Şimdi Ara

Saatin derecesi çok geç tepki veriyor nasıl düzelir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün mediamarkt dan minton saat aldım masa saati deece falan da gösteriyor fakat derece çok geç tepki veriyor. Dolaba koymuştum sıfır dereceye düştü çok uzun sürede şimdi de çıakrttım yarım saat oldu yavaş yavaş yükseliyor 13.7 de şu anda.

Bunun tepkisini nasıl hassaslaştıraiblirim. Elimden gelir lehim falan filan. İçinde dereceyi ölçen bir devre elemanı olması lazım sanırım bunu daha kaliteli bişey ile değiştirsem olur mu. İsterseiniz içini açıp reismlerini gösterebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 25 Kasım 2008; 22:24:34 >

• bide ayrca şimdi pili çıkarttım taktım 18.9 olan derece 22,1 olarak gösterdi. Bir tutarsızlık var saatte mi bozuluk var acaba yoksa kalitesiz parça mı kullanmışlar. Ucuz bi saatti zaten 4,5 ytl ye aldım
  • sıcak mekana koydum saatin pilini çıarktıp takınca ortmaın derecesini doğru gösteriyor. Sanırım entegrede falan bi sorun var anlamadım. Yarın en iyisi gidip değiştireyim.
  • masa saatini aslında bir oda saati olarak düşünebilirsiniz. dolayısı ile odanın sıcaklığı ki içerisinde insan ikamet ediyorsa gün içerisinde çok da değişken olmayacaktır. yani sizin yaptığınız gibi oda bir anda bir buzdolabına sonrasında ise hamama dönüşemez fakat 1-2°C gibi ufak değişimler olabilir ve bu değişimlere örnek olarak odanın kapısının açılması, kombinin devreye girip çıkması, pencerenin bir anlık açılması gibi nedenler verilebilir. tüm bu hallerde odanın sıcaklığı her yerinde aynı olmayacaktır ama belli bir süre sonra oda sıcaklığı yine homojen hale gelecektir. üreticide bu koşulları düşünerek aletin sıcaklık sensöründen aldığı tüm verilerin ortalamasını kullanıcının görmesini sağlıyordur. bu durumda sizinde gözlemlediğiniz gibi saatin termometresi ani değişimlerden etkilenmez ve çok geç tepki verir.
    kısacası sorun sensörün bozuk olması değil yazılımın ani değişimlere tepki vermeyecek şekilde tasarlanmasıdır. fakat belli bir anda odanın gerçek sıcaklığını görmek istiyorsanız daha öncede denediğiniz gibi pili çıkarıp tekrar takın...

• quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

masa saatini aslında bir oda saati olarak düşünebilirsiniz. dolayısı ile odanın sıcaklığı ki içerisinde insan ikamet ediyorsa gün içerisinde çok da değişken olmayacaktır. yani sizin yaptığınız gibi oda bir anda bir buzdolabına sonrasında ise hamama dönüşemez fakat 1-2°C gibi ufak değişimler olabilir ve bu değişimlere örnek olarak odanın kapısının açılması, kombinin devreye girip çıkması, pencerenin bir anlık açılması gibi nedenler verilebilir. tüm bu hallerde odanın sıcaklığı her yerinde aynı olmayacaktır ama belli bir süre sonra oda sıcaklığı yine homojen hale gelecektir. üreticide bu koşulları düşünerek aletin sıcaklık sensöründen aldığı tüm verilerin ortalamasını kullanıcının görmesini sağlıyordur. bu durumda sizinde gözlemlediğiniz gibi saatin termometresi ani değişimlerden etkilenmez ve çok geç tepki verir.
    kısacası sorun sensörün bozuk olması değil yazılımın ani değişimlere tepki vermeyecek şekilde tasarlanmasıdır. fakat belli bir anda odanın gerçek sıcaklığını görmek istiyorsanız daha öncede denediğiniz gibi pili çıkarıp tekrar takın...

şimdi anladım hocam Güzel açıklamışsınız çok teşekkür ederim

• rica ederim...
  • Bence vardır bir hata. Çünkü o tür dijital termometre, saat vs.'ler anlık değişimi verir. O işi yapmıyorsa bence bir işe de yaramaz. Garip. Anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.