Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (2009) [ANA KONU] (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.246
Cevap
7
Favori
153.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gsc game saglam firma yav ondan guvenim sonsuz. oyun ekpaket dendigine bakmayin 100% coh ve cs istemeden kendi basina yuklenip calisiyodur.
    simdi yeni mekanlar var ama en sinir oldugum sey yeni mekan yapip eski mekanlari oyna eklemiyolar.
    bi gelisme yok tahminime gore bu oyun 2010 basinda cikcak cunku yillik score falan muhabbetleri var tam o an cikartip satmaya baslarlarsa o yilki basarilari icin daha iyi olacak. son aylarda oyun cikmaz pek.
  • inşallah clear sky gibi dünyanın en salak eklentisini yapmazlar. soc gibi olsun. yalnız olalım yeter benim için.
  • yanliz? yok oyle olmicak video ya gore grop takilcaz :) hem oyle yanliz horor gibi oyun ariyosan fear a falan bak istersen...
  • fear falan kalmadı hepsini oynadım merak etme.ama sen istiyorsan bakabilirsin.

görünüşe bakılırsa gsc oyunu gözümden iyice düşürdü. aferin diyorum. ve stalker ın o mükemmel atmosferini BOMB.K ettikleri için tebrik ediyorum. ve sonsuza dek bu konulara hoşçakal diyorum. sizin gibi bişeyden anlamayan lineer oyunculara terkediyorum o caaanım oyunu. sağolsunlar düz mantık oyunculardan laf işittirdiler bana.

emin ol sen oynamadan önce ben elli defa bitirmişimdir soc u. niye mi diğerlerinden hoşlanmadım. çünkü o yalnızlık hissini vermedi bana.o kaotik ortamı o moral bozukluğunu o adrenalini veremedi arkadaşım.çünkü adım başı birileri var oyunda. halbuki o fallout havası çok çok daha güzeldi. farkı ordaydı o güzelim oyunun. yalnızlıktaydı. ufak rpg öğeleri varmış. yok görev seçme özgürlüğüymüş. iyi tamam güzel tabi ki. ama o atmosfer olmadan bunlar bana göre hiç. böyle olayları zaten deus ex den system shocktan biliorz. stalker fallout atmosferini bizim beynimize kazıdı. ben call of duty gibi oyun istemiorm ki onlardan. o stresi bekliorm adamlar ne yaptı.

haydi selametle . size stalker çakması ek paketlerle iyi oyunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kubillian -- 29 Ağustos 2009; 16:21:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@Hokagé
    çok arkadan gidiyorsun hocam, bu gidişle yetişemezsin olaylara valla...

Neyse bugün bitirdim ama pek bir şey anlamadım çoğu yan görevi yapmadım kısa sürdü.En sonunda her taraf ağaç yeşillik doldu, sonra bizim elemanın gözleri bembeyaz olup oyun bitti
  • @Hokagé
    ohooo, hemde kısadan kesmişsin. o oyunun asıl zevki yan görevlerde hocam.
    tabii birşey anlayamazsın asıl önemli şeyleri alelacele yapınca.
    ama en azından mutlu sonu yakalamışsın...

hadi dal şimdi çabuk Clear Sky da bataklıklara bakalım...
  • fallout 3 le kiyaslarsak birbirine acayip uzak. stalker yapan ekipe soyle dusunuyor adamlar ana gorevleri bitirsin ama oyun serbest takilip zevk alincak sekilde yapayim bu sayede direk ana gorev yerine millet serbest faction falan amaci ugruna uzun uzun oynasin diyor bence bu gayet iyi.
    yani bu cikacak olanda oyunun tum anagorevleri bittigi halde devam ediyor o yuzden adamlar elbet factionlu bol kisili yapcak. oyle yanlizlik pek yok. ana gorevlerde var en fazla.
    gsc game yasiyan her turlu devam eden bi oyun bence bu cok basarili. oyle 2-3 gunde ana gorev yanliz yanliz yap bil delete lik bi oyun deyil...
  • @kubillian
    bunlar zevk meselesi hocam, istediğin ve beğendiğin oyunu oyna.
    buraya takılma başka yere takıl, bizim için farketmez nasıl olsa oyun çok...
    güle güle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubillian

fear falan kalmadı hepsini oynadım merak etme.ama sen istiyorsan bakabilirsin.

görünüşe bakılırsa gsc oyunu gözümden iyice düşürdü. aferin diyorum. ve stalker ın o mükemmel atmosferini BOMB.K ettikleri için tebrik ediyorum. ve sonsuza dek bu konulara hoşçakal diyorum. sizin gibi bişeyden anlamayan lineer oyunculara terkediyorum o caaanım oyunu. sağolsunlar düz mantık oyunculardan laf işittirdiler bana.

emin ol sen oynamadan önce ben elli defa bitirmişimdir soc u. niye mi diğerlerinden hoşlanmadım. çünkü o yalnızlık hissini vermedi bana.o kaotik ortamı o moral bozukluğunu o adrenalini veremedi arkadaşım.çünkü adım başı birileri var oyunda. halbuki o fallout havası çok çok daha güzeldi. farkı ordaydı o güzelim oyunun. yalnızlıktaydı. ufak rpg öğeleri varmış. yok görev seçme özgürlüğüymüş. iyi tamam güzel tabi ki. ama o atmosfer olmadan bunlar bana göre hiç. böyle olayları zaten deus ex den system shocktan biliorz. stalker fallout atmosferini bizim beynimize kazıdı. ben call of duty gibi oyun istemiorm ki onlardan. o stresi bekliorm adamlar ne yaptı.

haydi selametle . size stalker çakması ek paketlerle iyi oyunlar

Düşündüklerinin çoğuna katılıyorum, SoC' in atmosferini asla yakalayamadılar.
    Bu atmosferi yakalamak için oyuncuya yalnızlık hissi vermeliler, yol boyunca karşılaştığımız 10' larca, düşman atmosferin içine ediyor.
    Clear Sky hiç de umduğum gibi bir oyun olmadı ama her ne kadar eski atmosferinden yoksun olsa da bana göre bir çok oyundan iyidir.
  • Durun bende birşey yazayım hatta espadayıda çağıralım oda yazsın Clear Sky'ın 4 atlısı toplasın bi konuda

Valla Clear Sky SoC' in yerini hayatta tutamaz.Gerek oyun atmosferi gerekse oyunda buglar olsun. Fakat sunuda unutmadın Clear Sky SOC'in öncesinde bize yaşananları anlatıyor. SoC' e nasıl geldiğimiz hakkında bilgi ediniyoruz. Patlamanın yeni olduğu sıralar ve bölgedeki güç savaşlarını yaşıyoruz bu oyunda.SoC de ise tamamen kontrolden çıkmış bir bölgede yaşam savaşı veriyoruz.Tek başına olmamız gayet mantıklı çünkü her koyun kendi bacağından asılır mantığı var ilk STALKER oyununda. Sonuçta biz bu oyunu radyasyonuyla sevdik vodkalarıyla sevdik.Bu kadar kırıcı olmayın derim bir oyun hakkında
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeyzadeM

Durun bende birşey yazayım hatta espadayıda çağıralım oda yazsın Clear Sky'ın 4 atlısı toplasın bi konuda

Valla Clear Sky SoC' in yerini hayatta tutamaz.Gerek oyun atmosferi gerekse oyunda buglar olsun. Fakat sunuda unutmadın Clear Sky SOC'in öncesinde bize yaşananları anlatıyor. SoC' e nasıl geldiğimiz hakkında bilgi ediniyoruz. Patlamanın yeni olduğu sıralar ve bölgedeki güç savaşlarını yaşıyoruz bu oyunda.SoC de ise tamamen kontrolden çıkmış bir bölgede yaşam savaşı veriyoruz.Tek başına olmamız gayet mantıklı çünkü her koyun kendi bacağından asılır mantığı var ilk STALKER oyununda. Sonuçta biz bu oyunu radyasyonuyla sevdik vodkalarıyla sevdik.Bu kadar kırıcı olmayın derim bir oyun hakkında

Kimse yapımcılara SOC'un öncesini anlatan bir oyun yapın demedi değil mi?Sırf SOC'u o atmosfer için oynarım ama aynı şey Clear sky için söylenebilir mi?

Oyundaki bölgeleri değiştirebilirler,hikayeyi değiştirebilirler hatta ana karakterleri değiştirebilirler ama o atmosferi kaybetmeleri tamamen oyunu bir fiyaskoya sürükledi.(En azından benim için öyle oldu.)İnsana o korkunç Çernobil havasını veremedikten sonra Stalker'ın diğer oyunlardan çok farklı bir yanı kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 30 Ağustos 2009; 20:35:25 >
  • Obaa Stalker' lar toplanmış bakıyorum.

@BeyzadeM' in dedikleri de bir nebze doğru..
    Fakat bence GSC daha geniş bir kitleye hitap edebilmek için aksiyona yöneldi.

Ben SoC' u oynamadım, resmen yaşadım. Öyle bir atmosfer var ki anlatılamaz, tarifi mümkün değil..
    Açıkçası Clear Sky' ı da bir an önce bitireyim, sonunu göreyim diye oynadım. Neredeyse extra görevleri hiç yapmadım, direk ana görevleri yaptım.

Yeni oyun gelince oynamayacak mıyım? -Elbet oynayacağım fakat sadece sonunu görebilmek için, o atmosferi yaşamak için değil.
  • @FadeToßlack ;

hocam elbette kimse çıkıpta öncesini anlatan bir oyun yapın demedi ama yinede bir bakıma iyi oldu. Oyunun konusu hakkında kafamızda biraz daha net fikirler oluştu.

Ha Clear Sky neden tutulmadı derseniz bence ve en önemlisi gruplaşmaları oyuna tam olarak yansıtamamalarından dolayı. Oyunun temel konularından biriside buydu.Bölgedeki grubların güç savaşı. Ama oyun bu güç savaşını bize tam olarak yansıtamadı hatta ben dahada ileriye gidiyorum hiç yansıtamadı. Sorun burda. Radyasyonu az yaratığı az hatta ve hatta articaftı az bölgede Teksas Kovboyları misali istediğimiz gibi at koşturduk. Bizi haritada en çok zorlayan Bandits'lerdi.Onlarında mekanları standart olduğu için çatışmak istemezsek aralarından sıyrılıp gidiyorduk.Artı ana görevler biraz vasattı.Yan görevler zaten akıllara zarardı.Stalkermıyım amelemiyiz belli değildi. Yani oyun tam olarak bize ne vereceğini bile bilemedi işin özü bu. Ha SoC'un yanında Clear Sky'ın esamesi bile okunmaz onda bütün stalkercılar hem fikirdir. Ama şuda var stalker olsun taştan olsun be abi.
  • soc daha iyiydi hem o dedigin gibi faction guc falana olmadi cs de ama coh ta oldu dutyle freedom baseye saldiri falan filan.
    oyundaki yanlizlik hisi gibi seyleri yanlis buluyorum yani soc dada cs dede pek moster yok hepsindede etrafta stalkerler falan var.yani yanlizlik icin ya oyun full moster olmali yada cidden heryer bombos olmali...
    cs deki en buyuk hata soc taki mekanlarin olmamasiydi. yani o cok sevdigimiz monolit lerin yeri yoktu.
    fallout ve su yeni mmo fallen earth a falan bakcak olursak stalker cok ustun nedenmi cunku yikik binalar yerini radyosyonu daha iyi hissettirecek arnolmallikler var ama en onemlisi factionlar. nedenmi
    fallout ve fallen earth da cok sacma ideolojileri olmayan factionlar var ama gel gorki stalker de durum soyle:

freedom fighters sosyalist solcu
    duty ukrina miliyetcilri sagci.
    bandit: hirsiz eskiya
    loner ve stalker : bolgede artirifak toplayip verilen gorevleri yapan lar
    monolit. cok fazla bolgede kalip radyosyon etkisiyle herkeze saldirip biraz delirenler.
    milita da rus askerleri
    factiondaki mantik olay bu ve bu nuklear sonrsi diyer oyunlara bakinca hepsinden ustun boyle bi oyunda bu factionlara verilen onem elbette cok olacak.
    hikaye olarakta soc cok guzeldi evet cs de pek yok ama bunda biraz olcak gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan66 -- 31 Ağustos 2009; 6:13:26 >
  • oh be Vodka severleri tekrar birarada görmek ne güzel...

garsooon, benden herkese birer radiyasyon iğnesi ısmarla - neşelenelim...

yapılan tüm yorum ve şikayetlerden ben şunu çıkarıyorum arkadaşlar.
    aslında hem SoC hemde Clear Sky süper oyun, her ikiside.
    yalnız çıkış sıraları yanlış, önce Clear Sky ondan sonra da SoC çıkmalıydı.
    bu durumda tüm bahsi geçen olaylar ve özellikler dezavantaj değil avantaj olurdu.
    oyunun hikayesi de daha etkili bir şekilde ortaya konulurdu...
  • S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat Atmosphere Trailer

• Rus versiyonu cıkmış (4.38gb) eğer bi yamuk yoksa saldırın vodkalara İng yama cıkar nasılsa oynayaduralım
  • nerde hoca? şaka mı yapıyorsun yoksa???
  • Bencede oha ama en ünlü rus sitelerinden birinde ilk sayfada .4.38 gb rusça 5 sayfa yorumlar var ama çevirip bakmadım
  • Adam gibi optimize etsinler oynarız
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.