Şimdi Ara

Saatim sürekli degişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belli zaman aralıkla kendını 3 saat sonrasına atıyor, internet saati güncellemesı açık olsada olmasada

• Hocam ben bu sorunu özellikle tam 3 saatlik farkı (bende ileri değil tam 3 saat geri atıyordu) windows ve linux dual boot olayında yaşıyordum. Durum eğer ki buysa çözümü var. Bunu belirtin ona göre bir yol çizelim. Çünkü dual boot ve normal durum için çözümler farklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MexeSs

Hocam ben bu sorunu özellikle tam 3 saatlik farkı (bende ileri değil tam 3 saat geri atıyordu) windows ve linux dual boot olayında yaşıyordum. Durum eğer ki buysa çözümü var. Bunu belirtin ona göre bir yol çizelim. Çünkü dual boot ve normal durum için çözümler farklı.
    Dün dual boot yapıcaktım , sonra vazgeçip sanala kurdum , birde usbden manjaro kullanıyorum , usb linuxu çalıstırıncada böyle oluyordu , dünde dual bootda her hangı bir işlem yapmadım zaten
  • Türkçü Bey kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle kayıt defterinin bir yedeğini her ihtimale karşı alın. Sorun olacağından değil çözüm olmazsa orjinali tekrar kurun diye. Daha sonra masaüstünde bir metin belgesi oluşturun. İçerisine aşağıdaki kodu yapıştırıp .reg uzantılı olarak kaydedin. Çalıştırıp çıkan uyarıları onaylayın. Sistemi yeniden başlatın. Bundan önce biostan gerçek zamanı ayarlayıp öyle yapın dediğim işlemi.

Windows Registry Editor Version 5.00 

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation]
    "RealTimeIsUniversal"=dword:00000001
  • quote:

Hocam öncelikle kayıt defterinin bir yedeğini her ihtimale karşı alın. Sorun olacağından değil çözüm olmazsa orjinali tekrar kurun diye. Daha sonra masaüstünde bir metin belgesi oluşturun. İçerisine aşağıdaki kodu yapıştırıp .reg uzantılı olarak kaydedin. Çalıştırıp çıkan uyarıları onaylayın. Sistemi yeniden başlatın. Bundan önce biostan gerçek zamanı ayarlayıp öyle yapın dediğim işlemi.

yurda geçince denıyeyım hocam , bilgisayar lazım şimdi
  • quote:

dword-qword olarak denedım yine olmadı hocam :(

bios saatim dogru , windows yanlıs
    https://forum.donanimhaber.com/windows-10-saatin-surekli-3-saat-geriden-gelmesi--119810735

bunuda denedim olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Bey -- 20 Nisan 2018; 22:14:28 >

Hocam resimlerdeki ayarları kontrol eder misiniz?

Saatim sürekli degişiyor

Saatim sürekli degişiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabamın saati geri kalıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam resimlerdeki ayarları kontrol eder misiniz?

tarih saati otomatik ayarla kapalı zaten , windows7 de saat dilimini otomatik ayarla gibi fonksiyon bulunmuyor , 2. resimide göremiyorum

2.resim şimdi geldi , açıkta olsa kapalıda olsa yine degişiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Bey -- 20 Nisan 2018; 22:39:54 >

Bi de hocam videodaki şekilde ayarlarmayı dener misiniz ?

Videolu Anlatım:https://www.youtube.com/watch?v=CJPTTuPJF5M

Görsel Anlatım:https://www.tech-worm.com/bilgisayarin-saati-surekli-degisiyor-kesin-cozum/
  • quote:

Bi de hocam videodaki şekilde ayarlarmayı dener misiniz ?

Videolu Anlatım:https://www.youtube.com/watch?v=CJPTTuPJF5M

Görsel Anlatım:https://www.tech-worm.com/bilgisayarin-saati-surekli-degisiyor-kesin-cozum/
    olmadı hocam...

Peki hocam saatinizi manuel olarak ayarladıktan sonra resimdeki işaretli yerin seçimini kaldırıp dener misiniz ? Bunlardan biri çözüm olmazsa eğer bios pili bitmek üzere olduğu içinde bu sorunları çıkartabilir. Yani pil değişikliği de gerekir bu aklınızda bulunsun sadece.

Saatim sürekli degişiyor
  • quote:

Peki hocam saatinizi manuel olarak ayarladıktan sonra resimdeki işaretli yerin seçimini kaldırıp dener misiniz ? Bunlardan biri çözüm olmazsa eğer bios pili bitmek üzere olduğu içinde bu sorunları çıkartabilir. Yani pil değişikliği de gerekir bu aklınızda bulunsun sadece.

Laptop 8 senelik zaten daha tamirci görmedi :D bundan 3 ay öncede aynı sorunu yaşamıştım , linuxa geçince windows saati degişiyordu , 2 ay önce windowsun dosya sistemini bozunca formatladım , sorun kalktı , geçen haftada visual studıo ve pycharm sorun çıkartır oldu , yine formatladım bu seferde böyle olmaya başladı...Rahmetli olucak sanırım canım bilgisayarım :D Onlardan hiç biri sorunumu çözmedi , 3 haftalıgına geçici çözüm olarak script yazacagım, muhtemelen sonrasında yine format :(

yalnız bios pili bitecek olsa , bios saatimde yanlış olur ama dogru saati gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Bey -- 20 Nisan 2018; 23:3:26 >

Komik olacak ama hocam Saati 3 saat geri alın zaten kendisi 3 saat ileri almıyor mu o şekilde bir hizmet hatası varsa bu ayarda sabit tutması gerekir.

Birde aşağıdaki makalede ayrıntılı şekilde tüm saat sorunları için mevcut ayarlar var. Hizmet ayarlarından kayıt defteri ayarlarına kadar hepsi anlatılmış.
    https://windowsreport.com/fix-windows-10-clock/

Umarım buradakilerden biri çözer sorunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 20 Nisan 2018; 23:14:20 >
  • quote:

Komik olacak ama hocam Saati 3 saat geri alın zaten kendisi 3 saat ileri almıyor mu o şekilde bir hizmet hatası varsa bu ayarda sabit tutması gerekir.

Birde aşağıdaki makalede ayrıntılı şekilde tüm saat sorunları için mevcut ayarlar var. Hizmet ayarlarından kayıt defteri ayarlarına kadar hepsi anlatılmış.
    https://windowsreport.com/fix-windows-10-clock/

Umarım buradakilerden biri çözer sorunu.
    Öylede atılan postlar 3 saat ileri tarihi gösteriyor :D güncel birşey arıyorsam bulamıyorum , linki deniyeyim dönüş yaparım

Geleceği görmek gibi desenize Tamam hocam sonucu yazarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MexeSs -- 20 Nisan 2018; 23:39:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.