Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (303. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.319
Cevap
71
Favori
517.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Benim yorumum alpin ve ug serilerini kullanmış biri olarak alpin biraz daha iyi. Ug ler özellikle nemli asfaltta sorun yaratmıştı bize. Yani böyle çiğ kırağı tarzında yerlerde. Karlı zeminde de alpin bir tık daha iyi.

    Benim kullandığım ilk alpin ve alpin 4

    Ug ler ise 9 yada 8 di tam hatırlamıyorum.
  • benim teyp arkasında ki kalorifer kazanı DENSO marka Mitsubishi yazısı yok bende :(

    bu arada her ne kadar motorola olsada o klima paneli kronik hatası hemen her araçta oluyor keşke tam dijital yada eski telli klima olsaydı :) başımız bu kadar agrımazdı sen sıcaklıgı fan hızını neden trimpot ile ayarlarsınki :) düğmelerin zamanla yapış yapış olmasıda ayrı bir dert tabi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nouma45

    Merhaba arkadaşlar, 2001 Volvo S40 1,8 aracım için rolanti sorunu ve arada yaptığı tekleme sorunundan dolayı bugün servise gittiğimde aracın hava akışmetresinin diğer adıyla maf sensörünün arızalı olduğunu öğrendim. Servisteki ustalar yan sanayisini kesinlikle önermiyorlar kaç tane taktiysak hepsi arizalandi sıkıntı çıktı dediler. Orijinal parçadan kesinlikle şaşma dediler fakat orijinal parçasının fiyatını öğrenince şok oldum tam 1970 tl dediler. 3 ay önce aynı parça 1100 TL civarı imiş malum dolar artınca fiyatı da baya şişirmişler.

    Bu parçanın tamiri falan yapılabiliyor mu, bilgisi olan varmı acaba?

    Bir yerde okudum bu parçanın orijinal çıkmasını bulup takan olmuş ondan bile verim alamamışlar. Bir önerisi olan yada bu konuda bir deneyim yaşamış olan varmı?
    Bende 3tane yan sanayi var , tekleme sorunu maftan degildir onu soyleyeyim oncelikle amma rolanti ve stop varsa supheli.





    Ben cikma orjinal aldim 2 yil once . Sorunum cozuldu. Odb cihazi varsa bi sizin degerlere bakmak laziim.




  • nouma45 N kullanıcısına yanıt
    Matrax'ın dediği gibi tekleme olayı her devirde oluyorsa büyük ihtimalle ateşleme ile alakalıdır.

    MAF(akışmetre) arızası genelde rölantide devir dengesizliği ve stop etmeye sebep oluyor. Mesela kırmızı ışıklara yaklaşıp durunca motor hır-hır yapar, deli gibi dalgalanır.



    Bu arada gittiğiniz servis volvo servisi mi? Arızayı nasıl tespit ettiler, cihaza mı bağladılar?

    Daha önce başıma geldi ve ben de bir süre bu sıkıntıyla uğraştım ama çözüm çok basitti.

    Öncelikle, bu arabalarda eğer motorun emiş tarafında hava kaçağı varsa MAF sağlam olduğu halde, MAF arıza kodu verebiliyor. MAF ile beraber fakir karışım hatası da verir genelde.

    Bu yüzden her şeyden önce bir balata spreyi alıp, motorun emiş tarafında bütün bağlantıların etrafına azar azar sıkmanız lazım. Hortumlara, boğaz kelebeğine, enjektörlere ve direksiyon pompası ile manifold arasındaki boşlukta bulunan hortuma (üst radyatör hortumunun altında kalıyor).

    Buralarda hava kaçağı olabilir. Spreyi sıktığınızda devirde değişiklik oluyorsa o noktada bir yerde kaçak vardır.



    MAF'ın gercekten bozuk olup olmadığını anlamanın kara düzen bir yolu da mevcut ve mutlaka deneyin. Motoru çalıştırıp kaputu açın. Hava filtresinin üzerinde sola doğru maf sensörünü görürsünüz. Motor dengesizlik yaptığı an kablosunu çıkartın. Eğer düzelirse büyük ihtimalle MAF arızalıdır. Eğer düzelmezse yukarıda dediğim gibi %90 ihtimalle bir yerde hava kaçağı vardır.




  • Öncelikle cevaplarıniz için çok teşekkürler. Aracımı Maslak takı Viking Volvo özel servisine götürdüm orada bilgisayara bağladılar ve arıza orada belli oldu, hatta arızalı parçanin(maf sensörünün) resmini bile gösteriyordu ekranda. Yinede nacker in dediği gibi rölantide iken dalgalanma başladığında sensör ün fişini çekeceğim emin olmak için.

    Bugün çıkma orjinalini buldum internette pazarlıkla 300 TL ye bıraktı onu alıp denesem mi acaba diyorum, serviste o kadar emin konuştular ki yan sanayi parçaların uyum sağlamadığı hemen bozulduğu konusunda çıkma almaya da çekiniyorum şuan.
  • piston teknik resmini bulabilirsem daha kesin konuşabiliriz. hafta sonu değiştirmeyi planlıyorum.
    http://www.skandix.de/en/spare-parts/brakes/brake-calipers/piston-brake-caliper-rear-axle/1014087/

    işkence ile yeterli basınç yaparsak sürtünme ile bile dönebilir gibi duruyor aslında. bir önceki sayfadaki apartın da çıkıntıları yok.

    @M_aTRa_X

    edit:

    frenkit K385101
    nk 8699045
    budweg 233815
    frenkit P385101
    ert 150220-C
    autofren D02519

    bu marka/modellerden birinin teknik resmi olsa yeter :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minae -- 7 Kasım 2018; 21:59:15 >




  • nouma45 N kullanıcısına yanıt
    Cikma orjinal yan sanayiden cok daha iyidir cikma alip uzun suredir kullananlar var illa sifir dersen



    200 dolar a var yurtdisindan getirtilebilirhttps://www.ebay.com/itm/Volvo-S40-V40-2001-2004-Siemens-VDO-Air-Mass-Sensor-30611532/320904703456?hash=item4ab7692de0:g:YmgAAOSwDrNZR9ej
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LordMayros

    Cikma orjinal yan sanayiden cok daha iyidir cikma alip uzun suredir kullananlar var illa sifir dersen



    200 dolar a var yurtdisindan getirtilebilirhttps://www.ebay.com/itm/Volvo-S40-V40-2001-2004-Siemens-VDO-Air-Mass-Sensor-30611532/320904703456?hash=item4ab7692de0:g:YmgAAOSwDrNZR9ej
    Fiyat iyiymiş hemde orjinalin parça, fakat e bay Türkiye ye satış yapmıyor artik bildiğim kadarıyla, kredi kartı ile ödeme kabul etmiyor pay pal hesabı açmak gerekiyor oradan kabul ediyormu ondanda emin değilim. Eskiden eBay dan alışveriş yapardım fakat bu problemlerden dolayı artık yapamıyorum ne yazıkki




  • umarım bu sene biraz kar görürüz istanbulda, biraz doğal ortamında hissetsin kendini makine

    dediğiniz gibi yapacağım, hangisi denk gelirse artık, çünkü ikisi de güzel lastikler anlaşılan. yalnız testler çok acaip, tyrereviews.co.uk dan biraz inceledim. malum bunlar eski lastik, 2011'den beri bir sürü teste girmişler. ilk başlarda alpin için yuvarlanma direnci düşük ve sessiz demişler, ug için gürültülü denmiş. yıllar geçtikçe micheline gürültülü muamelesi yapmışlar. hatta son testlerin birinde artık ug9 da sahneye çıkmış, testlerde alpin, ug9 un hemen arkasından gelmiş. bu testler de biraz kafa karıştırıyor yani, bazen hafif yanlı testler oluyor gibi geldi bana. conti tartışmasız hep 1. mesela.

    neyse, gürültü benim için de önemli ama genel olarak alpin in kuru zemin kullanışı daha başarılı duruyor ki zaten genelde böyle kullanılacak. bir de hafiften marka takıntım var o yüzden ibre alpin den yana.

    @sonfatih, sizin araç 2004 galiba, göstergelerin etrafındaki krom halka gözlerden kaçmadı, çok şık duruyor




  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    1970 lira nere 1050 lira nere. Hadi gümrüğe takıldı vergi çıktı diyelim yine 1250 lira falan ediyor.
    Bizim parçacılar parçanın üreticisinden, taşıyıcısından, vergiyi alan devletten daha çok kazanıyor. Var mı böyle bir düzen.
    Bunlara bir denetim mekanizması gelmeli artık.
    Yurtdışındaki junkyard sistemi TR'ye gelse, bir günde hepsinin kökü kazınacak ama olmuyor işte.

    Edit: Bu arada verdiğiniz link turbolu motorların MAF sensörü. Atmosferik olanları daha da ucuzdur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 8 Kasım 2018; 11:40:33 >
  • Aklıma takılan bişey.. tamam bizim volvo lar her parçayı kabul etmiyor yan sanayi olanı felan ama.

    Millet bu maflari üretiyor ve satıyor. Öyle bir tane iki tane yapayım satayım demiyordur haliyle. Bildiğin fabrika fabrika olmasada uretimhanedir. Hic mi birinin yaptığı uymuyor. Bu yapılanların hepsi tüketicinin parasını sovuslemek icin mi yapılıyor.

    Bu arada benim maf icin aldığım liqui moly sprey halen duruyor. Bir ara bende ondan suphelenip almistim spreyle temizlenir mi diye sorun onda cikmayinca dedim agrisiz başımı agritmayim temizliyorum derken bozmayalim; )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eloq -- 9 Kasım 2018; 8:57:56 >
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Genelde İstanbul'a bir sene yağıyor bir sene yağmıyor. Geçen sene yağmadı, bu sene yağacağını düşünüyorum ama doğayı o kadar tahrip ettik ki yağmayabilirde.

    Lastik için neden Nokian düşünmüyorsun? Ben geçen sene wr d3 almıştım hem yazlık lastiklerden sessiz hemde soğuk hwvada kuru ve ıslqk zemin tutuşu güzeldi. Alpin ve ug kullanmış olmama rağmen bir eksiğini hissetmedim. Karlı zeminr çıkamadım ama teslerde o kısmıda iyi. Yeni modeli çıktığında en iyi kar lastiği seçilmişti yanlış hatırlamıyorsam. Yalnız almak istersen Rus değil Finlandiya malı almaya bakman lazım.
  • bu sene kar olmasa bile sağlam soğuk olacak gibi geliyor bana da. o yüzden almak istiyorum biraz da.

    çıkma almayı düşünüyorum hocam, oyüzden başka markalara döndüm. yoksa wr d3-d4 farketmez birini alırdım düşünmeden. filo çıkmalarına gözümü diktim, onlarda da kaliteli marka olarak sadece ug8 ve alpin a4 var.

    benim yazlık nokian line serisi rusya üretimi. ben sadece yazlıklar rusya sanıyordum, kışlıkta da var mıymış rusya?
  • ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Fabrika konusunda iki fabrikası olduğu için söyledim.

    Bende ikinci el almıştım nokianları grçen sene ama adam yeni almıştı sonra arabayı satmak zorunda kalmış lastikleri vermemişti yeni sahibine. Boyaları duruyordu hala. Adamın arabası connect olduğu için xl hatta benim lastikler.

    Arada bakın belki denk gelir. Ben filo çıkmadı tercih etmezdim şahsen. Filo kullanıcıları öukur tümsek yavaşlamıyorlar , hor kullanılmışmolma ihtimallerş yüksek. Dikkatli olmakta fayda var.
  • Sol arka stop kırıldı bunun çıkması nereden bulunur sordum bir kaç yere ama bulamadım.
  • Sifiri 1100tl cikmasi 500tl



    Ankardaa bi firma tamir ediyor 250 tl



    Ama tamir eden sifitlr gibi yapiyor tavsiye ederim
  • Arkadaşlar benim araçda çekiş problemi olduğunu buraya daha önce defalarca yazmıştım ve çözüm bulamamıştım.
    Sorunun eksantrik resetleme valfinde olduğunu özel servis bilgisayarında gösterdi ve ben arabayı yaptirmadan eve getirdim.
    Parçaya gelen elektrik 12v olması lazım fakat 12v gelmiyor ben lamba değdirip denedim gerilim 2v da kadar düştü ve lamba sönük yandı daha sonra ben parçaya 12v verdim parça düzgün çalışıyor hissi verdi(mekanizması şık şık şeklinde ses çıkartiyor düşük gerilimde hareket yok.) şimdi parça düzgünse değiştirmek çok maliyetli hadi deneyeyim diyebileceğim bir şey değil parça sorunsuz isede boşuna almak istemiyorum zaten beni etkileyecek şekilde farklı yerlerinde masraf yaptım.

    Bu eksantriğin üstünde yağ basıncı yapan bir parça bilgisi olan anlayan yardımcı olabilicek var mı?
     S40 I (1995-2004)




  • O parca VVT resetleme valfi 3000dd den sonra vvt dislisinin egzantrik acisini degistirerek perfofmansa katki sagliyor ama bozukluguda cok fazla hissedilmez zaten bozukluguda genelde soket kismindan yag kacirmasi ile anlasilir
    Bence bi aracin sentesine baktirin sente duzgunse en sagliklisi kompresyon testi hem ust kapak hem segmanlar hakkinda bilgi verir
  • LordMayros kullanıcısına yanıt
    Bugün serviste baktılar sadece o parçanın değişmesi gerektiğini söylediler araç hızını sabitleyemedigi için böyle bir sorun yarattığını söyledi usta internette yorumlara baktığımda ise sorunuma yakın şeylere rastladım fakat benim kafamda ki soru işareti bu parça 12v u sürekli mı alıyor yoksa duruma göre değişken mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S402004 -- 10 Kasım 2018; 22:56:31 >
  • Sürekli 12v de calisacagini sanmiyorum zira ustlendigi gorev resetleme



    VVT kasnagini eski ve standart haline ceviriyor sadece rset yapacagi zaman 12v ile calisiyordur diye tahmin ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.