Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (540. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.370
Cevap
74
Favori
594.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Giriş
    KYB K-flex RG5478 idi sanırım. Bi yamukluk yok lifte çıkardığımızda da baktık alttan fln. Dayımın araçta bu kadar çökük durmuyordu aslında. İkisini yan yana getirince bir kontrol etmek lazım. Görünüş olarak hoş durmuyor kullanım açısından çok az bir iki yerde sürttü ama.

Bostayken de bu şekilde.

S40 I (1995-2004)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 9 Kasım 2020; 15:7:51 >
  • nacker kullanıcısına yanıt
    karareis K kullanıcısına yanıt

@nacker, sağolun hocam, bakalım tekrar başıma gelecek mi. Gerçekten saç baş yolduruyor bu tip sorunlar, hele bir de ters yerde ortaya çıkarsa. Şimdiye kadar ne güzel mutlu mesut gidiyorduk  S40 I (1995-2004)  bu arada tms otogaz resmen bulunması imkansız bir yerde, bir kere ulaşabilirseniz hizmet güzel, nivanın montajından da gayet memnunum. Pakten sanayi sitesi diye bir binanın içinde, gördüğüm en rezil sanayi sitesi diyebilirim. İstanbul otogarının küçük halini düşünün, onun alt katları gibi resmen  S40 I (1995-2004) 

Yakıt konusuna gelince lamba yanarken gezdim tabi bir süre ama sonuçta içinde 100ml benzin bile kalsa 62lt almaması lazımdı. Sizdeki gibi en çok 55lt de durması gerekli bence de. Shelle bir kayıt açtım bakalım ne diyecekler. Bu arada bizim data sheette aşağıdaki gibi geçiyor. Executable dediğine göre max 60lt olması lazım bence de.

S40 I (1995-2004)

@karareis , sormayın hocam, ikidir neredeyse yurtdışında bırakacaktı beni. son dönem şu foruma hep sorun yazdım, kendim bile sıkıldım yani şu durumdan  S40 I (1995-2004) 

• ersin310 E kullanıcısına yanıt

Reserve kısmı sanırım ışığı yaktığı yer. 7 litre kala yanıyor olması lazım diye hatırlıyorum bende. Aklıma gelen tek şey 20 yıllık plastik deponun zamanla ve ısı ile genleşmiş olması olabilir. Yada Vw cilerin yedek depo diye tamir ettikleri kısım bizim araçlarda da varsa oraya kadar dolmuş olması olabilir.

Kullanım klavuzunda ne yazıyordu unuttum ama ben de 7lt kala yanıyor diye hatırlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam ön camın altındaki plastik ızgaranın altına giden su sağ ve sol çamurluğun kapı tarafından çıkıyor drenajdan. orada bir tıkanma olabilirmi acaba . Az önce tekrar denedim yine aktı su . Kaloriferde olsa ek depoda su eksilirdi diye düşünüyorum.

hmmm söylediğinizi akşam deneyeceğim bakalım su akacakmı. O tıkalı olsa su içeriye akar mı ki?

Su yolunu bulur hocam her türlü ;) Bi şekilde bir yerden çıkar.

Sunroofun arka giderinin borusu çıkmıştı bende. Suyu dökünce kelebek camının içinden aşağı taban halısına kadar ıslanıyordu. Tavanda da iz yapmıştı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eloq kullanıcısına yanıt
    Benim drenaj tıkalı sanırım. Ön taraftan aktı su çamurluk üzerinden yürüyüp. Nasıl açacağız bunu peki biliyor musunuz

• bullbaba kullanıcısına yanıt

Bahsetmiş olduğum yer şu fotoğrafta işaretlediğim boşluklar. öndeki plastik ızgaraların içine giden su hocam. Camdan döktüyseniz kenardan çamurluğun üstünden yürümüştür. Orada conta var uzunlamasına kaputun birleştiği noktada . Su çamurluğun üstüne yönleniyor.. Bu ara aralıksız 4-5 gün yağmur yağdı. İllaki bu boşluklara girmiştir su.

S40 I (1995-2004)

Oradan su akıtınca altta şu bölgenin altından .( benim araçta ızgarayı geri takarken boşluk oldu hatta ön cama net yapışmıyor contası. ondan dolayı daha çok su giriyor yağmurda)

S40 I (1995-2004)

Yarın gündüz tekrar bir bakarım . Tam olarak giderin çıkışını görebilirsem fotosunu atarım hocam. alttan susta tarzı bir kabloyla açılabilir diye düşünüyorum. sert olmayan bir tel kabloda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloq -- 9 Kasım 2020; 19:1:15 >

• eloq kullanıcısına yanıt
    Ben suyu daha bir köşeye döktüm ama yarın bir daha deniyim sizi haberdar ederim. Boşuna olmasın sonra

• İyi akşamlar herkese..

Tartışılan güncel konuların arasına girmek gibi olacak ama geçtiğimiz günlerde benim arabanın gaz kesmesi ile ilgili problemi mi forumda yazmıştım.

Bu gaz kesme sorunu arabaya benzin alınca kendiliğinden çözüldü. Benzin seviyesi aynı yere gelince sorun tekrar ediyor. Bir tek sorun bu değildi tabi, arabanın geç çalışma ve su eksiltme sorunları da vardı. Ayrıca çalışırken arkadan beyaz dumanlar da çıkarıyordu. Bu sebeplerden Cumartesi günü ustama arabayı götürdüm. O da würth’ün bir  cihazını kullanarak contanın yandığını tespit etti. Sadece bu conta yanığı ile ilgili işlem için 3500 TL’ye işin olur hallolacağını söyledi. Fakat kapak açıldıktan sonra motorcuya ölçüm yaptırıp rektifiye gerekip gerekmediğini daha sonra bildirebileceğini söyledi. Bugün birisine kendim de şahit olduğum iki ayrı rektefiyeci ölçüm yaptı. İlki araba yaptırılmazsa yatak sarmaya doğru gittiğini söyledi. Diğerine ise ben şahit olmadım ama o da silindirlerde ovalleşme olduğunu söylemiş. Usta da kararı bana bırakıyor. 

Şimdi bu durumda ben ne yapmalıyım sizce? Sadece contayı değiştirip motor gittiği kadar kullanmalı mı yoksa hazır işe başlanmışken her şeyi yaptırmalı mıyım?

• sandro the necro S kullanıcısına yanıt
    Beyaz duman atıyorsa conta gitmiş zaten. Üst kapak açıldığında zaten pistonlar meydana çıkar belli olur. Bence bütçe müsaitse ve binmeyi düşünüyorsanız sekman ve gömlekleride değiştirin. Geçmiş olsun bu arada.

• sandro the necro S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Beyaz duman su buharı gibi ise contadan ama maviye kaçık ise yağ yakıyordur. Yağ yakma subaplardan subap lastiklerinden yada yağ segmanlarindan olabilir. Eğer ovallesme de var ise yağ yakıyor olabilir. Uzun süreli binecekseniz bütçe varsa yaptırmak daha iyi olur. Zaten kapak taşlanacak ekstra blok da honlama kurtarıyorsa yapılır olmazsa gömlek de çakılması gerekir. Parça ve işçilik maliyeti artar. Yatak keçe hepsini değiştirin ki 200-250 bin daha çok rahat performanslı şekilde binersiniz.
    Geç çalışma da yanma odasına alınan su ve düşük kompresyon kaynaklı olabilir.

• bullbaba kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim. yani inanın ben de arabayı binmek için beğenerek aldım fakat bütçemi zorluyor. şu an sadece conta değiştirip geçici çözüm sağlasam ne zaman tekrar sorun çıkaracağı meçhul. tekrar aynı masraflara açmayacağı garanti değil.. arada kaldım :(

Orijinalden alıntı: ezimuse

Geçmiş olsun hocam. Beyaz duman su buharı gibi ise contadan ama maviye kaçık ise yağ yakıyordur. Yağ yakma subaplardan subap lastiklerinden yada yağ segmanlarindan olabilir. Eğer ovallesme de var ise yağ yakıyor olabilir. Uzun süreli binecekseniz bütçe varsa yaptırmak daha iyi olur. Zaten kapak taşlanacak ekstra blok da honlama kurtarıyorsa yapılır olmazsa gömlek de çakılması gerekir. Parça ve işçilik maliyeti artar. Yatak keçe hepsini değiştirin ki 200-250 bin daha çok rahat performanslı şekilde binersiniz.
    Geç çalışma da yanma odasına alınan su ve düşük kompresyon kaynaklı olabilir.

yağda eksilme gözlemleyemedim, zaten arabayı alalı 2 ay olmadı. duman da beyaz renkli.

Orijinalden alıntı: sandro the necro

teşekkür ederim. yani inanın ben de arabayı binmek için beğenerek aldım fakat bütçemi zorluyor. şu an sadece conta değiştirip geçici çözüm sağlasam ne zaman tekrar sorun çıkaracağı meçhul. tekrar aynı masraflara açmayacağı garanti değil.. arada kaldım :(

Volvo böyledir. Adını duyan sanayiciler avucunu oğuşturuyor. Parçası pahalı, her yerde bulunmaz, ford uyumlu derler, her aksamı forda uyumlu değil. Hele bakımsızına denk geldiysen. Bir sorunu çözsen bir başkası. Benim için kabus gibiydi Volvo. Bir daha yanına bile yaklaşmam.

Yağ yakma yoksa benzinli araç her türlü gider. Gerçi yaksa da gider. Karterden yataklara bakmadan yatak sarıp sarmayacagi belli olmaz. Para koparmak için de öyle diyor olabilirler. Kapağı yaptırdıktan sonra yağı yenileyin isterseniz bi motorsilk ekleyin surtunmeyi azaltır sizi bir miktar daha kurtarır.

• maietnigri M kullanıcısına yanıt

iyice korkuttunuz beni :(

beninkisi evet biraz bakımsız kalmış. dışı seni içi beni yakar cinsinde. dışardan bakınca tertemiz çok iyi bakılmış gibi duruyor. piyasadaki s40'ların çoğundan güzel ve orijinalliğini yitirmemiş bir görünümde ama mekanik ve elektronikte bir çok yerden sorun çıkardı şimdiye kadar

Geçmiş olsun hocam. Araç hararet gördü mü? Sizin motor hangisiydi 2.0T mi ?

Bende de beyaz duman çıkması mevcuttu geçen sene kışın. ışıklarda durunca oluyordu genelde.. Su eksiltiyordu araç ama çok değil. Burayada yazmıştım sorunları. Şubat ayında Silindir kapak conta takımı değiştim. Kapağın yüzeyi temizlendi. Hazır açılmışken subaplar,subap kayıtları değiştirdim lpgye geçtiğim için. 3700 vermiştim.

Ama alt blok yüzeyinde , piston ,segman ve silindirlerde sorun çıkmadı.

İki reftefiyecide aynı şeyi söylemiş aslında . Conta değişip kapatıp o şekilde kullanırsanız bu sefer hararet gördüğünüze o motor çöp olur muhtemelen . İmkanınız varsa yaptırın bence . İlerisini düşünmek lazım açıkcası.

Ben yaptırdım satmaya kıyamadım sonradanda. O kadar masraf ettim binerim artık diye.

Ama alelade bir yere yaptırmayın lütfen. Bunlar safkan volvo motoru. Fordcular anlamıyor d2 motorlar gibi. Conta koyduktan sonra üst kapağı sıkmanın bile bir ölçüsü var ( 60 kg 130 derece -1.8 için ) O yüzden bilmeyen birine yaptırmak sıkıntılı.

en güzeli sıfır sandık motor ama maliyeti tuzlu olabilir.

Her iki , üç maliyetide çıkarıp hesabınızı ona göre yaparsınız hocam. Rektefiye ,sıfır vs vs . Karar tamamen size ait bu konuda.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.