frank masrafla bitmiş gibi ..son gidişimde içine su girmesinden kaynaklı fosforları ekrana saçılmış .içi tekrar açılıp tekra fosforları değişecek ondan sonra kullanıma hazır.Yalnız guzel bir kauçuk kayış takmak istıyorum uzerındekı derı yı söküp ..herneyse ziyalıv elındekı seiko lar çok guızel sirkeci tarafında bulabileceğim new old üretımı seiko bulabileceğim yer varmı citizen scuba otomatık modellerde olabilir yoksa az kaldı gıdıp yenı çıkan longine serisine para bayılacam .serdar06288 hangi siteden aldıysanız lınk yazarsan sevınırım aynı modelin beyaz ekranlısı bana uyar.Saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: FAST4U

70 modeller konus açılınca bende bir iki bişey yazıyım .cosmic seamaster ım 2.kez özgür saatte ...150 ytl lık bakımdan 2 hafta sonra komple revizyona girmesi gerektığı söylendi şu an 250 isviçre frank masrafla bitmiş gibi ..son gidişimde içine su girmesinden kaynaklı fosforları ekrana saçılmış .içi tekrar açılıp tekra fosforları değişecek ondan sonra kullanıma hazır.Yalnız guzel bir kauçuk kayış takmak istıyorum uzerındekı derı yı söküp ..herneyse ziyalıv elındekı seiko lar çok guızel sirkeci tarafında bulabileceğim new old üretımı seiko bulabileceğim yer varmı citizen scuba otomatık modellerde olabilir yoksa az kaldı gıdıp yenı çıkan longine serisine para bayılacam .serdar06288 hangi siteden aldıysanız lınk yazarsan sevınırım aynı modelin beyaz ekranlısı bana uyar.Saygılar

Dostum Seiko Diver's otomatik arıyorsan arama sirkeci tarafta.. Kinetic olanından bulursun ama otomatik yok...Hatta sana Aydın saatin geritdiği Diver's 200 kinetic 3 model var (siyah kadranlı) 1 adet de turuncusu var (meşhur Orange Monster) hepsi de kinetic, kodlarını vereyim SKA427, SKA371, SKA371p2

• sayın fast4u saati gg.bir satıcıdan getittiriyorum yabancı dilim olmadığı için internetten alamadım.gitti gidiyorda her seiko satıcısı kodunu yazınca san yurt dışından san getittiriyolar ama komisyon koyuyolar heralde yasak değilse sana satıcının adını verebilirim.gitti gidiyorda
  • quote:

Orjinalden alıntı: FAST4U

70 modeller konus açılınca bende bir iki bişey yazıyım .cosmic seamaster ım 2.kez özgür saatte ...150 ytl lık bakımdan 2 hafta sonra komple revizyona girmesi gerektığı söylendi şu an 250 isviçre frank masrafla bitmiş gibi ..son gidişimde içine su girmesinden kaynaklı fosforları ekrana saçılmış .içi tekrar açılıp tekra fosforları değişecek ondan sonra kullanıma hazır.Yalnız guzel bir kauçuk kayış takmak istıyorum uzerındekı derı yı söküp ..herneyse ziyalıv elındekı seiko lar çok guızel sirkeci tarafında bulabileceğim new old üretımı seiko bulabileceğim yer varmı citizen scuba otomatık modellerde olabilir yoksa az kaldı gıdıp yenı çıkan longine serisine para bayılacam .serdar06288 hangi siteden aldıysanız lınk yazarsan sevınırım aynı modelin beyaz ekranlısı bana uyar.Saygılar

vervito nun dediği o tarz seiko seirisini sirkeci bulman zor saatçi saatçi gezmen lazım elinde eskiden kalan varsa mesela benimkilerden parayı bayılıp adamı ikna edip alacaksın ama o da zor kolayına satmazlar yeni seride de çok az var aydınsaat te eskisi kadar ilgi yok onlara. benim önerim LONGİNES i al derim......

• serdar selamlar

bu saatte 23 taşlı otomatik 30 yıldır üretimi devam eden zemberkli atomatic makina var, çalıil kasa su geçirmez uzun seneler kullanabileceğin bir saatir. ankarada uzman, iyi saatçilerden hepsi bugun nerdeye otomotic seiko 5 onarımını yapar....

teşekkür ederim ziyaliv bey sizin gibi ustaların emeği çok büyük bu sitelerde saatimi şimdi daha çok sevmeye başladım daha gelmedi ama bekliyoruz
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar06288

serdar selamlar

bu saatte 23 taşlı otomatik 30 yıldır üretimi devam eden zemberkli atomatic makina var, çalıil kasa su geçirmez uzun seneler kullanabileceğin bir saatir. ankarada uzman, iyi saatçilerden hepsi bugun nerdeye otomotic seiko 5 onarımını yapar....

teşekkür ederim ziyaliv bey sizin gibi ustaların emeği çok büyük bu sitelerde saatimi şimdi daha çok sevmeye başladım daha gelmedi ama bekliyoruz

ben teşekkur ederim saatiniz hayırlı olsun bu arada iyi günlerde kullanınız..
  • iyi günler,
    ilk sayfasından beni bu forumu takip ediyorum. 70 küsürüncü sayfaya kadar okudum sonra bıraktım. öncelikle yiğit tuna arkadaşımıza burayı okuyorsa ve diğer yardımsever arkadaşlara teşekkür ediyorum sayesinde baya bilgi edindim. öte yandan yiğit tuna gibi yardımsever birinin adını zikretmeyeceğim kişiler yüzünden forumu bırakması ise cok üzücü. adını vermediğim 3. şahıs -ki kendisi bir kaç tane nickle yazacak kadar kişiliği oturmamış birisi takip ettiğim kadarıyla- öve öve bitiremediği sürekli bahsettiği bilmem kac bin dolarlık saatinin aslında sandığı kadar kaliteli olmadığını, tabiri caizse kazıklandığını öğrendikten sonra yiğit tuna tarafından. Bunu yediremeyip kendi seviyesini gösterir tarzda mesajlarla seviyeyi öyle düşürdü ki forumdan gidenler sayesinde forumun görece en bilen kullanıcısına dönüştü. sadece okuyan ve artık okumayı da bırakan bi kullanıcı olarak internet kültürü konusunda hala ne kadar geride olduğumuzu gördüm burada. Hala bazı insanlar interneti günlük hayattaki ezikliklerini bastırma aracı gibi görüyorlar ezikliklerinin göründüğünü bile farketmeden.
    iyi forumlar,
    saygılar,

• quote:

Orjinalden alıntı: bizantolog

Louis Erard hangi sınıfa ait acaba diye düşünenler için marka piramidi:

SAATLER

eyvallah kardeş hep bu tip bir marka sıralama grafiği aradım
  • Merhaba arkadaslar,

3-4 gundur yoktum, forumu ucurmussunuz,
    ne guzel konulara deginmissiniz boyle,
    konulara katilamadigim icin uzuldum,

kurmali saat konusunu cok guzel islemissiniz, ben de kurmalinin zevkini ayrica hissedenlerdenim

Ziyaliv arkadasim boynuz kronolu seikolar super,

Vervito dostumuzun anlattigi saatler new old stock ya da kisaca NOS diye adlandiriliyorlar, eski modellerin satilmamis elde kalmis olanlarina deniyor, bunlardan ama degisik taninmamis markalardan bende de bolca var, istenen fiyatlar cok ucuk, ebay'e NOS diye girerseniz cok daha ucuz fiyatlara bulursunuz.

Sayfalari acgozlulukle cok hizli okudum, hangi dostumun yazdigini kacirdim, tissot krono eski ve lemania makineli model cok cok guzel, makinesi ne? Lemania 321 mi? Eger oyleyse omeganin en tutulan modellerinden biriyle ayni makineye sahip, ben lemania 321 makinenin hastasiyim artik yapmiyorlar, inanilmaz bir krono, butonlar cok yumusak.

yatkili satici, garanti konusunda benim de soyleyecegim var, yasananlardan anlatiyorum, marka olan saatlerin hepsinin belli bir sure uretim garantisi vardir, eger satis yetkili satici tarafindan kaselenmisse, tum yetkili saticilar saatle ilgilenmek zorundadir, eger degilse, fabrikaya geri gonderme islemleri alici tarafindan yapilir ama garanti suresini saatin seri numarasina gore fabrika belirler ve garantisi gecmemisse, garantiyi calistirir ve bu konuda sikinti cikarmazlar, en azindan bu omega ve rolex icin gecerli bir durum cunku tanidiklarim bunlari yasadilar, her halukarda uretici garantiyi suresi icinde calistirmak zorundadir.

Ucaktan ineli bir saat oldu yemek yedikten sonra hemen buraya oturdum, simdi gidip biraz dinleneyim musaadenizle

Hepinize kocaman sevgi dolu dostluk iletiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watcher6150 -- 6 Haziran 2009; 18:39:17 >

• Arkadaşlar merhaba,

çok başarılı bir bölüm olmuş. Paylaşım yapan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Aşağıdaki 3 saatten birini almayı düşünüyorum;

http://www.oris.ch/collections/collections_detail.aspx?watchid=57&ln=en

http://www.saatvesaat.in/urun.asp?id=13154&urun=Emporio+Armani+AR0548

http://www.thewatchery.com/Hamilton/Watch/H71726313

Oris ve hamiltonun kalitesi ortada ama fiyatları yüksek, öbür taraftan armani de güzel ve fiyatı daha uygun.

Bu saatler hakkında yorum yapabilirseniz ne seçeceğime daha rahat karar veririm. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: watcher6150

Merhaba arkadaslar,

...

Sayfalari acgozlulukle cok hizli okudum, hangi dostumun yazdigini kacirdim, tissot krono eski ve lemania makineli model cok cok guzel, makinesi ne? Lemania 321 mi? Eger oyleyse omeganin en tutulan modellerinden biriyle ayni makineye sahip, ben lemania 321 makinenin hastasiyim artik yapmiyorlar, inanilmaz bir krono, butonlar cok yumusak.

...

Hepinize kocaman sevgi dolu dostluk iletiyorum

Hoşgeldin abi, umarım iyi bir yolculuk olmuştur.

Tissot'yu ben ekledim. 1968 yılında üretilen PR 516 reklamı. Makine Lemania ama modelini bilmiyorum. Zaten ebay ve chrono24'te de ciddi paralar isteniyor.

Bence çok şık bir tasarım. Şu anda bu kadar şık ve iyi makineli bir saate kaç para verilir malum.

Zaten güncel PRS 516 serisi de eskinin retro modelleri halinde çıktı. Kronosuz modellerde orjinale daha sadık kalınmış, saat neredeyse aynı. Sadece biraz güncellenmiş. Ama kronolu seriler çok değişmiş. Zaten eski PR 516 kurmalı ve ay-gün göstergeleri yok. Yeni modellerde ise pilli olanda gün göstergesi var. Otomatik model ise çok daha kaba ve karmaşık bir kadrana sahip. Ay-gün göstergeleri var.

Kısaca, kronosuz model orjinal modele sadık kalınarak tasarlanmış olsa da kronolu modeller eski PR 516'ya hiç benzemiyor.

• Lemania makineli bir Tissot ilanı. Fiyat için satıcı ile temasa geçmek gerekli.

http://www.chrono24.com/tr/search/index.htm?showid=1476616&showpage=2&dosearch=1&searchexplain=1&SEARCH_ADTYPE_ID=U&SEARCH_BRAND_ID=243&SEARCH_MOVEM[]=2&SORTORDER=1&numresults=77

• quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Lemania makineli bir Tissot ilanı. Fiyat için satıcı ile temasa geçmek gerekli.

http://www.chrono24.com/tr/search/index.htm?showid=1476616&showpage=2&dosearch=1&searchexplain=1&SEARCH_ADTYPE_ID=U&SEARCH_BRAND_ID=243&SEARCH_MOVEM[]=2&SORTORDER=1&numresults=77

usta makinası şahane imiş yaglama ya bile gerek yok tak kullan gelin gibi saatin makinası, saat te oyle.... iyi para ister ben olsam 2000usd isterdim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaliv -- 6 Haziran 2009; 18:17:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: forbidden

SAATLER

bu iş de hastalık oldu artık.en nihayetinde öğrenci adamız, psikoloğa gitsem daha ucuza patlıycak bu saat sevdası ama bakalım...

replica değil mi bu yavvvvv
  • evet ama güzel
  • walhha replica meclica çok hoş bir TAG off yaw....
  • Tissot PR ailesinin tümü aynı reklamda, ilk kez görüyorum.

Eski Tissot'ları sevenlerin beğeneceğini umuyorum.

SAATLER
  • Aklıma bir şey geldi merak ettim de Citizen Eco-Drive saatlerinin saniye göstergesi otomatik saatlerdeki gibi mi akıyor?
  • @vervito ve zirveye katılacak arkadaşlar:

20 Haziran yaklaştı, düşüncelerimi yazıyorum

(ayrıntıları ayrıca Polemik ile de istişare etmeliyim, orası ayrı)

fakat sabahtan buluşursak (saat 10 veya 11 sularında) güzel olur

öğle yemeğini galata köprüsünün altında yeriz diye düşündüm
    (gidip fiyatlara bakıp uygun bir yer beğeneceğim veya doğaçlama yapacağız)

sonra meşhur Komondo merdivenlerinden çıkıp Galata Kulesini geçip Tünel'e varacağız
    (Galata Kulesi'nin saatçilik tarihimiz açısından ilginç bir öyküsü var)

Tünel'den Galatasaray'a Vedat Nedim Tör Müzesi'ne
    gezimizin kalbi olan "Zamanın görünen yüzü: Saatler" sergisini gezeceğiz
    sonra Kosova saat'e uğrarız dede-torun saat temircilerine bir merhaba deriz
    bu arada akşam olur zaten, Gümüşsuyu'ndan Dolmabahçe Sarayına ineriz ve
    Dolmabahçe saat kulesinin yanında denize nazır çay bahçesinde demleniriz diye düşünmekteyim...

başkaca bir fikri veya önerisi olan yazsın da ona göre kendimizi ayarlayalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bizantolog -- 6 Haziran 2009; 19:01:20 >

• 
Sayfa: önceki 330331332333334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.