Arkadaslar Samsung Led Tv var bende,pc'de kullaniyorum.. Ekran kartim biraz eski kaliyor ama simdilik idare etmek istiyorum.Ekran kartimin sadece VGA ve DVI cıkışı var,tvninse d-sub ve HDMI girişleri var.. Şuan Vga'dan baglanıyorum ama daha iyi göruntü alabilmek için DVI'dan baglanmak istedim. Ama sonra farkettim ki Dvi girisi yok tv'de.. Pc'den dvi ile cikip tv'ye hdmi ile giris yapabilecegim bi kablo satiliyo mu piyasada? Veya dvi kablo alip dvi to hdmi adaptorle tv'ye mi baglicam? Ve nerden almami tavsiye edersiniz? Pek anlamam bu islerden kbakmayin konu actim,simdiden tsk ederim..
Bi alt konuda bundan bahsedilio suan inceledim fakat iyice kafam karisti.. Dvi-hdmi kablolar varmis galiba ama sizce en iyi goruntu acisindan hangisi daha iyi veya bi farki var mi? Dvi-hdmi kablolar mi? Yoksa dvi kabloyla hdmi adaptor araciligiyla mi tvye taksam? Yada tam tersi hdmi kabloyu dvi adaptor araciligiyla mi ekran kartina mi baglasam? Belkide hepsi de aynidir cidden kafam karisti bi yardim edin napsam ? :)
Güncel
Bir ucu DVI olan öteki ucu HDMI olan en ucuz bir kablo bile işini görür. Ben 3,5 yıl böyle kullandım monitörü. Bimel den alabilirsin veya herhangi bir tekno marketten.
Valla çok başarılı bir fark hissedermisin bilmiyorum. HDMI görüntü ile aynı zamanda ses aktarımı özelliğinin var olmasıyla tutulan bir aktarım tekniği. Tabi görüntüde başarısız demiyorum. Ama madem şu anda VGA ile bağlıyosun iki seçenek var;
1. DVI-HDMI (Zaten bunu söylemiştin) 2.DVI-VGA (Yani laptopun DVI çıkışını kullanarak yine VGA olarak TV'ye bağlayabilirsin. Ancak 1. daha başarılı olabilir.)
Tamamdir o zaman :) ekran kartinda vga ve dvi cikisi var... Monitorde ise hdmi girisi var. Dvi Hdmi kablo alip oyle baglicam.. İlginiz icin tskler arkadaslar..
deneyince görüntüde fazla bir değişiklik oluyormu olmuyormu gibisinden bir bilgi verirsen iyi olur çünkü öyle bir kablo almayı bende düşünüyorum
Tamamdir o zaman :) ekran kartinda vga ve dvi cikisi var... Monitorde ise hdmi girisi var. Dvi Hdmi kablo alip oyle baglicam.. İlginiz icin tskler arkadaslar..
Ne demek..
quote:
Orijinalden alıntı: trd
deneyince görüntüde fazla bir değişiklik oluyormu olmuyormu gibisinden bir bilgi verirsen iyi olur çünkü öyle bir kablo almayı bende düşünüyorum
Bariz bi değişiklik olacaktır muhakkak.. Hani denesem nasıl olur acabadan ziyade ben mecburiyetten DVI - HDMI kablo kullanıcam,pc'imde ekran kartında sadece VGA ve DVI çıkış var.Led Tv'imde ise HDMI ve D-Sub giriş var.O yüzden DVI ile çıkıp HDMI ile girmek zorundayım; ama şuan Analog kullanıyorum elbet arasında baya bir fark olacaktır.He illa birebir görmek isterseniz, kabloyu alınca takmadan ve taktıktan sonra ekran görüntülerinin resmini çekip yüklerim az çok bi fikrin olur,en azından arada ki farkı görürsün
quote:
Orijinalden alıntı: TaKo
quote:
Bariz bi değişiklik olacaktır muhakkak.. Hani denesem nasıl olur acabadan ziyade ben mecburiyetten DVI - HDMI kablo kullanıcam,pc'imde ekran kartında sadece VGA ve DVI çıkış var.Led Tv'imde ise HDMI ve D-Sub giriş var.O yüzden DVI ile çıkıp HDMI ile girmek zorundayım; ama şuan Analog kullanıyorum elbet arasında baya bir fark olacaktır.He illa birebir görmek isterseniz, kabloyu alınca takmadan ve taktıktan sonra ekran görüntülerinin resmini çekip yüklerim az çok bi fikrin olur,en azından arada ki farkı görürsün
Açıkçası ben o kadar fark olacağını düşünmüyorum. Çünkü DVI çıkışı her ne kadar VGA dan üstün osla da sandığınız kadar bir değişime yol açmıyor. Zaten siz HDMI ile TV'ye giriş yapacaksınız ama önemli olan sizin ekran kartınızdan aldığınız dijital görüntünün kalitesi. Onu da DVI dan alacağınız için HDMI sizin işinizde sadece bir aracılık sağlıyor. Yani siz HDMI girişini gerçekten HDMI özellikleri ile kullanmayacaksınız. Sadece bir aracı olacak.
quote:
Orijinalden alıntı: umittsahin
quote:
quote:
Açıkçası ben o kadar fark olacağını düşünmüyorum. Çünkü DVI çıkışı her ne kadar VGA dan üstün osla da sandığınız kadar bir değişime yol açmıyor. Zaten siz HDMI ile TV'ye giriş yapacaksınız ama önemli olan sizin ekran kartınızdan aldığınız dijital görüntünün kalitesi. Onu da DVI dan alacağınız için HDMI sizin işinizde sadece bir aracılık sağlıyor. Yani siz HDMI girişini gerçekten HDMI özellikleri ile kullanmayacaksınız. Sadece bir aracı olacak.
Yine de daha net bi görüntü alacağım herhalde.. Zaten sağlam bi ekran kartı almak istiyorum ama gerek duymuyorum :) Çünkü oyunlarımı falan Playstation'umda oynuyorum, eee pc'yi sadece internet ve film amaçlı kullandığım için öyle yüksek performanslara da ihtiyacım yok o yüzden. Ama çok çok fark olmasa da mevcut görüntümden daha iyi bi kalite keser beni.. :)
quote:
quote:
quote:
quote:
Yine de daha net bi görüntü alacağım herhalde.. Zaten sağlam bi ekran kartı almak istiyorum ama gerek duymuyorum :) Çünkü oyunlarımı falan Playstation'umda oynuyorum, eee pc'yi sadece internet ve film amaçlı kullandığım için öyle yüksek performanslara da ihtiyacım yok o yüzden. Ama çok çok fark olmasa da mevcut görüntümden daha iyi bi kalite keser beni.. :)
Sonucu bizimle de paylaşırsınız umarım. Kolay gelsin
inşallah baya fark eder bende fark edeceği yönünde düşünüyorum takmadan önce ve taktıktan sonra birkaç foto çekip yüklersen çok iyi olur
tamamdır arkadaşlar :) alıcam zaten bi kaç güne; alınca VGA ve DVI - HDMI die paylaşırım resimleri :) çok net gözükmese de resimlerde az çok anlarsınız ama..
Arkadaşlar siparişi verdim, alıcam kabloyu.. Ama bişeyi merak ettim; HDMI to DVI ve DVI to HDMI arasında bi fark yok değil mi ??? Çünkü ekran kartından DVI ile çıkıp TV'ye HDMI olarak bağlicam da..
Ben erkan kartimdan HDMI - DVI görüntü aliyorum gayet memnunum VGA kullanmaktan iyidir,çözünürlük açisindan
Aralarında elbette ki fark var. Ama sizin bir alternatifiniz yok zaten değil mi? DVI-HDMI dan başka?
quote:
Aralarında elbette ki fark var. Ama sizin bir alternatifiniz yok zaten değil mi? DVI-HDMI dan başka?
Yok hocam, şuan VGA kullanıyorum zaten.. Geçen gün de HDMI - DVI kablo sipariş ettim, ekran kartımda sadece VGA ve DVI çıkış var.Monitörümde ise DVI giriş yok, d-sub ve hdmi var :)
quote:
quote:
Yok hocam, şuan VGA kullanıyorum zaten.. Geçen gün de HDMI - DVI kablo sipariş ettim, ekran kartımda sadece VGA ve DVI çıkış var.Monitörümde ise DVI giriş yok, d-sub ve hdmi var :)
bi yap bakalım üstad sonucu söyle bize de
Birebir ayni sorunu ben de yasadim dvi-hdmi kullandim ve memnun kaldim. Ekstra biseyi yoktu ama vga ya gore iyiydi tabi