Şimdi Ara

S40 I (1995-2004) (302. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.370
Cevap
74
Favori
594.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
8 oy
Giriş
    pdf'ler için teşekkürler.

802 Garageyoutube
    How To Compress Screw In Brake Caliper Pistons With Homemade Tools
    https://www.youtube.com/watch?v=ZxU-8hd3VNM

şans eseri şöyle bir videoya denk geldim. S40 üzerinden anlatmış üstelik. işkence + ingiliz anahtarı ile hallederim gibi geliyor. uygun olursam video çekeceğim, paylaşırım.

• LordMayros kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
    Evet dışarıdan bakınca biraz korkutuyor ama işin içine girince gayet kolay ve mantıklı. Zaten neyin nerede olduğunu bildikten sonra bir saatte söküp geri takılabiliyor demişti Alex, o da cesaret verdi biraz.
    Açıkçası ya başka birisine yaptıracaktım, ki alacağı parayı geçtim, kim gönüllü olacak volvo torpidosu söküp klimayla uğraşmaya. Ben de arabada neler yaptım bunu mu sökemeyecem deyip kendim yapmaya karar verdim. VIDA ve Alex'ten gelen bir kaç fotoğrafla beraber gayet rahat söktüm. Aslında haftaya yapmayı planlıyordum ama dün akşama doğru hava da iyiyken neden şimdi yapmayayım dedim ve daldım ani bir kararla.

Zaten radyoyu falan hepimiz söküyoruz artık. Onun üstünde klima paneli sadece 4 tane vidası var. Hava ızgaraları da çekince geliyor. Hoparlörler de öyle çekince geliyor. Geriye gösterge panelini çıkartıp, orta konsolu biraz geriye itip, 8 tane vidayı söküp göğsü kaldırıp çekmek kalıyor.
    Asıl vakit alan şey de bunlar zaten. ıvır zıvırı çıkarmak. far anahtarı, radyo vs.
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU

• minae M kullanıcısına yanıt
    Eğer o yöntem işe yaramazsa, daha önceki videoda adamın kullandığı küp şeklindeki aleti buldum amazon'da. Biraz pahalı (85 liraya geliyor) ama sonuçta işçilik masrafını amorti ediyor. Bir de universal bir alet olduğundan bütün araçlarda kullanılabilir.

Bir de tam teşekküllü kitler var ama daha pahalı: urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/rico-rc1125-profesyonel-12-parca-fren-pistonu-itme-seti-386606259

Tabii en güzeli evdeki aletlerle yapmak, bedava.

Şimdi aklıma geldi, avuç taşlama aletlerinin uçlarını söküp takmak için anahtarlar var. Üstündeki çıkıntılar da aynı pistonun üzerindeki gibi. Eğer boyutu uyarsa mükemmel olur.
     S40 I (1995-2004)
     S40 I (1995-2004)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 5 Kasım 2018; 0:25:46 >
    Intel i5 2500k @ 4.5 Ghz___Asus P8Z77-V__Asus Strix GTX970 OC___8GB DDR3 Crucial Ballistix CL8 1600Mhz___Kingston V300 60GB SSD___Seagate 7200.11 500GB___Seagate 7200.12 500GB___250GB+ 500GB 2.5" HDD___Seagate 2TB___CM HAF X 942___Zalman ZM500-LX PSU

• Herkese merhaba. Foruma giremiyordum bu aralar özlemişim buraları :)

Haftasonu arabaya termostat taktırdım magneti marelli marka artı antifriz koydurdum. Ölçümlerde -25 gözüküyor şu anda. Bu kış Abant planım var hazır olsun :) Totalde 100 lira verdim hepsine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yazıyı okumadan fotoğrafa bakınca anlık bir panik yaşadım güle güle kullanın hocam, sorunsuz çözülmesine sevindim. Basit falan yazmışsınız ama gözümde hala büyük ve mecbur kalmadıkça girmeyeceğim bir iş, çabanız takdire değer. Arabanın eksikleri giderek kapanıyor, lux edition oldu olacak

Otomatik klima güzeldir, yine de bazen dereceyi tutturmakta zorlanabiliyor. Auto modunu, klima açıkken kullanırsanız en yüksek verimi alırsınız, o zaman daha stabil çalışıyor. Pek huyum olmamasına rağmen sırf bu yüzden kışın arada klima açık gezdiğim olur. Öneri olarak bulunsun. Sistemdeki kalorifer radyatörü sensörü niye var acaba? Motor soğukken yavaştan başlayıp giderek arttırıyor fan hızını, onu anlamak için herhalde.

Benim klima soğukken iyiydi ama şimdi klima kapalı-sıcak konumdayken içeri kötü koku salmaya başladı. Sonax klima temizleyici kullanmıştım yazın, etkili olmuştu. Polen filtresi de yeni, ne yapsam acaba, var mı bir öneriniz?

• Bir de 2 kış lastiği arasındaki farkı merak ediyorum. Aramızda bunlardan kullanan var mı? etiket değerlerine göre ıslak zeminde michelin daha iyi, ama 2 db daha gürültülü, kullanımda ne kadar hissedilir bilemedim.

Michelin alpin a4
    Goodyear ultragrip 8
    Otomatik klima bütün sıcaklıkları bilmek istiyor. Motor hararet sensöründen de alabilir aslında veriyi ama maksimum hassasiyet için doğrudan kaloriferden ölçüyor. Zaten arkaplanda sürekli sıcak-soğuk ayarlaması yaptığından kaloriferin sıcaklığını bilmek iyi oluyor.

Aynı şekilde dış hava sıcaklığını da kadrandaki veriden alabilir ama o da trafiğe girince alakasız değerler gösteriyor. O yüzden en mantıklısı fanın dışarıdan emdiği havayı ölçmek.

Soğuk motorda sıcak hava isteyince kaloriferin ısınmasını bekleme olayı da çok hoşuma gitti, daha lüks hissettiriyor.

Sıcak ve nemli hava büyük ihtimalle bakteri oluşumuna neden olmuştur. Bazen bende de anlık olarak geliyor o koku ama fanı kokleyip klimayı açınca geçiyor.

Kaliteli bir temizleyici işe yarayacaktır. Daha etkili olması için polen filtresini çıkartıp oradan içeri sıkabilirsiniz.

• ersin310 E kullanıcısına yanıt
    Geçen sene araştırma yaparken ultragrip 8 ile wr d4 arasında kalmıştım ben de. Tabii artık piyasaya oturmuş bir lastik olduğundan ultragrip 8'i biliyor çoğu kişi. Hatta yanlış hatırlamıyorsam nokian'dan daha ucuzdu.
    Ama benim ebatlarımda (185/65) nokian'ın etiket değerleri daha iyi. ultragrip8 E-E-68 iken WR D4 C-A-68. Bir de üstüne nokian merakı eklenince gidip ondan aldım.
    Alpin A4'ü ise yanlış hatırlamıyorsam fiyatından dolayı direk elemiştim. Şimdi etiket değerlerine baktım da E-C-70 imiş.
    Hangi ebat bakıyorsunuz bu arada?
  • nacker kullanıcısına yanıt
    Klima konusunda da biraz paranoyak davranmışlar belli ki yine de sağolsunlar güzel sistem tasarlamışlar. Manuel gibi görünmesini seviyorum, çoğu kişi şaşırıyor aslında otomatik olduğunu öğrenince. Aynı hem kaset hem cd çalar meselesi gibi s60 ve diğer serilerdeki hava yönlendirme butonlarını çok beğeniyorum aslında, ama onda da sıcaklık için 2 tane yuvarlak düğme var, çok kullanışlı olacağını sanmıyorum. Gene de bizimki en iyisi Kötü kokuya gelirsek, ya klimayı açıyorum ya da iç sirkülasyonu. Bir süre yüksek hızda çalıştırayım bakalım, belki çözüm olur, olmazsa gene sonax klima temizleyici.

Lastik işi biraz daha karışık. Öncelikle sıfır alacak olsam hiç düşünmeden wr d4 alırdım, yazlıklar da nokian zaten, gayet memnunum. Çıkma lastiklerde bolca bulunan lassa, petlas vb yerlileri eliyorum. Filo çıkması olarak bolca bulunan pirelliyi düşünmüştüm bir ara ama test etme şansım oldu, sert ve gürültülü, zaten etiket değerleri de bunu doğruluyor.

Şuanki düşüncem, kişilerden değil de, filo çıkmalarını satan yerlerden almak. Hem kredi kartına taksit yapıyorlar, hem sökme-takma-balans balans ücretsiz oluyor. Ayrıca çok az kullanılıp 2.ele düşen filo lastikleri olduğunu biliyorum. Bu tip lastiklerde kaliteli sınıfta sadece ug8 ve alpin a4 var. 3 sene önce ug9 alıp gayet memnun kalmıştım, böyle bakınca ug8 baya eski bir lastik. Gönlüm michelinden yana ama aradaki 2db gürültü meselesi kafamı karıştırıyor. Bu arada baktığım ebat 185/65, diğerlerini kovalamaktan vazgeçtim, çünkü seçenecek çok az, fiyatlar yüksek.

bu arada ug8 ile wrd4 arasında ciddi fark varmış etiket değerlerine göre.

• Nacker hocam baya ugrasmissiniz anlaşılan . Hayırlı uğurlu olsun klimaniz ;) arabaya sınıf atlatiyorsunuz resmen.

Konu lastiklerden açılmışken benim de lastikleri yenilemem gerekiyor. Muayeneden nasıl geçti onu çözemedim ama benim kişisel muayenede kaldı (: butun lastiklerde çatlaklar var. Özellikle sol arka ortalama 15 günde 30 psidan dan 20-25arasi birime düşüyor. Lastikciye gittim söktü lastiği ortadaki kanalda bile çatlama var. Sürekli yüksek hızda gumler muhtemelen.

Bendeki ebatlar 195 60 15 . Sıfır lastik fiyatları nokian pirelli vb. Min.300 den başlıyor ki 4lastik icin iyi maliyet. Çıkma alsam diye düşünüyorum.ama bilemedim. Onu da alınca iki gun sonra catlar patlar guvenemiyorum.

Yazlik Alırım çünkü kışın aracı pek kullanmayı düşünmüyorum. Zaten ist. Da o kadar sert olmuyor kış.

Ya da yaza kadar idare edip komple sıfır alicam.

Ebat 195 60 15 normal midir yoksa 185 felan daha mi iyidir...

• Benim lastikler de 195/60/15, 3 sene önce alırken fiyatları gayet uygundu, ama şimdi fiyatlar uçtu gitti. O yüzden daha ucuz ve bol bulunan 185/65e bakabilirsiniz, ben kışlık için öyle yapmayı düşünüyorum. Dediğiniz gibi istanbulda kışlar sert geçmiyor, ama artık arabaya günlük ihtiyaç duyduğum için riske girmek istemiyorum, kışlık lastik olmazsa en ufak kar yağışı beni sıkıntıya sokar.

Yanlış hatırlamıyorsam 185/65 çap olarak 1 cm kadar daha büyük 195 ten. Ben 195le nadiren, yol biraz ıslaksa vs. patinaja düşüyorum,185le de pek fark olacağını sanmıyorum. Zaten lastik fiyatları daha belirleyici oluyor karar konusunda. Çıkma bakmak tabii ki risk işi biraz, çıkma alırken anca riski düşürmeye çalışıyoruz işte. Mümkün olduğunca iyi marka, yeni üretim olmalı, bir de satan kişi arabasına özen gösteren birine benziyorsa iyi çıkma olasılığı yüksek. 2. elde direkt yarı fiyatına düşüyor lastikler.

• Balata degisim icin servise geldim , mengene gibi bir cihaz disinda ekstra birsey yok dondurup itekliyor kaliperi.

S40 I (1995-2004)

S40 I (1995-2004)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Çıkma almamaya karar verdim gibi zaten. Iyi az kullanılmış vs diyorlar üzerini guzelce temizleyip cilalayip satıyorlar gibi duruyor gözümde.

Yani yazin başına kaldı benim lastik işi; )

3 tane lastik ebatı çıkıyor karşıma baktığımda.

195 60 15

185 65 15

205 55 15

Hangi ebat daha dogru olur yol tutuş , viraj, frenleme

Vs açısından acaba .

205 in fiyat konusnda zorlar sanırım. Diğer ikisi icin fiyattan ziyade performans+güvenlik ne farkları vardır onu bilmek lazim.

S40 I (1995-2004)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 6 Kasım 2018; 15:18:50 >

• 205 55 15 de daha alcalir araba yol tutuşu daha iyi olur gibime geliyor ama bakalım yazın fiyatlar ne olacak gönül 205 55 15 den yana jantlar açısından sıkıntı olmayacaksa ;)

• bence görüntü ve aracın boyutları düşünüldüğünde 205 genişlik en ideali. ama 205/55 çap olarak 185/65e göre çok küçük kalıyor, o sebeple kendi adıma eliyorum. geriye yine 2 seçenek kalıyor, yazlıkta 195 seçmek görüntü olarak da daha güzel olur sanki.

en güzeli 195/55/16 ama elimizde ona uygun jant yok

S40 I (1995-2004)

Radyonun kaset ve CD girişlerini vurgulayan ışıklar orta konsolda en çok hoşuma giden şey. Şoför açısından tam belli olmuyor ama tam karşıdan bakınca gece karanlığında çok güzel duruyor.

Eğer ikinci el alacaksanız bence hem ug8 hem de a4 bakın, hangisinin temizini denk getirirseniz onu alın. İkisinden de aynı temizlikte bulursanız, ben olsam gürültü meselesinden dolayı ug8 tercih ederdim. Biraz ses takıntım var çünkü. Hatta biraz değil, var yani.

Klimanın elektronik kısmı Motorola, arka plandaki mekanizmalar da Mitsubishi imzalı bu arada. Soğutma başarısını az çok açıklıyor herhalde.

Kışlık lastik İst.'da çık sık lazım olmuyor ama 2016 kışında kar yağdığı zaman haft asonu araba lazım oldu. Cumartesi ve pazar günleri sabahın köründe bir yere toplu taşıma/taksiyle gitmek de büyük sıkıntı malum. O sırada kar lastiği olsaydı keşke dedim. Kışın şehir dışına çıkma, ve yazlık lastikleri daha az eskitme düşüncesi de mantıklı geldi. Ama şansıma bu sene de hiç kar yağmadı. Güya kış lastiği aldık ama lastikler daha doğru düzgün karın üstüne basmadı.
    Bu kış İstanbul'a yağsın yağmasın en azından bir Kartepe falan düşünüyoruz, yoksa içimde ukde kalacak. İsveçli ve şanzımanında kış modu olan arabaya Finlandiyalı kış lastiği takıp, bir avuç kar görememek.

• 2 yıldır 185/65 ultragrip kullanıyorum, Konya'da 30 40 cm karda kullandım tutunma çok iyi diyebilirim, tavsiye ederim

S40 I (1995-2004)

• Merhaba arkadaşlar, 2001 Volvo S40 1,8 aracım için rolanti sorunu ve arada yaptığı tekleme sorunundan dolayı bugün servise gittiğimde aracın hava akışmetresinin diğer adıyla maf sensörünün arızalı olduğunu öğrendim. Servisteki ustalar yan sanayisini kesinlikle önermiyorlar kaç tane taktiysak hepsi arizalandi sıkıntı çıktı dediler. Orijinal parçadan kesinlikle şaşma dediler fakat orijinal parçasının fiyatını öğrenince şok oldum tam 1970 tl dediler. 3 ay önce aynı parça 1100 TL civarı imiş malum dolar artınca fiyatı da baya şişirmişler.

Bu parçanın tamiri falan yapılabiliyor mu, bilgisi olan varmı acaba?

Bir yerde okudum bu parçanın orijinal çıkmasını bulup takan olmuş ondan bile verim alamamışlar. Bir önerisi olan yada bu konuda bir deneyim yaşamış olan varmı?

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.