Şimdi Ara

saat sürekli değişiyor ve ayarlanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, toshiba laptop kullanıyorum ve buna win7 kurdum 2 aydır gayet sorunsuz kullanıyorum, son biriki haftadır garip bir sorun oluştu, sistem saati sürekli değişiyor, ayarlıyorum 10 dakika sonra bakıyorum yine değişmiş , internet bağlantısıda yaklaşık 1 saatte bir kesiliyor, kablosuzdan giriyorum, bağlantı var görünüyor ama net kesiliyor, bağlantıyı kes tekrar bağlan yapınca tekrar geliyor, yada kablosuz switch ini kapatıp açınca yeniden bağlanıyor, donanımsal bir problem olduğunu düşünüyorum artık, bu tip bir sorunla karşılaşan yada çözim önerebilecek birisi var ise çok sevineceğim.

• windows7 daha tamamen bitmemiş bir windows sürümü sadece test amaçlı kullanmalısınız.uzun sürelerde bu şekilde sorunlar çıkarması doğaldır.
  • win 7 bende kullanıyorum bende öle bi sorun vermedi ama sanırım bios pilin bitmiş olabilir..

ram lerde sorun olablir bi ram test yaapbilirsin...

bir de internet için modemini resetle ve tekrar kur.. (önerilen)
  • windows 7 ile ilgili ir sorun olacağını sanmıyorum, ama bios pili bitti işe pc açıkken takviye etmesi gerekmez miydi, ramlardan ise ramları nasıl test edeceğim, teşekkürler.
  • nedenek anlamadım
  • pil bitmiş büyük ihtimal değiştir sorun kalmayacaktır.
  • muhtemel sorun otomatik zaman ayarlama için windows time adresten güncelleme yapıp saatinizi düzeltiyor...

(time zone) bölgenizi istanbul +2:00 olarak ayarlayın sorun düzelecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKM -- 3 Mart 2009; 1:04:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayır zaman bölgesi ile ilgili değil onu denemiştim zaten muhtemelen bios pili bitti diye düşünüyorum, artık değiştireyim bakalım ne olacak, sağolun.
  • Bios pili bittiğinde başlangıçta sürekli CMOS defult değerlerde falan diye uyarı vermesi lazım. Her neyse siz yinede pili değiştirin bakalım bir düzelme olacakmı ( pek zannetmiyorum ya ) Çünkü sistem saatini bios tutmaz. ( İşletim sistemi çalışıyor iken saati windows denetler ve elektrik bağlantısı iptal edilmeden saat değerleri değişmez )

Wireless olayına gelince, modeme stabil voltaj gelmiyordur, sinyal ya çok düşüyor yada kablosuz cihazlar birbirlerini göremeyecek kadar düşük sinyal seviyesine düşüyordur veya timeout oluyordur bu yüzden bağlantıda sorunlar olabilir ama kaynağı muhtemelen modem ve modeme gelen voltajdan olabilir. Ölçülmesi ve takip edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum...
  • Bilgisayar acıldığın da saat doğru iken 10 dk sonra değişiyorsa bu bıos bili sorunu değildir...cd'ni değiştir tekrar kur
  • X Files ve Vip_Bey dedikleri doğrudur bios pilinin bitmesi çok düşük olasılık. lptp un 6-7 senelik değilse bios pilini kafana bile takma.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.