Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (459. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.370
Cevap
74
Favori
594.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Hiç sorma hocam. Cidden tam binilecek kıvama geldi araç.ama şartlar onu gerektiriyor şu an için. Birkaç ufak şeyi var.onlarıda alana söylerim ister yaptırır ister yaptırmaz kendi bileceği iş .
    Biz çok titizleniyoruz değilse piyasada bizim yüzüne bile bakmıyacağımız çok araç var aynısından.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Haklisiniz hocam bu şekilde ellerine göre yönlendirme de olabilir sizin tecrübenize göre de Atiker kötü bir kit değil @Ayanİbrahim

Acilen lpgyı de düşürmeleri lazım, yoksa 3.40lpg-5.5benzın olmuyor yanı

Nacker hocam ben dikkatli bakmamışım bu gün enine boyuna inceledim, baya yırtık var sizce bu tamir edilebilir mi?

Önerebileceğiniz bir yer var mı İstanbul Anadolu yakasında

Arkayıda sökmedim ama bir ara gaza gelip bakmam gerek

S40 I (1995-2004)  S40 I (1995-2004)

Sabah bende benzin aldım 100 liralık . Yemişim lpg sini dedim. Açmadım lpgyi. 100 km de 10 lt yaksa 14 lira farkı var en fazla. Böyle giderse lpg kullanmanın bir anlamı olmuyor ki zaten ;)

Ben full depoyla yakalandım indirime o kötü oldu. Bir an önce bitirip ucuza doldurmam lazım. Aslında arkaya LPG tankı gibi bir tank daha atıp onu da doldursak fena olmaz hani. Böyle indirimler bir daha gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 14 Mart 2020; 17:18:53 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • bad_boy97 kullanıcısına yanıt
    Sizinki benimkinin yanında tertemiz kalıyor hocam. Benim arka hoparlörlerin körüğü tamamen yok olmuştu artık. Ben işlemi kendim yaptım. 13 cm körük alıp yapıştırıcı ile yapıştırdım. Bayağı çirkin bir işçilik ortaya çıkardım ama işimi gördü en azından, düzgün ses geliyor. Yalnız ben normal kırtasiye yapıştırıcısı kullanmıştım, o batırdı ortalığı. Bally gibi bir yapıştırıcı kullanmak gerek sanırım.

Edit: Tekrar baktım da eğer yırtık sadece o kadarsa sadece o bölgeyi geri yapıştırmayı deneyebilirsiniz. Veya bir alternatif olarak, eğer bütçeniz varsa uğraşmadan yeni hoparlör de takılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 14 Mart 2020; 17:24:11 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Arkada ki hoparlörün yapısı biraz daha farklı sanki, buna farklı bir körük mü almak gerek?

S40 I (1995-2004)

• Araba 1 haftadir yatıyordu yaptıktan sonra akü bitmiş. Neyse şarj ettim çalıştırdım ama LPG’ye kendisi geçmiyor manuel alınca patırtılı çalışıyor gaz yemiyor. Benzinde sıkıntı yok. Acaba tüp beyni mi kafayı yedi ki şarj azken?

• bad_boy97 kullanıcısına yanıt
    Arkadaki de ayni mantik. Ortadaki koaksiyel koniye zarar vermeden dıştaki korugu değiştireceksiniz. Ki değiştirecek körük de kalmamış tamamen yok olmuş

• ezimuse kullanıcısına yanıt
    Manüel alma kısmını anlayamadım, mars yaparken mi manüel alıyorsunuz? Lpg ayarı genelde bozulmaz akü olmasa bıle.

Benzinde çalışıyor zaten ilk isindiktan sonra LPG’ye geçmesi gerekiyordu baktım geçmemiş. Düğmeden kendim bastım öyle geçiş yaptı. Aklıma başka bir şey gelmiyor sağlam bıraktık şimdi böyle.

• Bugün bizim makinenin mutlu günüydü zaten benzinde kullanma niyetim varken bir de indirim görünce ayar falan vazgeçtim, verdim benzini

Artık yazlıklara da geçtik, kıslıktan sonra sert geldi biraz ama olsun, sürüşü güzelleşti tekrar. Bir de kış boyunca arabayı hiç doğru düzgün yıkamadım, benzıncılerde sadece basınçlı su kullandım, o da kus pıslıgı-balata tozu gitsin diye falan. Yıkamacıları komple unuttuk zaten. Bugün güzelce yıkadım arabayı süngerle, 2-3 yıl önce aldığım basınclı yıkama makinesi vardı (marka nılfısk, o da ıskandınav sayılır), onla her yerini geçtim bir güzel. Sonra da sonax hızlı cila, fiyatına göre baya iyi iş görüyor, 45tl civarı. Hem de baya fazla yıkama çıkaracak. Jantlar için de eskiden boşuna bezle uğraşıyormuşum. Dandik bir sprey aldım, gayet güzel temizliyor. Boyaya zarar veriyor mu bilmiyorum tabi. Bir de bugünden fotoğraf atayim. Yuksek durduğuna bakmayin, lastikleri değiştirdikten sonra hiç kıpırdatmadım

S40 I (1995-2004)

Yalniz kerata yakında başıma bir iş açacak ama anlayamadım henüz. Benzinde olmasına ragmen, ltft 8de, stft çok karmaşık takılıyor, arada -30bıle görüyor. Şuan için bir hata gözükmüyor ama biryerlerde sorun var. Oksijen sensoru ile başlayacağım bakalim. 

Geçen hafta bırakırken araba benzinde miydi? Lpg programlarında bir seçenek oluyor, mesela ben söyle ayarladım, lpg bitti diyelim araba benzine geçti, sonrasında lpg deposunu doldursam bile araba lpgye geçmiyor, düğmeye basmak zorundayım lpg için.

LPG doluydu. İlk marsta benzin ısınınca LPG otomatik geçiyordu. Stop ederken zaten LPG’de ediyor sonra ki çalışmada ilk benzin sıcaksa LPG geçişini yapıyordu. Sıkıntı şu LPG de tekliyor sarsıntılı çalışıyor. Soguklarda yapardı bunu sonra düzelirdi ama bugun hiç düzelmedi:) gerçi yürütmedim arabayı rölantide aküyü şarj ettim. Regulator 80derecelere kadar ısınmış LPG enjektorleri sikirdiyor çalışıyor ama gaz mi soguk nedir anlamadım.

Bu durumda ne olduğunu anlamak için lpg ecusuna bağlanmak lazım. Regülatör mu, yoksa enjektörler mi, başka anlama yolu yok. Kıt çok eskıyse ikisinden de kaynaklanabilir.

Pazartesi baktıracağız artık:(

Makine tam anlamıyla yakıyor . Tek eksik kareli panjur gibi geldi gözüme. O da ilginç yalnız, far içleri siyah ama panjur eski tip. Bu hali de oldukça güzel, ama kareli panjur ile agresif görüntü artar biraz daha.
    Daha önce söyledim tekrar diyeyim, olur da jantlar satılığa çıkarsa ilk bizim haberimiz olsun hocam.

Bu arada benimki de sapıtmaya başladı. Son bir kaç gündür ısrarla oksijen sensörü hatası veriyor. Daha 15 ay falan oldu yeni sensör takalı. Bu kadar kısa sürede bozulması çok mantıksız geliyor.

Edit. Lastik demişken, wetproof'lardan çok memnunum. Ses konusunda çok başarılılar, benim araçtaki ilave yalıtımın da faydası olsa gerek asfaltta çok sessiz ilerliyor. Sertliğine de alıştım, hatta lastiklerin sıkı yumuşaklığı da hafif yol dalgalanmalarında çok tatlı bir his veriyor kabine. Aşınma konusu da iyi gibi gözüküyor, bugün 35 km kadar 210 kmh sabit yolculuk yaptım, lastiklerde görünür hiç bir anormallik oluşmadı.

Edit2: Şu etanol olayı soru işareti oluşturdu biraz. Acaba oktan arttırıcı falan alıp kullansak mı benzin için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 14 Mart 2020; 23:39:19 >

• nacker kullanıcısına yanıt
    panjur meselesi benimde aklıma takılmıştı hocam. ya gerçekten bu şekilde üretildi (2002 üretim çünkü), ya da geçmişte kaza falan yaptılarsa değiştirmişler, gerçi kazası yok diye biliyorum ama panjuru kıracak şekilde birşey olduysa bilemeyiz tabi. kareli panjur özellikle kovalamıyorum ama denk gelirsem almayı düşünürüm jant konusunda sorun yok, öncelik zaten burasının

oksijen sensörü hatası garip bence de, 15 ay çok kısa süre. tam ne veriyor hata olarak, open loopa geçti mi tekrar? ingilizce bir kaynak bulmuştum, fakir veya zengin karışım olarak hata vermeye sebep olan ama aslında alakasız arızalar için. bir ara tekrar bulup paylaşırım.

wetproof anlaşılan hakikaten iyi hocam. ben ses olayını çok merak ediyordum, görmüş olduk. 17 line serisi baya gürültü yapıyor 15 ten sonra. büyük ihtimalle seneye ben de bakarım powerproof veya wetproof. yalnız 210kmh sabit hız iyimiş lastik konusunda ne zamandır aklımda, biz şimdi euro etiketine bakıyoruz, ama amerikalılar başka bir sistem koymuşlar. lastiğin kenarında threadwear, temperature, traction şeklinde 3 tane değer var. kontrol ettim, wrd4 de kenarda yazıyor ama line da yok. line serisi amerikada satılmadı diye anlıyorum bu sebepten. geçenlerde bir forumda euro etiketine bakarak lastiği kötülemeyin hemen, diğer o 3lü değere de bakın diyordu biri. ilginç geldi bana, biraz daha araştıracağım bakalım neymiş konu.

etanol olayı nedir bu arada, benzine katmaya mı başlamışlar? ben kaçırmışım o konuyu.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.