Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (411. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.366
Cevap
76
Favori
582.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Sayfa: önceki 409410411412413
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ooo hocam yakışmış valla. Bu arada 3750 devirde 180'e dayanan hız, ağlamıyorum, gözüme m56 şanzıman son vites dişlisi kaçtı sadece.

Bknz. 4000 devrin üstündeyim ama hız anca 160'ı geçiyor.
     S40 I (1995-2004)
    2016 Renault Megane 1.2 130 Bg 2022-... (Km 67.000-...)

• ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Adınıza çok sevindim hocam, makine (artık makine oldu sonuçta) resmen ateş ediyor. Tabii zevkinize karışmak gibi olmasın ama, tampon ışıklarını da krom yaptınız mı çok sağlam bir duruşu olacak. Ondan sonra da kim bilir, belki krom kapı kolları falan gelir.
    185'den 215'e ciddi bir artış olmuş. Etkisini çok net hissetmişsinizdir. Yakıt da artık bu işin doğasında var, yapacak bir şey yok.

Rüzgar gürültüsüne de yapılacak pek bir şey yok maalesef. Yalıtımın lastik-yol sesine faydası oluyor daha çok. Belki kapılara ayar falan yapılabilir fitillerin daha iyi oturması için, ne kadar etkili olur bilmiyorum ama.
    Sizin araçta da aynı mı bilmiyorum(belki makyaj, fitilerin durumu vs. farklıdır), bende 100-110 civarı rüzgar sesi hafiften belli etmeye başlıyor ama rahatsız etmiyor. 140'a kadar falan öyle çok dikkatimi çeken bir ses yapmıyor. Mesela geçen ay Ankara'ya gittim mola vermeksizin. Neredeyse hep 140 km/h sabit hızla, rüzgar sesinden yana çok sıkıntı çekmedim. Ama 160'a doğru ve 160 üstünde artık bayağı bayağı ben buradayım diyor. Zaten o esnada yol sesini de bastırıyor neredeyse.
    Benim arka kapıların gövde fitillerinin alt kısmı neredeyse her s40'ta olduğu gibi parçalanmış durumda. Belki o tamir edilirse biraz daha iyileşir.

Çekme olayına arabayı yakmak dışında çözüm yok hocam görüyorsunuz. İşini severek yapan ve uzmanı olan bir rotçu bulana kadar böyle devam edecek gibi duruyor.
    Ama ben yine de amortisör takozlarını değiştirmeye karar verdim. Bir kaç aya değiştirir, düzelen bir şey olursa tekrar bahsini geçerim.

Ha bu arada fitiller için ben sprey şeklinde bir bakım ürünü aldım(Tereson marka). Fitilleri 3-5 ayda bir temizleyip, kaput fitilleri dahil spreyi her tarafa sıkıp yediriyorum. Kauçuğun esnekliğini-yumuşaklığını iyileştiriyor, ömrünü de uzatıyordur mutlaka. Belki faydası olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 9 Eylül 2019; 11:35:53 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU

• nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sana ve diğer arkadaşlara bir lastikçi tavsiye edebilirim. Ben babamla uzun yıllardır gidiyorum ve kaliteyi hiç bozmadılar. Orada yaptırdığım balansı kimsede yapamıyor, rot yaptırmadım ama işlerini çok iyi yapıyorlar. Bence denenebilir. Yerin adı Dinçbay lastikçilik. Bereçi geçince Hyundai Erk plazaya gelmeden solda. Deneyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ahaha, çok güldüm hocam bizim araçların ki aşırı uzun, ama sizinki yeterli sanki. atmosferikte 4000devir civarında tork da zirvede olur, keyifli gider makine. benim durumda 180 civarı araba hep turbo gücüyle gidiyor, eskiden turbo sorunluyken bu hızlarda gidemiyordum mesela. turbo olmadan o devirde o hızları koruyamıyor haklı olarak.
    sağolun hocam, darısı başınıza diyeyim ilerde başka takım denk gelirse kaçırmayın derim. hem taban genişlemesi hem de jantların dışa doğru ofseti hem sürüşü hem görünüşü baya iyileştiriyor. krom tampon ışıkları için haklısınız, hem daha modern duruyor hem de daha bütün oluyor araç. şimdiye kadar hiç dikkatimi çekmediği için listeye almamıştım. bu jant-lastik işine bütçe ayırdığım için bu aralar üstüne düşmem herhalde. bu arada fiyatı hakkında fikriniz var mı, sadece dış camlar mı değişiyor? bir de üstüne bakım zamanı geldi sayılır, ekim başında bakıma gideceğim bakalım.

aslında bulgaristanda hurdalık gezme niyetim de vardı, ama sabah çok erken yola çıkıp bir de 700-800km kadar yol geçince o işe halimiz kalmadı. yoksa krom kapı kolu, vites topuzu, belki direksiyon vs. ne bulursam alacaktım. belki kışa doğru 2. bir tur yaparım, o zamana kalır. ben spoyler işine taktım biraz, bakım zamanı geçsin de bütçe durumuna göre araştıracağım.

bu arada sac jant ve lastikleri orada bırakacaktım ama sonra şansımı denemeye karar verdim, bir şekilde geçti gümrükten. malum artık ihtiyacım kalmadı, sac janta ihtiyacı olan varsa haberleşelim, lastikler pek iş yapmaz ama jantlar fena değil. buraya yazayım, sonra ilana koyarım artık.

fitil işini bir ara ben de listeye almıştım, sonradan vazgeçtim. aslında fitillerin önemi yüksek, bir de orjinal fitil fiyatlarını düşününce iyi bakmakta fayda var. dediğiniz spreyden bakayım ben de. gürültü olayı aynı dediğiniz gibi oluyor, 120 ideal, 140 kabul edilebilir, ama sonrası yorucu. genelde 120 ile sabit giderken neredeyse hiç yorulmuyorum, ama 160 civarı gidince sanki yol daha uzun geliyor. o yüzden acele yoksa 120 filan iyidir, hem az da yakıyor.

@goodorevil ve sizin paylaşımlardan sonra çekme olayını çözemeyeceğimize ben de ikna oldum şaka bir yana, düzgün usta olsa çözülecek belki ama ne yazıkki olmuyor. amortisör takozlarının biri bende de merkezden kayıktı, siz değiştirin bakalım nasıl olacak. listeye onu da eklemek lazım.

Tampon ışıkları znt'de vardı ama fiyatları yüksek maalesef. Tanesi 100 tl'ye yakın. 4 ile çarpınca bir bakım parası neredeyse. Ünite komple değişiyor.
    Spoyler de çok yakışacaktır. Özellikle ön tampondaki çok güzel duruyor, köşelerde piano black çıkıntılar falan. Ama bulunması da imkansıza yakın sanırım. Yine çıkarsa Bulgar'dan çıkar.

Hocam ben 16 inç ve üstüne her ne kadar istiyor olsam da geçmem gibi geliyor. 1.8 motora -aslında ölü yatırım olmasa da- çok harcamak pek mantıklı gelmiyor. Şöyle olabilir, ileride bunu satıp makyajlı bir T4 veya 2.0T alırsam o zaman gerek jant gerek yürüyen gerek motor olarak yüklenirim.

Bunu demişken, son 1 hafta 10 gündür fena şekilde E38 750i/iL'lere takmış vaziyetteyim. Tam "makine" tanımına uyan arabalar. 5.4 litre V12 atmosferik motora sahip. 322 beygir 500 Nm tork üretiyor. Yakıt tüketimi felaket ama zaten böyle bir araba da sürekli kullanılmaz. Yakıt kısmı kullanıma bağlıyken, vergi de yaşından ötürü çok yüksek değil(bir alt dilime düşürme olayı da var galiba).

En büyük soru işareti bakım/tamir maliyetleri. 12 tane buji 12 tane buji kablosu var. 8 litre yağ alıyor, hava filtresi 2 tane. MAF sensörü 2 tane, boğaz kelebeği 2 tane, oksijen sensörleri 2 tane. Hatta benzin pompası bile 2 tane galiba. İlk modellerde ECU bile 2 taneymiş (6/6 şeklinde). Liste böyle gidiyor.
    Motorun geçmişi temiz olduğu sürece kronik problemleri çok olan bir araç değilmiş, ama olası bir problemde ciddi yük bindireceği aşikar. Fakat böyle bir araba günlük kullanılmayacağına göre, bozulursa tamiri için bütçe toparlayana kadar otoparkta yatması da pek sıkıntı değil açıkçası.
    Bir de şu son sahibi olma olayı, bu araba için volvolardan bile daha gerçekçi. İyi yanı, piyasası gördüğüm kadarıyla 40-60 arasında değişiyor. Temiz olanlar (veya gözükenler diyeyim) 55-60 arası. Çok ciddi bir rakam değil.
    Zaten eğer ileride böyle bir çılgınlık yapıp da alırsam, bu parayı unutarak alırım. Büyük ihtimalle çok zor durumda kalmadıkça da hiç satmam. Çünkü bu tarz bir "makine" alıp ömür boyu binmeyi hep istemişimdir. V12 dizilimi de artık uçak motoru sınıfına giriyor sonuçta, zevki çok farklı olur.

S40 I (1995-2004)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 10 Eylül 2019; 12:33:49 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU

• LordMayros kullanıcısına yanıt
    Selamlar, benzer bir sorun bende var. Hatta aynı sorun diyebiliriz. Özetle :

Araç çalışmıyorken Auto da Fan dönmüyor ( Kabin Fanı ) ancak çalışınca auto da ve 0 - 1 - 2 - 3 - 4 - 5 te dönüyor. 0 da dönmemesi gerekiyor ancak orada biraz sapıtıyor. Bazen yükselip bazen yavaş devirde takılıyor. MJ802 transistörü değiştirdim. ilk 1 hafta 0 konumunda fan hiç kımıldamadı bile ( olması gereken buydu ) ancak bikaç hafta geçtikten sonra fark ettim ki. Eski haline dönmüş. Sorun ne olabilir.

Şu potansiyometreleri değiştirmek biraz sıkıntı ince işlik. ancak Balata sprey, wd40 vs alayını sıkabilirim :) yada son hatte yine değiştirim siz ne düşünüyorsunuz ?
    Jantlar hayırlı olsun gerçekten çok yakışmış. Tahmin ettiğimiz gibi araba da çok sertleşmemiş. Şu an kullandığım lastikler eskimeye yakın bulabilirsem ben de almayı isterim aracın görüntüsü muazzam. Ya da siz satacak olursanız sizden alırız

Ben de arabanın bakımını yaptırdım. Yağ, filtreler, ön arka amortisör takozları, oksijen sensörü, arka helezon yaylar değişti. Arabada ilk fark ettiğim amortisör takozlarının etkisi oldu bu kadar değişeceğini tahmin etmezdim, son zamanlar el arabasına binmişim yollardaki en küçük bozukluğu hissediyordum. Şimdi sert süspansiyon yapısına rağmen araba çok konforlu hale geldi, sürüşü daha kararlı oldu. Uzun süredir arabayı kullandığım için beğenmemeye başladım sanırım diyordum ama takozlar bitmiş içleri oynuyordu. Sizlerin de bir süredir değişmiyorsa kontrol ettirmenizi tavsiye ederim çok fark ediyor.

Oksijen sensörü değişiminden sonra ltft LPG'de iken 5 civarında oluyor ve arıza ışığı bakımdan sonra bin km oldu yanmadı. Yani fakir karışımın sebebi oksijen sensörü imiş. Zaten dice da arızayı görmüştük. Emme hattında kaçak testi de yapıldı kaçak yok, egzoz hattında ise egzoz sesi yok kaçak yok dediler. Alt devirler de canlandı ve performansı biraz daha iyileşti diyebilirim.

Arka helezon yaylar biraz sünmüş ve yeni kyb yaylar beklediğim kadar sert olmasa da daha iyi oldu.

Bakımda Motul 8100 x clean+ 5w30 kullandım önceki yağ 0w40 castrol edge idi bariz fark motor sesinde oldu. Motor motulda daha sessiz çalışıyor.

Arka balatalar 60 binde bitmişti önler de 99 bin km'de bitmiş oldu. Orijinal balatalar Lucas imiş benim araçta.
     S40 I (1995-2004)

Klima kontrol panelinin sıcaklık ayarı çalışmıyordu ikinci el 550 tlye satılıyordu ama kronik arızalı parça olduğundan güvenemedim ve 350 tlye tamir ettirdim şu an düzgün çalışıyor.
    Biraz para harcamak zorunda kaldım ama araba çok güzel oldu. Yalıtım dışında arabada hoşuma gitmeyen bir şey yok. İnşallah yakın zamanda başka masrafları olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karareis -- 10 Eylül 2019; 17:25:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ersin310

sağolun hocam, darısı başınıza diyeyim ilerde başka takım denk gelirse kaçırmayın derim. hem taban genişlemesi hem de jantların dışa doğru ofseti hem sürüşü hem görünüşü baya iyileştiriyor. krom tampon ışıkları için haklısınız, hem daha modern duruyor hem de daha bütün oluyor araç. şimdiye kadar hiç dikkatimi çekmediği için listeye almamıştım. bu jant-lastik işine bütçe ayırdığım için bu aralar üstüne düşmem herhalde. bu arada fiyatı hakkında fikriniz var mı, sadece dış camlar mı değişiyor? bir de üstüne bakım zamanı geldi sayılır, ekim başında bakıma gideceğim bakalım.

aslında bulgaristanda hurdalık gezme niyetim de vardı, ama sabah çok erken yola çıkıp bir de 700-800km kadar yol geçince o işe halimiz kalmadı. yoksa krom kapı kolu, vites topuzu, belki direksiyon vs. ne bulursam alacaktım. belki kışa doğru 2. bir tur yaparım, o zamana kalır. ben spoyler işine taktım biraz, bakım zamanı geçsin de bütçe durumuna göre araştıracağım.

bu arada sac jant ve lastikleri orada bırakacaktım ama sonra şansımı denemeye karar verdim, bir şekilde geçti gümrükten. malum artık ihtiyacım kalmadı, sac janta ihtiyacı olan varsa haberleşelim, lastikler pek iş yapmaz ama jantlar fena değil. buraya yazayım, sonra ilana koyarım artık.

fitil işini bir ara ben de listeye almıştım, sonradan vazgeçtim. aslında fitillerin önemi yüksek, bir de orjinal fitil fiyatlarını düşününce iyi bakmakta fayda var. dediğiniz spreyden bakayım ben de. gürültü olayı aynı dediğiniz gibi oluyor, 120 ideal, 140 kabul edilebilir, ama sonrası yorucu. genelde 120 ile sabit giderken neredeyse hiç yorulmuyorum, ama 160 civarı gidince sanki yol daha uzun geliyor. o yüzden acele yoksa 120 filan iyidir, hem az da yakıyor.

@goodorevil ve sizin paylaşımlardan sonra çekme olayını çözemeyeceğimize ben de ikna oldum şaka bir yana, düzgün usta olsa çözülecek belki ama ne yazıkki olmuyor. amortisör takozlarının biri bende de merkezden kayıktı, siz değiştirin bakalım nasıl olacak. listeye onu da eklemek lazım.
    Benim ön takımda yaylar, viraj demiri, direksiyon kutusu ve travers hariç her şey değişti. Amortisör takozları, rulmanları, salıncaklar, rot, rotil aklınıza ne gelirse, ön takımda ne parça varsa değişti.

Şu anki sorun biraz daha farklı, şöyle söyleyeyim bir yerlerde bir boşluk var ve araç yüke bindiğinde o boşluk aracın davranışını değiştiriyor. Sağa çeken arabanın sola çekmesinin başka bir izahı olmadığı gibi, şiddetli rüzgarlarda arabanın anormal gezme yapması (Anlık hareketler yapabiliyor) da buna işaret ediyor.

Benim şu anki teorim ise şu:
    Arka taşıyıcı araca 3 noktadan bağlı. Önden arkaya gidersek birincisi, yukarıda attığım burçtan şaseye bağlı. İkincisi kısa denge kolundan ayar civatalı olarak şaseye bağlı, üçüncüsü ise arka salıncağa bağlı o da ayar civatası ile şaseye bağlı. Sistem 2. ve 3. noktalardan ayar yapmaya müsaade ediyor, 1. nokta ise arka tekerlerin hafifçe dönmesine müsaade eden "Passive Rear Steering"'in burçları. Bu burçlar işte fabrikanın taktıkları. Benim teorim de işte burada devreye giriyor, bu burçlar koplmuşsa, taşıyıcının en ön kısmı yük altında göstermesi gereken mukavemeti göstermeyip arka tekerleklerin dönmesine sebep oluyor olması. Çünkü bazı durumlarda sanki direksiyonu çevirmişim gibi araba yön değiştiriyor. Bunları Eskişehir'e gitmeden değiştirebilirsem yine sonuç bildiririm. Eğer bunlar değiştiği halde bu boşluk hissi gitmezsee, arabayı yakabilirim.

Fiyat biraz fazlaymış hocam, sadece camları değişecek olsa düşünürdüm aslında. Ama şu an o parayı ayıracak olsam viraj demirine ayırırdım. Farkettiyseniz sayenizde onu da listeye aldım spoyler işine bakacağım artık, sanırım buradaki tunıngcılerde bulunuyor, ama ne kadar kalitelidir bilinmez. Bulgaristanda çoğunluk 1.9d ama çok farklı varyasyonlar da var, biraz gezebilsem çıkar kesin birşeyler. On spoiler de bulunur eminim.

Yalniz s40tan 750ye geçince algım bozuldu hocam, yazıyı 2kez okudum bu arada motorun görüntüsü sanat eseri gibi zamanında bu kasa 740a binmiştim, v8 muazzamdı, v12yı düşünemiyorum. Arabada öyle gözüm kalmamıştı ama ben bindikten kısa bir süre sonra araba pert oldu ne yazıkki.

Bu araç v12 sayesinde gelecekte koleksiyonluk bile olabilir. Ama yürütmesi bence baya zorlu olacaktır. Hem herseyx2 hem de motor parçaları çok kolay bulunmuyor olsa gerek. Bilemiyorum, çok iddialı bir araç, araç değil makine

Şimdi aynı şey değil ama o niyetle ilk nesil s80 t6 güzel olabilir. T5e göre nispeten sorunlular galiba ama performans olarak çok daha hızlılar. Hem artık volvoyu ezbere biliyorsunuz, bakımları-arızası falan da koymaz. Hayaller, hayaller

• karareis K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, sagolun. Siz çok değişmez demiştiniz ama bende baya tereddut vardı. Yıne de heves ağır bastı, denemek istedim. Neyse ki sizin dediginiz gibi oldu. Ben daha önce bu 40-45 yanak olayını merc a180, seat cordobada falan tecrübe etmiştim, bana çok sert gelmıslerdı , beğenmemiştim. Ama s40 genel olarak daha yumuşak. Şimdilik biraz kullanayim, belki benden size geçer bu arada şansıma yamukluk yok, boya durumu benim eskilerden çok daha iyi. Onca yol gitmişim, kötü olsa da alacaktım ama şansım yaver gitti diyelim.

Bu arada siz de baya birsey değişirmişsiniz, araba toparlanmış. Yürüyen konusu forumda bayadır dönüyor, az-cok hepimizin bir sıkıntısı var. Bu amortisör takozu baya değiştiriyor anlaşılan, mesela bende bir taraf tam merkezde değil. Bir ara o ise de el atmak lazım.

Sizdeki sensor bu kadar farkettıyse bizdekiler ne durumda acaba. Ben 220bıne geldim, aslında bozulmayı beklemeden değiştirmek lazım, yakıt da düşecek kesin. Bir de bizde lpg olayı var tabi, demekki ltft çok sapıtırsa sensoru de düşünmek lazım.

Motul x-clean serisi, aynı mobil esp gibi dpf lı araçlar için diye biliyorum. Ben o yağı 50bın km kullandım, artık motul xcess 5.40tayım. @nacker ile baya incelemiştik bir aralar, bu dpf uyumlu yağların dayanımı bir tık daha az. Ilerıde xcess serisine gecebılırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ersin310

ahaha, çok güldüm hocam bizim araçların ki aşırı uzun, ama sizinki yeterli sanki. atmosferikte 4000devir civarında tork da zirvede olur, keyifli gider makine. benim durumda 180 civarı araba hep turbo gücüyle gidiyor, eskiden turbo sorunluyken bu hızlarda gidemiyordum mesela. turbo olmadan o devirde o hızları koruyamıyor haklı olarak.
    Gidişine laf yok, 120-130'dan sonra gaza bastım mı çabucak 170-180 tırmanabiliyor, hatta 200-210'a kadar gayet güzel gidiyor.

Ben de mesela 3000 devirle 150 yapsın istemiyorum ama en azından bi 130 yapabileyim ya.
    Zaten mantıken şu var, eğer şanzıman son dişlisi uzarsa 4. viteste 3000 devirde 105 falan yapsa hiç bir kaybım olmaz. Çekmediği yerde düşerim 4'e eski yakıt sarfiyatımla devam ederim. Düzde de atarım 5'e az yaka yaka giderim.
    Tek kaybım vites düşürmeme konforumdan olmak olur.

• karareis K kullanıcısına yanıt
    Hocam son zamanlarda ben de aynı hisse kapılmıştım. Artık iyice alıştığımdan böyledir diyordum ama dediğiniz gibiyse ben de ilk olarak ön takozlardan başlayayım o zaman. Siz hangi marka kullandınız?
    Bir de değişimden önce kaputu açıp takozlara tepeden baktığınızda, ortadaki amortisör mili ortadan kaçık duruyor muydu, hiç dikkat ettiniz mi buna? Normalde tam ortada durması lazım.

Oksijen sensörü değişiminden sonra bende de aynı iyileşmeler oldu. Alt devirler canlandı ve devirlenme isteği arttı. Normalde oksijen sensörü 100-150 bin km'de ömrünü tamamlar deniyor, bizimkiler arıza lambası yakmadan bayağı uzun gidiyor bunca km'ye rağmen.

Yalıtım konusunda da en büyük farkı lastiklerin ses değeri yapıyor. Sessiz lastikten sonra yine istediğiniz gibi olmazsa davlumbazlara ve bagaj tabanına ekstra yalıtım düşünebilirsiniz. Özellikle kaba dişli asfaltta gelen uğultuya faydası oluyor.

• Herkese iyi forumlar S40 2001 1.8 aracımız var araç 120.000 kmde
    Geçen hafta yolda kaldım debriyaj boşa çıktı tamirciye götürdük debriyaj alt merkezde sorun dedi ancak tamamen değişmesi gerekmez tamir takımı ile hallolur dedi parça bugün geldi ve değiştirdik.
    Sorunum şu ki vites geçişleri kusursuz olan araç daha zor geçiyor ve 3.viteste iki kez geçiriyormuş gibi cırt cırt ses geliyor
    Ve yokuşta kalkarken devir yükselmesine rağmen araç bayılıyor
    Acaba yolda kaldığım zaman şanzımana bir zarar mı geldi? Pek zorlamadım çekici çağırdım
    Ya da baskı balata mı bitmiştir veya volant dişlileri?
    Aracın vites geçişleri kusursuzdu tıkır tıkır geçiyordu şimdi zorlanıyor ve çok sinir ediyor lütfen bilen abiler, kardeşler yardımcı olursa çok sevinirim
    Ayrıca iki hafta önce ağır bir bakıma girdi araç
    Triger-devirdaim-motor kulağı-v kayışı-varyatör-arka amasörler -egzantrik ve krank keçeleri değişti kaliteli malzeme kullandık ina vb. Krank keçesi kaçırma yapmış yağ kaçırdı araba tekrar yeni keçe taktık şuan sorun yok acaba keçeden kaçan yağ baskı balataya mı zarar verdi anlamadım 2 gündür kafayı yemek üzereyim araba 0 gibiydi bu şanzıman sorunu beni çıldırma noktasına getirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruiins -- 10 Eylül 2019; 20:31:18 >

Aynen o geçiş biraz absürt oldu. Aslında hiç aklımda da değildi, BMW'lere de özel bir ilgim yok(bu model dışında hala yok). Şu videoyu, ve devamında üstte paylaştığım egzoz videosunu izleyince heyecanlandım biraz. Sonra sarı siteye girip bir bakayım dedim. Ben bunların fiyatını hep yüksek sanıyordum. Malum eski BMW'lerin piyasası oldukça şişkin. 7'yi geçtim 5'lere bile dünyanın parasını istiyorlar. Neyse malum siteye girdim filtreyi ayarladım o da ne fiyatlar 40-60 arasında. 60 tl olan da individual paket üstelik. Emin olamayıp açıp teknik özellikleri tekrar kontrol ettim, evet 12 silindir. O an kafama yerleşti er ya da geç bunlardan 1 tane almam lazım. Piyasasının bu kadar düşük olmasının sebebi de belli, v12 olması. 740'ların piyasası çok daha yüksek.

Evet yürütmesi kesinlikle sıkıntılı olacaktır. O yüzden ya 2. araç olacak ya da günlük hayatta özel araç lazım olmayacak. Alırken zaten detaylıca baktırılır da; arıza durumunda da bir çözüm mutlaka bulunur diye düşünüyorum. BMW'de eski modellerde bile parça stok problemi olmuyormuş. En kötü ihtimalle 15-20 güne yurtdışından getirtilir. YAbancı sitelerden biraz baktım, bir kaç parça dışında fiyatlar genel olarak makul seviyede.

S80'in de yeri ayrı. Zaten 750'yi keşfedene kadar aklımda o vardı keyfi kullanmalık araç olarak. Ama şu var, 750 daha bir egzotik ve çekici kalıyor T6'nın yanında.
    Aslında en temizi bir tane 750, bir tane t6 bir tane t5 bir tane t4 bir de günlük kullanmalık bir d5 çekmek evin önüne. Galeri gibi. Şakası bir yana kısa süreliğine de olsa bir T6 veya T5 tecrübe etmek istiyorum mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 10 Eylül 2019; 21:0:49 >

sizinki ilk görüşte aşk olmuş hocam hayırlısı diyelim ama kararlı gördüm sizi. bu arada bakmadım ama fiyat konusunu tahmin edebiliyorum, bmw de işler garip işliyor. bundan daha pahalı e36 lar vardır kesin piyasada. o yüzden kesin değer fiyatına. sadece iyice bekleyip en temizini düşürmek lazım.

ben kısa mesafede gayet kötü durumdaki bir s80 t6ya binmiştim, o bile bariz hızlıydı. keşke dediğiniz gibi bir fırsat olsa da t6dan aşağı doğru sıralasak kapıda bir arkadaşım s60r alacaktı ama anlaşamadılar, alsaydı dünya gözüyle bir volvo r görecektik

edit: bizim otoparkta tam karşımda makyajlı kasa e39 530d var. benzinli olsa süper olacaktı ama her seferinde bir göz atıyorum yani, bende de gizli bir bmw sevgisi mi var acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin310 -- 10 Eylül 2019; 21:40:25 >

• Konuyu yanlış bir yere falan mı açtım acaba kusura bakmayın yeniyim yardım edebilecek birisi var mı ?

Orijinalden alıntı: Ruiins

Konuyu yanlış bir yere falan mı açtım acaba kusura bakmayın yeniyim yardım edebilecek birisi var mı ?
    Sorununuz nedir? Eğer 1996-2004 arası bir S40 ile ilgili ise seve seve yardımcı oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Sorununuz nedir? Eğer 1996-2004 arası bir S40 ile ilgili ise seve seve yardımcı oluruz.

Alıntıları Göster
    Çok teşekkür ederim alakanız için
    Herkese iyi forumlar S40 2001 1.8 aracımız var araç 120.000 kmde
    Geçen hafta yolda kaldım debriyaj boşa çıktı tamirciye götürdük debriyaj alt merkezde sorun dedi ancak tamamen değişmesi gerekmez tamir takımı ile hallolur dedi parça bugün geldi ve değiştirdik.
    Sorunum şu ki vites geçişleri kusursuz olan araç daha zor geçiyor ve 3.viteste iki kez geçiriyormuş gibi cırt cırt ses geliyor
    Ve yokuşta kalkarken devir yükselmesine rağmen araç bayılıyor
    Acaba yolda kaldığım zaman şanzımana bir zarar mı geldi? Pek zorlamadım çekici çağırdım
    Ya da baskı balata mı bitmiştir veya volant dişlileri?
    Aracın vites geçişleri kusursuzdu tıkır tıkır geçiyordu şimdi zorlanıyor ve çok sinir ediyor lütfen bilen abiler, kardeşler yardımcı olursa çok sevinirim
    Ayrıca iki hafta önce ağır bir bakıma girdi araç
    Triger-devirdaim-motor kulağı-v kayışı-varyatör-arka amasörler -egzantrik ve krank keçeleri değişti kaliteli malzeme kullandık ina vb. Krank keçesi kaçırma yapmış yağ kaçırdı araba tekrar yeni keçe taktık şuan sorun yok acaba keçeden kaçan yağ baskı balataya mı zarar verdi anlamadım 2 gündür kafayı yemek üzereyim araba 0 gibiydi bu şanzıman sorunu beni çıldırma noktasına getirdi.

• 
Sayfa: önceki 409410411412413
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.