Şimdi Ara

S4 Mini vs. Grand 2

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, birkaç teknoloji mağazası inceledim. Öncelikle sp,moto g ve gmd düşünmüyorum şu an. LG'nin g pro lite ve l90'ı, Samsung'un S4 mini, S4 active, Note 2 ve Grand 2sini inceledim. Tasarım olarak en çok hoşuma giden ikili başlıktakiler oldu. Henüz araştırma aşamasındayım. Sizce hangisi daha tercih edilebilir?

S4 Mini

4.3 inç qHD S.Amoled
    1.7 ghz çift çekirdek
    1.5 gb Ram
    1900 mAH
    8 mp-1.9mp kamera

Galaxy Grand 2

5.25 inç HD TFT ekran
    1.2 ghz dört çekirdek
    1.5 gb ram
    2600 mAH
    8mp-1.9 mp kamera

Dediğim gibi son kararım bu iki cihaz değil, telefonları inceledikçe kıyaslama yapacağım.

• Bu arada grand 2 işlemci: Qualcomm Snapdragon 400 Quad-core
    s4 mini işlemci: Qualcomm MSM8930 Snapdragon 400 Dual-core
  • yalnız bu ikisi apayrı cihazlar. birisi 5.5 dev HD ekran neredeyse tablet phone yani yeni tabirle phablet, diğeri alo mesaj 4.3 qHD ekran bir cep telefonu. kullanım amacına göre değişir.
  • LG Nexus 4 performans açısından daha iyi bir cihaz. Şarj konusuna gelirsek standart kullanımda 22:00 şarjdan çıkarır, 20:00'da şarja takarsın :)
    24 saate yine yakın bi kullanım verir, ama oyun oynamak sürekli internette dolaşmak(uyku modun değilken) kısacası aktif kullanmak 6-7 saat götürür.

Nexus 4 , SP'den daha iyidir ikisinde de S4 Pro olması şaşırtmasın modelleri farklıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

yalnız bu ikisi apayrı cihazlar. birisi 5.5 dev HD ekran neredeyse tablet phone yani yeni tabirle phablet, diğeri alo mesaj 4.3 qHD ekran bir cep telefonu. kullanım amacına göre değişir.

İkisinin ortası olsa
    Kullanım amacım internette rahat ve hızlı gezinme, sosyal medya uygulamaları vs.

Hocam, çekirdek sayısı, hızı, işlemci, ram bunlar neleri etkiler tam olarak?

Edit: Bu arada çok fark eder mi bilmiyorum ama Grand2 5.25 inç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArchiStudent -- 17 Mayıs 2014; 23:25:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aferna*

LG Nexus 4 performans açısından daha iyi bir cihaz. Şarj konusuna gelirsek standart kullanımda 22:00 şarjdan çıkarır, 20:00'da şarja takarsın :)
    24 saate yine yakın bi kullanım verir, ama oyun oynamak sürekli internette dolaşmak(uyku modun değilken) kısacası aktif kullanmak 6-7 saat götürür.

Nexus 4 , SP'den daha iyidir ikisinde de S4 Pro olması şaşırtmasın modelleri farklıdır.

Nexus 4 henüz incelemedim, dikkate alacağım teşekkürler
  • şimdi s4 mini o ekran çözünürlüğü ile her ne kadar işlemci hızı yüksek ama çift çekirdek olsa da iyi çalışır, grand 2 ise zaten ekran çözünürlüğü düşünüldüğünde çift çekirdekli olsa sistem kasılabilir donmalar görülebilirdi. yani aslında optimum ikisinin de işlemcisi savaş jeti değil ancak ikisinde de ortalamalarda performans görülür. samsungların genel problemi donanımsal sıkıntıları değil samsung mühendisleri bu telefonlarını tasarlarken zaten bu donanımları mutlaka androide gerek uyum gerek ise yazılımsal donanım açısından deneyerek yapıyorlardır, daha önce sizin açmış olduğunuz diğer forumda da değindiğim samsungun kendi touchwiz arayüzü sistemi ağırlaştırıyor zamanla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 17 Mayıs 2014; 23:31:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende 2sinin arasinda kaldim ve gidip grand 2 aldim bugun..cok donanim ozellikle oyun vs meraklisi degilim..buyuk ekran ve internet deneyimi acisindan bunu tercih ettim..bataryanin 2600mah olmasi cikarilabilmesi ve hafiza karti takilmasi onemliydi benim icin cunku onceki telim htcde onlardan rahatsiz olmustum..1050 liraya aldim nakit telefoncudan tavsiye ederim..olumsuz bisey gozume carpmadi su ana kadar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonla ilgili konu aradım biraz ama pek bir şey bulamadım, ya yeni çıkmış sanıyorum ya da popüler olmamış Ekranından vs memnun musunuz gerçi daha yeni almışsınız ama.
  • 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    Ben de akıllı telefon piyasasına giriş yapmadığımdan 1.2ghz 4 çekirdek mi yoksa 1.7ghz 2 çekirdek mi daha iyidir ya da günlük kullanımda ne kadar fark eder onu merak ettim aslında Evet touchwizin sıkıntısı olduğundan bahsetmiştiniz o kısım kaçınılmaz son gibi bir şey galiba.
  • Galaxy Grand 2 biraz ağır bir telefon. Ekran büyüklüğü fazla olduğu için kütlesi s4 mini den büyük.
    İnternet için Galaxy Grand 2 yi tercih edebilirsiniz. Fakat oyun ağırlıklı kullnım olacaksa s4 mini bence.
  • 1.5 ay önce vatan bilgisayara bu telefonu almak için gittim lumia 1320 ile eve geri döndüm telefonu uzun uzun inceledim arka kapağı note 3 gibi deri görünümlü yapmışlar etrafında ki çerçeve parlak ekranını pek beğenmedim tft olduğu için renkler biraz cansız geldi bataryası o cihaz için ideal daha büyük kapasiteli batarya kullansalar daha iyi olurdu cihazda 1.5 Gb ram var menü geçişlerinde takılma yoktu ama samsungun berbat arayüzü yüzünden uygulama yüklendikçe kasma sorunları çıkacaktır cihazın kamera performansı fiyatına göre iyi cihazda bildirim ışığı yok incelemeyi bitirip tam telefonu alıyordum ki gözüme lumia 1320 çarptı iki telefonu da inceledim wp işletim sistemini denemek istediğimden ekranın,bataryanın ve fiyatın daha avantajlı olması sebebiyle lumia 1320'yi tercih ettim ülkemizde grand 2'yi kullanan pek fazla kişi yok sanırım cihaz bilinmiyor yaz aylarında kitkat sürümü alması bekleniyor şuan üzerinde 4.3 makyajlı sürüm var son olarak cihaz fiyatını haketmiyor 1.100 liraydı en son kesinlikle 1000 liranın altına düşmeli max.950TL olmalı bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: rizikos

Galaxy Grand 2 biraz ağır bir telefon. Ekran büyüklüğü fazla olduğu için kütlesi s4 mini den büyük.
    İnternet için Galaxy Grand 2 yi tercih edebilirsiniz. Fakat oyun ağırlıklı kullnım olacaksa s4 mini bence.

Evet sanırım 50gramlık bi fark var.
    Oyun için s4 mini derken ağırlığına göre mi dediniz yoksa donanımsal özelliklerine göre mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z1mBaBwE

1.5 ay önce vatan bilgisayara bu telefonu almak için gittim lumia 1320 ile eve geri döndüm telefonu uzun uzun inceledim arka kapağı note 3 gibi deri görünümlü yapmışlar etrafında ki çerçeve parlak ekranını pek beğenmedim tft olduğu için renkler biraz cansız geldi bataryası o cihaz için ideal daha büyük kapasiteli batarya kullansalar daha iyi olurdu cihazda 1.5 Gb ram var menü geçişlerinde takılma yoktu ama samsungun berbat arayüzü yüzünden uygulama yüklendikçe kasma sorunları çıkacaktır cihazın kamera performansı fiyatına göre iyi cihazda bildirim ışığı yok incelemeyi bitirip tam telefonu alıyordum ki gözüme lumia 1320 çarptı iki telefonu da inceledim wp işletim sistemini denemek istediğimden ekranın,bataryanın ve fiyatın daha avantajlı olması sebebiyle lumia 1320'yi tercih ettim ülkemizde grand 2'yi kullanan pek fazla kişi yok sanırım cihaz bilinmiyor yaz aylarında kitkat sürümü alması bekleniyor şuan üzerinde 4.3 makyajlı sürüm var son olarak cihaz fiyatını haketmiyor 1.100 liraydı en son kesinlikle 1000 liranın altına düşmeli max.950TL olmalı bence.

Lumialar pc gibi kutucuklu olmasa bi de uygulama yükledikçe aşağı gidiyorlar sanırım Ama seçim güzel yine de hayırlı olsun
    Ekran tft bana sönük gelmedi ama note 3 le falan yan yana durmazsa tabi

• ekranindan memnunum..280ppi civarinda bir degeri var buda ortalama kullaniciyi tatmin eder yani..1050liraya alinacak buyuk ekranli en iyi bunu gordum ben..tabi herkesinde dusuncesinede saygim var..marka fani vs degilim..cok para vermek istemedim bunu aldim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mimar Adayı

quote:

Orijinalden alıntı: rizikos

Galaxy Grand 2 biraz ağır bir telefon. Ekran büyüklüğü fazla olduğu için kütlesi s4 mini den büyük.

Evet sanırım 50gramlık bi fark var.
    Oyun için s4 mini derken ağırlığına göre mi dediniz yoksa donanımsal özelliklerine göre mi?

Büyük telefonla oyun oynamasını bir türlü beceremiyorum. Ele oturan bir telefon olarak s4 mini oyunda daha kullanışlı bence. Fakat internette dolaşırkan küçük telefonların kullanımı çok zor oluyor. Eliniz büyükse grand 2 birçok açıdan avantajlı herhalde :)
    ayrıntılı kıyaslamaya şurdan baktım:http://hadikiyasla.com/komper/1/19,167

• Hayırlı olsun
    Aslında benim aklımda bu cihaz yoktu incelerken gözüme çarptı, S ya da Note harici çok ön planda değildir belki. Ama ben de ısındım gibi bakalım.
  • cok sagol..daha iyileri sizin olsun insallah..

• küçük ekranlarda insanlar yeni moda 2k 4k ekran çıkacak diyorlar. bence küçük ekranlarda çözünürlük vs çok önemli değil zaten insan gözünün ayırdedebildiği keskinlik belli. bence 5 inch üzeri çıkılacaksa telefon yerine tablet tercih edilmeli pilleri mah değerleri yüksek çözünürlük yüksek daha optimize sistem olduğu için daha rahat çalışıyorlar. o tür niyetli olan arkadaşlara artık hep şunu tavsiye ediyorum: işinizi görecek 300-500 tllik bir telefon(alo,mesaj,arada internet ve sosyal medya vs için) yanına da bir tablet mesela 600 tl civarı bir ipad mini ki bir tabletin ekranına alışan bir daha telefon ekranına zor bakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 18 Mayıs 2014; 0:01:42 >
  • rizikos kullanıcısına yanıt
    Genelde oyun sevenler büyük ekran olsun oyunun içine girelim derler ama sizin dediğiniz de mantıklıymış
    Elim standart, internet biraz daha ağır basıyor ama bakalım
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.