Şimdi Ara

SAAB Kullanıcıları Yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar,çok sevdiğimiz ama satmak zorunda olduğumuz imzamdaki Lagunamın yerine bi araba düşünüyorum. Yeni Saab 9-5 ler çok hoşuma gidiyor ama bu saatten sonra Saab alınmaz,son SAABI olursun diyeceksiniz.0 fiyatı 45bin euro.değermi değmezmi? Yinede kullanıcılarından cevap bekliyorum. Aracın olumlu olumsuz yönleri,veya kronik sorunları vsvs.. Yeni kasa olduğu için pek kişide olmayabilir bu araç ama yinede Saab araçları hakkında fikri deneyimi olanlar yazsın lütfen. Şimdiden herkese teşekkürler.

Aracın resimleri..

• Saab konusunda fikri olan cok tabii, ama deneyimi olan azdir. Ben birinci gruba dahil olarak, 1-2 yil beklemenizi onerecegim. Saab muhtesem araclar uretiyor(du), fakat esasinda sorunlardan birisi de buydu. Uzun yillardir yurtdisinda yasiyorum, Saab'i olan tanidiklarimin cogu araclarini ne satiyor, ne yeniliyor. Arabaya resmen asiklar. Buralarda 15-20 yasindaki Saab'lar kaya gibi cirit atiyor yollarda. Ikinci el piyasasi iyi, ama birinci el piyasasi pek olmayan bildigim tek marka...

Firma yeniden uretime baslayip Turkiye'de de satis-servis anlaminda bir parca yayginlik kazanmaya baslarsa alinabilir. Yoksa son SAAB'i olmak mesele degil, usta-parca vs. bulamazsiniz. Tatile ciktiniz, ufak bir ariza ya da kaza oldu, kalirsiniz oyle. Sonra ayikla pirincin tasini dag baslarinda....

Bir ara formul, Turkiye'de Saab'in ikinci el deger kaybinin yuksek oldugu varsayimiyla, bulabilirseniz temiz bir ikinci eli deneme amacli alabilirsiniz. Deger kaybini zaten yasadigi icin, baktiniz yurutmesi zor, epeyce bir sabir ve kismen kabul edilebilir bir zararla elden cikarirsiniz...

• Öncelikle konuya sövmediğiniz için teşekkürler. Bu sınıftaki araçlara çok baktım,herkeste olan bi aracı kullanmak tarzım değil malesef o yüzden böyle sıradışı işlere kalkışıyorum.dediklerinizi dikkate alıcam eyvallah
  • quote:

Orijinalden alıntı: lagun1

Öncelikle konuya sövmediğiniz için teşekkürler. Bu sınıftaki araçlara çok baktım,herkeste olan bi aracı kullanmak tarzım değil malesef o yüzden böyle sıradışı işlere kalkışıyorum.dediklerinizi dikkate alıcam eyvallah

evet sıradışı olmak adına cidden benim gibi düşünenlerdensiniz. saab cidden harika araçlar üretiyor. binmekte yürütmekte sıkıntı olmaz da yedek parça ve usta sıkıntısı olacağı kesin. ha şuda var resimlerde paylaştığınız gibi bir saabında son saabı olmaktan hiçte gocunmam ben açıkçası. cidden harika görünüyor :))))))
    benimde düşüncem bir önceki arkadaşın dediği gibi 2. el bir saab bulmanız yönünde olacaktır. değer kaybını yaşamış olacaktır büyük çoğunlukta.zaten saab kullananlarda hemen hemen sizin gibi düşünen kişiler olacağından sahibinden satılık bir saab kaza vs. yaşamamışsa düzgün kullanıcı arabası olur diye tahmin ediyorum.

• ayrıca bir öneri daha yapayım. saabla kıyaslamak değilde hem farklılaşmak hemde daha ugun fiyatlı bir araca sahip olmak isterseniz size bir alternatif sunayım. şık bir tasarım ve uygun fiyata sahip. hem herkeste olan bir araçta değil ;) fiyatına göre bence çoookk şık.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-sitede-tek-hyundai-grandeur-2-2-crdi-full-74181895/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendikendine

ayrıca bir öneri daha yapayım. saabla kıyaslamak değilde hem farklılaşmak hemde daha ugun fiyatlı bir araca sahip olmak isterseniz size bir alternatif sunayım. şık bir tasarım ve uygun fiyata sahip. hem herkeste olan bir araçta değil ;) fiyatına göre bence çoookk şık.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-sitede-tek-hyundai-grandeur-2-2-crdi-full-74181895/detay

Hocam yorumun için teşekkür ederim önce. Gösterdiğiniz aracı daha önce hiç duymamıştım ama hyundai olunca bi soğudum ne biliyim,belkide eski tecrübelerimden. Alıcağım araba benzinli olucak büyük ihtimal çünkü dizel aracım var ve giderleri daha fazla

• teşekkürler. zaten önerdiğim araç genelde 3.3 v6 benzinli oluyordu. dizelini görünce bende şaşırmıştım :D yalnız bu araç yerli hyundailere pek benzemez. :D
    e segmenti bir araçtır fakat bir saabmıdır elbette hayır. ama dediğim gibi uygun fiyatından ve kendne has çizgilere sahip farklı bir tasarımı oluşundan dolayı önerdim zaten. aslını istersen benimde saabdaki en büyük tutkum eski kasa MAVİ RENK 2000-2001 saab 9-3 viggen lerdir :DDD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendikendine -- 22 Şubat 2012; 21:50:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uzun süre binecekseniz kesinlikle değer... Ama öyle bir hevesle bu işe giriyorsanız yapmayın ... Saablar farklı otomobiller ... Çok farklı ve özel olursunuz ...
  • Eğer aceleniz yoksa en azından markanın kaderine ne olacağını bekleyin... 9-5 çok yeni de olsa üretimi bir ara durdu devam etti falan garip bir durum var ortada. 45.000eu az para değil, gidin x markası alın demeyeceğim ama SAAB içinde beklemek lazım.

Dipnot olarak da aracın Opel Insignia platform-motor ve sanzımanlarını kullandıgını hatırlatalım.
  • teşekkür ederim arkadaşlar.beklemeye karar verdim
  • Takip edelim ve arkadaş kaç gün sonra 159 almaya karar verecek görelim
  • Satmak için değil, kullanmak için alacaksanız almamanız için birkaç önemsiz unsur dışında neden yok. Saab yedek parçaları temin edilmeye devam edecek, çok büyük ihtimalle firmanın satışı da bu sene gerçekleşecek. Tabi kim alır bilinmez ama satıldıktan sonra Saab kullanıcıları biraz daha rahatlayacaktır.Bu belirsizlikte Gökşenler'le görüşürseniz ciddi bir indirim alabileceğinize inanıyorum ama Türkiye'ye 9-5'leri donanımlı getirmemişler. 9-3 daha donanımlı ama kesinlik 9-5 gibi bir araba da değil. Şu an almayı düşünmüyorsanız bile bence bayiye gidin, pazarlık yapıp, son fiyatını alın, parça olaylarını, o şekilde karar verin. Yalnız Saab yeni 9-5 Türkiye'de 10 adetten daha az. Bu nedenle bir parça ihtiyacınız olduğunda birkaç hafta beklemek zorunda kalabilirsiniz.
  • Bugün kadıköy Gökşenler'e gittim. Linear donanımlı 1.6 T 180 hp 9-5 115.000 tl den 99.000 tl ye inmiş bir süreliğine. 9-3 ten 30bin lira daha ucuz.ama aradaki donanım ve motor farkı dolayısıyla. Yetkiliyle görüştüğümde,yedek parça temininin en az 2 yıl daha sürdüreleceğini ve markanın satılması konusunu söyledi. Pazarlık yaptığımızda 94 bin tl ye kadar indik.ama yedek parçaların ithal olduğunu ve bir arıza söz konusu olursa bu sürenin uzayabiliceğini ifade etti. 1 ay kadar daha düşünücem,noldu nolacak bi belli olsun bakalım.yoksa bu sevdadan vazgeçmeyi planlıyorum
  • arkadaşımda eski saab vardı modelini unutmuştum dediğine göre o modelde kaza yapıp ölen hiç yokmuş (arabalar konusunda bayağı bilgili birisidir) araç eski olmasına rağmen performansı çok iyiydi aynı şekilde konforu da çok iyiydi ön konsolu otobüs konsolunu andırıyordu o ayrı :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.