Şimdi Ara

S5 i sattım ve S4 e geri döndüm! İŞTE NEDENİ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
5
Favori
2.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Olay s2 deģil ki adam diyor "g2 herşeye yetiyor 1000 lira verip yenisini almaya ne gerek var ?" Ben yeterlilik olayını anlıyorum ama çıkıp s5-s4 konusuna bunu yazmak fanboyluktur. S2'nin ekranı eski evet ama yeterli. Bir Gm'ciler bi de g2'ciler cepte 500 lira para kalınca uçuyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok yanlış yapmışsın s5 i geri vererek hadi tansiyonun fırladı napcan s5 olaydı ölçerdin tansiyonunu . S5 Hayat kurtarıyor daha ne olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtrhn

Olay s2 deģil ki adam diyor "g2 herşeye yetiyor 1000 lira verip yenisini almaya ne gerek var ?" Ben yeterlilik olayını anlıyorum ama çıkıp s5-s4 konusuna bunu yazmak fanboyluktur. S2'nin ekranı eski evet ama yeterli. Bir Gm'ciler bi de g2'ciler cepte 500 lira para kalınca uçuyorlar.

s2 ekranı bana göre yeterli değil. ppi değeri düşük kalıyor.

düşük kalıyor derken, öyle her sene ppi değeri artın da 500ppi'ları görelim heveslisi değilim ama şunu görüyoruz ki 300ppi ekranlar gayet güzel görüntü sunuyor ve günümüzde artık ucuz telefonlar bile var bu ekrana sahip.

bana göre en pahalı telefon bile 300ppi olsun, yeter. daha çok fazlasına gerek yok. ama ucuz telefonlar da 300ppi dan aşağı olmasın derim.

S2 ekranının tek kötü tarafı ppi değerinin düşük olması değil, bir de amoled oluşu. renk olarak amoled iyi ama iş çözünürlük olayına gelince amoled çok facia bir performansa sahip çünkü amoled üzerindeki ledlerin aralarındaki siyah boşluktan dolayı ledler (yani pikseller) belli oluyor. demek istediğim şu ki, 250ppi lık bir lcd ekran, 250ppi lık bir amoled ekrandan çok daha prüzsüz görüntü sunuyor. mesela benim 297ppi lık xperia ray telefonumun ekranında piksel miksel belli olmazken, 306ppi lık S3 telefonumun amoled ekranında pikseller belli oluyor ve prüzlü bir görüntü veriyor.

S2 ekranını hiç saymıyorum bile, S3 ekranı üst düzey bir telefon için yetersiz. S2 ekranı ise zaten yetersiz.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Abi ben olayın s2 kısmında değilim. G2 yeterli sayılıp yeni telefon alınmıyorsa s2'de yeterli sayılıp alınmaz dedim. Şayet s3 olsun. Yani yeterli denilip para verilmiyorsa g2'ye de s5'e de s9'da para verilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

@yukselg

Uslubun hiç hoş değil. Bu yazdığın mesajlardan sonra LG'den ne kadar komisyon aldın merak ettim?
    Bir insanın çıkarı olmadan bu şekilde deli gibi bir markayı veya herhangi cihazı savunması akıl işi değil.

Hahahaha ha sen ve senin gibiler hala bu sorunun cevabini vermedi veremez veremicek... Ben neden 900 tl daha fazla para veriyim.... S5 in 900 tl fazla ne oxelligi var... 900 tl edecek ne ozelligi var.... Sen ve srnin gibiler kazik yemeye devam etsin sorunun cevabini ben veriyim size bu cevap fazla koyar... cunku 900 tl fazla odeyecek ve 900 tl edecek hic bir ozelligi yok... aksini iddaa ediyorsaniz 900 tl edecek ozellik soyleyin...

• S2 aldım süper telefon ya 500 lira. Süper çekiyor. Ses çok iyi. Ekran çok dinamik üstelik rootladım işim olmayınca ghz kısıyorum 2 gün şarjı gidiyor. Niye gidip 1200 vereyim 1200 veren kazık yemiştir.

• quote:

S2 aldım süper telefon ya 500 lira. Süper çekiyor. Ses çok iyi. Ekran çok dinamik üstelik rootladım işim olmayınca ghz kısıyorum 2 gün şarjı gidiyor. Niye gidip 1200 vereyim 1200 veren kazık yemiştir.

S2 ile s5 arasinda ucurum var. G2 ile s5 arasinda fazladan islem gucu disinda bir arti yok. Ayrica 2.5ghz'de calisacagi icin g2'den daha fazla isinma yapabilir. Isocell giz boyamaktan baska birsey degil. Batarya olarak zaten kotu. Ekran olarak da anlatamazsin kalite farkini. Surekli sisen tw arayuzune ve kullanilmayan gereksiz sensolere yaklasik iki kat fiyat verilmemeli. Samsungun tek artisi cikarilabilir pil ve micro sd sestegi. Onun disindan tartismasiz g2. Note3 deseler anlarim. Adam buyuk ekran sever. Kalem kullanir. Laf etmeyiz. Ama o kazik fiyatli s5 ile g2'yi kiyas bile ettirmeyiz biz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppleFans -- 17 Nisan 2014; 19:27:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mamboking

1 hafta s5 kullandıktan(9 nisan da dubai den aldım) sonra satıp s4 e geri döndüm çünkü;

-- telefon daha büyümüş ve aynı ekran boyutu sayılır..işime gelmedi ve rahatsız etti beni..
    -- ses seviyesi s4 e göre çok kötüleşmiş. yanyana test ettim. resmen teneke olmuş s5 sesi ve kısık..
    -- akseuarları vs daha çıkmadı ve yakın zamana kadar ucuz ve çeşitli olmayacak..(power case vs)
    -- her şarja takarken micro usb kapakçığını düzgünce açmak kapatmak lazım..uğraşmak zor ve bence gereksiz. (sırf toz ve su kaçmasın diye)
    -- ana gövde çerçevesi ekiden paslanmaz metaldi..şimdi ucuz parlak metal görünümlü plastik!!
    -- şarjı kesinlikle daha iyi değil..epey uygulama yükleyince hatta s4 den daha da kötü..
    -- s4 de hiç sorunsuz tüm avi mkv dosyalarımı direk BS playerda vs izliyordum. s5 de codecler sıkıntılı ve uğraşmak gerekiyor her formatta vs..
    -- parmak izi ve kalp atışı hiç kulanma durumunda değilim..bana göre değil yani..

iyi tarafı ise daha parlak ekrandı ve daha iyi foto idi..

Iphone alsaydın

• quote:

Orijinalden alıntı: azsussan

quote:

S2 aldım süper telefon ya 500 lira. Süper çekiyor. Ses çok iyi. Ekran çok dinamik üstelik rootladım işim olmayınca ghz kısıyorum 2 gün şarjı gidiyor. Niye gidip 1200 vereyim 1200 veren kazık yemiştir.

S2 ile s5 arasinda ucurum var. G2 ile s5 arasinda fazladan islem gucu disinda bir arti yok. Ayrica 2.5ghz'de calisacagi icin g2'den daha fazla isinma yapabilir. Isocell giz boyamaktan baska birsey degil. Batarya olarak zaten kotu. Ekran olarak da anlatamazsin kalite farkini. Surekli sisen tw arayuzune ve kullanilmayan gereksiz sensolere yaklasik iki kat fiyat verilmemeli. Samsungun tek artisi cikarilabilir pil ve micro sd sestegi. Onun disindan tartismasiz g2. Note3 deseler anlarim. Adam buyuk ekran sever. Kalem kullanir. Laf etmeyiz. Ama o kazik fiyatli s5 ile g2'yi kiyas bile ettirmeyiz biz.

Ne g2ymiş arkadaş😊. Bi bitmedi...😁😁😁

• Şaka bi yana s5 pahalı g2 çıkış fiyatı olsaydı s5 tabiiki. Ama bu fiyata çöp..

• S801'li g2 arasında potansiyel performans farkı az zaten. Exynos'lusunu tartışmam bile. Onun dengi s1000 olur.
    S4-s5'te ki sensörler yok. Kamera olarak asla g2 aynı seviyede değil. Şarj konusunda yorum yapamıyacağım henüz etrafımda kullanan yok.
    Yani o 1000 liralarık farka değecek şeyler var. Telefonda ki kamera hiç bir telefonda yok ki g2'nin kamerası s4 seviyesinde değilken.. Ois falan diyecek inceledim g2'nin kamerasını hikaye. Alacağı yazılım desteğini de işin içine katarsak bu oranlamada yazılım desteği tek başına farkın yarısı. Ekran artık kusursuza yakın.
    Yani o farka telefonun bu özellikleri değmiyorsa hepimiz s2 alalım ya da Gmd.

• quote:

S801'li g2 arasında potansiyel performans farkı az zaten. Exynos'lusunu tartışmam bile. Onun dengi s1000 olur.
    S4-s5'te ki sensörler yok. Kamera olarak asla g2 aynı seviyede değil. Şarj konusunda yorum yapamıyacağım henüz etrafımda kullanan yok.
    Yani o 1000 liralarık farka değecek şeyler var. Telefonda ki kamera hiç bir telefonda yok ki g2'nin kamerası s4 seviyesinde değilken.. Ois falan diyecek inceledim g2'nin kamerasını hikaye. Alacağı yazılım desteğini de işin içine katarsak bu oranlamada yazılım desteği tek başına farkın yarısı. Ekran artık kusursuza yakın.
    Yani o farka telefonun bu özellikleri değmiyorsa hepimiz s2 alalım ya da Gmd.

Note3 al illa samsung alacaksan. Ayrica g2 kamerasi cogu sitede en iyi kameralar arasinda. Ois fark attirir s5'e. Ayrica hep fotograf kalitesinden bahsediliyor. Bence oncelik videodur. Orda da ois farkini koyar. Yazilim destegi asla g2 olamaz. Nexus5 ile cok benzer yapida. Su an gelistiriciler g pro 2 rom cikarttilar. G pro 2'de kullanilan coklu knock on, 4k cekme ve oynatma, 720p 120fps kayit, ekrani ikiye bolme gibi fonksiyonlar kullanilabir g2'de. Ekran olarak ben amoled ekranlardan nefret ederim. Gercek goruntuleri vermezler hic. Yani kimine gore ekrn çöp olabilir. Kusursuz demek sacma.

• yukselg Y kullanıcısına yanıt
    Rahatsızsın sen belli. Ben sana s4 veya s5 daha iyi diyor muyum?

Yaşın kaç merak ettim .

Blok...
  • Ya bırak ayrıntı yakalama Nexus'la aynı. Geliştirici değil üreticiden bahsediyorum. Sen en son aralıkta almazsa bırakıyorum demiştin yıl oldu 2014 2. Çeyreğe girdik hâlâ ortalıkta kitkat yok. Kitkattan sonra basarlar tekmeyi. Yonga seti aynı diye öveceksen gm elite çıkacak rom sayısı...
    Yani renklerin dinamik olması haricinde kusursuz. Senin tabirin pastel. Aynı şekilde ips için de gerçekçi derken ben ise solgun ve durağan buluyorum. Optimus arayüzüne gelen şeyler touchwizz'de 2 yıldır son derece verimli çalışıyor.

• sp@wn kullanıcısına yanıt
    Adam bilişim uzmanıymış :D 900 lira diye diye bilişti.

• quote:

Adam bilişim uzmanıymış :D 900 lira diye diye bilişti.

simdiye kadar soruma cevap veremedin simdide yanlis yazima mi taktin ... telefondan anlasan icim yanmicak bir boktan caktigin yok... neden 900 tl daha fazla para veriyim... diyorum mal mal cevalar kacamak cevaplar veriyon...cevabin gicirdama yapica o oluyl nu oluyo su oluyo 900 TL EDECEK NE OZELLİK VAR... CVP FISSSSSSS.. TURK GENCLİGİNİN HALİNE BAK HEPSİ SENİN GİBİYSE TURKİYENİN DURUMU COK KOTU.. TAM BİR REZİLLİK

• Bilişim uzmanı kızdı. 900 tlye kıyamayan bilişim uzmanı. Yazılım desteģi ve o kamera 900 tl eder.

• quote:

Bilişim uzmanı kızdı. 900 tlye kıyamayan bilişim uzmanı. Yazılım desteģi ve o kamera 900 tl eder.

Katılıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman0991

quote:

Orijinalden alıntı: yukselg

quote:

Orijinalden alıntı: sp@wn

Ekranın yanında çok ince bir metal çerçeve var hocam S4'de.
    Kalanı plastik ama :))

Cok ince adi magzemeden yapilmis bir metal var Yere dusunce cokuyo ve hic bir caresi yok...

Magzeme ?

malzeme dediğini anlıyorsunuz sonuçta, çocuk gibi ehehehe demeye ne gerek var?
  • arkadaşlar bu biraz evden işe neyle gidip gelmenizle alakalı. gideceğiniz mesafe ve hız hep aynı zaten. birinde opelle gidiyorsunuz diğerinde ferrariyle. tek fark altınızda kaliteli araçlar olması. ki telefonunda tek işi hız olduğundan kalite falan arka planda kalıyor.

yani günlük kullanımda kaç kişi ferrarisini sonuna kadar kullanıyor? kullanmadığımız özelliklere, daha doğrusu gözün göremediği hızlara vs bir sürü para veriyoruz.

önemli olan bellek, bellek düşükse telefon çöpe dönüyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.