Şimdi Ara

S5 Pre-Season Master Yi Jungle ile Platin Olma Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
5
Favori
1.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önsöz: Yetenekli bir oyuncu olduğunuzu düşünüyorsanız okumayın, gerek yok
    0 yetenek gerektiren alt düzey şampiyonlara rehber yapmaya devam edicem, geçmişte WW için yapmıştım

Gerekenler:
    30 level ad rünlü hesap(tercihen büyükler as olsa iyi olur olmasa da sorun yok)
    15 şampiyon
    450 IP(Üstad için)
    100ms ping ve aşağısı olacak bir internet
    Gümüş1-2 civarı bir oyun düzeyi fazlasına gerek yok

Gelelim taktiklere;
    Çarp Exhaust(Bitkinlik) spell
    Warwick ban
    21 9 0 kabiliyet
    Bot lane'deki Golem veya Kurbağa kampından başlayın 2 olun red/blue buff kampına geçin, ordan diğer buffı smite ile alın. Q ile başlayın W açın en son E açın ama W 1 kademe kalsın, Q full leyip E den devam ediyoruz bunları zaten bilmeyen yok bla bla

1 tur jungle döndükten sonra level 4 gibi base atın mavi enchantlı jungle itemi(stalker's blade) ve 325 goldluk ayağımızı yerden kesecek botu alın.(yaklaşık 700 gold tutuyor)

Burası low elo, siz Yi kullanıyorsunuz. Yani rakip sizden gank beklemiyor haliyle ama atıyorsunuz. En müsait lane genellikle ittiren top lane olur, o da yoksa bot lane olur. Kimse ittirmiyorsa rakipten sıkıntı yok ormana devam ediyoruz. Ama %90 birileri push yapar pervasızca ormancının 6 öncesi gelmeyeceğini düşünerek gidip avlayın. Gidin q atın vurun kaçınca çarp atın, ölmediyse exhaust atın öldürün. Hiçbir şey yapamıyorsanız rakibin 2. tur dakika 7.10 gibi çıkacak olan redbuffına önceden ward atıp suikast düzenleyin. Hiç şans yoksa bari hangi koridorunuz gank yiyecekse oraya yakın takılın geldiklerinde countergank gidin.

Ne kadar pisliğimiz varsa üstüne boşaltıp early killimizi alıp snowball olmamız lazım. Snowball olduktan sonra takım kötü gidiyor bile olsa ayrık ittirerek takımınız üstünden baskıyı alıp, rakibe baskı kurabilirsiniz. Üstünüze 1 kişi geldiğinde muhtemelen buna pişman edersiniz fed duruma geldiğinizde, üstünüze 2 kişi geldiğinde de takımınız rahatlar, her türlü tehlike unsuru olursunuz. Her şeyden önce bütün CC'leri rakip size atmayı düşünebilir TF'lerde ADC'niz hayatta kalır kısacası Yi önemli bir faktördür kastıysa. Kasmadıysa da push yeteneği ve kamp temizleme hızı sayesinde geri düşmez yetişebilir ve focus yemediği bir TF'de 2-3 kill alıp birden piyasaya çıkabilir. Maç başı 20 25 kill alıp kaybettiğiniz maçlar olacağı gibi 10 7 8 gibi skorlar ile bi kamyon galibiyet de alabilirsiniz. Skora çok takılmayın, sizin işiniz takımınızın önünü açmak. Rakip carry leri aradan çıkartmak, kuleleri eritmek, drake ve baronun fortumunu takıma bağlamak Bazen penta atacağınız pozisyonlarda yanınızdaki support 3'te 3 alabilir kızmayın ona, olur öyle şeyler.

Şimdi tüm bunların ışığında elimizde ne var bir son kez bakalım:
    Yi için hep söylenilen, kırılgan, cc ye ölüyor, mobil değil, early de gank atamıyor, counter jungle yerse ölüyor gibi bütün negatif öğeleri en aza indirmiş oluyoruz.

Exhaust+Çarp sayesinde rakibe 2 ayrı cc ve sağlam bir debuff uyguluyoruz. Bu bize counterjungle yapan bir Lee veya Shaco'yu pişman edebilir.
    Elimizde Meditasyondan gelen ciddi bir sustain ve dayanıklılık var, disable özelliği olmayan şampiyonların burstunu emebiliyoruz böyle.
    Yetmedi Exhaust atıyoruz
    Yetmedi Çarp atıyoruz

Kaçmak için de elimizde Youmuu+Ult+BOTRK+ bir dolu slow özelliğimiz oluyor. Böylece dümdüz saçma sapan Üstadımızı işlevsel bir şekle sokmuş oluyoruz, zaten oyundaki en yüksek DPS'lerden birine sahibiz, böyle de işlevsel özellikler katınca ağır OP oluyor, 1 gram yetenek istemeden azıcık haritaya bakarak ayrık ittirmelerle takımımızı her daim ayakta tutabiliyoruz ve taşıyoruz mütemadiyen. Kazanmamanız için hiçbir sebep yok. Ben Plata kadar böyle taşıyorum, çok da rahat ediyorum, tavsiye ederim. Elbette arada tutmuyor, bazen takımlar arası seviye farkı çok olunca işe yaramıyor, bazı oyuncular gerçekten sizden benden iyi oynayabiliyor onlara zaten diyecek bir şey yok.

AS veren jungle itemini yapmaya başlayın ama öncelikle botunuzu da bitirebilirsiniz çok önemli değil.

BOTRK>Youmuu aldıktan sonra sülaleniz raad, keyfinize göre LW IE BT QSS TF GA Banshee yapabilirsiniz, oyun tarzınıza göre değişir. Benim tavsiyem karşıda Zed WW Veigar vb yoksa Last Whisper+IE ama duruma göre her zaman başka şeyler almak gerekebiliyor.
    Sağlam kasmış bir Vayne varsa Donmuş Yürek aldığım bile oldu evet saçma gelebilir ama ben Ezreal'a Warmog da almıştım bir zamanlar(3v5 kazandık tank yoktu) Yani build konusunda ne yaptığınızı bildiğiniz sürece çeşitlilikten çekinmeyin, core itemler haricinde esnek davranmanızda sakınca yok.

TF'de Yi'nin erimesi, burst yemesi vb sorunları exhaust sayesinde yaşamıyoruz. Hatta geçen maç rakipte Wukong ve Rengar vardı. Atlayan Rengar'a ben, dönen Wukong'a support exhaust basınca adamlar sap gibi kalıyordu Eğer fight başlatacak bir takımınız yoksa bırakın onlar başlatsın, initiate yapmanız şart değil hatta siz yapmayın. ADC'nin melee versiyonu gibi bir şeysiniz, dalmanız gereken zamanı iyi ayarlayın. Tanka odaklanmayın gibi bir şey söylemicem çünkü kasmış bir Yi tankı da çok kısa sürede eritebilir. Frontline'ı erken düşen rakibin carry leri de çok bir şey yapamaz duruyorsa sizin tanklar. Dediğim gibi adc kesecem diye 1500 metre koşup kite yiyip ölmeyin. Doğru adama doğru zamanda dalmaya başlayın, bunu zamanla anlaycaksınız halen kestiremiyorsanız.

Unutmayın serisi

Unutmayın; Exhaust sadece atak kırmaz veya sadece slow vermez, armor ve mr da kırar az da olsa, üstüne as ve ms de düşürür. Yani 2.5 saniye boyunca felç eder adamı, 2.5 saniye aşağı yukarı bir TF'nin yarı süresi diyebiliriz. Hayat kurtarır, yenilen takımın erimesini engeller, 1v1 de kesin bir galibiyet kazandırır Yi için konuşursak. ADC'lere, nuker APC'lere, Akali gibi Jax gibi Allah'ın belalarına birebirdir. Yavaşlatmak için Mundo'ya Braum'a atmayın, Lee Sin gibi J4 gibi takım ormancılarına da atmayın tf ortasında adamı hasta etmeyin. Kimse offtank J4 veya Lee'den Triple Quadra atmasını beklemez, atabilirler ama siz yine de atmayın TF'de. Tek atmak üzere olan Syndra'ya atın daha iyidir.

Unutmayın2; Abuk subuk kamplarda belli bir dakikadan sonra smite harcamayın, o smite drake baron için, kaçan taşıyıcıyı yavaşlatmak için falan var. Bazı aveller cannon minyona falan atıyor görüyorum yapmayın, zaten zebellah gibi damage'iniz var.

Unutmayın3; Her zaman split push yapmak zorunda değilsiniz, her takıma her durumda iş yapmaz ayrık ittirmek. Bazı durumlarda iyi çeken bir Blitz falan varsa takımınızda takımla kalın birden ace alıp işi bitirebilirsiniz bile. Yine de kulelerinizi mümkün mertebe koruyun ve koridorları midgame den sonra hep ittirilmiş tutmaya özen gösterin. Fight bile kaybetseniz, inhibitör açtırtmazsınız rakibe.

Unutmayın4; Yi velet herosudur, noob herosudur, qqqqqqqqqq yaparak da kasılabilir ama inceden az da olsa mekanik kısımları vardır bunları kullanın. Dive atıp kill aldıktan sonra meditasyon yapıp ölmeyi beklemeyin, gidin minyona q atın falan bişe yapın, dodge yapın, gördüğünüz her adama r qqqqqqqqq yapmayın, skill dodge lamak için Q kullanın, mesafe kapatmak için kullanmayın demiyorum ama rakibin cc lerini engellemedikten sonra bir işe yaramaz Q. Düz koşu yaparken skillshot dodge lamayı öğrenin.

Unutmayın5; Karşınızda oynayan her heronun her pasifini ve özelliklerini biraz olsun bilin. Plat promosunda pasif açmış Voli'yi kule altı kovalayan yaşam formları gördü bu gözler, ayık olun.

Bir sonraki rehberimde Garen anlatacam, 0 yetenek ile yükselme keyfi

Unutmayın6; Liginiz yükseldikçe aldığınız ward sayısı da yükselsin. Tamam Bronz Silver hatta gold5 4 gibi maç başı 2-3 ward takılabilirsiniz ama sonrasında en az 6-7 ward koymanız lazım. Her dönüşte bir bakın haritaya ne var ne yok duruma göre 1 veya 2 tane alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 5 Ocak 2015; 18:20:00 >

• Okuyorum. Eline saglik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Westte iş yapar mı bana onu söyle
  • okumayın L.J
  • Karşıda Fiddle varken Qss almamak gibi bi mallık yapmayın fear yiyince tf nin 10 metre dışına çıkıyonuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abinos41

Karşıda Fiddle varken Qss almamak gibi bi mallık yapmayın fear yiyince tf nin 10 metre dışına çıkıyonuz

+1 güzel rehber

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rehber çöp zaten master yi rehber yapan adam çöptür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HONOR MAGİC 7 PRO [ANA KONU]
    4 ay önce açıldı
    Honor Magic 6 Pro ANA KONU
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Master güzel çar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sezon3'ün ortalarında şampiyonlar ekranını açıp taşıyıcı sekmesine tıklayınca adclerin yaninda master ve trynda çıkıyordu heyt be

• Gold 1 de işe yarar mı hocam
  • Tr için bu taktikle Diamond a kadar çıkabilirsin ama West plat da kafana exhaust u ve cc yi geçirdikleri için civa yatağa ve flash şart
  • Mantıklı masteri jung listeme sokucam

• rez
  • Okudum. Umarım altın 3 den çıkmama yardım eder.

• Eline sağlık hocam, rehberlerini takip ediyorum. :)

• Ap karaktere neden exhaust atılır ?

Adcye atılırsa %100 verim alacakken apcye atıp %70 verim alıyorsun gibi bir şey oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayburtlu -- 6 Ocak 2015; 12:39:07 >
  • Denedim oldu qnq eyw.

S5 Pre-Season Master Yi Jungle ile Platin Olma Rehberi
  • quote:

Orijinalden alıntı: HalfKill

Ap karaktere neden exhaust atılır ?

Adcye atılırsa %100 verim alacakken apcye atıp %70 verim alıyorsun gibi bir şey oluyor.

Tabiki normali ADC ye atmaktır fakat kasmış ve tek atacağı kesin bir APC'ye atarsın hayat kurtarır. Misal Veigar stunladı takımındaki ADC'yi, öldü tamam diyorsun o sırada bir Exhaust, adam hayatta:)
    Veya ulti atmak üzere olan Kata'ya, yapışan Akali'ye iyi gidiyor. ADC'ye veya tekleyecek olan herhangi birine atmak en mantıklısı yoksa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 6 Ocak 2015; 15:48:12 >
  • 1v1 de çok güçlü çemp ya
  • 450liklerin tek zevkli şampiyonu,Exh ile denedim TPden daha yararlı gibi geldi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.