Şimdi Ara

SAATLER (330. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29.530
Cevap
102
Favori
3.908.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 328329330331332
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LPI Türkiye'ye metal kordonlusunu getirmiyor ki :(
    Saatçide Tissot kataloğuna baktım ve orada da yoktu metal kordonlusu fakat Tissot'un bana yolladığı katalogda var
  • Hepinize cok teşekürler.
    Cok yardımcı oldunuz, benim için saat aksesuar.
    Tipini begenmem kolumdaki duruşu ve markası önemliydi.(Pillinin tipini begnirsem pilli alırım. otomatik begenirsem otmatik alrıım)

Şimdi ilk fırsatta soylediginiz markalara bakacagim, satın alamadan tekrar buraya doencegim.
    Hamilton, Frederique Constant - maruice lacroix ( Hayatımda duymadıgım markalardı ) Ama genel kani hepiniz bu markaları saygın buluyorsunuz.

Omega TAG IWC felan biliyordum ama anladıgım kadarıyla bütcem yetersiz.
    Hepinize candan teşekürler.

Sirkeci dönüşü bir rahatsız ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ziyaliv

quote:

Orjinalden alıntı: Polemik

Kimse Seiko alınmaz demiyor.

Bu paraya Tissot ya da Hamilton almak daha mantıklı diyor.

Bu ara saat alacak olsaydım uygun fiyata Hamilton bulduğum anda alırdım. Çünkü cidden kelepir.

Kelepir Hamilton varken neden piyasası oturmuş aynı paraya Seiko alayım ki?

polemik doğrusun indirim varken alınır ama geçen sezon ürünler ve ben genelde güncel modeller ve güncel distuributorler üzerinden konuşuyorum kardeş. ben karşımda tüketici varsa elbette envayi yerde her fiyata her haltı satan varda bu tuketici aldıktan sonra magdur durumda olamamalı değil mi. adam aldı bi şekilde 1000-1500 tl ye omega yı mesela garantiyi rotap kabul etmezse bu adam o saati onartmak için 200 tl gibi bir bedel ödeyecek ben karşımdaki tüketicinin bu durumlara düşmesini istemiyorum.

ve omega ,tag gibi saatler bu marka saatleri almış olmak için alınmaz bence de şöyle alınca da biraz prestij almak gerekmez mi? yoksa düz kayış pilli omega neden alıyım ki. 1000 tl bile olsa

• quote:

Orjinalden alıntı: mukavem@

LPI Türkiye'ye metal kordonlusunu getirmiyor ki :(
    Saatçide Tissot kataloğuna baktım ve orada da yoktu metal kordonlusu fakat Tissot'un bana yolladığı katalogda var

Doğrudur, V8'i ben de vitrinlerde hep deri kordon ile görüyorum.
  • arkadaşlar birde mümkünse firmalara yönlendirme yapmayalım,reklama girdiği için sanırım forum kurallarına aykırı,daha önce kapanma nedenide buydu yanlış hatırlmayorsam
  • quote:

polemik doğrusun indirim varken alınır ama geçen sezon ürünler ve ben genelde güncel modeller ve güncel distuributorler üzerinden konuşuyorum kardeş. ben karşımda tüketici varsa elbette envayi yerde her fiyata her haltı satan varda bu tuketici aldıktan sonra magdur durumda olamamalı değil mi. adam aldı bi şekilde 1000-1500 tl ye omega yı mesela garantiyi rotap kabul etmezse bu adam o saati onartmak için 200 tl gibi bir bedel ödeyecek ben karşımdaki tüketicinin bu durumlara düşmesini istemiyorum.

Yanlış düşünüyorsun.

Garantiyi veren distribütör değil, Omega'dır. Saat nereden alınırsa alınsın, yetkili satıcıdan alındı ise saate garanti vermemek gibi bir şansı yok.

Hatta hukuki yönden konuyu deşersen bence satıcı yetkili olsun olmasın garanti kapsamına sokmamak gibi bir alternatifleri yok, sadece mahkemede biraz uğraşman gerekir.

• quote:

quote:

Yanlış düşünüyorsun.

Garantiyi veren distribütör değil, Omega'dır. Saat nereden alınırsa alınsın, yetkili satıcıdan alındı ise saate garanti vermemek gibi bir şansı yok.

Hatta hukuki yönden konuyu deşersen bence satıcı yetkili olsun olmasın garanti kapsamına sokmamak gibi bir alternatifleri yok, sadece mahkemede biraz uğraşman gerekir.

tüketici mahkemesine gittiğinde nerden alındiği soruldugunda omega rolex gibi markalar yasal olarak belgeler omega yada rolex tarafından yetkilendirlmemiş onaylı belge geçerli olmaz, tüketici burada iyi niyetli mağduruyetlikten her hangi bir yargılaması olmaz ama(kişi bilmeden aldı ise), bunu yetkisiz satan kişi ise sahtekarlıktan hapis ya da firmalara tazminat ödemek zorunda kalır.... olmuyor ornek başımıza çok olay geldi..... atmıyorum hani bu durumu yanlışlık olamasın... ve garantiye sokmama yetkileri var omegayı rotap la goruşebilrisiniz.

tüketici mahkemesine gittiğinde nerden alındiği soruldugunda omega rolex gibi markalar yasal olarak belgeler omega yada rolex tarafından yetkilendirlmemiş onaylı belge geçerli olmaz, tüketici burada iyi niyetli mağduruyetlikten her hangi bir yargılaması olmaz ama(kişi bilmeden aldı ise), bunu yetkisiz satan kişi ise sahtekarlıktan hapis ya da firmalara tazminat ödemek zorunda kalır.... olmuyor ornek başımıza çok olay geldi..... atmıyorum hani bu durumu yanlışlık olamasın... ve garantiye sokmama yetkileri var omegayı rotap la goruşebilrisiniz.

GARANTİ yi veren üreticidir. ama o belgeyi herkes onaylayamaz... ozel yetkilerle bu tür saatlere bayilik veriliyor. omega mesela 150.000 euro ve buyuk bir mağaza ve iyi bir meslek mazisi istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaliv -- 6 Haziran 2009; 2:01:24 >

• quote:

Adamlar tabi ki garanti kapsamına sokmak istemez.

Benim ilk dediğim, değişen distribütörden alınan saatlere ilişkindi. Distribütör değişse de garanti devam eder.

İkincisi, Omega garanti vermem dese de, güzel bir dava konusu olur. Omega garanti hizmeti vermem derse mahkemeye gidilir. Yani iş Omega'da değil, mahkemede biter.

Bir de iyi niyet, sahtekarlık ve tazminat gibi hukuki kavramları alelade kullanmamanızı tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Adamlar tabi ki garanti kapsamına sokmak istemez.

Benim ilk dediğim, değişen distribütörden alınan saatlere ilişkindi. Distribütör değişse de garanti devam eder.

İkincisi, Omega garanti vermem dese de, güzel bir dava konusu olur. Omega garanti hizmeti vermem derse mahkemeye gidilir. Yani iş Omega'da değil, mahkemede biter.

Bir de iyi niyet, sahtekarlık ve tazminat gibi hukuki kavramları alelade kullanmamanızı tavsiye ederim.

ben hukuk okuyorum ve bugune kadar ticaret, vergi, anayasa hukuku gibi eğitimler aldım alelade değil ,ihtisasımdan dolayı kullanıyorum. ingilizce maliye eğitim alan biri olarak hukuk alanında eğitim alıyorum bilgiye sahibim...

disturubutor değişsse tabii ki geçerli olur o konu ayrı tabiii..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaliv -- 6 Haziran 2009; 2:07:38 >

• Hukuk fakültesini bitirmek üzereyim.

Bakın, garantide yetkili satıcı meselesi sıkıntılı, ama marka garanti vermiyorum dediği anda iş bitmez. Makul bir nedeni olması gerekir.

Saatin sadece yetkili satıcıdan alınmamış olması da garanti hizmetinin verilmemesi için yeterli olmayabilir, buna mahkeme karar verir.

Garanti meselesi tüketici hukukuna ilişkin bir mesele olduğundan sözleşme özgürlüğü ilkesinden çok emredici kurallarla düzenlenen bir alandır. Marka da ben böyle yapıyorum diyerek emredici kuralları bertaraf etme yoluna gidemez.

Dava sonucunda garanti kapsamına sokulabilir, ama tam tersi de olabilir. Anlatmaya çalıştığım şey bunun markanın ihtiyarında olmadığı ve markanın sözü ile konunun kapanmadığı.

Yetkili satıcıdan alınmamış bir saatin garantisine ilişkin bir mahkeme kararı gördünüz mü? Omega'ya götülen ve yetkili satıcıdan alınmamış saati adamlar tabi ki garantiye sokmazlar. Ama iş Omega'da değil, mahkemede biter.

Bu tip bir olaya ilişkin de saatte değil de arabada dava açılmıştır diye düşünüyorum. İlk fırsatta araştıracağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 6 Haziran 2009; 2:14:08 >

• quote:

Hukuk fakültesini bitirmek üzereyim.

Bakın, garantide yetkili satıcı meselesi sıkıntılı, ama marka garanti vermiyorum dediği anda iş bitmez. Makul bir nedeni olması gerekir.

Saatin sadece yetkili satıcıdan alınmamış olması da garanti hizmetinin verilmemesi için yeterli olmayabilir, buna mahkeme karar verir.

Garanti meselesi tüketici hukukuna ilişkin bir mesele olduğundan sözleşme özgürlüğü ilkesinden çok emredici kurallarla düzenlenen bir alandır. Marka da ben böyle yapıyorum diyerek emredici kuralları bertaraf etme yoluna gidemez.

ama şuna da bilirsiniz ki bir ürün yetkisiz birisi tarafından iyiniyetli kullanıcıya satılmışsa ve durum davalık olmuşşa durum şu da olabilir omega ya garanti kapsamına alacaksın da diyebilir ,bu ürünü yetkisizce satan kişiden zararın karşılanmasını isteyebilir ama büyük ihtimal olay yetkisiz satış yapan kişi üzerinde kalır. marka bu yetkisiz işlemi kanıtlarsa ki kanıtlar olay o zaman yetkisiz satışı yapan kişiye yaptırımı kalır. marka sonuca itiraz ediyorum diyemez tabii. ama burada bahsettiğim uluslaraası bir markanın dünya çapında yetkili distubutorler ve seri numaralı kimlikli ürünlerinin yetkisiz satılması sonucundan bahsediyorum, dedikleriniz doğrudur. ve bu durumun marka prestijini itibarının zadeleyici bir satış yapılmasını da mahkeme gözönünde bulunduracaktır.

öyle değil midir? işi bi de davaya girince görmek lazım.

genelde uluslararası dergilerde fln çıkar gözünüze çarpar sahte veya çalıntı ya da yetkisiz saat satışlarındaki hapis cezalarında saat mecmualarında bir kaç defa okudum tabiii kararı evrak olarak yayınlamamışlardı.

şu var birisi gerçek onaylı bir omegayı ikinci el sattı başkasına bu durumda garanti aynen devam eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyaliv -- 6 Haziran 2009; 2:22:03 >

• Uyku tutmadı geri geldim,
    Noldu şimdi durum kaç kaç ??
  • Ben garanti işini araştıracağım abi, ona göre bir cevap yazacağım buraya.

Ziya, PM attım, bakarsan sevinirim.
  • 20 haziranın organizasyonu sende değilmi?
  • quote:

Ben garanti işini araştıracağım abi, ona göre bir cevap yazacağım buraya.

Ziya, PM attım, bakarsan sevinirim.

tam usta bende sana attım bitane iadei ziyaret usulü...... :D
  • İki hukukçu kapışınca biz konuya Fransız kaldık tabii
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: jackwalsh

SAAT ALACAGIM;

Yas 31, Hem takım hemde spor kullanımda gidebilecek deri kahve yada siyah kayışlı yuvarlak metal kasalı güzel bir saat almak istiyorum.Buyuk olmasını istemiyorum , cok kalın olmasını istemiyorum. Saatı kolay gozuksun o iskelet saatlerde guzel dii lbence. Metal kayıs istemiyrum. Beyaz zemin siyah yada akhve kayısşlı kalite bir sat alıyorum.
    1000 dolarıda gecemem maliyet olarak.

Dogru düzgün saat hiç almadım, swatch lacoste timberland saatler taktım 2-3 senedir bu saatleride takmıyorum.
    Saatlerden cok anlamanyan biri olarak Seiko Premier serisinde bir iki saat begendim 1300-1500 ytl civarlarında.
    Ancak bir iki arkadasım Seikodan ziyade Tissot,Omega Tag hauer gibi saatleri almam gerektigin soyluyorlar.Seiko memur saatiyimiş artı japon muş.. vs vs.

Siz bu işi bilen arkadaslardan derdimi anlayacak kazıklamayacak bir saat saatısıcı ve öneri model istirham ediyorum.

iyi geceler öncelikle....

seiko ya memur saati diyen arakadaşlarınız biraz şaçmalamışlar biras seiko elit saat markalarından biridir ve çok değişik prestijli saatleri vardır. seiko kesinlikle öneririm. tag heuer, omega gibi ürünler çok yüksek ürünler ve butçeniz 1000 tl ve bu fiyatlara bu markları almanız pek mumkun değil. ama size
    citizen, guess colleciton ve swiss made çok kalitelidir, tissot, pierre cardin, jacques lemans geneve ,hamilton gibi markaları da incelemenizi tavsiye ederim.

www.saatvesaat.in den bir bakmanız iyi olabilir. ben sahsen bunlardan bir çoğunun bayisiyim tavsiye ederim.

SAATLER

Memur saati tabirine bende katılmıyorum, öyle olsa kapış kapış giderdi ikinci elde. ilkini altı ayda zor verdik, ikincisi belirsiz sonu açık bakalım ne zaman satılıcak. Gene Ebay yolları görünüyor gibi

• Seiko tabi ki memur saati değildir, biraz abartılmış. Zaten lafı söyleyen de bu forumdan birisi değil.

Bu saat Seiko'nun çok özel bir saati. Alır mıyım diye sorarsan, almam. Ne tasarımı bana hitap ediyor, ne de özellikleri işime yarıyor.

Ama meraklısı az da olsa var. İnsanlar arada başlığa gelip bu saati soruyorlar.

Sakıncası yoksa ne kadara sattığınızı öğrenebilir miyim? Zamanında 7.500 TL gibi bir fiyattan satıldığı kalmış aklımda. (sıfır fiyatı tabi)
  • quote:

Orjinalden alıntı: teng

20 haziranın organizasyonu sende değilmi?

Evet abi, bende.

Daha doğrusu şöyle: Gelecekler bana PM atıyor, ben de listeyi Mehmet Abi'ye (bizantolog) ulaştırmakla yükümlüyüm.

Şu ana kadar 3 kişi geleceğini söyledi.
  • quote:

Seiko tabi ki memur saati değildir, biraz abartılmış. Zaten lafı söyleyen de bu forumdan birisi değil.

Bu saat Seiko'nun çok özel bir saati. Alır mıyım diye sorarsan, almam. Ne tasarımı bana hitap ediyor, ne de özellikleri işime yarıyor.

Ama meraklısı az da olsa var. İnsanlar arada başlığa gelip bu saati soruyorlar.

Sakıncası yoksa ne kadara sattığınızı öğrenebilir miyim? Zamanında 7.500 TL gibi bir fiyattan satıldığı kalmış aklımda. (sıfır fiyatı tabi)

2002 flndı sanırım yanlış hatırlamıyorsam istanbul saat fuarına geldi idi bu saat türkiye de 4 kişide vardı o zaman birisi de hamdi alkan dı. cam bir fanusun içerisinde görmüştüm bunu herkes fotograflarını çekiyordu..... fiyatı 7.500 fln dı harbiden

• 
Sayfa: önceki 328329330331332
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.