Dün benim yarım kalan bakımı tamamladım güç bela. Parçalar zaten 2 günde gelmişti, geriye 2-3 saat işçilik ve rot ayarı kalmıştı ama tahmin ettiğimiz gibi olmadı Arka kısa denge kolları (sanırım onlardı, çünkü o sırada arabanın başında değildim), somunlar kaynamış ve sökememişler. Yakın zamanda @ezimuse nin başına gelmişti galiba. Neyse egzozcuya götürmüşler kestirmişler, benzin deposunun dibinde olduğu için de ateşi verip hızlıca halledememişler, artık akşama doğru ben döndüğümde yenilerini takmaya çalışıyorlardı (bu arada arabayı öğlen 2 gibi bırakmıştım). Tam iş bitti derken saplamaların biri yalama yapmış, şansa oradan bir tane buldular da benden kurtuldular Neyse beni rot balansçıya götürdüler,adam güzel güzel ayarlıyor derken arka salıncağın ayar somunu yalama olmuş dedi. Saat 7yi geçmiş, açık yer de yok, iyice ayarlayıp üzerine başka bir somun sıktı, bu şimdilik sorun olmaz dedi. Arkasından bu sefer ön ayar tutmadı, meğer sol ön hafif içeri basıyormuş (pozitif kamber varmış). Asıl usta geldi bakmaya, biraz amortisörden oynatacağım dedi, ön lastikleri söktü, oradan amortisör bağlantılarını kurcaladı biraz, ne yaptığını anlayamadım. İlk defa bu kadar uğraşan rotçu gördüm, neredeyse 1 saat uğraştılar ve sonuç sıfır çekme @nacker, arka takım yapılınca ilk önce fark göremedim, çünkü otobanda kullandım ve çok zorlamadım. Sonra bozuk yollara gelince farkı anladım, meğer eski hali ne laçkaymış, şu an çok daha rijit. Kendisini virajlarda da belli eder ama pek zorlamıyorum genelde. Bu arada askı rotu kopmasına Bülent ustanın yorumu, 17 jantlar şeklinde oldu. Muhtemelen daha çok baskı altında kaldığı için gitmişlerdir dedi. Hatta daha önce burada konuşmuştuk, bulabilirsem daha kalın olan viraj demirlerinden önerdi, sanki kolaymış gibi Anlayacağınız gün benim için baya hareketli oldu. Tabi Volvo bu işlerle boğuşurken ben ne yaptım, nivanın da bakımını aradan çıkarmaya çalıştım. alakasız bir bilgi daha bırakayım, maslakta ladanın yetkili servisi varmış artık, baya baya orijinal logolu parçalar, iş emirleri falan kendimi bir garip hissettim |