Şimdi Ara

S60 varken neden herkes Passat alıyor ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
0
Favori
4.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
29 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kaç tane parametreye bağlı bir kararı tek parametreye indirgeyemezsiniz.

Ona da o zaman - Volvo s60 önce S90 ile arasındaki uçurumu indirsin sonra kelam

Volvo servis ağını ve servis fiyatlarını biraz düzeltsin sonra kelam

Volvo şu bagajı bir genişletsin hele sonra kelam

Volvo ağır arabalara 115 beygirin az olduğunu bir anlasın hele sonra kelam

Volvo ikinci elde değer kaybını biraz azaltsın da sonra kelam

Gibi tekil cümleler kurulabilir.

Ama bence bu cümleleri kurmak sizin düştüğünüz hataya düşmek olur.

Artık daha analizci bir yaklaşıma geldi dünya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 19 Ekim 2016; 7:33:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    S60 d premium,s90 ise e segmenti
    Premium d segment araclar alt d segment araclarla kiyaslanamayacak kadar ufaktir cunku alan kisinin amaci yayla vs. Değildir
    fanboyluk kokan Parametrelerinizi baska yerde konusun,passat trim ve ruzgar sesleri olan hantal ve şanzımanı arizali bir arac.
    Ha kendi segmentinde iyidir ona lafim yok.

Dediğime geldiği sürece zaten ben de alıcısı olurum ne olacak

Ama diğer yazdıklarım da düzelsin hele bir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 19 Ekim 2016; 7:54:43 >
    Kimisi az yaksin ben,zaten 100u
    gecmem modundadir.
    Buda haliyle dizeli zaruri hale getiriyor ki ikinci elde halen ciddi anlamda seciliyor aliniyor 1.6d araclar
    Sunuda ekleyeyim motor modulle ve chiple 130 140hp olabiliyor

• 2014 eylül ayında sıfır B7 1.4 tsi comfortline Passat tercih ettim. Volvo markasına özellikle güvenlikle ilgili yaptığı çalışmalardan, güvenliğe verdiği önemden dolayı saygı duyarım. Ve de gönlümün bir köşesinde hep bir s60 ya da s80 olmuştur. O dönemde sıfır alamasam da ikinci el bir volvo alabilme imkanım vardı. Peki neden Volvo tercih etmedim ya da EDEMEDİM.
    1. Servis ağı. Kayseride yaşıyorum. Şu son bir kaç aya kadar Volvo Yetkili Servisi Kayseride yoktu. Araştırmalarıma göre de bir tane özel servis vardı. O servisin de kapasitesini tam olarak bilmiyordum.
    2. Bagaj genişliği. İnsan evli 2 çocuklu bir aile babası olunca memlekete, tatile gitme durumlarında genişlik arıyor.
    3. İki aracında benzinli passat 1.4- s60 1.6 hacimli olduğunu göz önüne alırsak yakıt tüketimi. Passat şehirçi 7-7,5 lt.
    Toparlayacak olursak yakıt tüketimi ya da bagaj hacmi bir şekilde gözardı edilebilecek kriterler. Ya da işin ticaretini yapmadığımdan ikinci el değeri çok önemli değil. Ama işte o servis meselesi yok mu kara kara düşündürüyor insanı. Günümüz araçları teknolojik alatler yazılım güncellemesi, şusu busu bitmiyor. Bir arıza giderilmesi için muhakkak yetkili servis elinden geçmesi gerekiyor. Git gel yapmanız gerekiyor. Ancak İstanbul, Ankara gibi gerek özel gerekse yetkili servis ağı yaygın bir şehirde yaşamam durumunda ilk tercihlerimden olacaktır Volvo. Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: mchief

Neden mi Passat aliyoruz? Cunku Volvo, bildiginiz o eski Volvo degil.

Volvo otomobil bolumunun eski sahibi Ford, Belcika'daki fabrikasinda allanip pullanmis Ford Focuslari Volvo V40, Mondeolari da S60 diye millete yutturmaya calistigi icin Volvo bataga batti.

Volvo'nun marka degerini bu sekilde yiyip bitiren Ford bu degeri kalmamis sirketi, Cinli Zhejiang Geely Holding Group'a satti.

Neyse ki cinliler Ford'a gore daha akillica davranip Volvo'yu Ford gibi yonetmiyorlar, Isveclileri her konuda serbest biraktilar, yeni nesil Volvo'lar kendine gelmeye basladi, fena degiller.

S60 a gelirsek bu otomobil Ford EUCD platform denen platform uzerinde uretilmis, kisaca suslu bir Ford Mondeo, bu yetmezmis gibi yeni Mondeo bile degil, 2006 dan beri kullanilan bir platform... Yenisi baska bir platform kullaniyor...

Enteresan bir bilgi daha, o yollarda gordugumuz Volvo tirlarin, Volvo otomobillerle en ufak bir alakasi yok, is makinalari, kamyon, deniz motoru ureticisi olan sirket Isvecli Volvo AB, otomobil bolumunu yillar once Ford'a satti, onlar da cinlilere sattilar, yani otomobil bolumu Cinli iken ana firma Volvo AB hala Isvecli...

Simdi ben size sorayim 2006 dan kalma Ford Mondeo platformunda, Cinli bir sirket tarafindan uretilen bir araci niye tercih edeyim? Mondeo alacaksam en azindan yeni Mondeo alirim...

Bi kere baştan sona saçmalamışsın evet Volvo bir zamanlar Ford'un elindeydi ama Mondeo ile s60 ın uzaktan yakından alakası olmayan iki araç ne aks dingil mesafesi,ne tasarımı,ne de sürüş dinamikleri birbiriyle benzer.Çinli bir şirkete satılmış olsa bile Volvo marka değerinden bir şey kaybetmiş değil.Bugün kullandığın telefonlar,notebooklardan tut da giydiğin eşyalara kadar hepsi Çin'de üretiliyor.O yüzden Çin'i fazla küçümseme Ford'u küçümsediğin gibi..

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

115ligi kullandim
    Ben cok km yapmiyorum bana kalsa t3 u t4u alirim
    Ama unutma ki herkes ayni amacla arac almiyor
    Kimisi az yaksin ben,zaten 100u
    gecmem modundadir.
    Buda haliyle dizeli zaruri hale getiriyor ki ikinci elde halen ciddi anlamda seciliyor aliniyor 1.6d araclar
    Sunuda ekleyeyim motor modulle ve chiple 130 140hp olabiliyor

Kullanım amaçlarının farklılığına katılırım da
    1. erkek milleti harbiden güç istiyor- (niçeyi de analım)
    2. Rampada sollamada ya da uzun araç sollamada s60ın 115liğinin hantal kalması çok can sıkıyor. Dede otomobili mi bu yav. Aynı hataya Bmw de düştü 115 beygir hatasına- üstelik daha hafif bir arabaydı- infial oldu resmen ama Bmw hemen döndü- alın 136 ve 170 beygir deyip direkt kullanıcıyı tatmin etti.

Bana sorarsan s90a benzetilecek bir konsol ile Volvo çok can yakar. Harbiden çok bekledim değişmesini ama Volvo hiç kullanıcı isteklerini dikkate alan bir firma gibi gelmiyor bana. Sunroof, cam tavan otomobil getirmiyor adamlar. Servis meselesi ne olacak sorusuna tek cevapları yıllardır aynı. "Bu yıl iyileştirmeler düşünülüyor fakat bakalım" 2012den beri aynı cevap.

Neyse şu iyileştirmeler bir gelsin de esersin forum ortamlarında - hakkındır valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 19 Ekim 2016; 11:33:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: irish

quote:

Orijinalden alıntı: DoğanGörünümlüToros

S60 tamam distan iyi kalitesine de laf yok ama bu dashboard ne abi

S60 varken neden herkes Passat alıyor ?

Bunla kiyaslayinca da tasarim olarak alt sinif gibi duruyor ayrica

S60 varken neden herkes Passat alıyor ?

Ha bi de su var binbir emekle kazanip 100k civari para biriktirince de değer kaybi gormezden gelinmiyor.

Aynen katılıyorum.
    S60 çok konforlu bir araç ancak iç tasarım tam bir facia. Kullanışsızlıkta tavan yapmış.

Arac kesinlikle dısarıdan oldukca guzel fakat 3 serisi ya da mercedes c ile karsılastırılmaz bence passat ile aynı seviyede bence
    iceriden ise ozellikle klima tusları ve dugmeleri sanki 80 model tasarımın yenilenmis hali gibi gercekten bence kullanıssız ve kotu.
    Malzeme kalitesi, konfor, işcilik kesinlikle premium ama tasarım kendi gorusum rezalet.
    Sonuc olarka bence passat alan da s60 alanda aracından cok memnun olacaktır.

• Çin malı arabayla passatı mı kıyaslıyorsunuz ciddi ciddi? bu konu şaka olmalı.

Orijinalden alıntı: areels

Çin malı arabayla passatı mı kıyaslıyorsunuz ciddi ciddi? bu konu şaka olmalı.

Jaguara hint,mercedese de fransiz mali diyen arkadasimiz da tesrif etmisler,fanboyu oldugu mazdaya da alman mali diyordu,malum forddan dizel motor aldigindan
    Dostum herkesin beklentisi farkli,ben 120yi gecmem mesela
    Bazisi 200 250ister,ona da benzinli secenek var.
    Veya dizeli chipletirsiniz
    Konsol meselesi tamamen kisisel tercih dedigim gibi,begenmiyorsaniz bir iki seneye yenisi gelir.
    Her yerde bmw nin de bayisi yok ornegin,volvo her sehre bayi acamaz vw degil bu
    Ama bayi agini gelistirmeli bu konuya katılırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 19 Ekim 2016; 13:56:52 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.