Merhaba, benim sağ ön kapı kilitli kalmıştı ama içeriden açılıyordu. Sonuç olarak kilit motoru bozulmuş. Sizin durum farklı, en kötü ihtimalle içeriden açılması gerekirdi. Kapı döşemesinin sökülüp bakılması lazım. Kilit çubuğunun teli bir yere sıkışmış olabilir. |
S40 I (1995-2004) (618. sayfa)

-
-
Kapiyi içten söktüm aslinda her sey calisiyor gibi ama anlamadım motor kilidi açıp kapatıyor cocuk kilidi de aktif acaba deadlock mu kapalı kaldı diyeceğim ama bu haftasonu hava iyi olursa bir girişip bakacağım artık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dostum nasıl 6 litre olur.koca 2.0 motorlar 5.5 litre alıyor.benim kitapçıkta 1.8 motorlar için yağ filtresi dahil 3.8 litre yazıyor. 6 litre koyduğunda cubuktaki yağ seviyesi çok yukarıda olmuyor mu?
5 30 yaği da çok fazla koyulduysa daha ince olduğundan duman atmış olabilir mi ?
1.6 motorlarda en fazla 4 litre olması lazım ama kitapçıkta 1.6 nin verisini yazmamış adamlar
valla dostum bana servisin dediği de 6 litre olduğu. servis yağ değişirken benim gördüğüm de o net 6 litre koyuyor çubuğa bakıyorum üst çizgide tam. Şimdi internetten araştırdım internette de 5.4 litre olduğu yazıyor. Senin söylediğin 3.8 litreler dizel araçlar içindir.
-
Herkese merhaba. 2004 model s40 classic aracım var. Cuma günü evin önüne parkettim, ertesi gün hiçbir şekilde çalıştıramadım. Bugün tamirci geldi baktı. enjektörlerde sorun yok, yakıt püskürtüyor. Bobinler ve bujiler sağlam ateşleme yapıyor. Marşa defalarca bastık, aküye takviye yaptık ama çalışmadı. Sorunu çözemediler. Acaba sorun eksantrik mili sensöründe veya krank sensöründe olabilir mi?. Yardımcı olabilir misiniz.
-
Merhaba, krank sensöründen dolayı geç çalışma yaşamıştım, ama hiç çalışmayacak kadar etkisi olur mu bilmiyorum.
Benim ilk aklım gelen yakıt pompası ve ateşleme sistemi, onlarda sağlam demişsiniz zaten.
Cihaza bağlatıp hata kodlarına baktırdınız mı?
-
Kimi aradıysam bizdeki cihaz volvoları okumuyor diyorlar.
-
Sadece Volvo bakanlarda olur hocam.
Hangi şehirdesiniz?
-
Balıkesir / Bandırmadayım. 6 yıldır bende araç, hiç arıza açmadığı için tamirci ihtiyacımız da olmadı, ondan bulamıyoruz belki de.
-
Sorun çözüldü. Bugün aracı cihaza bağladılar, herhangi bir hata çıkmadı. Sadece devir düşük gibi birşey söylediler. Sonra başka bir usta geldi bujileri söktü yeni buji aldırdı ondan sonra çalışmaya başladı. Sanırım eskiler yeterli patlamayı sağlayacak kadar ateşleme yapmıyormuş.
-
Hocam araci buldum bu arada :D nasil denk geldi bilmiyorum arac istanbulda cikti
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-2004-volvo-s40-1.6-motor-yuruyen-duzgun-isvec-tanki-sanrooflu-1176599184/detay/
-
Merhaba, aracım 2004 S40 1.6 classic , dün uzun yola giderken aracım genelde 5. vitese atıp gaza yüklendiğimde ötmeye başladı, biraz rampa olduğunda daha fazla zorlandığında ötme sesi daha da artıyor, 4. Vitese çekip gaza bastığımda belli belirsiz ses kayboluyordu. Bugün kısa mesafe 2-3 km de 3. Vitese takıp gaza bastığımda yine ötme sesi ( turbolu araçlardaki turbo arıza sesi gibi) oldu. Sorun neden olabilir yardımcı olursanız sevinirim, bulunduğum yerde Volvo servisi yok maalesef, uzun mesafe yolculuk riskli olur mu?
2004 Volvo S40 1.6 classic manuel şanzıman da kaç numara yağ kullanılır?
2000 model için alıp memnun kullandığınız silecek var mı ? Mümkünse marka veya link paylaşabilir misiniz?
Merhaba bende 2 ay önce 1.9 T4 1999 model aracımla aranıza katıldım aracım 350 bin km de şuanda ya eksiltme ve su eksiltme problemi var ve sanki bir dönen parça sorunu var gergi kayış ile ilgili olabileceğini düşünüyorum Ankara'da tavsiye edebileceğiniz bir yer yada kişi varmıdır iletişim bilgilerini paylaşabilir misiniz
-
maşallah body kit çok yakışmış güzel diri duruyor aracınız hayırlı olsun. 1.8 otomatik benim de aslında istediğim ama kısmet olmayan araç. antifiriz olarak mavi kullanıyorum ben. tavsiyem mavidir. tekirdağ bölgesi hakkında hiç bilgim yok malesef ben ankaradayım. Parça sorunu çok yaşamazsın ama. en kötü istanbul dan ankaradan firmalardan alırsın kargo ile gönderirler. ben 3 senedir kullanıyorum herhangi bir parça sorunu yaşamadım.
-
yağ eksiltme o yaşta o km deki araçlar için normal hele ki lpg varsa 10bn km de 3-4litreye kadar normal. ama su eksiltme problemi biraz can sıkıncı olabilir. motor inmeye kadar gidebilir. Ankarada şaşmaz befa volvo, yenimahalle voloto tavsiyelerimdir. aracı götürüp göstererek ortalama fiyat alırsın.
-
online parça olarak ta znt otomotiv, altun yedek parça, ankpar, ozzey otomotiv. bunları google dan sitesine gidip whatsap da destek numaralarından yardım alabilirsin.
-
ix35'imi emanet ettiğim ustam var. Hyundai yetkili servisten çıkma, 15 yıl çalışma sonunda kendi özel servisini açan ustam. Neyse bir sorayım diye ona gittim geçenlerde. Onun da eski arabası şansa Volvo S40 imiş. Antifriz olayını halletti, yeşil koymuş. Kaçak olursa hallederiz diye bunu koydum bir süre takip edelim kaçakları komple kapattıktan sonra maviye döneriz dedi. 1 haftadır takip ediyorum henüz kaçak olmadı, seviye aynı. 1-2 aya durum ne olacak bakalım.
Parça içinde İstanbul'dan her şey geliyormuş 1-2 yeri aradım parça sorunum olmayacak gibi. Zaten İstanbul'a da gidip geliyorum, + oradan gelen arkadaşlar da var en kötü onlar getirir ne lazımsa.
Ufak şeyleri ustam ben çözerim diyor, ama anlamadığım bir şey olursa el sürmem Çorlu ya da İstanbul yapıcaz artık o durumda.
Şimdilik arabadan memnunum ama. Cidden yaşına göre çok konforlu bir araçmış.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X