Şimdi Ara

S-Video 'mu Scart'mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir sorum olacakti.

Sony Trinitron marka televizyonum var. (LCD degil.)
    Gecenlerde FIFA oynarken dikkat ettim. Biliyorsunuz FIFA'da yazilar oldukca kücük. Kumanda'dan S-Video kanalina gectigimde (S-Video kablosu yokken) yazilarin okunabilirligi artiyorken Scart'a ozel AV kanalina gectigimde yazilarin okunulabilirligi düsüyor. Yalniz S-Video'da goruntu (sanirim kablonun olmamasindan dolayi) birazcik tirtikli goruntuye benziyor.

Dedigim sekilde S-Video kanalindan en azindan yazilarin okunulabilirligi artiyor. Bu da buyuk bir arti aslinda.
    Yalniz goruntu kalitesi S-Video kablosuyla birlikte guzel olur mu? Yoksa Scart'ta mi kalmaliyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurQich -- 16 Ekim 2010; 12:27:00 >

• s-video arabirimi composite(scart) göre daha iyi sonuç verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: activ

s-video arabirimi composite(scart) göre daha iyi sonuç verir.

S-Video tavsiye ediyorsunuz dogrumu anladim?
  • Cevabi ogrendim.
    Ilerde yardima ihtiyaci olanlar icin yazayim.

Goruntu kalitesi sirasiyla

Component > S-Video >Composite olarak gidiyor.

Bu durumda Composite Scart baglanti en kotu goruntuyu veriyor.
  • afedersiniz pek anlamıyorum bu kablolardan xbox ın içinden çıkan kablo hangisi oluyor?önümüzde haftaiçi büyük ihtimal ailem arcade xbox alıcakta tüplü tv de oynayacağım.O en iyi görüntü veren kabloyu electore worldde veya teknosa da bulurum demi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mysterious67

afedersiniz pek anlamıyorum bu kablolardan xbox ın içinden çıkan kablo hangisi oluyor?önümüzde haftaiçi büyük ihtimal ailem arcade xbox alıcakta tüplü tv de oynayacağım.O en iyi görüntü veren kabloyu electore worldde veya teknosa da bulurum demi?

TV'de S-Video.. Eger destegi varsa..
  • RGB scart bağlantı s video dan 1 gömlek üstün yanlış bilmiyorsam. PS3 te kullanılıyormuydu tam bilmiyorum da gri kablo denilen 5 liralık ps kablosu ile tüplü tv de cam gibi görüntü alırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    next play mı mi stick 4k mı ,
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: takeru

RGB scart bağlantı s video dan 1 gömlek üstün yanlış bilmiyorsam. PS3 te kullanılıyormuydu tam bilmiyorum da gri kablo denilen 5 liralık ps kablosu ile tüplü tv de cam gibi görüntü alırsın.

Bu hurafeymis hocam. Bende oyle bilirdim. Yalniz megersem S-Video Scart'tan bir gomlek ustunmus. Scart en kotu goruntuyu veren yontem.
  • Yanlis bilmiyorsam S vide girisi normalde 5 girisli. Birde onun 7 girisli olani var ki o S VIDEO diye gecmiyor. Bildigin Component kalitesinde..
    Ona da bir bak.. Benim de bildigim 5 girisli s video kalitesi goruntu anlamda en kotu olan goruntu. scartdan bile. Ama 7 girisli olani dedigim gibi Component gibi. (yaniliyorda olabilirim cok uzun zaman oldu bir yerde okumustum )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Yanlis bilmiyorsam S vide girisi normalde 5 girisli. Birde onun 7 girisli olani var ki o S VIDEO diye gecmiyor. Bildigin Component kalitesinde..
    Ona da bir bak.. Benim de bildigim 5 girisli s video kalitesi goruntu anlamda en kotu olan goruntu. scartdan bile. Ama 7 girisli olani dedigim gibi Component gibi. (yaniliyorda olabilirim cok uzun zaman oldu bir yerde okumustum )

Kendim icin konusayim. Belki dogrudur yalniz arastiracagim.
    Bende 4 Pinlisi (5 girisli) var. Scart'tan guzel goruntu veriyor. Oyle ki bilirsiniz FIFA'yi Tuplulerde oynamak iskencedir. Yazilari zoraki okuyabildigimden gozlerim aciyordu bir taktik yapayim dedigimde. Simdi S-Video sayesinde cam kalitede goruntu geldi. Her yazi okunuyor. Oyle ki grafiklerde gorunur sekilde bir fark var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurQich -- 22 Ekim 2010; 14:19:42 >
  • Arastirip onuda ogrendim dostum..
    7 girisli kabloyu aldiginzida seste alabiliyorsunuz. 5 giris goruntu icin.. 7 pinse sesli goruntu icin. Anlayacaginiz fark yok aslinda ses haricinde.
  • Okey hocam..
    Bilgilendirme icin tesekkurler..
    Birde sey sormak istiyorum.
    VGA dan S video ya kablo var mi acaba piyasada ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kasatka

Okey hocam..
    Bilgilendirme icin tesekkurler..
    Birde sey sormak istiyorum.
    VGA dan S video ya kablo var mi acaba piyasada ?

Var asagida ornegin..
    http://www.amazon.de/VGA-S-Video-RCA-Cinch-Adapter-Kabel/dp/B00185HMKW
  • TurQarizma paylaşım için teşekkürler. Çok faydalı oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.