Şimdi Ara

Saat ve gereksiz taş.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir ormanda gezintiye çıksanız ve bir saat bulsanız bunu bir saatçinin yaptığını bilirsiniz, Bir saate rastladığında: ''Hmm, bunu mutlaka bir saatçi yapmıştır,'' diyen arkadaşımız herhalde şunu da söyleyecektir: bu saatçi çok uzun yıllar çıraklık ve kalfalık dönemi geçirmiştir, bu güne kadar bir saat yapmaya çalışırken kim bilir kaç başarısız deneme gerçekleştirmiştir.
    Belki o anda ormanda bulduğunuz saat gerçekten ''kusursuz'' olabilir ama acaba bu saatçinin de kusursuz olduğu anlamına mı gelir?
    Açık ki hayır. Saatin kusursuz olması saatçinin de öyle olduğu anlamına gelmez.

Olaya bir de şöyle bakalım:
    Malum orman gezintisinde ayağınıza bir taş çarpsa normal bir insan olarak bunu bir taş ustasının yaptığını falan düşünmezsiniz, muhtemelen de öyle bir taş ustası yoktur zaten o gerizekalı taş en az üç dört asırdır orada öyle salak salak duruyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlami fazla derine gommussunuz hocam ben bile anlamadim.

• hayır diyorum. hülya?
  • ne alaka la
  • Aklı sıra gönderme yapıyor hadi git burdan.
  • Az önce ne okudum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ormanda saat görsem
    -Hangi enayi düşürdü bunu acaba?
    ya da
    -Ormanda saatin ne işi var vay amd.
    diye düşünürüm ne ustası,ıvır zıvırı filozofmuyum,obsesifmiyim yahu banane.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redoracle -- 15 Ocak 2015; 14:23:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım arkadaş ateist ve insanları saate benzetmiş.Geçiniz.

• ''O halde Tanrı vardır'' mı demeye çalışıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SüperEspri

Sanırım arkadaş ateist ve insanları saate benzetmiş.Geçiniz.

Acilen doktora görünmen gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ay Karanlık

quote:

Orijinalden alıntı: SüperEspri

Sanırım arkadaş ateist ve insanları saate benzetmiş.Geçiniz.

Acilen doktora görünmen gerek.

•  Saat ve gereksiz taş.
  • Lümpen kullanıcısına yanıt
    Evrende milyarlarca gezegenin bulunduğunu ama bunların içerisinde bilindiği kadarıyla sadece dünyada bir yaşam olduğunu biliyor musunuz?
    Yani o koca Jüpiter adlı gezegen olacak cisim ne kadar zamandır öyle kendisinden çok daha koca olan boşlukta kendisi gibi bir dünya olamamış gökcisimleriyle beraber aval aval dolaşıyor biliyor musunuz?
    Ama sanki ''saatçinin'' başarısız bir ''dünya denemesi'' gibi duruyor.

• Kastilyalı X. Alfonso diye bir ortaçağ kralı vardı. Bilime önem veren bir kraldı. Sarayı her dinden alimlerle doluydu. Kendisi de gökyüzünü gözlemlerdi. Bir gün şöyle dedi: "Tanrı evreni yaratırken bana danışsaydı O'na çok faydalı öğütler verirdim. Yazınız onun gibi olmuş. Nereden biliyorsunuz Jüpiterin, bir baltaya sap olamadığı için öyle aval aval dolaştığını? Ya güneşin ısısını dengeliyor ya da dünyanın atmosferine katkıda bulunuyorsa? Ya da, yarattığı uzay-zaman bükülmesiyle güneş sistemindeki yerçekimlerini ayarlıyorsa? Ya da kuzey kutbunda azot dengesinin oluşumuna katkıda bulunuyorsa, falan?

• Varolan her saat birbirinin aynısı olsa, kusursuz olsa o saatin üstün bir değeri kalmaz. Kusur oluşturman lazım ki kusursuz üretimlerin değer bulsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.