Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (2007) [ANA KONU] (57. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.023
Cevap
7
Favori
162.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1-oyunun 1.003 versiyonu indirdim ama save game uyumlu değil :( bunu uyumlu hale getirecek bir optimizasyon mevcut mu acaba?

2-freedom base ine gittim onları destekleyip duty leri ispiyonlayıp arkadan vurdum. :) şimdi duty lerin hepsi beni görür görmez ateş ediyor.. base lerine gidip barmen le konuşamıyorum.. ana görevler de ona bağlı :(( tekrar duty ler ile nasıl barışırım? :))
  • Arkadaşlar ben son bölümdeyim, daha önce oyunu bitirdim derken baktımki daha devamı var...devam etmek istiyorum ama ne yaptıysam o kapıyı açamadım. Bana bu konuda yardımcı olurasnız sevinirim.
  • ya bu oyunun türkçe çözümü olmayacak mı?
  • Arkadaşlar, oyun oldukça güzel ama bazı sorunlarım var. Şöyleki;
    *Adamlar uzak mesafeden beni çok rahat vurabiliyorken ben onları zor öldürüyorum, sayıca fazla olmaları da cabası, yanımızdakilerde pek becerikli değil. Sanırım bunun çözümü dürbünlü tüfekten geçiyor, bunu hangi bölümde ele geçiriyoruz (ben 2.leveldeyim)
    *İnventory çok karışık ve düzensiz, örneğin aynı silahtan 4-5 tane bulunuyor ama şarjörler kiminin az kiminin çok, buda hem boş silahla vakit kaybettiriyor hemde ağrılık yapıyor. Burada tek silahı tutup diğerlerinin bütün şarjörlerini bu silaha aktarabiliyormuyuz?
    *İnventorydeki mavi medikit ne işe yarıyor?
    *Satıcılar nerede, taa başa dönmek mi lazım?
    *İlginç birşey köpeğin birinden tasmaya benzer birşey buldum, bu ne işe yarıyor ve nasıl kullanabiliyoruz?
    Sanırım bunların yanıtları oyundaki durumumu oldukça düzeltecek. Cevaplarsanız sevinirim?

• quote:

Orjinalden alıntı: guraktan

Arkadaşlar, oyun oldukça güzel ama bazı sorunlarım var. Şöyleki;
    *Adamlar uzak mesafeden beni çok rahat vurabiliyorken ben onları zor öldürüyorum, sayıca fazla olmaları da cabası, yanımızdakilerde pek becerikli değil. Sanırım bunun çözümü dürbünlü tüfekten geçiyor, bunu hangi bölümde ele geçiriyoruz (ben 2.leveldeyim)
    *İnventory çok karışık ve düzensiz, örneğin aynı silahtan 4-5 tane bulunuyor ama şarjörler kiminin az kiminin çok, buda hem boş silahla vakit kaybettiriyor hemde ağrılık yapıyor. Burada tek silahı tutup diğerlerinin bütün şarjörlerini bu silaha aktarabiliyormuyuz?
    *İnventorydeki mavi medikit ne işe yarıyor?
    *Satıcılar nerede, taa başa dönmek mi lazım?
    *İlginç birşey köpeğin birinden tasmaya benzer birşey buldum, bu ne işe yarıyor ve nasıl kullanabiliyoruz?
    Sanırım bunların yanıtları oyundaki durumumu oldukça düzeltecek. Cevaplarsanız sevinirim?

1-Alanda ağaç gibi, araba gibi şeylerin arkasına geçip siper alıp, durumuna göre "E veya Q" tuşlarıyla siper arkasından ateş ederek bu durumu nispeten düzeltebilirsin.Eğer adamları kafalarında vurabilirsen tek atışta ölüyorlar aklında olsun.

2-Silahları tek tek tutmana gerek yok, silaha sağ tıkla yazıda "unload" varsa o silahta mermi var demektir, "unload"a tıklayarak silahtaki mermiyi alırsın ve tekrar sağ tıklaadığında "drop" a tıklayıp silahı çantandan atarsın, gereksiz yere ağırlık yapmasına gerek yok. Her bulduğun silahı taşımana da gerek yok en azından silahların fiyatları, hedef tutma oranları, atış hızı, kullanımı hakkında bilgiler silaha tıkladığında görülebiliyor.

3-Çatışmalarda hafifi yara aldığımızda ekranın sağ altında yeşil bir damla beliriyor kardeş, yaramız ağırlaştıkça sarı vev kırmızıya dönüyor bu renk..kırmızıda kan kayıbını durdurmazsak kan kaybından ölüyoruz. Kan kaybını durudurmak için bandajları kullanıyoruz. Mavi medikit olayına gelirsek,ingilizcem hiç iyi değildir ancak okuduğumdan anladığım yaralanma durumlarında kan kaybını engelliyor, ağrı kesicidir falan yazıyor. Bence çokta gerekli değil, yanında kırmızı renkli medikit ile bandaj olsun yeterli...

4-Haritadaki bölümlerin adlarını hatırlamıyorum ancak, biriside başladığımız yerde, birisi barda, birisi Yantar denilen zombili arazide, birisi (ama bunu sınırlı miktarda parası var) şu x16 laboratuarına giderken askeri bölgede.

5-Hayvanlardan çıkan parçalar satıp para kazanmak için veya bazı görevlerde hayvanların parçaları isteniyor,bize fiziksel olarak sağladıkları bir fayda yok.

Umarın faydası olur.

• Cevapların için teşekkürler, bunları bilmem çok iyi oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

Arkadaşlar bendeki görev "Find The Documents" fakat bu dökümanları bir türlü bulamadım. Bir yere giriyorum mahzen gibi orada bir kapı var fakat giriş için kod istiyor o kodu da nereden bulacağımı bilmiyorum. Barmen'den görevleri alıp buraya kadar geldim ama ileri gidemiyorum takıldım kaldım ne yapmalıyım acaba bilen var mı?

varmı arkadasın bahsettiği kod u bilen biri bende orda kaldım ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feriox -- 14 Mayıs 2007; 0:12:23 >
  • Kodlardan birincisi 1243 bunu hatırlıyorum sık sık 1234 diye giriyordum, diğeride 9245 idi (galiba)...da arkdaşlar haritada malum ölü adamlar gir renk ile gösteriliyor,eğer haritayı izlerseniz bu kapıların kodlarına sahip olan adamların cesetlerini bulursunuz mutlaka. Bu bölümde öğrendiğim bir şeyi paylaşayım, bize kasaları, bidonları atanın binanın ruhu zannettim önce ancak değilmiş. Ortada gezinen,kıvılcım şeyler gibi şeyler yaratıkmış aslında. Birini ölldürmüştüm ve aşağıda kapıyı kapatan da bu varlıklardan birisi, onu öldürürseniz kapı açılacaktır, kolay gelsin.

de ben hala kendi sorunuma cevap bulamadım. Chernobil NPP' deyim, dilek taşını buldum ve oyun bittiiii...ben diğer çıkışı da daha önce bulmuştum ancak kapı kodla kilitli yazıyordu, açamayınca uğraşmadım fazla daha doğrusu bu kapının arkasında bir şey olmayacağını düşünerek uğraşmadım. Orada takıldım kaldım, ne yapmalıyımda bu kapının açılmasını sağlamalıyım anlayamadım. Arkadaş sağolsun çözümü ingilizce vermiş, elimdeki dandik tercüme programıyla olmadı...bütün adamlar öldü ama kapı hala kilitli. Eğer bu bölüme gelirseniz cevaplarınızı bekliyorum.

• Kapı kilidindeki şifreyi bulabilmen için Lab'ın arkasındaki gölde düşen helikopterdeki adamın cesedini incelemn gerekiyordu. Ölü adamın PDA'sından birisiyle buluşacağını öğreniyorsun ve sana bir yan görev dizisi çıkıyordu. İlk elemanla haritada işaretlenen yerde buluşunca o seni doktor lakaplı birine gönderiyordu ve doktorla buluşunca sana o kapıyı açabilecek bir elektronik maymuncuğun (aslında bir bond çanta) bulunduğu yeri söylüyordu, o çantayı aldıktan sonra ancak o kapıyı açabiliyorsun.
  • oyun tek kelimeyle muthiş.1 hafta once bitirdim oyunu ama mesajlarınızı okuyunca insanın tekrar bitiresi geliyor.
  • YEAW ŞİİNCİ BENİM ASUS X1600 512MB EKRAM KARTIM VAR NASI ÇALIŞIRMI?
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

Kapı kilidindeki şifreyi bulabilmen için Lab'ın arkasındaki gölde düşen helikopterdeki adamın cesedini incelemn gerekiyordu. Ölü adamın PDA'sından birisiyle buluşacağını öğreniyorsun ve sana bir yan görev dizisi çıkıyordu. İlk elemanla haritada işaretlenen yerde buluşunca o seni doktor lakaplı birine gönderiyordu ve doktorla buluşunca sana o kapıyı açabilecek bir elektronik maymuncuğun (aslında bir bond çanta) bulunduğu yeri söylüyordu, o çantayı aldıktan sonra ancak o kapıyı açabiliyorsun.

Sanırım bu görevden sonra Yantar'daki eklojist profesör bize PSİ Emülatör veriyordu. Yanlış hatırlamıyorsam burada şifreli kapı falan yok, reaktörün çalışmasını sağlayıp oradaki havayı düzenliyorduk...şifreli kapılar tutsak olan bir Duty askerini kurtarırken var, bu adamı kurtardıktan sonra bize laboratuara gitmemiz söyleniyor gidiyoruz,alt katta...kapıların şifreleride bu laboratuar içerisindeki ölü adamların PDA'larında diye hatırlıyorum.

• psi emitterı alıp laba gi.makinaları kapa. labraturarın en altında ölü bir stalker var. adı ghost. uzerini aradıgında ghost un guide adında biriyle bulusacagı yazıyor. guide la bulustugunda doktor la görüşmen gerektigini söylüyor. doktorla gorusuncede sana sifre cozucu veriyor. işte bu sifre cozucu oyunun soundaki kapıyı acıyor. oyunun kırılma noktası doktorla bulusman. eger bulusmazsan oyunu toplam 5 adet olan yaancı sonla bitiriyosun. doktorla bulusup sifre cozucuyu alırsa gercek sonla bitiriyosun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: miyagi007

psi emitterı alıp laba gi.makinaları kapa. labraturarın en altında ölü bir stalker var. adı ghost. uzerini aradıgında ghost un guide adında biriyle bulusacagı yazıyor. guide la bulustugunda doktor la görüşmen gerektigini söylüyor. doktorla gorusuncede sana sifre cozucu veriyor. işte bu sifre cozucu oyunun soundaki kapıyı acıyor. oyunun kırılma noktası doktorla bulusman. eger bulusmazsan oyunu toplam 5 adet olan yaancı sonla bitiriyosun. doktorla bulusup sifre cozucuyu alırsa gercek sonla bitiriyosun.

Dostum bunu bir deneyeceğim, oyuna 2.defa başladım ve bitirdim, yine aynı sondu...yeniden başlayacağım demekki...peki bir sorum daha var, hatırlarsanız askerlerin bulunduğu bir bölge var,hatta binalar yüksek duvarlarla çevrili...burada duty tarafından davranarak hareket etmem yunun gidişatını etkiliyor mu? Kendimce "belkide duty lere yakın olursam kilitli kapı olmayacak,otomatik olarak açık olacak" diye düşündüm,cevabın için teşekkür ederim.

• arkadaşlar oyun grafikleri beklediğimden düşük çıktı en azından istediği sisteme göre hayal kırıklığı :( daha yeni başladım ama anca grafik ayarlarını yaptım..bu arada oyunda dinamik lighting açıkken aa ve af açılmıo..özellikle aa nın olmayışı grafikleri berbat yapıo..köşeler hep kare kare ve insanın gözüne batıo..hdr yi kapatıp aa we af yi sonladığınızda grafikler kendine gelio valla...bide hdr açıkken 25 fps civarı werirken kapatıp aa we af açıldığında 45 fps civarına fırlıyo fps...1280*1024 te full detaylarda geçerli tabii çözünürlük...inşallah konusu güzeldir grafikler gibi hayal kırıklığı yaratmasında..

amd 3000 am2 + 2gb kingston ddr2 667 mhz + 320 gb western sata2 + x1950 pro sapphire + 19'' philips 190x7fb + logitech x 530 5.1
  • dutylerle ilk karşılastıgında fazla irtibat kuramıyorsun. ancak yantar gorevlerini yapınca barmen duty komutanını grebilecegini soyluyor. eger onu gidip gorursen sana extradan gorevler veriyor. gorevleri tamamlarsan para ve degisik silahlar kazanabilirsin. ama bunlar oyunun sonunu etkilemiyor. dediğim gibi oyunun sonundaki kapıyı acabilmen icin guide ın söledigi doktorla bulusman ve sifre cozucuyu alman gerekiyor.

quote:

Orjinalden alıntı: fx66ex

quote:

Orjinalden alıntı: miyagi007

psi emitterı alıp laba gi.makinaları kapa. labraturarın en altında ölü bir stalker var. adı ghost. uzerini aradıgında ghost un guide adında biriyle bulusacagı yazıyor. guide la bulustugunda doktor la görüşmen gerektigini söylüyor. doktorla gorusuncede sana sifre cozucu veriyor. işte bu sifre cozucu oyunun soundaki kapıyı acıyor. oyunun kırılma noktası doktorla bulusman. eger bulusmazsan oyunu toplam 5 adet olan yaancı sonla bitiriyosun. doktorla bulusup sifre cozucuyu alırsa gercek sonla bitiriyosun.

Dostum bunu bir deneyeceğim, oyuna 2.defa başladım ve bitirdim, yine aynı sondu...yeniden başlayacağım demekki...peki bir sorum daha var, hatırlarsanız askerlerin bulunduğu bir bölge var,hatta binalar yüksek duvarlarla çevrili...burada duty tarafından davranarak hareket etmem yunun gidişatını etkiliyor mu? Kendimce "belkide duty lere yakın olursam kilitli kapı olmayacak,otomatik olarak açık olacak" diye düşündüm,cevabın için teşekkür ederim.

• bir de oyunun sonunda cok ilginc bir supriz var. ilk anda bende tam anlayamamıştım. ama gercekten bence sonu guzel olmuş. oyunun sonları ile ilgili baska bir topic var . çok istiyorsanız ordan bakabilrsiniz.
  • arkadaşlar
    amd 3800+ dual core 1 gb ram ati x1950pro 256 ekran kartım var..
    oyun en düşük ayarlarda bile kasıyor..

buna bir çözüm yok mu ? nasıl kasar bu makinada bu oyun hala anlamış değilim.. patchlerin hepsini yükledim bu arada..
  • bende amd64 3000+ 1gb ram geforce 128 mb 6600 var .gayet rahat oynadım. hatta high detailde oynadım. yanlız dikkat et dynamic lightingi kapamayı unutma. yoksa muthiş takılmalar oluyor.staticte oyna. senin sistemde çok rahat oynaman gerekiyor. ancak oyunun ati kartlarda bazı problemler cıkardıgını duydum.ondan olabilir.
  • arkadaşlar sorularımın cevabını bulmaya çalıştım son sayfalarda ama denk gelemedim. oyunu oynamaya başladım ama ne yapıcam ne edicem bilmiyorum. her adam görev verebiliyor hangi birini aklımızda tutacağız yaf? şimdilik bir tane yaptım bi kasabayı basıp bir adamı kurtarıp flash diskini aldım satıcıya götürdüm. oyun hep böyle mi ilerleyecek? sürekli yürüyerek mi gezinmez zorundayız bir de ölünce kaldığımız yerden başlamanın bir yolu var mı bir kez öldüm save etmememişim en baştan bir daha...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BuRAk- -- 15 Mayıs 2007; 19:42:47 >
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.