ilk yeraltındaki görevi (bizi kendine çeken yaratık vardı) yaptıktan sonra merdivenle yukarı çıkınca bi alarm çalmaya başlıyo,sürekli adamlar geliyor ama benim sağlığım da devamlı azalıyor,bir eve giriyorum tüm adamlar oraya geliyor hepsini tam öldürecekken sağlık çubuğum bitiyor,sağlık paketim de kalmıyor.Allah rızası içün yardım edin fitil oldum yoksa silerim valla oyunu..
itiraf ediyorum orası benide baya bi ugraştı.Orayı Hile ile geçmek zorunda kaldım
hileleri nasıl yapılıyor peki??
trainnermıdr trailmidir nedir ondan programı calıstırıyosun (hile programı).oyunu acıyosun sonra yapmak ıstedıgın hileye göre F1,F2..... basıyosun.
Ama kesinlikle hile tavsiye etmiyorum.
hile hiç bir oyunda iyi olmaz ama artık sıkılmaya başladım nerdeyse silecem oyunu.burayı geçeyim bi daha yapmam söz
wildlove@ orda radyasyon arttıran taşlardan takıyosun galba onları çıkar radyasyon düşürücü bir şey tak kemere.. genede artarsa aşı yap kendine geçersin aynı sıkıntıyı bende yaşamıştım
- biride benim yukardaki silah soruma baksa
quote:
Orjinalden alıntı: evohan
arkadaşlar silah lar hakkkında bir iki sorum olcak
- bir bazuka aldım ama bayadır mermisine rastlayamadım satıcılardada yok .. elimde dolaştırıyom öyle ne iş
- bu resimdeki silahı kullanıyorum genelde altında bomba launcher var ama onunda bomba mermisini bayadır bulamıyorum
bu silah modlanmış galba altında yeşil ok simgesi var ama ben bunun hiç bir özelliğini arttıramıyorum silahı aldığımızda yeşil çizgilerle özellikleri gözüküyo bunları arttıramazmıyız.. upgrade etmemiz mümkünmü
Bazuka ve granade launcher mermisi satılmaz. silah özelliği de artırılmaz. sadece mermisi degişir.
viii ozaman bu granede ve bazuka mermisinden çok ender bulunuyor yani yanımızda taşımıyak boşuna ha
acaba benim 9250 256mb ekran kartı 512 ram bunu kaldırır mı canım sıkıldı oyunun ssleri hoşuma gitti
quote:
Orjinalden alıntı: nolamaz
acaba benim 9250 256mb ekran kartı 512 ram bunu kaldırır mı canım sıkıldı oyunun ssleri hoşuma gitti
malesef kaldırmaz kaldırsa bile o ss lerdeki gibi olmaz yani oyun
quote:
Orjinalden alıntı: evohan
quote:
Orjinalden alıntı: nolamaz
malesef kaldırmaz kaldırsa bile o ss lerdeki gibi olmaz yani oyun
biliyordum
@wildlove onun tadını bi aldınmı bir daha bırakamazsın
ben 256 mb 9550 radeon ve 512 ram le çok rahat oynadım bitirdim..ama tüm ayarları açamadım 1024*768 de ortalardaydım yani ortalama ayarlarda ilk açıldığında biras kasılıyodu 3-4 dakka içinde düzeliyodu süper oynuyodum walla arkadaşta tüm ayarları kapatıp bi deneyebilir bence
valla aslında bu fps oranlarına kafayı takmamk lazım ben çok takıntılıyım bu konuda .. fps düşük olsun bir oyunda ya oynamam yada sistemi upgrade gitmeye çalışırım şaun sistemi yeni yaptıkta rahatız biraz yani ama bu eskiyecek yakında ne zorlama oyunlar geliyo sonra bize gene upgrade .. onun için fps imiş fraps mış silip atmak lazım makineden :)
valla bizim bir arkadaş geçenlerde yeni yeni oyun oynamaya başladı adam comandos strike force oyununu onboard bir ekran kartıyla ortalama 10 fps ile biritdi yahu.. soruyom.. çok zevk aldım diyo valla ben izlemeye katlanamamıştım demek bizim gözler artık oyunda fps düşüşüne tahamul edemiyo
Ben de eski sistemimle gta vice city yi takıla takıla oynamıştım . nasıl bir hevesse benimki . şimdi olsa direk silerim
ŞŞOK BİR GÖRÜNTÜ ARKADAŞLAR OYUNDA STALKERLARDAN BİR TÜRK BULDUM İŞTE RESMİ
Sadece adamın ismi olmasın o Turkey
hindi manasındadır o bence
olsun Türkiye geçmiş ya oyunda oda yeter
Sordun mu memleket nereymiş
Beyler labx16 daki görevi bitirdikten sonra en alttaki merdivene yetişemio eleman napıcaz çıkmak için yukarı
Bu oyunu da kaldırmadı bilgisayarım...Bilgisayarıma
Arkadaşlar ben kötü olan sonla oyunu bitirmiştim 1-2 hafta önce. Yani işte elemanımızın "Zengin olmak istiyooooomm" deyip akabindede Sema'dan (ehem yani bina içinde olduğumuz için Sema'dan demek saçma olacak ) altınlar yağması ve binanın üzerine çöküp cartayı çekmesi ile oyunu bitirmiştim...
Şimdi diğer sonlarla bitirmek istiyorum...
İnternetten indirdiğim walktrough' lardan birinde okuduğum kadarıyla diğer sonlarla bitirmek için "secret lab" i bulmamız gerekiyor. Aslında tam olarakta ayrıntılı okumadım şöyle yüzeysel olarak baktım ama aklımda kaldığı kadarıyla yine bizden seçim yapmamızı isteyen bir yere geliyormuşuz. Yani bize soru soruyormuş. Soruyu olumlu yanıtlarsak cinematik giriyor yani oyunun sonlarından birini görüyomuşuz. Olumsuz olarak yanıtlarsakta Garbage yada Yantar hangisi hatırlayamıyacağım. Bunlardan birine teleport ediliyormuşuz... Sonrasında bir sürü asker üzerimize dalıyormuş... Ve bundan sonrada anlatmış yapılan bir işlem var ve onun sonrasındada oyunun diğer sonunu görebiliyomuşuz...
Neyse işte arkadaşlar şimdi oyunun tüm sonlarını gören arkadaşlara sormak istediklerim var. Haa yanlız sormadan önce geriden gelen arkadaşlara bir bilgi vermek istiyorum.
Eğer Doktor'la buluşma görevini yapmadıysanız. Yani doktorla buluşup size Pripyat'taki otelde bulunan "Secret Stash" görevi verilmediyse ve bu şekilde Pripyat'a giderseniz, Meet the group görevini yaptığınızda yani freedom gurubu ile buluşup sizi otoparkın oraya götürmelerine izin verdiğinizde, otoparktan çıktıktan sonra Pripyatın en kuzeyine yani "Chernobil NPP" bölgesine yaklaştığınız anda bir sinematik beliriyor ekranda ve kendinizi orada buluyorsunuz...
Oysaki Doktor'u ve buna bağlı olan Otel'deki "Secret Stash" görebini yaparsanız oraya atlama gibi bir durum olmuyor ve Pripyat'ın en kuzeyine geldiğinizde "Stadyum" 'un içine girebiliyorsunuz ! Yanlız Stadyuma girdikten sonra dikkat edin karşıda 3 tane ExoSkeleton kostümlü (hehe zırh işte herneye nasıl tabir edilir çıkartamadım.. ) herif var ve bunların herbirindede roket atar var ! Onun için hiç stadyumun ortasına inmeden karşıdan 7.62 mm lik sniper tüfeğiniz ile bunların işini bitirmenizi öneririm. Yoksa başınız yanabilir !!!
Herneyse bu bilgiden sonra gelelim benim sorularıma !
Maddeler halinde yazıyorum. 1) Secret lab nerede ? İlk oyunu bitirdiğim vakit Çernobil bölgesinde başlayan 5 dakikalık sayaçtan kaçıp , ismini hatırlayamıyacağım dehliz bölgesi diyeceğim. Dehlize girmiştim. İşte daha sonrada wish granter ve clop oyun bitiverdi.. Şimdi daha gelmedim gerçi oraya ama bu "Secret Lab" dehlizin içinde nerede ? Ve Otel 'de aldığımız decoder ilemi buluyoruz. Daha doğrusu gizli kapıyo bulma görevi var şuan. Bu secret lab gizli kapının ardındamı ?
Allah kahretmesin.. Valla 94-95 li yıllardan itibaren hangi oyunda "gizli kapı" denen şey olsa cinlerim tepeme çıkıyor ! Zira FPS oyunlarının Ata'sı olan Wolfenstein 'ı o senelerde oynama şansına haiz olan yaşıtlarım bilirler ( 80 liyim bu arada ;) ) o gizli kapı eziyetini !!
2) Yanlış hatırlamıyorsam Freedom'ların olduğu bölgede birinin 200.000 karşılığı ExoSkeleton zırhını sattığını yazmışlar walkthrough'ların birinde.. Kimdir bunu satan ? Elimde 250 bine yakın para birikti ama mezara gidecek bu paralar harcamazsam.. Yani oyunu bitirnce haybeye gitmiş olacak... Bari bi tane alakta havamız olsun Hoş gerçi bunu alınca koşma iptal oluyor ama olsun. Yük taşıma kapasitesi 20 kilo artması için değer valla..
3) Son olarak şu Strelok'u bulmayı ve öldürmeyi başaran biri varmı aranızda?
@Savate dostum,
1- "Secret Lab" olarak geçen laboratuar aslında bulunan ama şifre kırıcı olmadığı için de geçemeyeceğin bir kapının arkasında. Senin için üzücü haberse öncelikle şu: Eğer şimdiye kadar farklı noktalardan save almadıysan ve oyunu farklı sonla bitirmek istiyorsan (gizli laboratuara ulaşmak istiyorsan) maalesef oyuna yeniden başlamak zorundasın. Aldığın en son save antenlerin olduğu bölgeden sonra ise işin yine oyuna yeniden başlamak olacak, çünkü hatırlarsan antenlerin olduğu bölgede işini bitirdikten sonra duty lerle buluşup binalar arasında yürümeye başlıyorsun, bu noktaya geldiysen zaten geri dönüşü yok.
2- Eğer biraz önce bahsettiğim şekilde bir noktadan itibaren save'in varsa PDA'na bkaman lazım, orada "Talk yhe Guide" isimli bir görev var, bu görevi yaparsan ardından profosörle buluşma görevi çıkacak ve bu görevi de yapmalısın...bu görev ardından yoluna devam edersin ve duty lerle buluştuğun o bölgede şifre kırıcı aleti alma şansın olur. Bu şifre kırıcı ile de yine Wish Granter'da (önceki sayfalara bakarsan resimlerle anlatmaya çalıştım bu kapının yerini) ilgili kapıyı bulup, şifre kırıldıktan sonra yola devam ediyorsun ve Secret Lab'a ulaşıyorsun.
3- Exoskeleton satan bir vatandaş ben göremedim, belki de artık belli bir noktadan sorna satıcı aramadığımdan olabilir ancak Exoskeleton Suit'i yine Wish Granter'da (ki önceki sayfalarda bu giysinin yerini de resimlerle anlatmaya çalıştım) bulabilirsin.