Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (90. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.362
Cevap
77
Favori
573.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Nereden aldınız hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 3 Ağustos 2017; 21:12:7 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • nacker kullanıcısına yanıt
     S40 I (1995-2004)

sahibinden de bi arkadaş ile pazarlık sonucu aldım s60 tan sökmüş yeride ekran takmış boşa çıkmış ama kenarlarını neden kesmiş anlamadım

bende kenarları kesik olunca fiyatta indirim istedim oda sağolsun yardımcı oldu

resim de gelisigüzel takılmış halde ama ufak bi işlem yapacagım teyp kenarlarına orjinalden hiç farkı olmaz

bu arada seste hissedilir degişme oldu daha kaliteli
    https://i.hizliresim.com/RPvbyn.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordMayros -- 3 Ağustos 2017; 21:40:19 >

• LordMayros kullanıcısına yanıt
    Size bir yatour lazım ama tr de yok. Arada getiriyorlar bir dünya para istiyorlar. Aliexpresste var ama oradan alabilirsiniz.
    Benim arabada hu-605 var. Bas ve Fad düğmeleri hariç aynı teyp. Aslında kasetsiz olan modelini bulup büyük ekranlı o çok hoşuma gidiyor. Onu almak lazım.
    650 vereceğimi bilsem yarın yaptırırım :) Siz nerede yaptırmıştınız.
    Sanırım 5-30 yağ kullanıyorsunuz. Yağ değişimizde 10-40 deneyin isterseniz biraz daha kalın ve daha sıcak derecelere dayanabiliyor. Belki faydası olabilir.

Orijinalden alıntı: yavuzgursu

Sanırım 5-30 yağ kullanıyorsunuz. Yağ değişimizde 10-40 deneyin isterseniz biraz daha kalın ve daha sıcak derecelere dayanabiliyor. Belki faydası olabilir.

5w-40 kullanıyorum hocam. Esasen eksilmesi değil de nereye gittiği merak konusu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Nereye gittiği hepimizin merakı Bir sorun teşkil etmiyorsa kurcalamamak en mantıklısı

Orijinalden alıntı: yavuzgursu

650 vereceğimi bilsem yarın yaptırırım :) Siz nerede yaptırmıştınız.

Floryada ast oto da yaptirdim

Armut.com dan bulmustum

Türkmenistanli bir motor ustasi var dukkanda

Bana krank on arka kece

Ekzantirik on arka kece

Triger degisimi

Sol aks ic freze degisimi

Parcalar dahil 1200 tl fiyat cikardi trigeri degistirmedim 950 tl toplamda para verdim

Kusursuz degiller ama iyi niyetliler cokta paragoz degiller alternatif olarak degerlendirilebilir

Teyp in ekran haric tus dugme aydinlatmasi calismiyor

Ampuldenmi yoksa CANBUS ile alakalimi musait zamanda bakacagim

Ama ses olarak cok memnun kaldim

Bagajdaki bass bu teyple ise yaradi 😁

Onceden niye koymuslar bunu diyordum

Volvo S40 2.0 T 2001
    Xiaomi Redmi Note 7
  • Hem vites kademelerinde hem de W tuşunda ışık var hocam. Bu konuda resimler falan var yardımcı olur:
    www.matthewsvolvosite.com
    Attention Required! | Cloudflare
    https://www.matthewsvolvosite.com/forums/viewtopic.php?t=19051

Ampül minik dipsiz T5 1.2w 12v olarak satılıyor.

Edit: Attığım linkteki talimatlar sağdan direksiyonlu araçlar için. Biz aynı işlemleri bizim şoför tarafından yapıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 7 Ağustos 2017; 10:48:11 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU

• nacker kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum. Ampulü alıp kendim halledebilirim sanıyorum. Bitince fotoğraflarım hepimize bilgi olur.

Sanki motorun biyeri tikali yada birsey arkadan tutuyormus gibi

Du yolda 180 km/s goruyor ama is rampaya gelince motorun yarisini almis gibi kaliyor

Birde dedigim gibi araba yavas devirleniyor gaz tepkimesi bayagi gitti

Nedir acaba

Biri egsoz tikalidir dedi yada katalik konvektor ama bilemedim

O parcada bagayi pahali birsey iptal edersende muayeneden gecrmezsin dediler ama

Daha kimseye gostermedim araci

Eğer sıkıntı aniden ortaya çıktıysa katalitik olacağını sanmıyorum. Çünkü bildiğim kadarıyla katalitik birden tıkanan bir şey değil. Zamanla performansı yemeye başlıyor. Sizin araç kaç km'de bilmiyorum ama benimkisi 280 bine dayandı ve katalitik ile ilgili bir sıkıntı yok.(Araçta lpg yok belki o fark edebilir).

Eğer buji ve bobinlerden değilse ve araçta lpg yoksa yakıt pompasından da olabilir. Lpg varsa lpg'de de yapıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Buji veya bobinlerden olabilir mi? En son ne zaman değişmişti?

Eğer sıkıntı aniden ortaya çıktıysa katalitik olacağını sanmıyorum. Çünkü bildiğim kadarıyla katalitik birden tıkanan bir şey değil. Zamanla performansı yemeye başlıyor. Sizin araç kaç km'de bilmiyorum ama benimkisi 280 bine dayandı ve katalitik ile ilgili bir sıkıntı yok.(Araçta lpg yok belki o fark edebilir).

Eğer buji ve bobinlerden değilse ve araçta lpg yoksa yakıt pompasından da olabilir. Lpg varsa lpg'de de yapıyor mu?

Hocam bugun araci ustaya goturdum ki kendisine guvenirim

Aracin hicbirseyi yok kurcalatma dedi ama

Bana performans olarak ara hizlanmalar cok zayif rampada cok agir ve hantal kaliyor geliyor

Araci hic devirli kullanmam bugun birqz devirli kullandim 2.viteste 110km yi goruyor

Ama icim rahat degil bu araci kullanan birine surdurmek istiyorum onun yorumu onemli benim icin

Bu arada araci alali ben cok olmadi ilk sahibindrn aldim bayandan

150.000km de aldim

Lpg 150.000 de takildi

Arac suan 163.800km de

2 gun once hava polen yag filtresi ve yag degistirdim

Bobinlere baktim sanirim hala sifirda gelenler var orjinal volvo kablolarda oyle

Bujilere bakmafim ama icim rahat etsin diye bujiyide degistireyim ben

Onada tavsiye istiyorum sizden

• Benim aracın yolda gezme sorunu çok komik bir rakama çözüldü. Bahsettiğim dalma, direksiyonun bir tarafa kolay dönmesi, yolda gezinme gibi sorunlar sadece 150 liraya çözüldü.
    Meğer hem rotil bozukmuş hem de aksı daha önce tamir ederlerken tam doğru takmamışlar. Sanırım pimi mi ne varmış onun onu takmamışlar, salıncağı sökerken aks olduğu gibi açıldı. Usta açılmaması gerekir dedi, söktü topladı yaptı etti. Bir de rot ayarına girdim ama onu masrafa dahil etmiyorum, araba şu anda hem direksiyonu tam merkezliyor, hem gezmiyor hem de direksiyon hareketime cevap veriyor. Soldaki aks yuvasında tutunmadığı için öyle oluyormuş, usta aks yerinden çıksa yolda kalırdın dedi.
    İstanbul'da neler neler demişlerdi, direksiyon mafsalı, poyra, direksiyon kutu beyni v.b. İstanbul'da bulamadığım ustayı Edirne'nin bir köyünde bulmak da ilginç oldu.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam, biz de sevindik Böyle uzun süre çözülemeyen sorunları çok basit şeylerle çözmek insanı gerçekten mutlu ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 8 Ağustos 2017; 18:8:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Geçmiş olsun hocam, biz de sevindik Böyle uzun süre çözülemeyen sorunları çok basit şeylerle çözmek insanı gerçekten mutlu ediyor.

Hocam bu sorunu çözmek için neler denedim ne paralar harcadım. Üstelik araçtaki sorun giderek ilerliyordu. Yani ilk başlarda sadece mesela sola çeken araba dar bir park manevrası yaparken "tık" diye bir ses gelip sağa doğru çekmeye başlıyordu. Sonra bu sesin sayısı arttı, tam sağdan tam sola ya da tam tersi dönüşlerde "tık tık tık tık tık" şeklinde aralıklı 5-6 seferlik sese döndü. Sonra o ses de kayboldu direksiyon iyice laçka bir hale geldi. Araba yolda güven vermez, rüzgara direnmez oldu. Virajlarda, eğimlerde arabayı ben çevirmiyordum, sadece nereye gitmesini istemiyorsam ona göre direksiyon yaparak arabayı zapt etmeye çalışıyordum sadece. Mesela sola viraja girerken araba kendiliğinden sola dönüyor, direksiyon da sola dönmek istiyordu ben de sola dönmemesi için direksiyonu hafif sağlı tutmaya çalışıyordum. Bu yaklaşık 1,5 yıllık bir süreçti aslında ama ilerleyen zamanda çok güvensiz hale gelmişti. O ara direksiyon kutusu sökmekten denge kolu değiştirmeye, usta kapılarında dolaşmaya çok uğraştım. Kimi ustanın kaprisini çektim kimi usta "Ararım" dedi aramadı vesaire. Kısaca artık arabayı böyle kabullenmiştim (Ki hiç güven vermediği halde) ki bir ortamda "Falanca köyde falanca usta var o yapar" dediler. İhtimal vermedim önce Volvo'nun dilinden nasıl anlasın ki? Sonuçta köy yerinde pek binilecek araba değil. Ama Alfa Romeo götürdük onu bile yaptı deyince "Bi denemekten zarar gelmez" diye gittim. Ustanın dükkana girdik, sorunu anlattım şöyle bir tur kullandı. Sonra aracı lifte aldık rotil boşluk yapmış. Güvensizlik veren şeylerden birisi o ama usta bu kadarını tek rotil yapmaz dedi. Olsun dedik bi rotili değiştirelim, o ara aksı bir açtı usta paldır küldür geldi aks. Hesapta revizyon görmüştü bu aks usta güzel bir giydirdi "İyi revizyon yapmışlar belli" diye. , aks ileri geri gidip gidip geliyor, bunun içinde pimi segmanı falan (Tam aklımda kalmadı) olması lazım ki aks kafası sabit kalsın falan açıklamasını yaptı. Ben içimden sağlam masraf hesapları yapıyorum, adam oracıkta "Bu malzemeler bende var halledicem şimdi" dedi, 2 saat kadar uğraştı. Aksları yaptı topladı geri arabaya taktı. Sonra topladı arabayı, 70 lira rotiller (Aslında 60, kartla ödeyince KDV eklendi) 80 işçilik dedi, bana az geldi işçiliği daha fazla yaz dedim ama yazmadı.
    Bindim arabaya, direksiyonda hafif bi sertlik var gibi, özellikle soldan gelirken toplamıyordu şimdi ortaya kadar rahatça çekiyor. Sağdan ortaya gelip duruyor. Arabayı frenle durdururken direksiyonu bırakınca bariz sola gidiyordu, o da kalmadı.
    Sanıyorum ki aks yuvasına tutunmadığı için tekerleğin göbeği dönüşe tam eşlik etmiyordu, dolayısı ile sağ tekere yön vermek daha zor olduğu için araba sürekli sola meyil alıyordu.
    Öyle veya böyle, şu anda direksiyonum olması gerektiği gibi. Artık bundan daha düzgün olmasını istiyorsam lastik değiştirmem lazım.

• Sorunun cozulmesi sevindirici

Usta neredeyse bizimde aklimizda bulunsun bu donemde referans alan usta sayisi cok az maalesef

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.