Şimdi Ara

S4 Mini vs. Grand 2 (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mimar Adayı

Haklısınız aslında iyice incelemek lazım, teşekkürler

Ekleme: Hocam son olarak aklıma geldi, 1.2 ghz 4 çekirdek - 1.7 ghz 2 çekirdek farkı nedir? sağolun.

Çekirdek faso fiso 2 olsun yeter gerisi pekte işe yaramaz önemli olan ghz'dir.
    İkisi arasında S4 Mini rahatlıkla tokatlar.Alternatif olarak Xperia Sp bakabilirsin tek eksiği tff ekran.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MustafaKemalAtatürk

quote:

Ekleme: Hocam son olarak aklıma geldi, 1.2 ghz 4 çekirdek - 1.7 ghz 2 çekirdek farkı nedir? sağolun.

İkisi arasında S4 Mini rahatlıkla tokatlar.Alternatif olarak Xperia Sp bakabilirsin tek eksiği tff ekran.

ikisi de snapdragon 400 sanırım, pek bilgim yok bu işlemci kısmında. Ben telefon beni 2-3 sene götürsün istiyorum, 4 çekirdek önerdiler tekn.mağazalarında da. Bunun tam olarak açıklamasını bulsam iyi olur aslında; ghz neleri etkiler mesela oyun hızı mı internet hızı mı gibi... Yani 1.7 dual ile 1.2 quad neleri değiştirir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

ikisi de snapdragon 400 sanırım, pek bilgim yok bu işlemci kısmında. Ben telefon beni 2-3 sene götürsün istiyorum, 4 çekirdek önerdiler tekn.mağazalarında da. Bunun tam olarak açıklamasını bulsam iyi olur aslında; ghz neleri etkiler mesela oyun hızı mı internet hızı mı gibi... Yani 1.7 dual ile 1.2 quad neleri değiştirir?

Ghz daha önemlidir oyun performansında.İnternet farklı birşey.
    Çekirdek olayı aşırı yüklenmede ortaya çıkarki sen telefonda 10 tane uygulamayı aynı andamı kullanacaksın?

• Ram nerde devreye girer peki?

• 4 çekirdek olması batarya süresini de etkiliyor her ne kadar ihtiyaç olmadığı zaman kapatılıyor olsa da bir miktar enerji tüketiyor bundan ziyade samsung orta seviye telefonlarında neden hala jealy bean kullanıyor anlamış değilim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Z1mBaBwE

4 çekirdek olması batarya süresini de etkiliyor her ne kadar ihtiyaç olmadığı zaman kapatılıyor olsa da bir miktar enerji tüketiyor bundan ziyade samsung orta seviye telefonlarında neden hala jealy bean kullanıyor anlamış değilim.

Jelly bean dediğiniz 4.3 mü? Öyleyse kitkat alacak cihaz.

• quote:

Ram nerde devreye girer peki?

Heryerde.Uygulamalarda falan en önemli etkenlerden.
  • quote:

quote:

Ben de en önemli olayın ram olduğunu düşünüyordum, teşekkürler. Telefonu uzun süre (kişiye göre değişir tabi de) kullanmak isteyen önce ram e baksın diyebiliriz sanırım.

• Evet hocam sammobile da mayıs gibi çıkacağı söyleniyordu ama yaz aylarını bulur çıkması.

• quote:

Evet hocam sammobile da mayıs gibi çıkacağı söyleniyordu ama yaz aylarını bulur çıkması.

Geç olsun güç olmasın; güncelleme takıntım yok neyse ki :)

• Çok ağır oyunlar oynamıyorsanız çekirdek sayısını boşverin arkadaşların dediği gibi ghz değeri yüksek bir çift çekirdekli işlemci 1.2 ghz dôrt çekirdekliden yeri geldiğinde çok daha fazla performans sunabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

Çok ağır oyunlar oynamıyorsanız çekirdek sayısını boşverin arkadaşların dediği gibi ghz değeri yüksek bir çift çekirdekli işlemci 1.2 ghz dôrt çekirdekliden yeri geldiğinde çok daha fazla performans sunabilir.

şimdi de 1.2 ghz 4 çekirdek yetersiz mi kalır diğerine göre diye düşünüyorum ikisinde de internet+orta derece oyunlar(futbol olabilir, kim bilir, arada popüler olan angry birds tarzı) bi de sosyal medya önemli aslında.

• O dediğiniz oyunları 1.2 ghz çift çekirdekli bile oynatır meraklanmayın. Yüksek hız ghz sadece üst düzey oyunlarda önemli zaten o oyunların ayarlarında alt orta üst seçimlerini yaparak optimizasyonu kendiniz sağlayarak onları bile oynayabilirsiniz örnek vereyim 1.2 ghz çift çekirdekli samsung trend plus ta bile alt ve orta seviye ağır oyunları oynayabilirsiniz. Sonuç olarak çekirdek sayısı ve ghz hızları sizi artık tanıdığımdan ve kullanım amaç ve tarzınızı az çok anlayabildiğimden diyorum sizi çok etkilemeyecektir.

• 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam tabir-i caizse forumun içlere su serpen üyesisiniz 2 haftaya artık gözüme en hoş görünenini alacagım gibi inşallah.

• Seçiminiz şimdiden hayırlı olsun her ne olursa olsun severek kulanmanız dileğiyle.

• 0z0z 0 kullanıcısına yanıt
    çok sağolun inşallah

• quote:

quote:

quote:

Ben de en önemli olayın ram olduğunu düşünüyordum, teşekkürler. Telefonu uzun süre (kişiye göre değişir tabi de) kullanmak isteyen önce ram e baksın diyebiliriz sanırım.

Evet keza işlemcide böyle
  • quote:

Belki sizinde ilginizi bu çeker kasa olarak çok ilgi çekici ve şık gözüküyor
     S4 Mini vs. Grand 2

Telefon çok şık lakin 5 inçte 2400 mah batarya ve 550 euro fiyata sahip.Lumia 1520'e yakın fiyatlandırma ile gelebilir.WP işletim sisteminden bahsetmiyorum bile daha en oyun ve uygulamalar yok.

Konuya dönersek Grand 2 1000 TL'den fazla diye biliyorum.Snapdragon 400 , 720p tft ekran 1.5 gb rami var.Moto G'den farkı yok boşa para vermeye değmez bence.1000 TL üzerine çıkılacaksa Nexus 5 ve G2 kesinlikle zorlanmalıdır.

• windows phone ilk çıktığı gibi yavan değil en azından virüslü ve abuk sabuk uygulamalar yok geleceğini 8.1 güncellemesi belirleyecek grand 2 o kadar da kötü telefon değil ama bence fiyatı 1000TL'nin altında olmalı.
  • quote:

windows phone ilk çıktığı gibi yavan değil en azından virüslü ve abuk sabuk uygulamalar yok geleceğini 8.1 güncellemesi belirleyecek grand 2 o kadar da kötü telefon değil ama bence fiyatı 1000TL'nin altında olmalı.

Ben bir telefona 2000 TL veriyorsam her şeyiyle mükemmel olmalı.Real Racing 3 , Most Wanted gibi oyunlar hala yok.Zaten 1000 TL üzerinde WP alınmaması gerektiğine hemfikiriz diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.